Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Sluis

Wilt u graag verse maaltijden aan huis voor ouderen in Sluis? Op deze pagina check je alles wat je moet weten. We leggen je uit hoe maaltijdbezorging werkt, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Tevens behandelen we ook de beschikbare soorten maaltijden. Ben je al overtuigd? Ga dan verder naar maaltijdvoorzieningen vergelijken. Als laatste kunt u ook de mogelijkheden van bedrijfsmaaltijden bekijken. De magnetronmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. Ze smaken ontzettend goed en het staat binnen mum van tijd op tafel. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Is er nog wat onduidelijk? Scroll dan eerst naar beneden naar het hoofdstuk veelgestelde vragen. Zelf ervaren hoe lekker deze gerechten zijn? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioZeeland
GemeenteSluis
PlaatsSluis
Postcode4501
Website gemeentewww.gemeentesluis.nl
maaltijden-aan-huis-sluis

Maaltijden aan huis laten bezorgen?

Check actuele aanbiedingen en vraag een proefpakket aan

Warme maaltijden bestellen in Sluis?

Haal jij geen plezier uit koken? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Een verse kant en klare maaltijd kan voor iedereen geschikt zijn. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. We zien een sterke toename in interesse in deze maaltijden. Probeer onder andere: Bami babi ketjap & Sperziebonen. Hierna tref je voorbeelden van doelgroepen die geholpen zijn bij de maaltijdbezorging:

 • Ouderen en bejaarden: Senioren hebben veel baat bij thuismaaltijden. Aan de hand van seniorenmaaltijden is deze doelgroep minder toegewezen op hulp van anderen. De maaltijden zitten vol bouw- en voedingsstoffen, zijn niet zo zout en vet en kan men eenvoudig opwarmen. Voor 75-plussers zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten onmisbaar. Bijvoorbeeld om de kans op hart- en vaatziekten te verlagen of om de hersenen te beschermen. Het aanbod met dieetmaaltijden groeit daarbij snel. Voor bijna elke allergie of voedingswens zijn er specifieke keuzes te maken. Het gaat hier bijvoorbeeld om zoutarm, lactosevrij, eiwitrijk, gemalen, en diabetes, vegetarisch, vetarm, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking hechten ook veel waarde aan warme maaltijden aan huis. Daardoor kan deze doelgroep zonder veel extra zorg een maaltijd klaarmaken. Bij slik- of kauwproblemen bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel mogelijkheden.
 • Families: Families met thuiswonende kinderen hebben het razend druk. Werk, studie en andere vrijetijdsbestedingen wisselen elkaar snel af. Een gezonde maaltijd klaarmaken is simpelweg niet elke avond mogelijk. Door het laten thuisbezorgen van gezonde en verse maaltijden aan huis ben je flexibel, en kan iedereen op zijn/haar tijd iets gezonds eten. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Afgestudeerden: Werk, school, sport en andere vrijetijdsbestedingen: we hebben een bomvolle agenda. Iedere avond voor jezelf koken is soms teveel gevraagd. Gelukkig is het aanbod kant-en-klaar steeds beter zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Ze zitten vol groenten en eiwitten en ze bevatten weinig onnodige toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Sluis

Op het moment dat je zoekt naar oplossingen voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Sluis dan heb je feitelijk drie keuzes: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elk soort gerecht heeft zijn eigen voordelen en nadelen. We vertellen je hieronder meer over de breedte van het assortiment, kosten, kwaliteit en bezorging.

 1. De koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. Je bewaart het in de koelkast. Je kunt ze 3 tot 5 dagen houdbaar houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. Zo blijven de gerechten en smaakvol uitzien. In de vriezer blijft het wel tot een jaar goed. In de regel elke 2 weken afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten door de bezorger voorverwarmd afgeleverd. Zeer geschikt wanneer u zelf niet meer kunt koken of als opwarmen simpelweg niet meer gaat. U bent wel afhankelijk van de bezorgtijd.
maaltijdservice-ouderen-sluis

Vind en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In het volgende schema bieden we een overzicht met professionele keukens voor tafeltje dekje in Sluis. Per bedrijf tref je praktische info zoals het type maaltijden en een prijsindicatie. Kies een maaltijdvoorziening voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Kleinschalige aanbieders van thuismaaltijden

Hierna verstrekken we een database met plaatselijke organisaties. Onder andere zorginstellingen, cateraars, supermarkten, slagerijen, welzijnsorganisaties. Op dit platform vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Borsele, Noord-Beveland en Reimerswaal.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Keurslagerij de MillianoMarkt 164501 CKOostburg
De BlideAlberdingk Thijmstraat 14532 CZTerneuzen
Slagerij SchneiderAlvarezlaan 204536 BDTerneuzen
De Zorgbalie maaltijdenNoordstraat 104531 GGTerneuzen
ZorgSaamTragelweg 24501 HLOostburg
SPAR SturmHavelaarstraat 14486 AZColijnsplaat
BuurtzorgOranjeplein 14511 CKBreskens
SPAR MaaltijdserviceOostvoorstraat 174491 ENWissenkerke
ZorgSaamStadhuisplein 34531 GZTerneuzen
SPAR MaaltijdserviceDorpsstraat 24507 BKSchoondijke
Tabel met lokaal georiënteerde maaltijdvoorzieningen van opwarmmaaltijden. Een wijziging doorvoeren? Stuur ons dan een bericht.

Overwerkmaaltijden in Sluis bezorgen

Bedrijven maken regelmatig gebruik van zogenaamde overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor personeel dat wat langer doorgaat. Op kantoor is er doorgaans geen gelegenheid om te koken. De maaltijdservice voor bedrijven kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. Het bedrijfspand moet natuurlijk wel beschikken over koelfaciliteiten. Hieronder lichten we enkele situaties toe .

 • Kantoren of bedrijfspanden bestellen regelmatig speciale bedrijfsmaaltijden. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of wanneer een vergadering uitloopt. Als werkgever wil je dan graag de mogelijkheid bieden om op kantoor een warme maaltijd te nuttigen.
 • Ook gecentraliseerde zorgbedrijven (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. Normaliter is dit contractueel geregeld met bekende leveranciers van kant-en-klare maaltijden in Sluis. Op die manier kunnen cliënten voordelig blijven eten.
 • Diverse thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via deze instanties kan je advies inwinnen over het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. In bepaalde cases kunnen ze ook ondersteuning bieden bij het eten zelf.
 • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) vragen steeds meer om verse maaltijden. Kinderen kunnen op die manier een gezonde en voedzame maaltijd opeten wanneer u bijvoorbeeld wat later bent.

Vriesverse- en koelverse maaltijden thuisbezorgd

Probeer het nu zelf: groenterijke gerechten binnen enkele minuten klaar!


FAQ: wat moet ik weten over maaltijdbezorging aan huis voor senioren?

Hoe gezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten is al lang niet meer zo slecht als het ooit was. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout vergeleken met een aantal jaar terug. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Sluis aan moet voldoen. Een minimale hoeveelheid groente (150+ gram), zoutbeperkt, het liefst gekookt met volkoren artikelen, maximaal 100 gram vlees of vis per persoon en ten minste 25 gram eiwit. Op de omdoos vind je vaak een tabel met de ingrediënten en voedingswaarden. 1 portie bevat tussen de 400 – 700 Kcal.

Wat is de samenstelling van een bezorgmaaltijd?
Een normale magnetron- of ovenmaaltijd kent 3 aspecten. Als eerste is het belangrijk dat er genoeg groenten in zitten. Verder heb je een volkoren product of aardappelen. En natuurlijk heb je vlees, vis of een vleesvervanger met voldoende eiwitten. Het assortiment kan per week verschillen. Er is keuze uit Typisch Nederlandse maaltijden, gerechten met producten van het seizoen en culinaire inspiratie. Onder andere Macaroni, groenten-tomatensaus en Gepaneerde kipnuggets.

Hoe moet ik een kant-en-klaar maaltijd opwarmen?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet moeilijk. Je plaatst het gerecht ongeveer 30 – 40 minuten op 125 graden celsius in de oven. Als je toch wat sneller wilt eten dan kan het een stuk sneller met de magnetron. Opwarmen gaat in zo’n 5 – 12 minuten op 550 – 750 Watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het netjes thuisbezorgd in Sluis (voorverwarmd).

Wat betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Sluis?
De tarieven van maaltijden aan huis variëren nogal. Elke service heeft andere prijzen en bezorgkosten. In het bijzonder het type maaltijd heeft zijn doorwerking op de prijs. Vriesverse maaltijden zijn er vaak al vanaf €4,50. Zo’n koelverse maaltijd ligt hier vaak net iets boven (om en nabij de €6,00. Voor een warme levering (tafeltje dekje) ben je nog iets duurder uit, vaak rond de €9,00. Wil je meer luxe? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,65) en nagerecht (vanaf €0,90).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Ben je op zoek naar kant-en-klaar, dan kan je bij veel bedrijven terecht. Ten eerst zijn er supermarkten en slagers. Deze organisaties hebben doorgaans een voorraad met eten. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. Ten tweede kan je kiezen voor de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Sluis. Het gaat hier om cateraars en/of gespecialiseerde keuken die zich volledig hebben toegelegd op het bezorgen van maaltijden aan huis. Als laatste onderscheiden we nog zorginstellingen en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Sluis?
Via de uitleg op www.gemeentesluis.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor een maaltijdvoorziening die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Verder kun je soms aanspraak maken op regelingen die gebaseerd zijn op de WLZ, onderdelen uit de zorgverzekeringswet (ZVW) en wellicht de bijzondere bijstand. Daarbij wordt altijd wel gekeken naar uw vermogen en inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Eede
 • Sint Kruis
 • Waterlandkerkje
 • Aardenburg
 • Retranchement
 • Cadzand
 • Zuidzande
 • IJzendijke
 • Schoondijke
 • Hoofdplaat
 • Breskens
 • Nieuwvliet
 • Groede
 • Oostburg