Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Helvoirt

Bent u op zoek naar (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Helvoirt? Op deze pagina lees je alles wat je moet weten. We leggen je uit hoe maaltijdbezorging voor senioren werkt, en voor welke groepen mensen het een uitkomst biedt. Verder vertellen we meer over de aanwezige type gerechten. Uitleg overslaan en direct bestellen? Ga dan maaltijdvoorzieningen vergelijken. Daarbij kunt u ook alles over bedrijfsmaaltijden checken. Magnetronmaaltijden hebben veel voordelen. Dit eten is geschikt voor iedereen en het staan binnen 10 minuten warm op tafel. De specifieke kooktechnieken voor deze gerechten zijn erg innovatief. Kom je er nog niet helemaal uit? Check dan eerst het hoofdstuk veelgestelde vragen. Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioNoord-Brabant
GemeenteHaaren
PlaatsHelvoirt
Postcode5268
Website gemeentewww.haaren.nl
maaltijden-aan-huis-helvoirt

Maaltijden aan huis zelf ervaren?

Bekijk alle aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Helvoirt?

Vind jij koken niet leuk? Wil je meer tijd overhouden voor leuke dingen? Zo’n dagelijkse kant en klare maaltijd kan voor iedereen geschikt zijn. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en jij bespaart veel tijd in de keuken. Het wordt steeds populairder. Denk dan aan gerechten als: Kippenpoot met doperwtjes wortel en Snijbonen met een kipfilet. Hieronder lees je informatie over meerdere segmenten Nederlanders die veel kunnen hebben aan maaltijdbezorging:

  • Senioren / bejaarden: Ouderen in Nederland laten steeds vaker thuismaaltijden thuisbezorgen. Via speciale seniorenmaaltijden wordt de drempel van zelfstandig wonen verlaagd. Deze etenswaren zitten vol groenten, zijn niet zo zout en vet en zijn simpel op te warmen. Voor ouderen is gezond eten van belang. Bijvoorbeeld om fit en sterk te blijven of om de hersenen te beschermen. Leveranciers bieden steeds meer dieetmaaltijden. Voor bijna elk dieet of leefstijl zijn er specifieke keuzes te maken. Denk bijvoorbeeld aaneiwitrijk, gemalen, glutenvrij, lactosevrij, en natriumarm, diabetes, vetarm, vegetarisch.
  • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken maken graag gebruik van warme maaltijden aan huis. Hierdoor hoeft er minder zorg ingekocht te worden. In het geval van kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel oplossingen.
  • Jonge gezinnen: In veel families is het vaak een drukte van jewelste. Werk, hobbies en vrienden vragen veel van onze tijd. In korte tijd een maaltijd bereiden lukt dan niet altijd. Met behulp van gezonde en verse maaltijden aan huis schotel je iedereen iets lekkers voor. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
  • Jongvolwassenen: School, werken, de sportschool en andere vrijetijdsbestedingen: we staan nogal voor wat uitdagingen. Iedere dag boodschappen doen en koken is vaak geen optie. Zo nu en dan een kant-en-klaar maaltijd kan erg handig zijn en het is vaak nog erg gezond ook. Er zitten lekker veel groenten in en er worden weinig kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Keuzehulp: maaltijdservice Helvoirt

Wanneer je je oriënteert op warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Helvoirt dan heb je 3 varianten: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Elk type heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. Let goed op de verschillen in de breedte van het assortiment, tarieven, smaak en afleveropties.

  1. De koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. Je bewaart het in de koelkast. Veel aanbieders werken met een wekelijks wisselend menu.
  2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. De kleur, geur, smaak en structuur blijft zo intact. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. Normaliter 1 of 2 keer per maand afgeleverd.
  3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm thuisgeleverd. Erg handig op het moment dat zelfstandig koken tot het verleden behoort en u niet in staat bent om zelf een maaltijd op te warmen. De bezorging ligt vaak in handen van lokale vrijwilligers.
maaltijdservice-ouderen-helvoirt

Vergelijk de landelijke maaltijdbezorgers

In het volgende schema tref je een database met populaire bedrijven voor tafeltje dekje in Helvoirt. Per aanbieder bekijk je specificaties zoals het huidige assortiment en budget. Klik op de button van een leverancier voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale bezorgservices van bezorgmaaltijden

In onderstaand schema check je een verzameling plaatselijke bezorgservices. Dat kunnen o.a. zijn: welzijnsorganisaties, zorginstellingen, supermarkten, slagerijen, cateraars. Op deze site vind je ook adresgegevens van partijen in Oudheusden, Cromvoirt en Heesbeen.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Stichting VughterstedeMolenrijnselaan 485262 TNVught
Keurslager BeerensBarrierweg 75298 AALiempde
Kim’s KitchenOmhoeken 15301 BDZaltbommel
Keurslagerij OosterhofOosterhof 45283 BVBoxtel
Keurslager CooijmansNieuwstraat 735271 ACSint-Michielsgestel
Ton KantersRaadhuisstraat 3F5261 EHVught
Zorggroep Elde MaasduinenPostbus 745280 ABBoxtel
Slagerij JacobsMoleneindplein 1165262 CMVught
SPAR KuijpersLooiershof 405296 NSEsch
Maaltijdservice SchuurmansBramerslandstraat 15275 HEDen Dungen
Schema met lokale leveranciers van thuismaaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Informeer dan onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Helvoirt bezorgen

Bedrijven hebben baat bij overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld als er in de avond nog even doorgewerkt wordt. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. Onderstaand vind je een aantal voorbeelden .

  • Kantoren of bedrijfspanden maken regelmatig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld bij een cursus of wanneer een vergadering uitloopt. Als bedrijf wil je dan natuurlijk je werknemers de optie voor een warme maaltijd aanbieden.
  • Ook zorgcentrums (dagbesteding en woonlocaties) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. Normaliter hebben ze afspraken gemaakt met professionele bezorgers van kant-en-klare maaltijden in Helvoirt. Soms bieden zij ook een boodschappenservice.
  • De grotere thuiszorgorganisaties beschikken over een netwerk met maaltijdvoorzieningen. Via deze instanties kun je tips en info aanvragen voor het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. Zij kunnen ook helpen bij het bereiden en opwarmen van de maaltijden.
  • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties bieden steeds vaker speciale verse maaltijden aan. De kids kunnen op die manier een smaakvolle en gezonde maaltijd krijgen nog voordat hun ouders ze komen ophalen.

Vriesverse- en koelverse thuis laten bezorgen

Ervaar het gemak: lekkere en voedzame gerechten zonder moeite op te warmen!


FAQ: belangrijk informatie over maaltijden aan huis voor senioren?

Is het gezond om eten aan huis te laten bezorgen?
Kant-en-klaar eten is de laatste jaren flink verbeterd. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen ten opzichte van jaren geleden. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Helvoirt in Nederland aan moet voldoen. In het recept moet minimaal 150 gram groente zijn verwerkt, maximaal 2 gram zout, gebruikmakend van volkoren producten, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en genoeg eiwit (25 gram). Op de beschrijving vind je de voedingswaarden en eventuele kunstmatige toevoegingen. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Hoe wordt een bezorgmaaltijd samengesteld?
Een gewone Hollandse ovenmaaltijd bestaat uit 3 componenten. In de basis hebben we de groenten. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. Afsluitend heb je vlees/vis/vleesvervangers. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Er is keuze uit Hollandse maaltijden, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en Wereldgerechten. Denk aan Wildstoof,rode kool en appel met aardappelpuree of Appelcompote met vanille.

Hoe warm ik de kant-en-klaar maaltijd op in de magnetron?
Het gereedmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd is gemakkelijk en gaat heel snel. Optie 1 is ongeveer 20 minuten op 100 graden celsius in de oven. Wanneer je sneller wilt eten dan bespaar je veel tijd met de magnetron. Bij een regulier gerecht gaat dit in zo’n 6 – 10 minuten op 550 – 800 Watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan krijg je het lekker makkelijk thuisbezorgd in Helvoirt (reeds verwarmd).

Wat is de prijs van een thuisbezorgde avond maaltijd in Helvoirt?
De tarieven van maaltijden aan huis variëren nogal. Elke leverancier werkt met andere prijzen. Met name het type gerecht heeft zijn doorwerking op de prijs. Een vriesverse maaltijd is er al vanaf €4,90. Een koelverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (om en nabij de €6,10. Voor een warme levering (tafeltje dekje) betaal je al gauw €2,00 extra. Wil je meer luxe? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,45) en nagerecht (vanaf €0,95).

Waar kan ik maaltijden krijgen?
Verse maaltijden worden via allerlei winkels aangeboden. Je kunt natuurlijk terecht bij de supermarkt of een verswinkel. Deze bedrijven hebben vaak een dagverse voorraad. Je hoeft dus vaak niets te bestellen. Verder kan je kiezen voor de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Helvoirt. Het gaat hier om grote keukens die elke week (met een vaste bezorger) bij je thuis komen. Daarnaast hebben we nog de zorggroepen en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Haaren?
Via de info op www.haaren.nl kun je meer informatie bekijken over subsidies. Hier wordt onder andere uitgelegd hoe het zit met een maaltijdvoorziening die via de WMO kan worden aangeboden. Tevens heb je soms ook recht op zorg vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), de zorgverzekeringswet (ZVW) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). Er wordt hierbij gekeken naar het inkomen, vermogen en de zorgindicatie.