Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Ulicoten

Zoekt u aanbieders van lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Ulicoten? Via deze website lees je tips en adviezen. We omschrijven precies hoe maaltijdbezorging werkt, en voor wie het geschikt is. Eveneens gaan we verder in op de huidige maaltijd-mogelijkheden. Wil je komende week al eten laten komen? Ga dan naar leveranciers vergelijken. Tenslotte kunt u ook informatie over bedrijfsmaaltijden raadplegen. Magnetronmaaltijden bevallen de meest klanten erg goed. Ze smaken ontzettend goed en het assortiment is gigantische groot. Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Heb je nog brandende vragen? Bekijk dan eerst de meestgestelde vragen. Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioNoord-Brabant
GemeenteBaarle-Nassau
PlaatsUlicoten
Postcode5113
Website gemeentewww.baarle-nassau.nl
maaltijden-aan-huis-ulicoten

Maaltijden aan huis zelf ervaren?

Check actuele aanbiedingen en vraag een proefpakket aan

Warme maaltijden bestellen in Ulicoten?

Vind jij koken niet leuk? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Een gezonde kant en klare maaltijd kan voor iedereen geschikt zijn. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en heb je geen grote keuken nodig. We zien een sterke toename in interesse in deze maaltijden. Populair zijn bijvoorbeeld: Kip piri piri, gebakken wedges, wokgroenten en Gehakt, prei, aardappelpuree. In de volgende paragraaf check je diverse groepen mensen die geholpen zijn bij de maaltijdbezorging:

  • Senioren en ouderen: 70-plussers bestellen dikwijls thuismaaltijden. Aan de hand van seniorenmaaltijden zijn ouderen veel zelfstandiger. Deze kant-en-klaar producten bevatten belangrijk voedingsstoffen, bevatten weinig toevoegingen en kan iedereen eenvoudig verwarmen. Voor bejaarden zijn voedzame gerechten een uitkomst. Bijvoorbeeld om de kans op hart- en vaatziekten te verlagen of om gewicht te verliezen. Er bestaan ook veel verschillende dieetmaaltijden. Voor bijna elke allergie of voedingswens is wat opgenomen in het assortiment. U kunt denken aan leefstijlen als eiwitrijk, lactosevrij, gemalen, zoutarm, en vetarm, diabetes, vegetarisch, natriumarm.
  • Hulpbehoevenden: Gehandicapten kunnen ook uitstekend gebruik maken van warme maaltijden aan huis. Door die kant-en-klaar oplossingen kunnen ze zelfstandig eten en wonen. Bij slik- of kauwproblemen bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook vaak uitkomst.
  • Gezinnen: In sommige gezinnen kan het er hectisch aan toe gaan. School, een drukke baan en sport/muziek moeten gecombineerd worden. Boodschappen doen en koken is dan soms even teveel gevraagd. Door het laten thuisbezorgen van gezonde en verse maaltijden aan huis ben je flexibel, en kan iedereen op zijn/haar tijd iets gezonds eten. De tijd die je bespaart kun je besteden aan leuke dingen.
  • Eenpersoonshuishoudens: Studeren, sport en familie en vrienden: soms wordt er veel van je gevraagd. Iedere avond voor jezelf koken kan dan vaak lastig zijn. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Er zitten lekker veel groenten in en er worden weinig kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Keuzehulp: maaltijdservice Ulicoten

Als jij kijkt naar alternatieven voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Ulicoten dan zijn er in feite 3 keuzes: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke type maaltijd heeft weer zijn eigen kenmerken. De verschillen hebben te maken met de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, prijzen, houdbaarheid en bezorgintervallen.

  1. De koelverse maaltijd wordt vers bereid met seizoensgebonden producten. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. Na levering leg je alles in je koelkast. Bij koelvers heb je veel variatie in het menu.
  2. Een diepvriesmaaltijd gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. Zo blijft versheid, smaak en kleur in goede conditie. Zo zijn ze maandenlang houdbaar. Dikwijls om de week aan huis geleverd.
  3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm thuisgeleverd. Erg handig op het moment dat u zelf niet meer kunt koken of als opwarmen simpelweg niet meer gaat. Het is iets duurder dan koelvers- en vriesvers.
maaltijdservice-ouderen-ulicoten

Vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In de tabel hierna bekijk je een opsomming van bekende organisaties voor tafeltje dekje in Ulicoten. Per leverancier vind je relevante zaken zoals aanbod en het tarief. Kies een organisatie voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke maaltijdvoorzieningen van senioren maaltijden

Hieronder tref je een opsomming van lokale aanbieders. Onder andere cateraars, zorginstellingen, stichtingen, supermarkten, slagerijen. Elders op deze website vind je ook organisaties in Hooge Mierde, s Gravenmoer en Oost West en Middelbeers.

LeverancierAdresPostcodePlaats
ThebeSint Janstraat 65111 VRBaarle-Nassau
Actief ZorgIndustrieweg 485145 PWWaalwijk
Keurslager van VugtGrotestraat 1335151 BKDrunen
Slagerij LaurijssenHofstade 1a5131 ZKAlphen
Keurslager MutsaersWilhelminaplein 155121 ESRijen
Keurslager van StrienHoofdstraat 645109 ADs Gravenmoer
Sint Franciscus – De VertoeverijKerkstraat 205126 GCGilze
Het VershoekskeCor van der Bokstraat 35111 VCBaarle-Nassau
Slagerij MutsaersDoctor Kuyperlaan 1795142 TCWaalwijk
Keurslager de JongRaadhuisstraat 255126 CKGilze
Overzicht met gemeentelijke bezorgservices van bezorgmaaltijden. Wijzigen of aanvullen? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Overwerkmaaltijden in Ulicoten bezorgen

Bedrijven en organiisaties hebben baat bij overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor personeel dat wat langer doorgaat. Kantoren beschikken vaak niet over eigen apparatuur. De maaltijdservice voor bedrijven kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. Hierna behandelen we een aantal voorbeelden .

  • Organisaties laten vaak een bedrijfsmaaltijd bezorgen. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of als er nog even door vergaderd moet worden. In een dergelijke situatie wil je uiteraard je personeel en/of klanten laten kiezen voor een warme maaltijd.
  • Ook veel zorginstellingen (denk aan individuele dagbesteding en woonlocaties) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. Normaliter zijn daarvoor afspraken gemaakt met erkende keukens voor kant-en-klare maaltijden in Ulicoten. Soms bieden zij ook een boodschappenservice.
  • Meerdere thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via de medewerkers kan je informeren naar het laten leveren van maaltijden op vaste dagen. Zij kunnen ook helpen bij het opwarmen en/of het toedienen van de maaltijd.
  • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties kunnen ouders verder ondersteunen met verse maaltijden. Kinderen kunnen daardoor een gezonde en voedzame maaltijd nemen rond half 6 in de avond.

Vriesverse- en koelverse maaltijden thuisbezorgd

Ervaar het gemak: de lekkerste en meest voedzame menu’s moeiteloos op tafel!


FAQ: belangrijk informatie over maaltijden aan huis voor senioren?

Is het gezond om eten aan huis te laten bezorgen?
Tegenwoordig is kant-en-klaar eten een stuk beter dan vroeger. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Ulicoten specifiek aan moet voldoen. Minimaal 150 gram aan verse groente, niet te veel zout, focus op graan- en volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op de omdoos vind je een overzicht met voedingswaarden als energie, vetten, koolhydraten en vezels. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Hoe ziet een normale bezorgmaaltijd eruit?
Een normale magnetron- of ovenmaaltijd bestaat uit 3 componenten. Om te beginnen heb je natuurlijk de groenten. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. En natuurlijk heb je een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Er is keuze uit een Nederlandse stamppot, gerechten met producten van het seizoen en inspirerende recepten. Bijv. Kipfilet in piri piri saus & Gehakt, prei, aardappelpuree.

Hoe warm ik de kant-en-klaar maaltijd op in de magnetron?
Het bereiden van een dagverse- of bevroren maaltijd gaat heel gemakkelijk. Dit doe je in circa een half uur op 120 graden in de oven. Als dit te lang duurt dan kan je ook de magnetron gebruiken. Meestal verwarm je het in circa 5 – 10 minuten op 500 – 650 Watt. Neem jij warme tafeltje dekje service? Dan worden de maaltijden thuisbezorgd in Ulicoten (voorverwarmd).

Wat zijn de gemiddelde kosten van een thuisbezorgde avond maaltijd in Ulicoten?
De tarieven van maaltijden aan huis zijn heel wisselend. Elke bezorgdienst hanteert zijn eigen prijzen. Met name het type maaltijd beïnvloedt de prijs. Een gewoon goede vriesverse maaltijd is er al voor €4,60. Zo’n koelverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (om en nabij de €6,35. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) moet je vaak nog zo’n €1,5 extra betalen. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,55) en dessert (vanaf €1,15).

Welk type leveranciers zijn er?
Ben je op zoek naar kant-en-klaar, dan kan je bij veel bedrijven terecht. De meest voor de hand liggende optie zijn supers en verswinkels. Deze bedrijven hebben vaak een dagverse voorraad. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. Ook kan je je wenden tot de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Ulicoten. Voorbeelden zijn cateraars en/of gespecialiseerde keuken die op bestelling wekelijks maaltijden bezorgen aan huis. Tenslotte hebben we nog de zorgverleners en wijkrestaurants die diverse maaltijdvoorzieningen aanbieden.

Zijn er subsidies beschikbaar vanuit de gemeente Baarle-Nassau?
Door middel van www.baarle-nassau.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. Je vind hier bijvoorbeeld uitleg over een maaltijdvoorziening die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. Daarnaast zijn er mogelijkheden vanuit de WLZ, de Zvw (Zorgverzekeringswet) en wellicht de bijzondere bijstand. Daarbij wordt altijd wel gekeken naar het spaarvermogen en actuele inkomen.