Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Moerdijk

Op zoek naar (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Moerdijk? Op deze pagina bieden we tips en adviezen. We omschrijven precies hoe maaltijdbezorging aan huis werkt, en voor welke groepen mensen het een uitkomst biedt. Daarbij bespreken we de verschillende gerecht-mogelijkheden. Je kunt natuurlijk ook direct bedrijven vergelijken. Daarbij kunt u ook informatie over bedrijfsmaaltijden raadplegen. De voordelen van magnetronmaaltijden zijn groot. Ze smaken ontzettend goed en er is heel veel variatie in het aanbod. De ontwikkeling van deze maaltijden heeft zeker niet stilgestaan. Wil je nog meer weten? Onderzoek dan eerst de veelgestelde vragen. Liever direct bestellen? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioNoord-Brabant
GemeenteMoerdijk
PlaatsMoerdijk
Postcode4761
Website gemeentewww.moerdijk.nl
maaltijden-aan-huis-moerdijk

Genieten van maaltijden aan huis?

Check de huidige aanbiedingen en probeer een proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Moerdijk?

Haal jij geen plezier uit koken? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Zo’n gezonde kant en klare maaltijd neemt veel werk uit handen. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. We zien een sterke toename in interesse in deze maaltijden. Populair zijn bijvoorbeeld: Appelcompote en Kruudmoes met gortepap. In het gedeelte hierna tref je voorbeelden van doelgroepen die steeds vaker kiezen voor maaltijdbezorging:

 • Bejaarden: Ouderen in Nederland die maken veelvuldig gebruik van thuismaaltijden. Dankzij speciale seniorenmaaltijden zijn ouderen veel zelfstandiger. De maaltijden zitten vol met groenten en belangrijke bouwstoffen, zijn niet zo zout en vet en warmt men binnen een paar minuten op. Voor ouderen is elke dag een uitgebalanceerde maaltijd onmisbaar. Bijvoorbeeld om de bloeddruk te verlagen of om het geheugen op peil te houden. Er zijn ook veel dieetmaaltijden ontwikkeld. Voor vrijwel ieder dieet zijn er wel oplossing te vinden. Typische voorbeelden zijn eiwitrijk, glutenvrij, gemalen, lactosevrij, en vegetarisch, natriumarm, diabetes, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking hebben ook veel baat bij warme maaltijden aan huis. Door die kant-en-klaar oplossingen kunnen ze zelfstandig eten en wonen. Bij slik- of kauwproblemen bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook vaak uitkomst.
 • Gezinnen: Gezinnen met kinderen zijn drukker dan ooit. Werk, school en sport hebben een grote impact op onze agenda. Boodschappen doen en koken kan dan wel eens voor problemen zorgen. Door gezonde en verse maaltijden aan huis hoeft op die drukke dagen niet direct iets ongezonds gegeten te worden. Op die manier bouw je wat meer rust in.
 • Jongvolwassenen: School, werken, de fitness en andere vrijetijdsbestedingen: soms wordt er veel van je gevraagd. Iedere dag boodschappen doen en koken is simpelweg niet altijd mogelijk. Zo nu en dan een kant-en-klaar maaltijd kan erg handig zijn en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Ze zitten vol met groenten en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Keuzehulp: maaltijdservice Moerdijk

Op het moment dat je zoekt naar oplossingen voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Moerdijk dan zijn er in feite 3 alternatieven: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke type maaltijd heeft zo zijn voors en tegens. Hieronder lees je meer over de breedte van het assortiment, prijs, houdbaarheid en afleveropties.

 1. Een koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. De maaltijden bewaar je in de koelkast. Het eten is houdbaar tot zo’n 5 dagen na levering.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. Dit garandeert de smaak en versheid. Het eten moet je in de vriezer bewaren. Vaak wekelijks of om de week bij jou thuis afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten vers gekookt en warm bezorgd. Erg handig wanneer het koken niet meer gaat en u niet in staat bent om zelf een maaltijd op te warmen. U kunt dan niet zelf het tijdstip van eten bepalen.
maaltijdservice-ouderen-moerdijk

Vergelijk maaltijdbezorgers met landelijke bezorging

Hieronder bieden we een opsomming van grote organisaties voor tafeltje dekje in Moerdijk. Per aanbieder bekijk je informatie als assortiment en het tarief. Druk op de button van een maaltijdvoorziening om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale instellingen voor kant-en-klaar maaltijden

In de volgende tabel bekijk je een verzameling gemeentelijke maaltijdvoorzieningen. Dat kunnen o.a. zijn: zorginstellingen, supermarkten, slagerijen, cateraars, welzijnsorganisaties. Op dit platform vind je ook organisaties in Roosendaal, Halderberge en Steenbergen.

LeverancierAdresPostcodePlaats
SPAR MaaltijdserviceMarkt 194758 BLStanddaarbuiten
Thebe CateringMinervum 72924817 ZMBreda
Slagerij KroeseGraaf Hendrik III Plein 494819 CKBreda
CareynNieuwe Prinsenkade 204811 VCBreda
Keurslager JongmansZevenbergsepoort 164791 AEKlundert
SPAR ZeggeOnze Lieve Vrouwestraat 1084735 AEZegge
Senioren-assistentBrouwhuisplein 1 C44811 DPBreda
Keurslager van ElterenKerkstraat 44751 HNOud Gastel
B & B MaaltijdenHaagweg 275a4813 XABreda
Fendertse HoeveKadedijk 34793 GAFijnaart
Schema met lokaal georiënteerde maaltijdvoorzieningen van opwarmmaaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Overwerkmaaltijden in Moerdijk bezorgen

Bedrijven en kantoren maken regelmatig gebruik van zogenaamde overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. De maaltijdservice voor bedrijven kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. In onderstaand blok behandelen we diverse opties .

 • Kantoren en fabrieken kunnen kiezen uit een ruim assortiment bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een deadline gehaald moet worden of als er klanten over de vloer komen. Als werkgever wil je dan graag de mogelijkheid bieden om op kantoor een warme maaltijd te nuttigen.
 • Ook gecentraliseerde zorgbedrijven (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. Normaliter hebben ze afspraken gemaakt met professionele organisaties voor kant-en-klare maaltijden in Moerdijk. Op die manier kunnen cliënten voordelig blijven eten.
 • Diverse thuiszorgorganisaties beschikken over een netwerk met maaltijdvoorzieningen. Via deze instanties kan je afspraken maken voor het laten leveren van maaltijden op vaste dagen. Soms bieden zij ook ondersteuning bij het eten en het drinken.
 • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) bieden steeds vaker speciale verse maaltijden aan. De kids kunnen zo een voedzame, smakelijke en lekkere maaltijd nemen nog voordat hun ouders ze komen ophalen.

Vriesverse- en koelverse bij u thuis laten bezorgen?

Probeer het zelf: voedzame gerechten snel op tafel!


FAQ: alle veelgestelde vragen rondom maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe gezond of ongezond is eten aan huis bezorgen?
De kwaliteit van kant-en-klaar eten is flink verbeterd. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen dan vroeger het geval was. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Moerdijk normaliter aan moet voldoen. In het recept moet minimaal 150 gram groente zijn verwerkt, natriumarm, zo veel mogelijk met volkoren producten, maximaal 100 gram vlees of vis per persoon en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op de beschrijving staat meestal een tabel met voedingswaarden als zout, vet en overige toevoegingen. Een normale portie bevat tussen de 500 en 700 Kcal.

Hoe ziet een normale bezorgmaaltijd eruit?
Een reguliere ovenmaaltijd kent 3 aspecten. Allereerst zijn er de groenten. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. En natuurlijk heb je een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Er is keuze uit oer-Hollandse gerechten, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en culinaire verrassingen. Bijvoorbeeld Bloemkool met rundvlees schotel & Pittige sperzieboontjes.

Hoe moet ik een kant-en-klaar maaltijd opwarmen?
Het klaarmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet moeilijk. Je verwarmt het gerecht in ongeveer 30 – 40 minuten op 120 °C in de oven. Heb je hier geen geduld voor? Dan kun je ook kiezen voor de magnetron. Normaal gesproken lukt dat al in 5 tot 10 minuten op 600 – 850 Watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het gerecht thuisbezorgd in Moerdijk (voorverwarmd).

Hoe duur is een thuisbezorgde avond maaltijd in Moerdijk?
De kosten van de maaltijdservices zijn heel wisselend. Elke maaltijdbezorger heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. Voornamelijk de maaltijdvorm heeft zijn doorwerking op de prijs. Een vriesverse maaltijd is er al vanaf €4,65. Een koelverse maaltijd komt net wat hoger uit (om en nabij de €6,50. Voor een warme levering (tafeltje dekje) ben je nog iets duurder uit, vaak rond de €9,00. Wil je een complete maaltijd? Neem dan ook een soepje (vanaf €1,30) en nagerecht (vanaf €0,90).

Waar kan ik maaltijden krijgen?
In elke regio zijn diverse bedrijven actief met hun service. Onder andere verswinkels, eetzaken en supermarkten. Deze organisaties hebben doorgaans een voorraad met eten. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. Verder kan je gebruik maken van de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Moerdijk. Denk dan aan grote keukens die zich volledig hebben toegelegd op het bezorgen van maaltijden aan huis. Tenslotte kun je soms ook terecht bij zorgorganisaties en wijkrestaurants die diverse maaltijdvoorzieningen aanbieden.

Kan ik gebruikmaken van subsidies in de gemeente Moerdijk?
Aan de hand van www.moerdijk.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. Je vind hier bijvoorbeeld uitleg over een maaltijdvoorziening die via de WMO wordt verstrekt. In aanvulling hierop bestaan er andere regelingen via de WLZ, de Zvw (Zorgverzekeringswet) en eventueel de bijzondere bijstand. Daarbij kijkt men naar het inkomen en spaartegoeden.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Willemstad
 • Oudemolen
 • Heijningen
 • Fijnaart
 • Klundert
 • Langeweg
 • Zevenbergschen Hoek
 • Zevenbergen
 • Noordhoek
 • Standdaarbuiten