Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis De Zilk

Oriënteert u zich op (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in De Zilk? Aan de hand van deze site lees je aanvullende details. Je leest hier bijvoorbeeld hoe maaltijdbezorging werkt, en welke huishoudens daarvan gebruik zouden kunnen maken. Eveneens leggen we alles uit over de diverse maaltijd-mogelijkheden. Je kunt natuurlijk ook direct organisaties vergelijken. Daarbij kunt u ook de mogelijkheden van bedrijfsmaaltijden bekijken. De voordelen van magnetronmaaltijden zijn groot. Ze smaken ontzettend goed en je warmt ze eenvoudig en snel op. Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Heb je nog brandende vragen? Scroll dan eerst naar beneden naar onze paragraaf met vragen & antwoorden. Wil je graag snel genieten van lekkere gerechten? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioZuid-Holland
GemeenteNoordwijk
PlaatsDe Zilk
Postcode2191
Website gemeentewww.noordwijk.nl
maaltijden-aan-huis-de-zilk

Maaltijden aan huis thuisbezorgen?

Bekijk interessante aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in De Zilk?

Is al dat uitsloven in de keuken niks voor jou? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Zo’n gezonde kant en klare maaltijd kan voor iedereen geschikt zijn. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en je hoeft niet zelf te koken. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. U kunt denken aan maaltijden als: Vegetarische lasagna, spinazie of Pastaschotel rode pesto, bleekselderij, tomaten. In de volgende paragraaf beschrijven we allerlei soorten groepen die profijt kunnen hebben van maaltijdbezorging:

  • Bejaarden: Ouderen kiezen steeds vaker voor thuismaaltijden. Dankzij speciale seniorenmaaltijden is deze doelgroep minder toegewezen op hulp van anderen. De etenswaren bevatten belangrijk voedingsstoffen, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en hoeven alleen maar even in de magnetron of oven. Voor bejaarden is een verantwoorde maaltijd onmisbaar. Bijvoorbeeld om de bloeddruk op peil te houden of om de werking van hersenen te stimuleren. Ouderen hebben de keuze uit veel dieetmaaltijden. Voor zo’n beetje ieder dieet en/of leefstijl zijn er wel oplossing te vinden. Het gaat hier bijvoorbeeld om gemalen, lactosevrij, eiwitrijk, glutenvrij, en diabetes, koolhydraatarm, vegetarisch, natriumarm.
  • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken hechten ook veel waarde aan warme maaltijden aan huis. Op deze manier hebben ze minder zorg en ondersteuning nodig. Wanneer mensen last hebben van kauw- of slikproblemen, dan bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel gemak.
  • Drukke gezinnen: Gezinnen met kinderen zijn drukker dan ooit. Werk, hobbies, sporten en studeren moeten gecombineerd worden. Even tussendoor koken is simpelweg niet elke avond mogelijk. Dankzij gezonde en verse maaltijden aan huis kan elk gezinslid genieten van lekker eten. De tijd die je bespaart kun je besteden aan leuke dingen.
  • Afgestudeerden: Werk, school, sport en andere bezigheden: soms wordt er veel van je gevraagd. Dagelijks een verse en gevarieerde maaltijd koken is simpelweg niet altijd mogelijk. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Ze zitten vol met groenten en er worden weinig kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Keuzehulp: maaltijdservice De Zilk

Als jij kijkt naar alternatieven voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in De Zilk dan zijn er in feite drie varianten: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Elke soort maaltijd heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. Zo verschillen de op het gebied van: de breedte van het assortiment, tarieven, smaak en bezorgopties.

  1. De koelverse maaltijd wordt 100% vers bereid met vaak lokale ingrediënten. Daarna worden ze direct teruggekoeld en vacuüm verpakt. De maaltijden bewaar je in de koelkast. Veel aanbieders werken met een wekelijks wisselend menu.
  2. Een diepvriesmaaltijd gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. Zo blijven de gerechten en smaakvol uitzien. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. Gewoonlijk elke week 1 keer bij jou thuis afgeleverd.
  3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten door de bezorger voorverwarmd afgeleverd. Een uitkomst wanneer u geen beschikking heeft over een keuken en als ook het opwarmen van een maaltijd niet lukt. Er wordt geleverd op een vooraf besproken tijdstip.
maaltijdservice-ouderen-de-zilk

Vergelijk maaltijdbezorgers met landelijke bezorging

Hieronder vind je een overzicht met bekende organisaties voor tafeltje dekje in De Zilk. Per aanbieder vind je informatie als assortiment en vanafprijs. Klik op de knop van een maaltijdvoorziening om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Kleinschalige instellingen voor thuismaaltijden

In onderstaand schema tref je een database met plaatselijke maaltijdservices. Dit kunnen zijn supermarkten, stichtingen, slagerijen, cateraars, welzijnsorganisaties. Op deze site vind je ook bedrijven en organisaties in Kaag, Sassenheim en Abbenes.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Wesselius MaaltijdenSatellietbaan 29a2181 MGHillegom
Topaz – MunnekeweijVia Antiqua 252211 HWNoordwijkerhout
BuurtzorgDijkzicht 12211 HZNoordwijkerhout
Groot HoogwaakGroot Hoogwaak 12202 TGNoordwijk
BuurtzorgKerkstraat 6 A2201 KMNoordwijk
BuurtzorgIndustriekade 12181 AJHillegom
SPAR MaaltijdserviceRechthoeklaan 102201 ZRNoordwijk
Keurslager van GennipHoofdstraat 1142181 EGHillegom
KBO NoordwijkGoohorstlaan 312203 BCNoordwijk
Keurslager van der BentKerkstraat 502201 KNNoordwijk
Weergave met regionale maaltijdvoorzieningen van bezorgmaaltijden. Wijzigen of aanvullen? Neem contact met ons op!

Overwerkmaaltijden in De Zilk bezorgen

Bedrijven en organiisaties hebben baat bij overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. Vaak kan er niet worden gekookt op kantoor. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. Verderop beschrijven we enkele voorbeeldsituaties .

  • Kantoren of bedrijfspanden laten vaak een bedrijfsmaaltijd bezorgen. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. In een dergelijke situatie wil je uiteraard je werknemers de optie voor een warme maaltijd aanbieden.
  • Ook zorggroepen (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Er bestaan ook speciale seniorenrestaurants. Meestal hebben ze een overeenkomst met populaire bedrijven voor kant-en-klare maaltijden in De Zilk. Soms bieden zij ook een boodschappenservice.
  • Een groot aantal thuiszorgorganisaties hebben banden met plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Via de thuiszorgbedrijven kun je tips en info aanvragen voor het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. Soms bieden zij ook ondersteuning bij het toedienen van het eten.
  • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) komen ouders vaak tegemoet met gezonde verse maaltijden. De kinderen kunnen een gezonde en voedzame maaltijd eten (zodat ze dat thuis niet meer hoeven te doen).

Vriesverse- en koelverse bij u thuisbezorgd?

Ervaar het gemak: lekkere en voedzame gerechten in een handomdraai klaar!


FAQ: belangrijke thema’s over maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen wel gezond?
Kant-en-klaar eten is de laatste jaren flink verbeterd. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout vergeleken met 5 – 10 jaar terug. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in De Zilk aan moet voldoen. Bereid met minimaal 150 gram groente, zoutbeperkt, gebruikmakend van volkoren producten, maximaal 100 gram vlees of vis per persoon en genoeg eiwit (25 gram). Op de omdoos staat meestal een tabel met de precieze voedingswaarden. Een normale portie bevat tussen de 500 en 700 Kcal.

Wat is de samenstelling van een bezorgmaaltijd?
Een gewone Hollandse ovenmaaltijd kent 3 onderdelen. Om te beginnen heb je natuurlijk de groenten. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. Ten derde heb je vlees/vis/vleesvervangers. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Je kunt kiezen uit typische Hollandse recepten, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en culinaire verrassingen. Onder andere Maaltijdpoffertjes & Vegetarische goulash, Doperwten, Witte rijst.

Hoe snel kan ik een kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is kinderspel. Je warmt dit op in ongeveer 30 – 40 minuten op 100 – 120 °C in de oven. Wanneer je sneller wilt eten dan kan het ook in de magnetron. Vaak warm je het op in ongeveer 6 tot 12 minuten op 600 – 850 Watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het eten gewoon thuisbezorgd in De Zilk (al voorverwarmd).

Wat is de prijs van een thuisbezorgde avond maaltijd in De Zilk?
De prijzen die de maaltijdservices hanteren zijn heel divers. Elke bezorgdienst heeft weer andere prijzen. Met name het type maaltijd zie je terug in de prijs. Vriesverse maaltijden zijn er vaak al vanaf €4,55. Zo’n koelverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (gemiddeld €6,00. Voor een warme levering (tafeltje dekje) geldt natuurlijk een toeslag van zo’n €1,50 – €2,00. Wil je ook een voor- en nagerecht? Neem dan ook een soepje (vanaf €1,60) en desserts (vanaf €1,00).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Je kunt terecht bij allerlei verschillende aanbieders. Je kunt natuurlijk terecht bij de supermarkt of een verswinkel. Deze organisaties hebben doorgaans een voorraad met eten. Soms wordt er ook bezorgd. Ten tweede kan je kiezen voor de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in De Zilk. Onder andere professionele keukens die als enige focus product maaltijden bereiden. Tenslotte is het af en toe ook mogelijk langs te gaan bij zorgaanbieders en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente Noordwijk?
Op www.noordwijk.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. Je leest hier o.a. hoe het zit met een maaltijdvoorziening die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. In aanvulling hierop zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk via de WLZ, de zorgverzekeringswet (ZVW) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. Er wordt hierbij gekeken naar uw huidige inkomen en uw spaargeld.