Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Bussum

Interesse in verse maaltijden aan huis voor ouderen in Bussum? Via deze website bieden we tips en adviezen. Je kunt hier lezen hoe maaltijdbezorging werkt, en welke personen hiervan kunnen profiteren. Tevens gaan we dieper in op de actuele soorten maaltijden. Wil je komende week al eten laten komen? Ga dan naar maaltijdservices vergelijken. Tenslotte kunt u ook bedrijfsmaaltijden bekijken. Magnetronmaaltijden hebben veel voordelen. Het eten is erg smaakvol en het staan binnen 10 minuten warm op tafel. De specifieke kooktechnieken voor deze gerechten zijn erg innovatief. Heb je nog brandende vragen? Probeer dan eerst te zoeken binnen antwoorden op de veel voorkomende vragen. Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioNoord-Holland
GemeenteGooise Meren
PlaatsBussum
Postcode1400
Website gemeentewww.gooisemeren.nl
maaltijden-aan-huis-bussum

Maaltijden aan huis in huis halen?

Bekijk actuele aanbiedingen en probeer een proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Bussum?

Ben jij geen goede kok? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Zo’n lekkere kant en klare maaltijd heeft veel voordelen. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en heb je geen grote keuken nodig. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. Kies bijvoorbeeld voor: Varkenssaucijs, rode bieten, aardappelpuree of Stamppot gerechten. In onderstaand blok beschrijven we voorbeelden van doelgroepen die regelmatig gebruik maken van maaltijdbezorging:

  • Mensen op leeftijd: Ouderen bestellen dikwijls thuismaaltijden. Met behulp van seniorenmaaltijden kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. Deze gerechten zitten vol met groenten en belangrijke bouwstoffen, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en kan men eenvoudig opwarmen. Voor bejaarden is een verantwoorde maaltijd enorm belangrijk. Bijvoorbeeld voor een gezonde bloeddruk en laag cholesterol of om de werking van hersenen te stimuleren. Daarbij zijn er ook steeds meer dieetmaaltijden. Voor vrijwel ieder dieet zijn er wel oplossing te vinden. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan lactosevrij, gemalen, glutenvrij, eiwitrijk, en vegetarisch, koolhydraatarm, diabetes, natriumarm.
  • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken zijn ook afnemers van warme maaltijden aan huis. Op deze manier behouden ze een stukje zelfstandigheid. Bij slik- of kauwproblemen bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel oplossingen.
  • Families: In veel families is het vaak een drukte van jewelste. Werk, hobbies en vrienden moeten allemaal in de agenda ingepast worden. In korte tijd een maaltijd bereiden is dan soms even teveel gevraagd. Met gezonde en verse maaltijden aan huis schotel je iedereen iets lekkers voor. De tijd die je bespaart kun je besteden aan leuke dingen.
  • Afgestudeerden: Een drukke baan, de sportschool en feestjes met vrienden: we hebben het erg druk. Elke dag iets gezonds klaarmaken is soms teveel gevraagd. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee en het is vaak nog erg gezond ook. Ze worden bereid met verse ingrediënten en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Keuzehulp: maaltijdservice Bussum

Als je graag gebruik wil maken van warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Bussum dan zijn er in feite 3 opties: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Elke type maaltijd kent zijn eigen karakter en voordelen. We vertellen je hieronder meer over aanbod, kosten, kwaliteit en bezorgintervallen.

  1. De koelverse maaltijd wordt vaak ambachtelijk gekookt met verse lokale ingrediënten. De maaltijden worden 1 of 2 keer per week bij je thuisbezorgd. Je bewaart het in de koelkast. De gerechten zijn enkele dagen houdbaar.
  2. Een diepvriesmaaltijd gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. Smaak, geur en vitamines blijven zo optimaal behouden. Het eten moet je in de vriezer bewaren. Dikwijls 1 of 2 keer per maand op locatie geleverd.
  3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten door de bezorger voorverwarmd afgeleverd. Ideaal wanneer het koken niet meer gaat en u niet in staat bent om zelf een maaltijd op te warmen. Het is iets duurder dan koelvers- en vriesvers.
maaltijdservice-ouderen-bussum

Zoek en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In het volgende schema vind je een overzicht met populaire aanbieders van tafeltje dekje in Bussum. Per bedrijf vind je praktische info zoals aanbod en vanafprijs. Kies een aanbieder voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde leveranciers van senioren maaltijden

In het schema hierna check je een verzameling plaatselijke maaltijdservices. Voorbeelden zijn stichtingen, slagerijen, cateraars, supermarkten, zorginstellingen. Op deze site vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Baambrugge, Muiderberg en Nigtevecht.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Amaris – FlorisbergKocherplantsoen 11399 VWMuiderberg
Excellent LevenAmersfoortsestraatweg 9-41412 KBNaarden
Slagerij StronkhorstAmstelplein 751421 SBUithoorn
Restaurant VivièraIepenlaan 3541406 RGBussum
Restaurant GodelindeJozef Israëlslaan 11401 CMBussum
Amaris – De KuyerJozef Israelslaan 21394 EKNederhorst den Berg
Restaurant VivantoLange Heul 321403 NLBussum
SPAR van den BoschDorpsstraat 251399 GTMuiderberg
Restaurant Het VestionAmersfoortsestraatweg 11411 HBNaarden
Restaurant De WarandeMezenlaan 191403 BRBussum
Opsomming met kleinschalige instanties van magnetronmaaltijden. Aanvullen of wijzigen? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Overwerkmaaltijden in Bussum bezorgen

Bedrijven kunnen profiteren van speciale overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. Op kantoor is er doorgaans geen gelegenheid om te koken. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. Het bedrijfspand moet natuurlijk wel beschikken over koelfaciliteiten. Verderop behandelen we diverse opties .

  • Bedrijven en kantoren kiezen steeds vaker voor gezonde bedrijfsmaaltijden. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. In die gevallen kun je als verantwoord bedrijf zorgen dat er een gezonde en lekkere maaltijd klaar staat.
  • Ook gecentraliseerde zorgbedrijven (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. In veel gevallen is dit contractueel geregeld met bekende leveranciers van kant-en-klare maaltijden in Bussum. Dit resulteert in betaalbare maaltijden voor bewoners.
  • Verschillende thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via de thuiszorgbedrijven kan je afspraken maken voor het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. In sommige gevallen ondersteunen ze ook bij het toedienen van het eten.
  • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) kunnen ouders ontlasten met verse maaltijden. De kinderen kunnen zodoende een verse en gezonde maaltijd nemen (zodat ze dat thuis niet meer hoeven te doen).

Vriesverse- en koelverse thuis laten bezorgen

Ontdek de mogelijkheden: lekkere en voedzame gerechten binnen enkele minuten klaar!


FAQ: wat moet ik weten over maaltijdbezorging aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen gezond?
Kant-en-klaar eten wordt steeds gezonder. Ze bevatten veel minder kunstmatige toevoegingen dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Bussum aan moet voldoen. 150 – 200 gram groente, natriumarm, het liefst gekookt met volkoren artikelen, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op de verpakking vind je de ingrediënten en voedingswaarden. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Uit welke onderdelen bestaat een bezorgmaaltijd?
Een reguliere ovenmaaltijd bestaat uit 3 componenten. Allereerst heb je natuurlijk de groenten. Verder heb je een volkoren product of aardappelen. En natuurlijk heb je vlees/vis/vleesvervangers. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Zo zijn er Hollandse maaltijden, seizoensmaaltijden en recepten van over de hele wereld. Zoals Kip tikka massala, basmatirijst en Tomatensoep met balletjes.

Hoe snel kan ik een kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is simpel. Dit kan in ongeveer 25 minuten op 125 graden in de oven. Als dit te lang duurt dan kan je ook de magnetron gebruiken. Bij een regulier gerecht gaat dit in zo’n 4 tot 8 minuten op 500 – 800 Watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan worden de kant en klaar maaltijden thuisbezorgd in Bussum (voorverwarmd).

Wat kost een thuisbezorgde avond maaltijd in Bussum?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices lopen flink uiteen. Elke service heeft weer andere prijzen en voorwaarden. Vooral het soort maaltijd heeft zijn doorwerking op de prijs. Vriesverse maaltijden zijn er vaak al vanaf €4,70. Een koelverse maaltijd komt net wat hoger uit (zo’n €6,45. Voor een tafeltje dekje maaltijd betaal je al gauw €2,00 extra. Heb je graag iets voor en na? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,40) en/of een toetje na (vanaf €1,45).

Bij welke bedrijven kan ik terecht?
In elke regio zijn diverse bedrijven actief met hun service. Je kunt natuurlijk terecht bij de supermarkt of een verswinkel. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. Verder heb je natuurlijk de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Bussum. Dat zijn bijvoorbeeld speciaal ingerichte keukens die zich volledig hebben toegelegd op het bezorgen van maaltijden aan huis. Als laatste is het af en toe ook mogelijk langs te gaan bij zorggroepen en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Gooise Meren?
Aan de hand van www.gooisemeren.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. Je leest hier o.a. hoe het zit met een maaltijdvoorziening die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Daarbij heb je soms ook recht op zorg die gebaseerd zijn op de WLZ, de zorgverzekeringswet (ZVW) en wellicht de bijzondere bijstand. Daarbij kijkt men naar vermogen op spaarrekeningen en huidige inkomen.