Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Scherpenisse

Interesse in (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Scherpenisse? Hieronder lees je relevante info. Je leest hier precies hoe maaltijdbezorging voor thuis werkt, en welke huishoudens daarvan gebruik zouden kunnen maken. Evenzeer leggen we alles uit over de aanwezige gerechten opties. Je kunt natuurlijk ook direct instellingen vergelijken. Tenslotte kunt u ook informatie over bedrijfsmaaltijden raadplegen. Er zitten veel positieve aspecten aan magnetronmaaltijden. Het geheel smaakt er lekker en het staan binnen 10 minuten warm op tafel. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Heb je vragen voor onze medewerkers? Check dan eerst de vragensectie (FAQ). Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Test dan voordelig de service met een proefpakket.

RegioZeeland
GemeenteTholen
PlaatsScherpenisse
Postcode4694
Website gemeentewww.tholen.nl
maaltijden-aan-huis-scherpenisse

Genieten van maaltijden aan huis?

Check alle aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Scherpenisse?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Zo’n smaakvolle kant en klare maaltijd kan voor iedereen geschikt zijn. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en je hoeft niet zelf te koken. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. Populair zijn bijvoorbeeld: Runderstoofpotje en/of Thaise curry. In de volgende paragraaf check je verschillende groepen die gebruikmaken van de maaltijdbezorging:

  • Senioren en ouderen: 75-plussers kiezen steeds vaker voor thuismaaltijden. Via speciale seniorenmaaltijden kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. Deze producten zitten vol met groenten en belangrijke bouwstoffen, worden vers bereid zonder veel e-nummers en zijn simpel op te warmen. Voor 70-plussers is een verantwoorde maaltijd van belang. Bijvoorbeeld om het energielevel te stimuleren of om het geheugen op peil te houden. Het aanbod met dieetmaaltijden groeit daarbij snel. Voor zo’n beetje ieder dieet en/of leefstijl worden producten ontwikkeld. Denk bijvoorbeeld aanlactosevrij, glutenvrij, eiwitrijk, gemalen, en diabetes, koolhydraatarm, natriumarm, vegetarisch.
  • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking maken graag gebruik van warme maaltijden aan huis. Mede door deze producten is er minder directe zorg noodzakelijk. Bij slik- of kauwproblemen bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel mogelijkheden.
  • Jonge gezinnen: Families met thuiswonende kinderen hebben het razend druk. Werk, feestjes en hobbies hebben een grote impact op onze agenda. Even tussendoor koken kan dan wel eens voor problemen zorgen. Door het laten thuisbezorgen van gezonde en verse maaltijden aan huis bied je elk gezinslid voedzaam eten. Op die manier bouw je wat meer rust in.
  • Afgestudeerden: Een drukke baan, muziek en afspraken met vrienden: er komt dagelijks heel veel op ons af. Zorgen voor gezond eten zit er dan soms gewoon niet in. Zo nu en dan een kant-en-klaar maaltijd kan erg handig zijn en het is vaak nog erg gezond ook. Er gaan lekker veel groenten in en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Keuzehulp: maaltijdservice Scherpenisse

Als jij kijkt naar alternatieven voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Scherpenisse dan zijn er 3 opties om uit te kiezen: koelverse-, diepvries-, en tafeltje dekje maaltijden. Elke type maaltijd heeft weer zijn eigen kenmerken. Let goed op de verschillen in de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, financiën, herkomst producten en bezorgmogelijkheden.

  1. De koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. Je bewaart het in de koelkast. Er is vaak een wekelijks wisselend menu.
  2. Een diepvriesmaaltijd wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. De kleur, geur, smaak en structuur blijft zo intact. Zo zijn ze maandenlang houdbaar. Normaal om de week aan huis geleverd.
  3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten warm geleverd. De oplossing op het moment dat u niet meer kunt koken of als er lichamelijke beperkingen zijn. U bent wel afhankelijk van de bezorgtijd.
maaltijdservice-ouderen-scherpenisse

Vind en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In onderstaand schema bieden we een database met landelijke leveranciers van tafeltje dekje in Scherpenisse. Per organisatie tref je uitleg over het type maaltijden en een prijsindicatie. Druk op de button van een aanbieder voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde aanbieders van opwarmmaaltijden

In het schema hierna verstrekken we een database met kleinschalige maaltijdservices. Dit kunnen zijn zorginstellingen, welzijnsorganisaties, cateraars, stichtingen, slagerijen. Op deze website vind je ook bedrijven en organisaties in Sint Philipsland, Poortvliet en Lepelstraat.

LeverancierAdresPostcodePlaats
SVRZ – Ten AnkerPrins Clauslaan 14691 ZATholen
Keurslager van OevelenNispensestraat 64701 CWRoosendaal
Cafe de VeestallenKade 654703 GDRoosendaal
SPAR van WijnenMolenstraat 14698 BAOud Vossemeer
Tafeltje-dek-je AllevoDokter Tazelaarstraat 14695 BPSt. Maartensdijk
SPAR MaaltijdserviceSchoolstraat 24681 BKNieuw Vossemeer
De SchutseF.M. Boogaardweg 104697 GMSint Annaland
Keurslager GeilingsTerreplein 64691 AATholen
GroenhuysenPostbus 15964700 BNRoosendaal
SPAR MaaltijdserviceMarkt 33-344695 CGSt. Maartensdijk
Opsomming met plaatselijke instellingen van senioren maaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Meld dit bij onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Scherpenisse bezorgen

Bedrijven kunnen veel baat hebben bij een overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. De maaltijdservice voor bedrijven kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. Hierna behandelen we diverse opties .

  • Bedrijven en kantoren laten vaak een bedrijfsmaaltijd bezorgen. Bijvoorbeeld wanneer er een deadline gehaald moet worden of als het personeel ‘s avond overwerkt. Als werkgever wil je dan graag de mogelijkheid bieden om op kantoor een warme maaltijd te nuttigen.
  • Ook veel zorginstellingen (woonlocaties en dagbesteding) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. Meestal werken ze samen met grote aanbieders van kant-en-klare maaltijden in Scherpenisse. Dat maakt dat het eten betaalbaar blijft.
  • Verschillende thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via dergelijke instellingen kan je afspraken maken voor het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. In specifiek situaties helpen ze ook bij het eten en het drinken.
  • Ook de BSO (kinderopvang en kinderdagverblijven) vragen steeds meer om verse maaltijden. Kinderen kunnen daardoor een smaakvolle en gezonde maaltijd gebruiken wanneer u bijvoorbeeld wat later bent.

Vriesverse- en koelverse bij u thuisbezorgd?

Probeer het zelf: lekkere en voedzame gerechten zonder moeite op te warmen!


FAQ: veelgestelde vragen en antwoorden m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe (on)gezond is eten aan huis bezorgen?
De kwaliteit van kant-en-klaar eten is flink verbeterd. Ze bevatten veel minder kunstmatige toevoegingen dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Scherpenisse normaliter aan moet voldoen. Altijd zo’n 150 gram groente, weinig zout (max 2 gram), zo veel mogelijk met volkoren producten, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op de verpakking vind je een overzicht met de precieze voedingswaarden. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Wat zit er in een bezorgmaaltijd?
Een reguliere ovenmaaltijd bestaat uit 3 onderdelen. In de basis hebben we de groenten. Ten tweede de aardappelen, rijst of pasta producten. Ten derde heb je iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Er is keuze uit oer-Hollandse gerechten, lekkere seizoensmaaltijden en bijzondere recepten. Denk aan Macaronischotel of Spinaziestamppot.

Hoe maak ik een kant-en-klaar maaltijd klaar?
Het bereiden van een dagverse- of bevroren maaltijd is simpel. Optie 1 is ongeveer 25 – 40 minuten op 110 graden in de oven. Duurt dit te lang? Dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Meestal verwarm je het in circa 5 – 10 minuten op 550 – 750 Watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan krijg je het lekker makkelijk thuisbezorgd in Scherpenisse (al opgewarmd).

Hoe duur is een thuisbezorgde avond maaltijd in Scherpenisse?
De tarieven van maaltijden aan huis zijn heel wisselend. Elke service heeft weer andere prijzen. Vooral het soort maaltijd heeft effect op de kosten. Een gewoon goede vriesverse maaltijd is er al voor €4,80. Een koelverse maaltijd is vaak wat duurder (gemiddeld €6,25. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) moet je vaak nog zo’n €1,5 extra betalen. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,60) en toetje (vanaf €1,50).

Welk type leveranciers zijn er?
Kant-en-klaar koop je bij heel uiteenlopende bedrijven. Je hebt de supers, slagerijen en groentewinkels. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Soms wordt er ook bezorgd. Verder kan je je aanmelden bij een maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Scherpenisse. Onder andere grote keukens die wekelijks maaltijden aan huis bezorgen. Ook is het af en toe ook mogelijk langs te gaan bij zorginstellingen en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Kan ik gebruikmaken van subsidies in de gemeente Tholen?
Aan de hand van www.tholen.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor een maaltijdvoorziening die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. Daarbij zijn er mogelijkheden vanuit de WLZ, de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en eventueel de bijzondere bijstand. Er wordt hierbij gekeken naar uw huidige inkomen en uw spaargeld.