Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Klundert

Op zoek naar leveranciers van (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Klundert? Op deze pagina tref je een uitgebreide beschrijving. Zo leggen we uit hoe maaltijdbezorging voor ouderen werkt, en wie er gebruik van kan maken. Tevens vertellen we meer over de diverse maaltijd-mogelijkheden. Ben je al overtuigd? Ga dan verder naar organisaties vergelijken. Op zoek naar bijvoorbeeld overwerkmaaltijden? U kunt ook alles over bedrijfsmaaltijden checken. Er zitten veel positieve aspecten aan magnetronmaaltijden. Dit eten is geschikt voor iedereen er er zijn tientallen verschillende gerechten. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Heb je nog brandende vragen? Check dan eerst de vragensectie (FAQ). Over enkele dagen de eerste maaltijden proeven? Test dan voordelig de service met een proefpakket.

RegioNoord-Brabant
GemeenteMoerdijk
PlaatsKlundert
Postcode4791
Website gemeentewww.moerdijk.nl
maaltijden-aan-huis-klundert

Maaltijden aan huis zelf ervaren?

Check interessante aanbiedingen en probeer een proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Klundert?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Een dagelijkse kant en klare maaltijd is een prettige ervaring. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. Kies bijvoorbeeld voor: Ajam pangang, nasi goreng of Gehakt in jus. In de volgende paragraaf check je meerdere segmenten Nederlanders die geholpen zijn bij de maaltijdbezorging:

  • Senioren / bejaarden: 70-plussers kiezen steeds vaker voor thuismaaltijden. Dankzij speciale seniorenmaaltijden is het makkelijk om langer zelfstandig te wonen. Deze etenswaren zijn erg voedzaam, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en staan binnen een paar minuten op tafel. Voor 70-plussers is gezond eten van belang. Bijvoorbeeld om een hoge bloeddruk tegen te gaan en ook om mentaal gezond te blijven. Daarbij zijn er ook steeds meer dieetmaaltijden. Voor elke dieetwens of leefstijl zijn er wel oplossing te vinden. Denk bijvoorbeeld aanglutenvrij, gemalen, lactosevrij, eiwitrijk, en diabetes, vegetarisch, vetarm, koolhydraatarm.
  • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking profiteren ook flink van warme maaltijden aan huis. Door die service is er minder directe zorg noodzakelijk. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel oplossingen.
  • Drukke gezinnen: Een gemiddeld gezin heeft het enorm druk. Werk, studie en andere vrijetijdsbestedingen wisselen elkaar snel af. Naar de winkel gaan en boodschappen doen lukt dan niet altijd. Aan de hand van gezonde en verse maaltijden aan huis ben je flexibel, en kan iedereen op zijn/haar tijd iets gezonds eten. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
  • Studenten: Een drukke baan, hobby’s en afspraken met vrienden: soms kan de druk erg groot zijn. Elke avond een gezonde maaltijd koken schiet er dan wel eens bij in. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee en het is vaak nog erg gezond ook. Er gaan lekker veel groenten in en er worden weinig kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Keuzehulp: maaltijdservice Klundert

Als jij kijkt naar alternatieven voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Klundert dan zijn er drie alternatieven: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Elke type maaltijd heeft zo zijn voors en tegens. Zo verschillen de op het gebied van: de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, prijs, versheid en bezorgopties.

  1. De koelverse maaltijd wordt vers bereid met seizoensgebonden producten. De maaltijden worden 1 of 2 keer per week bij je thuisbezorgd. Je bewaart het in de koelkast. De gerechten zijn enkele dagen houdbaar.
  2. Een diepvriesmaaltijd wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. Zo blijven de gerechten en smaakvol uitzien. Zo zijn ze maandenlang houdbaar. In de regel per box van 6 gerechten bij je thuisbezorgd.
  3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm thuisgeleverd. Erg handig op het moment dat u geen keuken heeft en als een maaltijd opwarmen ook niet zelfstandig lukt. Het is iets duurder dan koelvers- en vriesvers.
maaltijdservice-ouderen-klundert

Zoek en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In onderstaand schema vind je een database met grote leveranciers van tafeltje dekje in Klundert. Per leverancier verstrekken we praktische info zoals aantal maaltijden en de prijzen. Klik op een bedrijf voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Kleinschalige leveranciers van magnetronmaaltijden

In onderstaand schema check je een opsomming van lokaal georiënteerde bezorgservices. Onder andere slagerijen, zorginstellingen, stichtingen, supermarkten, welzijnsorganisaties. Elders op deze website vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Zevenbergen, Langeweg en Standdaarbuiten.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Keurslager JongmansZevenbergsepoort 164791 AEKlundert
Slagerij KroeseGraaf Hendrik III Plein 494819 CKBreda
Fraiche MaaltijdenAsterdse Sluis 134823 GLBreda
B & B MaaltijdenHaagweg 275a4813 XABreda
Fendertse HoeveKadedijk 34793 GAFijnaart
Keurslager van ElterenKerkstraat 44751 HNOud Gastel
CareynNieuwe Prinsenkade 204811 VCBreda
SPAR MaaltijdserviceMarkt 194758 BLStanddaarbuiten
Thebe CateringMinervum 72924817 ZMBreda
Senioren-assistentBrouwhuisplein 1 C44811 DPBreda
Schema met gemeentelijke maaltijdservices van senioren maaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Neem contact met ons op!

Overwerkmaaltijden in Klundert bezorgen

Bedrijven en organiisaties maken regelmatig gebruik van zogenaamde overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor personeel dat wat langer doorgaat. Op kantoor is er doorgaans geen gelegenheid om te koken. Een maaltijdservice voor bedrijven kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. Bijgaand lichten we enkele situaties toe .

  • Organisaties kunnen kiezen uit een ruim assortiment bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een deadline gehaald moet worden of wanneer een vergadering uitloopt. Als bedrijf wil je dan natuurlijk een warme maaltijd faciliteren.
  • Ook zorginstellingen (dagbesteding en woonlocaties) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. Dikwijls zijn daarvoor afspraken gemaakt met grote leveranciers van kant-en-klare maaltijden in Klundert. Dit resulteert in betaalbare maaltijden voor bewoners.
  • Meerdere thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via deze zorgbedrijven kun je in contact komen met leveranciers voor het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. Soms bieden zij ook ondersteuning bij het bereiden en klaarzetten van het eten.
  • Ook de BSO (kinderopvang en kinderdagverblijven) kunnen ouders verder ondersteunen met verse maaltijden. De kinderen kunnen dan een smaakvolle en gezonde maaltijd opeten voordat ze door hun ouders worden opgehaald.

Vriesverse- en koelverse thuis laten bezorgen

Profiteer van het gemak: lekkere en voedzame gerechten binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: veelgestelde vragen en antwoorden m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen gezond?
Kant-en-klaar eten aan huis is gelukkig flink verbeterd. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen vergeleken met een aantal jaar terug. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Klundert normaliter aan moet voldoen. Een minimale hoeveelheid groente (150+ gram), natriumarm, bij voorkeur met volkoren graanproducten, maximaal 100 gram vis of vlees en voldoende eiwitten. Op de beschrijving vind je voedingswaarden als energie, zout, eiwitten en koolhydraten. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Wat gaat er in een bezorgmaaltijd?
Een gewone ovenmaaltijd bestaat uit 3 componenten. In de basis hebben we de groenten. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. Afsluitend bevat je bord dan nog iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Qua menu kan je veel kanten op. Je hebt typische Hollandse recepten, recepten met producten van het seizoen en Wereldgerechten. Onder andere Maaltijdsalade met kip en avocado en Kipfilet met jus, rodekool en aardappelpuree.

Hoe moet ik een kant-en-klaar maaltijd opwarmen?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is kinderspel. Dit kan in ongeveer een half uur op 110 graden celsius in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan kan je ook de magnetron gebruiken. Opwarmen gaat in zo’n 5 tot 10 minuten op 500 – 650 Watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan worden de maaltijden thuisbezorgd in Klundert (opgewarmd).

Wat betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Klundert?
De tarieven van maaltijden aan huis zijn heel wisselend. Elke maaltijdbezorger heeft weer andere prijzen. Vooral het soort maaltijd dat je kiest heeft zijn uitwerking op de prijs. Zo’n vriesverse maaltijd bestel je al voor €4,70. Een koelverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (zo’n €6,45. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) betaal je nog weer zo’n €2,00 extra. Wil je een complete maaltijd? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,35) en/of een toetje na (vanaf €0,95).

Welk type leveranciers zijn er?
Verse maaltijden worden via allerlei winkels aangeboden. Je kunt natuurlijk terecht bij de supermarkt of een verswinkel. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Je hoeft dus vaak niets te bestellen. Ook is er de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Klundert. Voorbeelden zijn cateringbedrijven en grote keukens die als enige focus product maaltijden bereiden. Daarnaast zijn er ook nog zorggroepen en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Zijn er subsidies beschikbaar vanuit de gemeente Moerdijk?
Via de uitleg op www.moerdijk.nl kun je meer informatie bekijken over subsidies. Je leest hier o.a. hoe het zit met een maaltijdvoorziening die via de WMO kan worden aangeboden. Verder zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk via de WLZ, de zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. uw vermogen en inkomen.