Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Noordoostpolder

Op zoek naar lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Noordoostpolder? Middels onze site bieden we alle belangrijke aspecten. We omschrijven precies hoe maaltijdbezorging aan huis werkt, en wie er gebruik van kan maken. Daarbij gaan we verder in op de diverse gerechten opties. Uitleg overslaan en direct bestellen? Ga dan leveranciers vergelijken. Zoekt u oplossingen voor bedrijven? U kunt ook informeren naar de bedrijfsmaaltijden. Magnetronmaaltijden bevallen de meest klanten erg goed. Ze smaken ontzettend goed en je warmt ze eenvoudig en snel op. Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Kom je er nog niet helemaal uit? Bekijk dan eerst onze paragraaf met vragen & antwoorden. Wil je vandaag nog bestellen? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
PlaatsNoordoostpolder
Postcode8302
Website gemeentewww.noordoostpolder.nl
maaltijden-aan-huis-noordoostpolder

Maaltijden aan huis thuisbezorgen?

Bekijk de scherpe aanbiedingen en vraag een proefpakket aan

Warme maaltijden bestellen in Noordoostpolder?

Houd je niet van koken? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Zo’n verse kant en klare maaltijd wordt vaak als positief ervaren. De inkopen hoef je niet zelfstandig te doen en heb je geen grote keuken nodig. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. Denk dan aan gerechten als: Runderlapje, spruitjes, gekookte aardappelen of Champignonsoep. In onderstaand blok beschrijven we enkele voorbeelden van groepen mensen die veel kunnen hebben aan maaltijdbezorging:

 • Ouderen: Ouderen die maken veelvuldig gebruik van thuismaaltijden. Met behulp van seniorenmaaltijden zijn ouderen veel zelfstandiger. De gerechten zitten vol groenten, worden vers bereid zonder veel e-nummers en staan binnen een paar minuten op tafel. Voor senioren is gezond eten essentieel. Bijvoorbeeld om de kans op hart- en vaatziekten te verlagen of juist om op gewicht te komen en blijven. Er zijn ook veel dieetmaaltijden ontwikkeld. Voor bijna elk dieet of leefstijl zijn er wel oplossing te vinden. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan lactosevrij, zoutarm, glutenvrij, eiwitrijk, en vegetarisch, natriumarm, koolhydraatarm, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking kunnen ook uitstekend gebruik maken van warme maaltijden aan huis. Door die kant-en-klaar oplossingen behouden ze een stukje zelfstandigheid. Bij slik- of kauwproblemen bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel gemak.
 • Drukke gezinnen: Een gemiddeld gezin heeft het enorm druk. School, een drukke baan en sport/muziek hebben een grote impact op onze agenda. Boodschappen doen en koken lukt dan niet altijd. Door gezonde en verse maaltijden aan huis schotel je iedereen iets lekkers voor. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Eenpersoonshuishoudens: Studeren, muziek en vrienden: soms wordt er veel van je gevraagd. Elke avond een gezonde maaltijd koken is soms teveel gevraagd. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing die ook nog eens erg voedzaam zijn. Ze bevatten soms wel 200 gram groenten en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Noordoostpolder

Als je graag gebruik wil maken van warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Noordoostpolder dan heb je eigenlijk drie opties om uit te kiezen: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Iedere maaltijdvorm heeft positieven en negatieven kanten. De maaltijden verschillen als het gaat om aantal maaltijden, financiën, houdbaarheid en aflevermogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. Na bezorging sla je het eten op in de koelkast. Bij koelvers heb je veel variatie in het menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd kent een ander proces. Nadat ze zijn gekookt wordt alles diep bevroren. De smaak (en vitamines) blijven hierdoor goed behouden. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. Dikwijls per box van 6 gerechten bij je thuisbezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het warm opgediend bij u thuis. Ideaal op het moment dat zelfstandig koken tot het verleden behoort en als ook het opwarmen van een maaltijd niet lukt. In veel gemeenten wordt dit rondgebracht door vrijwilligers.
maaltijdservice-ouderen-noordoostpolder

Vergelijk de landelijke maaltijdbezorgers

In het schema hierna bieden we een lijst met bekende keukens voor tafeltje dekje in Noordoostpolder. Per bezorgservice bieden we informatie als het type maaltijden en vanafprijs. Klik op de knop van een aanbieder om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale instanties van opwarmmaaltijden

In de volgende tabel vind je een database met kleinschalige organisaties. Voorbeelden zijn zorginstellingen, cateraars, slagerijen, supermarkten, welzijnsorganisaties. Op maaltijdaanhuis.com vind je ook aanbieders in Lelystad, Kampen en Epe.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Keurslager HarzevoortLange Nering 108302 ECEmmeloord
Keurslager PeesBreestraat 25b8316 ANMarknesse
Keurslager BrouwerDe Hofstee 48321 HGUrk
SPAR van SlootenRing 868308 ANNagele
Stichting Zorggroep Oude en Nieuwe LandSaturnusstraat 18303 CNEmmeloord
Keurslager van de WegKlaas Fuitestraat 328281 BZGenemuiden
SPAR HoefnagelBaan 46-488307 AWEns
IJsselheem – De MeenteDorus Rijkersstraat 28281 DGGenemuiden
SPAR Ten NapelGraaf Florislaan 348312 AXCreil
Catering & Zorg de PrinsenhofBedrijfsweg 328304 AZEmmeloord
Tabel met lokaal georiënteerde instanties van opwarmmaaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Overwerkmaaltijden in Noordoostpolder bezorgen

Bedrijven en organiisaties hebben baat bij overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Op kantoor is er doorgaans geen gelegenheid om te koken. De maaltijdservice voor bedrijven kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. Het bedrijfspand moet natuurlijk wel beschikken over koelfaciliteiten. In onderstaand blok lichten we enkele situaties toe .

 • Kantoren en fabrieken kunnen veel profijt hebben van bedrijfsmaaltijden. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of als er nog even door vergaderd moet worden. Als bedrijf wil je dan natuurlijk zorgen dat er een gezonde en lekkere maaltijd klaar staat.
 • Ook zorgorganisaties (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) verzorgen een warme maaltijd voor hun cliënten. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. In de regel zijn daarvoor afspraken gemaakt met populaire organisaties voor kant-en-klare maaltijden in Noordoostpolder. Dit resulteert in betaalbare maaltijden voor bewoners.
 • Een groot aantal thuiszorgorganisaties beschikken over een netwerk met maaltijdvoorzieningen. Via deze instanties kun je tips en info aanvragen voor de warme tafeltje dekje service (dagelijks aan huis). In bepaalde cases kunnen ze ook ondersteuning bieden bij het opwarmen of eten van de maaltijden.
 • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) vragen steeds meer om verse maaltijden. De kinderen kunnen dan een lekkere en gezonde maaltijd krijgen als u tot laat werkt.

Vriesverse- en koelverse bij u thuis laten bezorgen?

Probeer het zelf: een smaakvol en voedzaam gerecht binnen enkele minuten klaar!


FAQ: alle veelgestelde vragen rondom maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe gezond of ongezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten is de laatste jaren flink verbeterd. Er zitten minder e-nummers, zout en andere toevoegingen in vergeleken met een aantal jaar terug. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Noordoostpolder specifiek aan moet voldoen. Bereid met minimaal 150 gram groente, natriumarm, bij voorkeur met volkoren graanproducten, maximaal 100 gram vis of vlees en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op het etiket op de verpakking vind je informatie over voedingswaarden als zout, vet en overige toevoegingen. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Uit welke onderdelen bestaat een bezorgmaaltijd?
Een gewone Hollandse ovenmaaltijd wordt gevormd door 3 onderdelen. Ten eerste hebben we de groenten. Ten tweede de aardappelen, rijst of pasta producten. Ten derde heb je iets met veel eiwitten zoals vlees/vis of een vervanger. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Er is keuze uit Hollandse maaltijden, verse gerechten met seizoensproducten en culinaire verrassingen. Bijv. Kabeljauw in kruidensaus en Rode bieten met een speklap en jus.

Hoe moet ik de kant-en-klaar maaltijd verwarmen?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is simpel. Je warmt dit op in ongeveer 25 – 40 minuten op 100 – 120 graden in de oven. Als dit te lang duurt dan kan je ook de magnetron gebruiken. Bij een regulier gerecht gaat dit in zo’n 6 tot 12 minuten op 500 – 650 Watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan krijg je het lekker makkelijk thuisbezorgd in Noordoostpolder (verwarmd).

Wat kost een thuisbezorgde avond maaltijd in Noordoostpolder?
De tarieven van maaltijden aan huis zijn heel wisselend. Elke aanbieder werkt met andere prijzen. Voornamelijk de maaltijdvorm beïnvloedt de prijs. Een gemiddelde vriesverse maaltijd is er vanaf €4,90. Een koelverse maaltijd is vaak wat duurder (zo’n €5,95. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) geldt een meerprijs van ongeveer €2,00. Wil je jezelf echt verwennen? Kies dan ook soep vooraf (vanaf €1,55) en dessert (vanaf €1,10).

Bij wat voor bedrijven kan ik terecht?
Verse maaltijden worden via allerlei winkels aangeboden. Ten eerst zijn er supermarkten en slagers. Je koopt hier maaltijden vaak uit voorraad. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. In aanvulling daarop kan je je aanmelden bij een maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Noordoostpolder. Dat zijn bijvoorbeeld professionele keukens die door heel Nederland aan huis bezorgen. Daarnaast is het af en toe ook mogelijk langs te gaan bij zorgorganisaties en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente Noordoostpolder?
Aan de hand van www.noordoostpolder.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor een maaltijdvoorziening die via de WMO kan worden aangeboden. Ook zijn er landelijk regelingen die gebaseerd zijn op de WLZ, de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Daarbij kijkt men naar het spaarvermogen en actuele inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Schokland
 • Kraggenburg
 • Marknesse
 • Luttelgeest
 • Bant
 • Rutten
 • Creil
 • Espel
 • Tollebeek
 • Nagele
 • Ens
 • Emmeloord