Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Bant

Bent u op zoek naar lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Bant? Via deze website tref je een uitgebreide beschrijving. We vertellen je hoe maaltijdbezorging voor ouderen werkt, en welke personen hiervan kunnen profiteren. Tevens gaan we dieper in op de verschillende type gerechten. Je kunt natuurlijk ook direct leveranciers vergelijken. Daarbij kunt u ook alles over bedrijfsmaaltijden checken. Er zitten veel positieve aspecten aan magnetronmaaltijden. Het eten is erg smaakvol en het staan binnen 10 minuten warm op tafel. De ontwikkeling van deze maaltijden heeft zeker niet stilgestaan. Heb je vragen voor onze medewerkers? Probeer dan eerst te zoeken binnen de vragensectie (FAQ). Over enkele dagen de eerste maaltijden proeven? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
PlaatsBant
Postcode8314
Website gemeentewww.noordoostpolder.nl
maaltijden-aan-huis-bant

Maaltijden aan huis laten bezorgen?

Check de lopende aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Bant?

Ben jij geen goede kok? Zoek je manieren om tijd te besparen? Een smakelijke kant en klare maaltijd heeft veel voordelen. Je bent niet meer afhankelijk van anderen en heb je geen grote keuken nodig. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. Populair zijn bijvoorbeeld: Ajam pangang, nasi goreng of Linzensoep met bleekselderij. In de box hieronder lees je informatie over allerlei soorten groepen die steeds vaker kiezen voor maaltijdbezorging:

  • Senioren en ouderen: Oudere mensen kiezen steeds vaker voor thuismaaltijden. Door het bestellen van seniorenmaaltijden zijn ouderen veel zelfstandiger. De gerechten zitten vol groenten, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en kan iedereen eenvoudig verwarmen. Voor ouderen is elke dag een uitgebalanceerde maaltijd extra belangrijk. Bijvoorbeeld om de bloeddruk te verlagen of om het geheugen op peil te houden. Er bestaan ook veel verschillende dieetmaaltijden. Voor zo’n beetje ieder dieet en/of leefstijl worden er maatwerk oplossingen geboden. U kunt denken aan leefstijlen als glutenvrij, eiwitrijk, zoutarm, gemalen, en vegetarisch, natriumarm, koolhydraatarm, diabetes.
  • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking zijn zeer geholpen met warme maaltijden aan huis. Op deze manier is er minder directe zorg noodzakelijk. Bij slik- of kauwproblemen bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel gemak.
  • Jonge gezinnen: In veel families is het vaak een drukte van jewelste. School, een drukke baan en sport/muziek moeten gecombineerd worden. Boodschappen doen en koken schiet er dan wel eens bij in. Door gezonde en verse maaltijden aan huis schotel je iedereen iets lekkers voor. De tijd die je bespaart kun je besteden aan leuke dingen.
  • Alleenstaanden: Werk, de fitness en vrienden: we staan nogal voor wat uitdagingen. Elke avond een gezonde maaltijd koken is vaak geen optie. Gelukkig is het aanbod kant-en-klaar steeds beter en het is nog gezond ook. Ze bevatten soms wel 200 gram groenten en er worden weinig kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Keuzehulp: maaltijdservice Bant

Als je interesse hebt in warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Bant dan heb je feitelijk drie varianten: koelverse-, diepvries-, en tafeltje dekje maaltijden. Elke maaltijdvorm heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Zo verschillen de op het gebied van: aanbod, kosten, kwaliteit en bezorgopties.

  1. Een koelverse maaltijd wordt dagvers gekookt met verse ingrediënten. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. De verpakkingen leg je kant en klaar in de koelkast. De gerechten zijn enkele dagen houdbaar.
  2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken meteen ingevroren tot wel -40 graden. Smaak, geur en vitamines blijven zo optimaal behouden. Het eten moet je in de vriezer bewaren. Doorgaans per box van 6 gerechten op locatie geleverd.
  3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten door de bezorger voorverwarmd afgeleverd. De oplossing op het moment dat zelfstandig koken tot het verleden behoort en als ook het opwarmen van een maaltijd niet lukt. Een nadeel is dat u het niet kunt eten wanneer u dat wil.
maaltijdservice-ouderen-bant

Vergelijk maaltijdbezorgers met landelijke bezorging

Hierna tref je een weergave van bekende organisaties voor tafeltje dekje in Bant. Per leverancier bieden we uitleg over het type maaltijden en vanafprijs. Druk op de button van een instelling voor aanvullende details.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Regionale bezorgservices van bezorgmaaltijden

Hierna vind je een opsomming van lokale bedrijven. Denk dan aan slagerijen, welzijnsorganisaties, cateraars, stichtingen, supermarkten. Op dit platform vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Espel, Rutten en Nagele.

LeverancierAdresPostcodePlaats
SPAR Ten NapelGraaf Florislaan 348312 AXCreil
De HerbergKerkstraat 18325 BHVollenhove
BuurtzorgDe Weyert 408325 EMVollenhove
Talma – Het DokVlechttuinen 18322 BAUrk
Keurslager PeesBreestraat 25b8316 ANMarknesse
SPAR HoefnagelBaan 46-488307 AWEns
Talma – HavenAnkerplaats 28321 RTUrk
SPAR van SlootenRing 868308 ANNagele
Slagerij BrouwerRansuil 558322 CPUrk
Keurslager BrouwerDe Hofstee 48321 HGUrk
Opsomming met lokale organisaties van thuismaaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Informeer dan onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Bant bezorgen

Kantoren en bedrijven kunnen profiteren van speciale overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor een koopavond. Op kantoor is er doorgaans geen gelegenheid om te koken. Een maaltijdservice voor bedrijven kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. Onderstaand sommen we enkele voorbeelden op .

  • Kantoren of bedrijfspanden maken regelmatig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een studiedag ingepland is of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. Als bedrijf kun je dan via de cateraar een warme maaltijd faciliteren.
  • Ook gecentraliseerde zorgbedrijven (kleinschalige woonvormen en/of dagbesteding) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. Vaak werken ze samen met grote leveranciers van kant-en-klare maaltijden in Bant. Dat maakt dat het eten betaalbaar blijft.
  • De grotere thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via deze zorgbedrijven kan je afspraken maken voor het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het bereiden en klaarzetten van het eten.
  • Ook de kinderopvang (denk aan een kinderdagverblijf of BSO) nemen steeds vaker verse maaltijden af. De kids kunnen daardoor een smakelijke en gezonde maaltijd gebruiken (zodat ze dat thuis niet meer hoeven te doen).

Vriesverse- en koelverse bij u thuis laten bezorgen?

Probeer het zelf: de lekkerste en meest voedzame menu’s binnen enkele minuten klaar!


FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe (on)gezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten is al lang niet meer zo slecht als het ooit was. Er zitten minder e-nummers, zout en andere toevoegingen in dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Bant normaliter aan moet voldoen. Minimaal 150 gram aan verse groente, maximaal 2 gram zout, focus op graan- en volkoren ingrediënten, max. 100 gram aan vlees of vis en voldoende eiwitten. Op de beschrijving vind je een overzicht met de voedingswaarden en toevoegingen. 1 portie bevat tussen de 400 – 700 Kcal.

Hoe wordt een bezorgmaaltijd samengesteld?
Een reguliere ovenmaaltijd bestaat uit 3 onderdelen. Ten eerste zijn dit groenten, vaak van het seizoen. Verder heb je een volkoren product of aardappelen. Ten derde heb je vlees/vis/vleesvervangers. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Zo zijn er 100% Hollandse kost, lekkere seizoensmaaltijden en recepten van over de hele wereld. Bijvoorbeeld Kipfilet in jus & Groenteburger, prei, aardappelen.

Hoe moet ik een kant-en-klaar maaltijd opwarmen?
Het verwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd gaat heel gemakkelijk. Dit doe je in circa een half uur op 125 graden in de oven. Als je toch wat sneller wilt eten dan kan je ook de magnetron gebruiken. Meestal verwarm je het in circa 6 – 10 minuten op 550 – 750 Watt. Neem jij warme tafeltje dekje service? Dan krijg je het lekker makkelijk thuisbezorgd in Bant (voorverwarmd).

Wat is de prijs van een thuisbezorgde avond maaltijd in Bant?
De kosten van de maaltijdservices variëren nogal. Elke aanbieder werkt met andere prijzen. Met name het type maaltijd beïnvloedt de prijs. Een vriesverse maaltijd is er al vanaf €4,75. Zo’n koelverse maaltijd is vaak wat duurder (zo’n €6,45. Voor tafeltje dekje (warme levering) moet je vaak nog zo’n €1,5 extra betalen. Wil je een complete maaltijd? Neem dan ook een soepje (vanaf €1,40) en toetje (vanaf €0,90).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Er zijn veel verschillende leveranciers waar je maaltijden kunt kopen. Onder andere verswinkels, eetzaken en supermarkten. Deze organisaties hebben doorgaans een voorraad met eten. Soms wordt er ook bezorgd. In aanvulling daarop kan je gebruik maken van de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Bant. Dat zijn bijvoorbeeld cateraars en/of gespecialiseerde keuken die elke week (met een vaste bezorger) bij je thuis komen. Ook kun je soms ook terecht bij zorgverleners en wijkrestaurants die ook een maaltijdvoorziening bieden.

Kan ik gebruikmaken van subsidies in de gemeente Noordoostpolder?
Op www.noordoostpolder.nl kun je meer informatie bekijken over subsidies. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor een maaltijdvoorziening die via de WMO kan worden aangeboden. Tevens zijn er mogelijkheden vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). De gemeente kijkt dan kritisch naar het inkomen en/of het vermogen.