Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Oud Ade

Op zoek naar leveranciers van lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Oud Ade? Middels onze site check je alles wat je moet weten. We omschrijven precies hoe maaltijdbezorging voor ouderen werkt, en voor wie het geschikt is. Daarbij bespreken we de aanwezige gerecht-mogelijkheden. Je kunt natuurlijk ook direct leveranciers vergelijken. Tenslotte kunt u ook alles over bedrijfsmaaltijden checken. Er zitten veel positieve aspecten aan magnetronmaaltijden. Het geheel smaakt er lekker en je warmt ze eenvoudig en snel op. De ontwikkeling van deze maaltijden heeft zeker niet stilgestaan. Wil je nog meer weten? Surf dan eerst verder naar de meestgestelde vragen. Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioZuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
PlaatsOud Ade
Postcode2374
Website gemeentewww.kaagenbraassem.nl
maaltijden-aan-huis-oud-ade

Genieten van maaltijden aan huis?

Check de huidige aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Oud Ade?

Haal jij geen plezier uit koken? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Een gezonde kant en klare maaltijd biedt erg veel pluspunten. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en je bent geen tijd kwijt in de keuken. We zien een sterke toename in interesse in deze maaltijden. Populair zijn bijvoorbeeld: Javaanse rund.stoof met kokos en gekruide rijst & Rode bieten met een speklap en jus. In het gedeelte hierna vind je voorbeelden van doelgroepen die geholpen zijn bij de maaltijdbezorging:

  • Bejaarden: Ouderen in Nederland kiezen steeds vaker voor thuismaaltijden. Via speciale seniorenmaaltijden blijven senioren langer zelfstandig. De menu’s zitten vol groenten, worden vers bereid zonder veel e-nummers en staan binnen een paar minuten op tafel. Voor ouderen zijn voedzame gerechten extra belangrijk. Bijvoorbeeld om het energielevel te stimuleren of om de werking van hersenen te stimuleren. Het aanbod met dieetmaaltijden groeit daarbij snel. Voor bijna elk dieet of leefstijl zijn er wel oplossing te vinden. Typische voorbeelden zijn glutenvrij, zoutarm, lactosevrij, gemalen, en diabetes, vetarm, vegetarisch, natriumarm.
  • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking kunnen ook uitstekend gebruik maken van warme maaltijden aan huis. Door die service kan deze doelgroep zonder veel extra zorg een maaltijd klaarmaken. Bij slik- of kauwproblemen bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel oplossingen.
  • Jonge gezinnen: Veel jonge families hebben een volle agenda. Werk, studie en andere vrijetijdsbestedingen wisselen elkaar snel af. Naar de winkel gaan en boodschappen doen schiet er dan wel eens bij in. Aan de hand van gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin op die drukke dagen toch gezond eten. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
  • Eenpersoonshuishoudens: School, werken, de fitness en vrienden: we hebben het erg druk. Elke avond een gezonde maaltijd koken lukt vaak gewoon niet. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Ze worden bereid met verse ingrediënten en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Keuzehulp: maaltijdservice Oud Ade

Als jij kijkt naar alternatieven voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Oud Ade dan heb je eigenlijk 3 opties om uit te kiezen: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elk type kent zijn eigen karakter en voordelen. Let goed op de verschillen in de breedte van het assortiment, onkosten, kwaliteit en betaal- en bezorgmogelijkheden.

  1. Een koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. De maaltijden bewaar je in de koelkast. Het eten is houdbaar tot zo’n 5 dagen na levering.
  2. Een diepvriesmaaltijd kent een ander proces. Nadat ze zijn gekookt wordt alles diep bevroren. De kleur, geur, smaak en structuur blijft zo intact. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. Vaak per 6 of 12 stuks afgeleverd.
  3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten warm geleverd. Zeer geschikt op het moment dat u zelf niet meer kunt koken of als er lichamelijke beperkingen zijn. De bezorging ligt vaak in handen van lokale vrijwilligers.
maaltijdservice-ouderen-oud-ade

Vergelijken van landelijke maaltijdbezorgers

In het volgende schema verstrekken we een overzicht met bekende organisaties voor tafeltje dekje in Oud Ade. Per bezorgservice check je informatie als aantal maaltijden en de tarieven. Tik op de button van een maaltijdvoorziening voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke instanties van thuismaaltijden

In onderstaand schema doorzoek je eenvoudig een verzameling gemeentelijke instellingen. Voorbeelden zijn welzijnsorganisaties, zorginstellingen, cateraars, supermarkten, stichtingen. Op maaltijdaanhuis.com vind je ook bedrijven en organisaties in Hoogmade, Roelofarendsveen en Wateringen.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Slagerij van der MeerNoordplein 122371 DARoelofarendsveen
BuurtzorgHerenhof 2017-72402 DLAlphen aan den Rijn
Slagerij van VlietHerenhof 302402 DMAlphen aan Den Rijn
Keurslagerij La LauPrins Bernhardstraat 212396 GAKoudekerk aan den Rijn
Stichting Welzijn Ouderen “De Spil”Saskia van Uylenburchlaan 12377 CROude Wetering
Stichting Welzijn Ouderen Hoogmade-WoubruggeVan Alcmaerlaan 82355 BBHoogmade
Stichting Tafeltje DekjeZonnegaarde 232381 LHZoeterwoude
BuurtzorgNoordeinde 982371 CWRoelofarendsveen
Petit MenuPrins Bernhardstraat 252396 GAKoudekerk aan den Rij
Keurslager van der GeestDorpsstraat 312381 EKZoeterwoude
Weergave met regionale bezorgservices van magnetronmaaltijden. Een wijziging doorvoeren? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Overwerkmaaltijden in Oud Ade bezorgen

Bedrijven en organiisaties bestellen steeds vaker overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Dit kan incidenteel maar ook structureel. Er moet natuurlijk wel voldoende koelruimte beschikbaar zijn. Onderstaand vind je een aantal voorbeelden .

  • Kantoren of bedrijfspanden bestellen regelmatig speciale bedrijfsmaaltijden. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of wanneer een vergadering uitloopt. Als bedrijf wil je dan natuurlijk de mogelijkheid bieden om op kantoor een warme maaltijd te nuttigen.
  • Ook zorgcentrums (dagbesteding en woonlocaties) verzorgen een warme maaltijd voor hun cliënten. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. Meestal hebben ze een overeenkomst met erkende organisaties voor kant-en-klare maaltijden in Oud Ade. Soms bieden zij ook een boodschappenservice.
  • Veel thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via de thuiszorgbedrijven kan je afspraken maken voor het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. In sommige gevallen ondersteunen ze ook bij het opwarmen of eten van de maaltijden.
  • Ook de BSO (kinderopvang en kinderdagverblijven) nemen steeds vaker verse maaltijden af. De kids kunnen zo een smaakvolle en gezonde maaltijd gebruiken alvorens ze naar huis gaan.

Vriesverse- en koelverse aan huis laten bezorgen?

Ontdek de mogelijkheden: lekkere en voedzame gerechten in een handomdraai klaar!


FAQ: veel voorkomende vragen over maaltijden aan huis voor senioren?

Is het gezond om eten aan huis te laten bezorgen?
Kant-en-klaar eten aan huis is gelukkig flink verbeterd. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen als we dat vergelijken met vroeger. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Oud Ade zich aan moeten houden. Een minimale hoeveelheid groente (150+ gram), maximaal 2 gram zout, zo veel mogelijk met volkoren producten, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op het etiket op de verpakking staat meestal een tabel met de ingrediënten en voedingswaarden. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Hoe wordt een bezorgmaaltijd samengesteld?
Een normale magnetron- of ovenmaaltijd kent 3 afzonderlijke onderdelen. Als eerste zijn dit groenten, vaak van het seizoen. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. En als laatste heb je iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Er is keuze uit Typisch Nederlandse maaltijden, gerechten met producten van het seizoen en culinaire verrassingen. Zoals Gebonden goulashsoep of Donkey Kicks Chicken.

Hoe moet ik de kant-en-klaar maaltijd verwarmen?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is eenvoudig. Je plaatst het gerecht ongeveer een half uur op 120 graden celsius in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Bij een doorsnee-gerecht doe je dit in circa 5 – 10 minuten op 500 – 650 Watt. Neem jij warme tafeltje dekje service? Dan worden de kant en klaar maaltijden thuisbezorgd in Oud Ade (opgewarmd).

Wat is de prijs van een thuisbezorgde avond maaltijd in Oud Ade?
De prijzen van de verschillende maaltijden zijn heel wisselend. Elke bezorgservice werkt met andere prijzen. Vooral het soort maaltijd beïnvloedt de prijs. Zo’n vriesverse maaltijd bestel je al voor €4,60. Zo’n koelverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (gemiddeld €6,35. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) betaal je nog weer zo’n €2,00 extra. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,50) en desserts (vanaf €0,90).

Welke soorten leveranciers zijn er?
In Nederland kun je terecht bij verschillende soorten leveranciers. Onder andere verswinkels, eetzaken en supermarkten. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. Ten tweede kan je bestellen bij de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Oud Ade. Het gaat hier om grote keukens die wekelijks maaltijden aan huis bezorgen. Ook onderscheiden we nog (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Kaag en Braassem?
Aan de hand van www.kaagenbraassem.nl doorzoek je de specifieke subsidies binnen deze gemeente. Hier wordt onder andere uitgelegd hoe het zit met een maaltijdvoorziening die via de WMO kan worden aangeboden. Daarnaast heb je soms ook recht op zorg via de WLZ, onderdelen uit de zorgverzekeringswet (ZVW) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. Er wordt hierbij gekeken naar uw huidige inkomen en uw spaargeld.