Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Hoeksche Waard

Wilt u zo snel mogelijk maaltijden aan huis voor ouderen in Hoeksche Waard? Via deze website bekijk je tips en adviezen. We leggen je uit hoe maaltijdbezorging aan huis werkt, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Evenzeer gaan we dieper in op de huidige soorten gerechten. Snel bestellen? Je kunt hier ook instellingen vergelijken. Op zoek naar bijvoorbeeld overwerkmaaltijden? U kunt ook de mogelijkheden van bedrijfsmaaltijden bekijken. De magnetronmaaltijden kennen heel veel pluspunten. Ze smaken ontzettend goed en je warmt ze eenvoudig en snel op. De ontwikkeling van deze maaltijden heeft zeker niet stilgestaan. Heb je vragen voor onze medewerkers? Bekijk dan eerst het hoofdstuk veelgestelde vragen. Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioZuid-Holland
GemeenteHoeksche Waard
PlaatsHoeksche Waard
Postcode3262
Website gemeentewww.gemeentehw.nl
maaltijden-aan-huis-hoeksche-waard

Genieten van maaltijden aan huis?

Bekijk interessante aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Hoeksche Waard?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Zo’n gezonde kant en klare maaltijd is een uitkomst voor veel mensen. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en je bent geen tijd kwijt in de keuken. De laatste jaren maken steeds meer mensen er gebruik van. Denk dan aan gerechten als: Tomatensoep met balletjes en/of Varkenssaucijs, rode bieten, aardappelpuree. In onderstaande tekst vind je enkele voorbeelden van groepen mensen die profijt kunnen hebben van maaltijdbezorging:

 • Ouderen: Ouderen in Nederland krijgen vaak thuismaaltijden aan huis. Via speciale seniorenmaaltijden is het makkelijk om langer zelfstandig te wonen. Deze gerechten zitten vol met groenten en belangrijke bouwstoffen, worden vers bereid zonder veel e-nummers en warmt men binnen een paar minuten op. Voor ouderen is elke dag een uitgebalanceerde maaltijd onmisbaar. Bijvoorbeeld om de kans op hart- en vaatziekten te verlagen of om gewicht te verliezen. Het aanbod dieetmaaltijden neemt ook flink toe. Voor elke dieetwens of leefstijl worden er maatwerkproducten gemaakt. Typische voorbeelden zijn eiwitrijk, gemalen, glutenvrij, lactosevrij, en diabetes, koolhydraatarm, vegetarisch, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking hebben ook veel baat bij warme maaltijden aan huis. Mede door deze producten is er minder directe zorg noodzakelijk. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel oplossingen.
 • Gezinnen met kinderen: In sommige gezinnen kan het er hectisch aan toe gaan. Werk, feestjes en hobbies vereisen een goede planning. Even tussendoor koken is simpelweg niet elke avond mogelijk. Met behulp van gezonde en verse maaltijden aan huis bied je elk gezinslid voedzaam eten. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Jongvolwassenen: Studie, de sportschool en andere bezigheden: we staan nogal voor wat uitdagingen. Zorgen voor gezond eten lukt vaak gewoon niet. Gelukkig is het aanbod kant-en-klaar steeds beter en het is vaak nog erg gezond ook. Er zitten lekker veel groenten in en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Keuzehulp: maaltijdservice Hoeksche Waard

Op het moment dat je zoekt naar oplossingen voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Hoeksche Waard dan bestaan er drie alternatieven: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke vorm heeft zowel voor- als nadelen. Hieronder lees je meer over aantal maaltijden, budget, versheid en bezorgopties.

 1. Een koelverse maaltijd wordt door een professionele kok met dagverse ingrediënten bereid. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. Je kunt deze bewaren in de koelkast. Het eten is houdbaar tot zo’n 5 dagen na levering.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken meteen ingevroren tot wel -40 graden. Dit garandeert de smaak en versheid. Je kunt het maandenlang bewaren in de vriezer. Doorgaans om de week afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten warm geleverd. Een uitkomst wanneer u geen keuken heeft en wanneer opwarmen ook niet gaat. In veel gemeenten wordt dit rondgebracht door vrijwilligers.
maaltijdservice-ouderen-hoeksche-waard

Vergelijk maaltijdbezorgers met landelijke bezorging

In het schema hierna check je een database met landelijke keukens voor tafeltje dekje in Hoeksche Waard. Per leverancier bieden we details als het actuele aanbod en de tarieven. Tik op de button van een bezorgservice voor aanvullende details.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale bezorgservices van kant-en-klaar maaltijden

In het schema hierna tref je een weergave van kleinschalige aanbieders. Dat zijn bijv. slagerijen, cateraars, welzijnsorganisaties, zorginstellingen, stichtingen. Op deze website vind je ook aanbieders in Brielle, Goeree-Overflakkee en Nissewaard.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Keurslager BartenVierwiekenplein 283262 ANOud-Beijerland
Alerimus de BuitensluisBernhardstraat 253281 BCNumansdorp
Mariet Party’s & EventsEinsteinstraat 353281 NJNumansdorp
SPAR MaaltijdserviceT Haagje 73273 AEWestmaas
Alerimus de Open WaardZoomwijckplein 113262 DAOud-Beijerland
BuurtzorgLangeweg 273257 KCOoltgensplaat
SPAR HeikoopKade 22C3265 AAPiershil
CareynDe Vriesstraat 23261 PCOud-Beijerland
Slagerij ViergeverMunnikendijk 20A3273 LEWestmaas
BuurtzorgKoninginneweg 98A3262 JDOud-Beijerland
Weergave met lokaal georiënteerde maaltijdvoorzieningen van thuismaaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Stel ons dan op de hoogte per mail.

Overwerkmaaltijden in Hoeksche Waard bezorgen

Zakelijke instellingen hebben baat bij overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. De maaltijdservice voor bedrijven levert snel een gezonde en betaalbare maaltijd af. Dit kan incidenteel maar ook structureel. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. Onderstaand lichten we enkele situaties toe .

 • Kantoren of bedrijfspanden laten vaak een bedrijfsmaaltijd bezorgen. Bijvoorbeeld wanneer er een deadline gehaald moet worden of als het personeel ‘s avond overwerkt. Als werkgever wil je dan graag attent zijn en zorgen dat er een lekkere warme maaltijd op hen staat te wachten.
 • Ook zorginstellingen (dagbesteding en woonlocaties) bieden hun bewoners en cliënten een dagelijkse warme maaltijd. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. In de regel hebben ze een overeenkomst met erkende bedrijven voor kant-en-klare maaltijden in Hoeksche Waard. Soms bieden zij ook een boodschappenservice.
 • De grotere thuiszorgorganisaties hebben banden met plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Via deze zorgorganisaties kan je advies inwinnen over het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. In sommige gevallen ondersteunen ze ook bij het eten zelf.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf vragen steeds meer om verse maaltijden. De kids kunnen daardoor een smaakvolle en gezonde maaltijd opeten rond een uur of 17:00.

Vriesverse- en koelverse thuis laten bezorgen

Probeer het zelf: voedzame gerechten binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: veel voorkomende vragen over maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe (on)gezond is eten aan huis bezorgen?
De kwaliteit van kant-en-klaar eten is flink verbeterd. Ze bevatten veel minder toevoegingen als zout en e-nummers vergeleken met 5 – 10 jaar terug. Het Voedingscentrum geeft aan waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Hoeksche Waard normaliter aan moet voldoen. 150 – 200 gram groente, niet te veel zout, zo veel mogelijk met volkoren producten, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op het etiket op de verpakking vind je de exacte voedingswaarden. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Wat zit er in een bezorgmaaltijd?
De basissamenstelling van een ovenmaaltijd bestaat uit 3 onderdelen. Allereerst is het belangrijk dat er genoeg groenten in zitten. Ten tweede de aardappelen, rijst of pasta producten. Ten derde heb je iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Qua menu kan je veel kanten op. Je hebt Typisch Nederlandse maaltijden, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en inspirerende recepten. Bijv. Preiroomsoep of Schnitzel met gebakken aardappels.

Hoe warm ik de kant-en-klaar maaltijd op in de magnetron?
Het gereedmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet moeilijk. Optie 1 is ongeveer een half uur op 100 – 120 °C in de oven. Wanneer je sneller wilt eten dan kan het ook in de magnetron. Normaal gesproken lukt dat al in 6 tot 10 minuten op 600 – 800 Watt. Kies je specifiek voor een warme tafeltje dekje service? Dan worden de kant en klaar maaltijden thuisbezorgd in Hoeksche Waard (al voorverwarmd).

Wat kost een thuisbezorgde avond maaltijd in Hoeksche Waard?
De tarieven van maaltijden aan huis zijn heel wisselend. Elke bezorgdienst heeft weer andere prijzen. Voornamelijk de maaltijdvorm heeft zijn weerslag op de prijs. Een gemiddelde vriesverse maaltijd is er vanaf €4,65. Een koelverse maaltijd is vaak wat duurder (circa €5,95. Voor tafeltje dekje (warme levering) betaal je nog weer zo’n €2,00 extra. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,55) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €1,35).

Welke soorten leveranciers zijn er?
In Nederland kun je terecht bij verschillende soorten leveranciers. Allereerst heb je supers en verswinkels. Je koopt hier maaltijden vaak uit voorraad. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. In aanvulling daarop kan je kiezen voor de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Hoeksche Waard. Voorbeelden zijn cateringbedrijven en grote keukens die als enige focus product maaltijden bereiden. Ten derde zijn er ook nog potentiële instanties zoals zorgorganisaties en wijkrestaurants die ook een maaltijdvoorziening bieden.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Hoeksche Waard?
Op de website www.gemeentehw.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor een maaltijdvoorziening die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. In aanvulling hierop zijn er landelijk regelingen via de WLZ, de speciale zorgverzekeringswet (ZVW) en eventueel de bijzondere bijstand. Er wordt hierbij gekeken naar het spaarvermogen en actuele inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Maasdam
 • Puttershoek
 • s-Gravendeel
 • Mookhoek
 • Strijensas
 • Strijen
 • Klaaswaal
 • Zuid-Beijerland
 • Numansdorp
 • Heinenoord
 • Westmaas
 • Mijnsheerenland
 • Goudswaard
 • Piershil
 • Nieuw-Beijerland
 • Oud-Beijerland