Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Sint Kruis

Zoekt u aanbieders van lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Sint Kruis? Hieronder verstrekken we tips en adviezen. Je leest hier precies hoe maaltijdbezorging voor senioren werkt, en welke Nederlanders hier baat bij kunnen hebben. Daarbij behandelen we ook de beschikbare gerecht-mogelijkheden. Ben je al overtuigd? Ga dan verder naar leveranciers vergelijken. Op zoek naar bijvoorbeeld overwerkmaaltijden? U kunt ook alles over bedrijfsmaaltijden checken. De magnetronmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. Het eten is erg smaakvol en er is heel veel variatie in het aanbod. De specifieke kooktechnieken voor deze gerechten zijn erg innovatief. Heb je vragen voor onze medewerkers? Check dan eerst het hoofdstuk veelgestelde vragen. Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioZeeland
GemeenteSluis
PlaatsSint Kruis
Postcode4528
Website gemeentewww.gemeentesluis.nl
maaltijden-aan-huis-sint-kruis

Maaltijden aan huis laten bezorgen?

Check interessante aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Sint Kruis?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Zo’n smakelijke kant en klare maaltijd wordt vaak als positief ervaren. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en kun je eenvoudig en snel warm eten. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. Populair zijn bijvoorbeeld: Thaise gestoofde vis, soja en chinese bami en Daging rendang, Atjar tjampoer, Bami goreng. Hieronder benoemen we meerdere segmenten Nederlanders die geholpen zijn bij de maaltijdbezorging:

  • Ouderen: 75-plussers kiezen steeds vaker voor thuismaaltijden. Met behulp van seniorenmaaltijden is het makkelijk om langer zelfstandig te wonen. De kant-en-klaar producten zitten vol bouw- en voedingsstoffen, bevatten weinig toevoegingen en kan men eenvoudig opwarmen. Voor ouderen zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten van belang. Bijvoorbeeld om een hoge bloeddruk tegen te gaan of om de hersenen gezond te houden. Ouderen hebben de keuze uit veel dieetmaaltijden. Voor veel diëten en allergieën zijn er specifieke keuzes te maken. U kunt denken aan eiwitrijk, glutenvrij, gemalen, zoutarm, en diabetes, natriumarm, vetarm, vegetarisch.
  • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking maken graag gebruik van warme maaltijden aan huis. Door die kant-en-klaar oplossingen hoeft er minder zorg ingekocht te worden. Bij slik- of kauwproblemen bieden vloeibare en gemalen gerechten ook vaak uitkomst.
  • Families met kinderen: Nederlandse gezinnen komen vaak tijd tekort. School, een drukke baan en sport/muziek moeten allemaal in de agenda ingepast worden. Een gezonde maaltijd klaarmaken is simpelweg niet elke avond mogelijk. Dankzij gezonde en verse maaltijden aan huis ben je flexibel, en kan iedereen op zijn/haar tijd iets gezonds eten. Dat maakt ook dat iedereen ontspannen aan tafel zit.
  • Starters: Werk, school, hobbies en andere vrijetijdsbestedingen: er komt dagelijks heel veel op ons af. Dagelijks een verse en gevarieerde maaltijd koken kan dan vaak lastig zijn. Zo nu en dan een kant-en-klaar maaltijd kan erg handig zijn en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Ze zitten vol groenten en eiwitten en er zit weinig zout en vet in.

Keuzehulp: maaltijdservice Sint Kruis

Wanneer je je oriënteert op warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Sint Kruis dan zijn er in feite drie alternatieven: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Elke soort maaltijd heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. Zo verschillen de op het gebied van: aanbod, prijzen, kwaliteit en aflevermogelijkheden.

  1. De koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. De verpakkingen leg je kant en klaar in de koelkast. Bij koelvers heb je veel variatie in het menu.
  2. Een diepvriesmaaltijd gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. Zo blijven smaak en structuur optimaal behouden. Je kunt het maandenlang bewaren in de vriezer. Vaak om de week op locatie geleverd.
  3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten warm thuisbezorgd. Erg handig indien u zelf niet meer kunt koken en als ook het opwarmen van een maaltijd niet lukt. Er wordt geleverd op een vooraf besproken tijdstip.
maaltijdservice-ouderen-sint-kruis

Vind en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In het volgende schema vind je een overzicht met grote keukens voor tafeltje dekje in Sint Kruis. Per instantie doorzoek je eenvoudig details als assortiment en het tarief. Klik op de button van een maaltijdvoorziening voor aanvullende details.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Regionale bedrijven van kant-en-klaar maaltijden

In de volgende tabel doorzoek je eenvoudig een opsomming van gemeentelijke aanbieders. Voorbeelden zijn slagerijen, cateraars, supermarkten, welzijnsorganisaties, stichtingen. Elders op deze website vind je ook leveranciers in Retranchement, Waterlandkerkje en Zuidzande.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BuurtzorgOranjeplein 14511 CKBreskens
BuurtzorgVliegende Vaart 74537 DHTerneuzen
SPAR MartensKerkplein 14541 EVSluiskil
Slagerij SchneiderAlvarezlaan 204536 BDTerneuzen
De Zorgbalie maaltijdenNoordstraat 104531 GGTerneuzen
ZorgSaamTragelweg 24501 HLOostburg
De BlideAlberdingk Thijmstraat 14532 CZTerneuzen
SPAR MaaltijdserviceDorpsstraat 24507 BKSchoondijke
Keurslager de BoeyeAxelsestraat 264537 AKTerneuzen
ZorgSaamStadhuisplein 34531 GZTerneuzen
Database met lokaal georiënteerde bedrijven van kant-en-klaar maaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Informeer dan onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Sint Kruis bezorgen

Kantoren en bedrijven maken veelvuldig gebruik van overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. Een maaltijdservice voor bedrijven levert snel een gezonde en betaalbare maaltijd af. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. Hieronder behandelen we diverse opties .

  • Kantoren en fabrieken kunnen veel profijt hebben van bedrijfsmaaltijden. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of als er klanten over de vloer komen. Als bedrijf kun je dan via de cateraar je personeel en/of klanten laten kiezen voor een warme maaltijd.
  • Ook zorggroepen (woonlocaties en dagbesteding) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Het seniorenrestaurant biedt soms ook ruimte voor bezoekers. In de regel zijn daarvoor afspraken gemaakt met erkende leveranciers van kant-en-klare maaltijden in Sint Kruis. Op deze manier blijven de maaltijden ook betaalbaar.
  • Een groot aantal thuiszorgorganisaties hebben banden met plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Via deze zorgorganisaties kan je advies inwinnen over het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. In bepaalde cases kunnen ze ook ondersteuning bieden bij het eten en het drinken.
  • Ook de kinderopvang (denk aan een kinderdagverblijf of BSO) nemen steeds vaker verse maaltijden af. Kinderen kunnen zo een lekkere en gezonde maaltijd gebruiken nog voordat hun ouders ze komen ophalen.

Vriesverse- en koelverse bij u thuis laten bezorgen?

Ervaar het gemak: dagverse gerechten snel op tafel!


FAQ: wat moet ik weten over maaltijdbezorging aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen eigenlijk wel gezond?
Het imago van kant-en-klaar eten is flink opgepoetst. Er zitten minder e-nummers, zout en andere toevoegingen in vergeleken met een aantal jaar terug. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Sint Kruis aan moet voldoen. Een minimale hoeveelheid groente (150+ gram), maximaal 2 gram zout, zo veel mogelijk met volkoren producten, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op de omdoos vind je voedingswaarden als energie, zout, eiwitten en koolhydraten. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Uit welke onderdelen bestaat een bezorgmaaltijd?
Een normale magnetron- of ovenmaaltijd kent 3 onderdelen. Ten eerste zijn dit groenten, vaak van het seizoen. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. Ten derde heb je vlees, vis of een vleesvervanger met voldoende eiwitten. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Je kunt genieten van een Nederlandse stamppot, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en bijzondere recepten. Denk aan Spek pannenkoek & Lasagna bolognese.

Hoe snel kan ik een kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het klaarmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd is gemakkelijk en gaat heel snel. Je warmt dit op in ongeveer 20 minuten op 100 – 120 °C in de oven. Heb je hier geen geduld voor? Dan kun je ook kiezen voor de magnetron. Opwarmen gaat in zo’n 4 – 10 minuten op 600 – 850 Watt. Neem jij warme tafeltje dekje service? Dan wordt het netjes thuisbezorgd in Sint Kruis (warm).

Wat kost een thuisbezorgde avond maaltijd in Sint Kruis?
De tarieven van maaltijden aan huis zijn heel divers. Elke leverancier werkt met andere prijzen. Vooral het soort maaltijd zie je terug in de prijs. Een vriesverse maaltijd is er al vanaf €4,80. Zo’n koelverse maaltijd ligt hier vaak net iets boven (circa €5,85. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) geldt natuurlijk een toeslag van zo’n €1,50 – €2,00. Wil je ook een voor- en nagerecht? Neem dan ook een soepje (vanaf €1,35) en/of een toetje na (vanaf €0,90).

Welk type leveranciers zijn er?
Kant-en-klaar koop je bij heel uiteenlopende bedrijven. Je kunt natuurlijk terecht bij de supermarkt of een verswinkel. Je koopt hier maaltijden vaak uit voorraad. Je hoeft dus vaak niets te bestellen. Ten tweede kan je gebruik maken van de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Sint Kruis. Dat zijn bijvoorbeeld grote keukens die elke week (met een vaste bezorger) bij je thuis komen. Als laatste onderscheiden we nog zorgorganisaties en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Sluis?
Via de info op www.gemeentesluis.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. Zo is er de mogelijkheid voor een maaltijdvoorziening die via de WMO kan worden aangeboden. Daarnaast zijn er landelijk regelingen vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en ook de bijzondere bijstand (BZ) is een mogelijkheid. Men analyseert hiervoor allereerst het inkomen en spaartegoeden.