Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Gooise Meren

Wilt u graag (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Gooise Meren? Via onze site bekijk je alles wat je moet weten. Je kunt hier lezen hoe maaltijdbezorging voor senioren werkt, en voor wie het geschikt is. Tevens bespreken we de aanwezige soorten gerechten. Direct maaltijden laten leveren? Check dan het kopje aanbieders vergelijken. Zoekt u oplossingen voor bedrijven? U kunt ook informatie over bedrijfsmaaltijden raadplegen. Er zitten veel positieve aspecten aan magnetronmaaltijden. De gerechten zijn erg voedzaam en er is heel veel variatie in het aanbod. De ontwikkeling van deze maaltijden heeft zeker niet stilgestaan. Heb je vragen voor onze medewerkers? Onderzoek dan eerst de veelgestelde vragen. Wil je graag snel genieten van lekkere gerechten? Test dan voordelig de service met een proefpakket.

RegioNoord-Holland
GemeenteGooise Meren
PlaatsGooise Meren
Postcode1404
Website gemeentewww.gooisemeren.nl
maaltijden-aan-huis-gooise-meren

Maaltijden aan huis laten bezorgen?

Check de lopende aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Gooise Meren?

Vind jij koken niet leuk? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Een lekkere kant en klare maaltijd kan voor iedereen geschikt zijn. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. Probeer onder andere: Groentemix, kormasaus, basmatirijst en Slavink in jus. In onderstaand blok lees je informatie over heel uiteenlopende groepen die geholpen zijn bij de maaltijdbezorging:

 • Senioren / bejaarden: 70-plussers laten steeds vaker thuismaaltijden thuisbezorgen. Geholpen door deze seniorenmaaltijden is deze doelgroep minder toegewezen op hulp van anderen. De maaltijden zitten vol met groenten en belangrijke bouwstoffen, bevatten weinig e-nummers of zout en warmt men binnen een paar minuten op. Voor ouderen zijn voedzame gerechten essentieel. Bijvoorbeeld om het energielevel te stimuleren of om de hersenen gezond te houden. Ouderen hebben de keuze uit veel dieetmaaltijden. Voor bijna elk dieet of leefstijl worden producten ontwikkeld. Denk bijvoorbeeld aangemalen, eiwitrijk, glutenvrij, zoutarm, en diabetes, vegetarisch, natriumarm, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken hechten ook veel waarde aan warme maaltijden aan huis. Door die kant-en-klaar oplossingen kunnen ze zelfstandig eten en wonen. Bij slik- of kauwproblemen bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel praktische voordelen.
 • Drukke gezinnen: Een gemiddeld gezin heeft het enorm druk. Een baan, sport en studie moeten gecombineerd worden. Een gezonde maaltijd klaarmaken schiet er dan wel eens bij in. Aan de hand van gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin toch gezond eten. Op die manier bouw je wat meer rust in.
 • Afgestudeerden: School, werken, hobby’s en afspraken met vrienden: we staan nogal voor wat uitdagingen. Elke dag iets gezonds klaarmaken is vaak geen optie. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing die ook nog eens erg voedzaam zijn. Ze worden bereid met verse ingrediënten en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Keuzehulp: maaltijdservice Gooise Meren

Als je graag gebruik wil maken van warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Gooise Meren dan heb je drie opties om uit te kiezen: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke soort heeft weer zijn eigen kenmerken. We vertellen je hieronder meer over de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, prijzen, herkomst producten en betaal- en bezorgmogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt vaak ambachtelijk gekookt met verse lokale ingrediënten. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. Na levering zet je het in de koelkast. Bij koelvers heb je veel variatie in het menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. De smaak (en vitamines) blijven hierdoor goed behouden. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. In de regel elke week 1 keer op locatie geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten warm thuisbezorgd. Ideaal in situatie waarbij u geen beschikking heeft over een keuken en als ook het opwarmen van een maaltijd niet lukt. Het tijdstip van levering wordt in overeenstemming met u bepaalt.
maaltijdservice-ouderen-gooise-meren

Vergelijken van landelijke maaltijdbezorgers

In onderstaand schema tref je een weergave van erkende bedrijven voor tafeltje dekje in Gooise Meren. Per aanbieder vind je praktische info zoals aantal maaltijden en een prijsindicatie. Klik op de button van een organisatie voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale instanties van magnetronmaaltijden

In de tabel hierna bekijk je een opsomming van regionale maaltijdvoorzieningen. Onder andere zorginstellingen, supermarkten, stichtingen, slagerijen, welzijnsorganisaties. Op dit platform vind je ook bedrijven en organisaties in Huizen, Weesp en Wijdemeren.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Restaurant VivantoLange Heul 321403 NLBussum
Toko Toko PandanArthur van Schendellaan 361422 LDUithoorn
Zorgcentrum AelsmeerMolenpad 21431 BZAalsmeer
Slagerij StronkhorstAmstelplein 751421 SBUithoorn
Restaurant VivièraIepenlaan 3541406 RGBussum
Restaurant GodelindeJozef Israëlslaan 11401 CMBussum
Excellent LevenAmersfoortsestraatweg 9-41412 KBNaarden
Restaurant De WarandeMezenlaan 191403 BRBussum
Keurslagerij BaderZijdelwaardplein 711422 DLUithoorn
Restaurant Het VestionAmersfoortsestraatweg 11411 HBNaarden
Opsomming met gemeentelijke instellingen van opwarmmaaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Stuur ons dan een bericht.

Overwerkmaaltijden in Gooise Meren bezorgen

Bedrijven maken veelvuldig gebruik van overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. In het gedeelte hieronder behandelen we een aantal voorbeelden .

 • Bedrijven en kantoren maken regelmatig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een deadline gehaald moet worden of als er nog even door vergaderd moet worden. Als onderneming wil je natuurlijk de mogelijkheid bieden om op kantoor een warme maaltijd te nuttigen.
 • Ook zorgcentrums (dagbesteding en woonlocaties) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. Vaak werken ze samen met populaire bedrijven voor kant-en-klare maaltijden in Gooise Meren. Op die manier kunnen cliënten voordelig blijven eten.
 • Verscheidene thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via de thuiszorgbedrijven kun je tips en info aanvragen voor het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. Zij kunnen ook helpen bij het bereiden en opwarmen van de maaltijden.
 • Ook de BSO (kinderopvang en kinderdagverblijven) nemen steeds vaker verse maaltijden af. Kinderen kunnen op die manier een lekkere en voedzame maaltijd krijgen als u tot laat werkt.

Vriesverse- en koelverse aan huis laten bezorgen?

Probeer het nu zelf: een smaakvol en voedzaam gerecht zonder moeite op te warmen!


FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen gezond?
Kant-en-klaar eten is al lang niet meer zo slecht als het ooit was. Ze bevatten veel minder kunstmatige toevoegingen dan voorheen. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Gooise Meren aan moet voldoen. Tussen de 175 en 200 gram groente, maximaal 2 gram zout, bij voorkeur met volkoren graanproducten, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op de beschrijving vind je een overzicht met de precieze voedingswaarden. Een normale portie bevat tussen de 500 en 700 Kcal.

Uit welke onderdelen bestaat een bezorgmaaltijd?
Een doorsnee-ovenmaalltijd bestaat uit 3 componenten. Als eerste heb je natuurlijk de groenten. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. Afsluitend bevat je bord dan nog vlees, vis of een vleesvervanger met voldoende eiwitten. Het assortiment kan per week verschillen. Je kunt genieten van oer-Hollandse gerechten, verse gerechten met seizoensproducten en recepten van over de hele wereld. Bijv. Appel pannenkoek of Lasagna bolognese.

Hoe maak ik een kant-en-klaar maaltijd klaar?
Het klaarmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd is kinderspel. Dit kan in ongeveer 25 – 40 minuten op 125 °C in de oven. Als dit te lang duurt dan kan je ook de magnetron gebruiken. Normaal gesproken lukt dat al in 6 – 10 minuten op 600 – 800 Watt. Kies je specifiek voor een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) thuisbezorgd in Gooise Meren (al opgewarmd).

Wat zijn de gemiddelde kosten van een thuisbezorgde avond maaltijd in Gooise Meren?
De prijzen die de maaltijdservices hanteren liggen ver uit elkaar. Elke bezorgdienst heeft weer andere prijzen en voorwaarden. Met name het type gerecht zie je terug in de prijs. Een reguliere vriesverse maaltijd bestel je al vanaf €4,50. Zo’n koelverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (gemiddeld €6,25. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) geldt natuurlijk een toeslag van zo’n €1,50 – €2,00. Wil je ook een voor- en nagerecht? Kies dan ook soep vooraf (vanaf €1,60) en toetje (vanaf €1,20).

Waar kan ik maaltijden kopen?
Ben je op zoek naar kant-en-klaar, dan kan je bij veel bedrijven terecht. Er zijn natuurlijk supermarkten en verswinkels als groenteboeren en slagers. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Soms wordt er ook bezorgd. Daarnaast kan je kiezen voor de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Gooise Meren. Voorbeelden zijn cateraars en/of gespecialiseerde keuken die wekelijks maaltijden aan huis bezorgen. Ook kun je soms ook terecht bij (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants die eigen maaltijdvoorzieningen in het leven hebben geroepen.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Gooise Meren?
Door middel van www.gooisemeren.nl doorzoek je de specifieke subsidies binnen deze gemeente. Zo is er de mogelijkheid voor een maaltijdvoorziening via de WMO-regeling (wet maatschappelijke ondersteuning). Daarnaast zijn er mogelijkheden via de WLZ (wet langdurige zorg), de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en ook de bijzondere bijstand (BZ) is een mogelijkheid. Er wordt hierbij gekeken naar het inkomen en/of het vermogen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Muiden
 • Muiderberg
 • Bussum
 • Naarden