Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Cadzand

Bent u op zoek naar verse maaltijden aan huis voor ouderen in Cadzand? Aan de hand van deze site verstrekken we alles wat je moet weten. We leggen je uit hoe maaltijdbezorging aan huis werkt, en welke huishoudens daarvan gebruik zouden kunnen maken. Tevens bespreken we de beschikbare maaltijdopties. Direct maaltijden laten leveren? Check dan het kopje instellingen vergelijken. Als laatste kunt u ook informeren naar de bedrijfsmaaltijden. Er zitten veel positieve aspecten aan magnetronmaaltijden. Ze smaken ontzettend goed er er zijn tientallen verschillende gerechten. Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Zijn er onduidelijkheden? Probeer dan eerst te zoeken binnen de meestgestelde vragen. Liever direct bestellen? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioZeeland
GemeenteSluis
PlaatsCadzand
Postcode4525
Website gemeentewww.gemeentesluis.nl
maaltijden-aan-huis-cadzand

Genieten van maaltijden aan huis?

Vergelijk de lopende aanbiedingen en vraag een proefpakket aan

Warme maaltijden bestellen in Cadzand?

Haal jij geen plezier uit koken? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Zo’n smaakvolle kant en klare maaltijd neemt veel werk uit handen. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en jij bespaart veel tijd in de keuken. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. Probeer onder andere: Runderhachee, witte rijst, bloemkool & Gegrilde groentenmix in saus. Hierna vind je meerdere segmenten Nederlanders die gebruikmaken van de maaltijdbezorging:

  • Senioren en ouderen: Oudere mensen bestellen dikwijls thuismaaltijden. Met behulp van seniorenmaaltijden kunnen zij vaak nog jarenlang zelfstandig thuis blijven wonen. De maaltijden zijn erg voedzaam, worden vers bereid zonder veel e-nummers en hoeven alleen maar even in de magnetron of oven. Voor ouderen is een verantwoorde maaltijd van belang. Bijvoorbeeld om fit en sterk te blijven of voor een beter geheugen en meer concentratie. Het aanbod dieetmaaltijden neemt ook flink toe. Voor vrijwel ieder dieet zijn er specifieke keuzes te maken. U kunt denken aan leefstijlen als eiwitrijk, zoutarm, glutenvrij, gemalen, en diabetes, koolhydraatarm, natriumarm, vegetarisch.
  • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking profiteren ook flink van warme maaltijden aan huis. Daardoor is er minder directe zorg noodzakelijk. Bij moeite met kauwen en slikken bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel oplossingen.
  • Drukke gezinnen: Een gemiddeld gezin heeft het enorm druk. Werk, hobbies en vrienden vereisen een goede planning. Een gezonde maaltijd klaarmaken schiet er dan wel eens bij in. Met behulp van gezonde en verse maaltijden aan huis bied je elk gezinslid voedzaam eten. Op die manier bouw je wat meer rust in.
  • Eenpersoonshuishoudens: Een drukke baan, muziek en andere bezigheden: we hebben een bomvolle agenda. Zorgen voor gezond eten is soms teveel gevraagd. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Er zitten lekker veel groenten in en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Keuzehulp: maaltijdservice Cadzand

Wanneer je je oriënteert op warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Cadzand dan heb je drie varianten: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Iedere maaltijdvorm kent zijn eigen karakter en voordelen. Hieronder lees je meer over de breedte van het assortiment, prijzen, herkomst producten en aflevermogelijkheden.

  1. De koelverse maaltijd wordt vers bereid met seizoensgebonden producten. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. Je kunt deze bewaren in de koelkast. Ze zijn zo’n 5 dagen houdbaar, je kunt het ook invriezen.
  2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. Dit garandeert de smaak en versheid. In de vriezer blijft het wel tot een jaar goed. Vaak 1 of 2 keer per maand bij je thuisbezorgd.
  3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten warm geleverd. De oplossing als het koken niet meer gaat en het opwarmen van een maaltijd ook niet wil. De bezorging ligt vaak in handen van lokale vrijwilligers.
maaltijdservice-ouderen-cadzand

Vergelijken van landelijke maaltijdbezorgers

In de tabel hierna doorzoek je eenvoudig een lijst met landelijke bezorgers van tafeltje dekje in Cadzand. Per instantie bieden we relevante zaken zoals het huidige assortiment en de tarieven. Druk op de knop van een bezorgservice voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Regionale bezorgservices van thuismaaltijden

Hierna verstrekken we een opsomming van lokaal georiënteerde bezorgservices. Dit kunnen zijn zorginstellingen, stichtingen, supermarkten, welzijnsorganisaties, slagerijen. Op deze site vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Biervliet, Zuidzande en Hoofdplaat.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BuurtzorgOranjeplein 14511 CKBreskens
BuurtzorgVliegende Vaart 74537 DHTerneuzen
SPAR MartensKerkplein 14541 EVSluiskil
Slagerij SchneiderAlvarezlaan 204536 BDTerneuzen
De Zorgbalie maaltijdenNoordstraat 104531 GGTerneuzen
ZorgSaamTragelweg 24501 HLOostburg
De BlideAlberdingk Thijmstraat 14532 CZTerneuzen
SPAR MaaltijdserviceDorpsstraat 24507 BKSchoondijke
Keurslager de BoeyeAxelsestraat 264537 AKTerneuzen
ZorgSaamStadhuisplein 34531 GZTerneuzen
Overzicht met kleinschalige maaltijdservices van magnetronmaaltijden. Wijzigen of aanvullen? Neem contact met ons op!

Overwerkmaaltijden in Cadzand bezorgen

Bedrijven en kantoren maken regelmatig gebruik van zogenaamde overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor een koopavond. Op kantoor is er doorgaans geen gelegenheid om te koken. De maaltijdservice voor bedrijven levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. In onderstaand blok lichten we enkele situaties toe .

  • Kantoren en fabrieken bestellen regelmatig speciale bedrijfsmaaltijden. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. Als bedrijf kun je dan via de cateraar jouw werknemers een gezonde maaltijd voorschotelen.
  • Ook verzorgingslocaties (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. In veel gevallen werken ze samen met populaire leveranciers van kant-en-klare maaltijden in Cadzand. Zo betalen cliënten niet teveel voor hun maaltijd.
  • Een groot aantal thuiszorgorganisaties ondersteunen mensen bij de avondmaaltijd via een maaltijdvoorziening. Via de thuiszorgbedrijven kun je tips en info aanvragen voor de warme tafeltje dekje service (dagelijks aan huis). Zij kunnen ook helpen bij het bereiden en klaarzetten van het eten.
  • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf kunnen ouders verder ondersteunen met verse maaltijden. De kinderen kunnen zodoende een verse en gezonde maaltijd gebruiken als u tot laat werkt.

Vriesverse- en koelverse bij u thuis laten bezorgen?

Ervaar het gemak: groenterijke gerechten binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: veelgestelde vragen en antwoorden m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe (on)gezond is eten aan huis bezorgen?
Tegenwoordig is kant-en-klaar eten een stuk beter dan vroeger. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout vergeleken met 5 – 10 jaar terug. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Cadzand normaliter aan moet voldoen. Bereid met minimaal 150 gram groente, maximaal 2 gram zout, voldoende volkoren ingrediënten, max. 100 gram aan vlees of vis en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op het etiket vind je een overzicht met de voedingswaarden en eventuele kunstmatige toevoegingen. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Uit welke onderdelen bestaat een bezorgmaaltijd?
Een gewone Hollandse ovenmaaltijd kent 3 onderdelen. Als eerste hebben we de groenten. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. Afsluitend heb je vlees/vis of een vervanger. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Je kunt kiezen uit Typisch Nederlandse maaltijden, seizoensmaaltijden en culinaire verrassingen. Bijvoorbeeld Spitskoolschotel en aardappelpuree of Stamppot spitskool met kaas.

Hoe warm ik de kant-en-klaar maaltijd op in de magnetron?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet ingewikkeld. Dit kan in ongeveer 30 minuten op 100 – 120 °C in de oven. Wanneer je sneller wilt eten dan kan je ook de magnetron gebruiken. Bij een doorsnee-gerecht doe je dit in circa 6 – 10 minuten op 550 – 750 Watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het gerecht thuisbezorgd in Cadzand (verwarmd).

Wat kost een thuisbezorgde avond maaltijd in Cadzand?
De tarieven van maaltijden aan huis zijn heel wisselend. Elke maaltijdbezorger heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. Voornamelijk de maaltijdvorm zie je terug in de prijs. Vriesverse maaltijden zijn er vaak al vanaf €4,65. Zo’n koelverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (rond de €6,45. Voor tafeltje dekje (warme levering) geldt een meerprijs van ongeveer €2,00. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,25) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €0,90).

Waar kan ik maaltijden krijgen?
In elke regio zijn diverse bedrijven actief met hun service. Allereerst heb je supers en verswinkels. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. Als tweede mogelijkheid kan je je aanmelden bij een maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Cadzand. Dat zijn bijvoorbeeld cateraars en/of gespecialiseerde keuken die elke week (met een vaste bezorger) bij je thuis komen. Tenslotte kun je soms ook terecht bij zorgaanbieders en wijkrestaurants die diverse maaltijdvoorzieningen aanbieden.

Kan ik gebruikmaken van subsidies in de gemeente Sluis?
Op de website www.gemeentesluis.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. Je vind hier bijvoorbeeld uitleg over een maaltijdvoorziening die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. Daarbij zijn er landelijk regelingen vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), de Zvw (Zorgverzekeringswet) en ook de bijzondere bijstand (BZ) is een mogelijkheid. Men analyseert hiervoor allereerst het inkomen en/of het vermogen.