Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis IJsselham

Meer weten over verse maaltijden aan huis voor ouderen in IJsselham? Op deze pagina vind je meer informatie. Je leest hier precies hoe maaltijdbezorging aan huis werkt, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Ook bespreken we de actuele type maaltijden. Ben je al overtuigd? Ga dan verder naar instellingen vergelijken. Als laatste kunt u ook alles over bedrijfsmaaltijden checken. De magnetronmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. De gerechten zijn erg voedzaam en er is heel veel variatie in het aanbod. Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Heb je nog brandende vragen? Surf dan eerst verder naar antwoorden op de veel voorkomende vragen. Over enkele dagen de eerste maaltijden proeven? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
PlaatsIJsselham
Postcode8361
Website gemeentewww.steenwijkerland.nl
maaltijden-aan-huis-ijsselham

Maaltijden aan huis zelf ervaren?

Vergelijk alle aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in IJsselham?

Haal jij geen plezier uit koken? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Zo’n verse kant en klare maaltijd is een prettige ervaring. De inkopen hoef je niet zelfstandig te doen en je bent geen tijd kwijt in de keuken. De laatste jaren maken steeds meer mensen er gebruik van. U kunt bijv. denkena aan: Asperge beenhamschotel met kip en Visschotel met wortel en gebakken aardappel. In onderstaande tekst lees je informatie over allerlei soorten groepen die veel kunnen hebben aan maaltijdbezorging:

  • Bejaarden: Senioren kiezen steeds vaker voor thuismaaltijden. Door het bestellen van seniorenmaaltijden kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. Deze kant-en-klaar producten zijn tegenwoordig erg gezond, zijn niet zo zout en vet en kunnen gemakkelijk met de magnetron worden opgewarmd. Voor 75-plussers zijn voedzame gerechten een uitkomst. Bijvoorbeeld om de bloeddruk op peil te houden of om gewicht te verliezen. Het aanbod met dieetmaaltijden groeit daarbij snel. Voor bijna elke allergie of voedingswens is er een geschikte maaltijd. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan gemalen, zoutarm, glutenvrij, eiwitrijk, en vetarm, koolhydraatarm, diabetes, vegetarisch.
  • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking maken graag gebruik van warme maaltijden aan huis. Door die service behouden ze een stukje zelfstandigheid. In het geval van kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel praktische voordelen.
  • Gezinnen: In veel families is het vaak een drukte van jewelste. Werk, school en sport wisselen elkaar snel af. In korte tijd een maaltijd bereiden is simpelweg niet elke avond mogelijk. Aan de hand van gezonde en verse maaltijden aan huis schotel je iedereen iets lekkers voor. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
  • Eenpersoonshuishoudens: School, werken, de sportschool en afspraken met vrienden: soms kan de druk erg groot zijn. Elke avond een gezonde maaltijd koken is vaak geen optie. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Ze zitten vol met groenten en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice IJsselham

Als je interesse hebt in warme maaltijden aan huis voor bejaarden in IJsselham dan zijn er in feite drie varianten: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke type maaltijd heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. Hieronder lees je meer over hoe groot het aanbod is, budget, kwaliteit en aflevermogelijkheden.

  1. De koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. Je kunt deze bewaren in de koelkast. Ze zijn zo’n 5 dagen houdbaar, je kunt het ook invriezen.
  2. Een diepvriesmaaltijd wordt na bereiding direct ingevroren. De kleur, geur, smaak en structuur blijft zo intact. Na bezorging zet je het in de vriezer. Doorgaans elke week 1 keer op locatie geleverd.
  3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm thuisgeleverd. Zeer geschikt als het koken niet meer gaat en als ook het opwarmen van een maaltijd niet lukt. Vaak verzorgd door een lokale stichting.
maaltijdservice-ouderen-ijsselham

Vergelijk maaltijdbezorgers met landelijke bezorging

In het schema hierna bekijk je een verzameling populaire bezorgers van tafeltje dekje in IJsselham. Per aanbieder doorzoek je eenvoudig specificaties zoals aanbod en de prijzen. Klik op de button van een instelling voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale maaltijdvoorzieningen van magnetronmaaltijden

In de volgende tabel bekijk je een database met regionale instanties. Denk dan aan cateraars, supermarkten, welzijnsorganisaties, stichtingen, slagerijen. Op deze website vind je ook leveranciers in Wapserveen, Blokzijl en De Bult.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Meursinge MaaltijdserviceMolenweg 128355 ATGiethoorn
MariënboschFok 558441 BNHeerenveen
ComfortzorgBurg. Kuperusplein 1448442 CJHeerenveen
Zorggroep Liante MaaltijdserviceRiemsoord 1408426 EDAppelscha
De TippeLesturgeonplein 58381 BXVledder
BuurtzorgNieuwe Onnastraat 168331 MBSteenwijk
Slagerij NicolaiVaart Zuidzijde 668426 AGAppelscha
SPAR HofGelderingen 128341 PXSteenwijkerwold
BuurtzorgSchapekamp 188431 JBOosterwolde
De VinkenhoeveNoordwolderweg 778393 RDVinkega
Database met lokaal georiënteerde aanbieders van senioren maaltijden. Aanvullen of wijzigen? Stuur ons dan een bericht.

Overwerkmaaltijden in IJsselham bezorgen

Zakelijke instellingen kunnen profiteren van speciale overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. Op kantoor is er doorgaans geen gelegenheid om te koken. De maaltijdservice voor bedrijven kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. In het gedeelte hieronder lichten we enkele situaties toe .

  • Bedrijven laten vaak een bedrijfsmaaltijd bezorgen. Bijvoorbeeld wanneer er een studiedag ingepland is of als er klanten over de vloer komen. Als bedrijf kun je dan via de cateraar je personeel en/of klanten laten kiezen voor een warme maaltijd.
  • Ook zorginstellingen (denk aan individuele dagbesteding en woonlocaties) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Het seniorenrestaurant biedt soms ook ruimte voor bezoekers. Normaliter is dit contractueel geregeld met grote bezorgers van kant-en-klare maaltijden in IJsselham. Soms bieden zij ook een boodschappenservice.
  • Verschillende thuiszorgorganisaties hebben banden met plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Via dergelijke instellingen kan je advies inwinnen over het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. In specifiek situaties helpen ze ook bij het bereiden en klaarzetten van het eten.
  • Ook de BSO (kinderopvang en kinderdagverblijven) nemen steeds vaker verse maaltijden af. De kids kunnen zo een gezonde en voedzame maaltijd gebruiken rond etenstijd waarna ze weer opgehaald worden.

Vriesverse- en koelverse bij u thuisbezorgd?

Profiteer van het gemak: groenterijke gerechten in een handomdraai klaar!


FAQ: veelgestelde vragen en antwoorden m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe (on)gezond is eten aan huis bezorgen?
Tegenwoordig is kant-en-klaar eten een stuk beter dan vroeger. Ze bevatten veel minder kunstmatige toevoegingen vergeleken met een aantal jaar terug. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in IJsselham in de regel aan moet voldoen. Altijd zo’n 150 gram groente, slechts beperkt zout, focus op graan- en volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en ten minste 25 gram eiwit. Op het etiket op de verpakking staat vaak meer info over voedingswaarden als energie, vetten, koolhydraten en vezels. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Wat zit er in een bezorgmaaltijd?
Een reguliere ovenmaaltijd bestaat uit 3 componenten. In de basis zijn dit groenten, vaak van het seizoen. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. Afsluitend heb je vlees, vis of een vleesvervanger met voldoende eiwitten. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Zo zijn er een Nederlandse stamppot, lekkere seizoensmaaltijden en bijzondere recepten. Onder andere Stukjes rundvlees in saus & Kip satésaus, Tjaptjoy en witte rijst.

Hoe maak ik een kant-en-klaar maaltijd klaar?
Het gereedmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd is eenvoudig. Dit doe je in circa 25 – 40 minuten op 110 – 125 graden celsius in de oven. Als dit te lang duurt dan bespaar je veel tijd met de magnetron. Vaak warm je het op in ongeveer 6 – 10 minuten op 600 – 850 Watt. Neem jij warme tafeltje dekje service? Dan krijg je het lekker makkelijk thuisbezorgd in IJsselham (opgewarmd).

Wat kost een thuisbezorgde avond maaltijd in IJsselham?
De prijzen van de gerechten lopen flink uiteen. Elke maaltijdbezorger heeft weer andere prijzen en voorwaarden. Vooral het soort maaltijd beïnvloedt de prijs. Zo’n vriesverse maaltijd bestel je al voor €4,65. Zo’n koelverse maaltijd ligt hier vaak net iets boven (om en nabij de €5,50. Voor tafeltje dekje (warme levering) betaal je nog weer zo’n €2,00 extra. Heb je graag iets voor en na? Kies dan ook soep vooraf (vanaf €1,60) en desserts (vanaf €1,10).

Welke soorten leveranciers zijn er?
In elke regio zijn diverse bedrijven actief met hun service. Onder andere verswinkels, eetzaken en supermarkten. Deze organisaties hebben doorgaans een voorraad met eten. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. Als tweede mogelijkheid kan je je wenden tot de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in IJsselham. Onder andere cateraars en/of gespecialiseerde keuken die elke week (met een vaste bezorger) bij je thuis komen. Daarnaast is het af en toe ook mogelijk langs te gaan bij zorginstellingen en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente Steenwijkerland?
Op de website www.steenwijkerland.nl doorzoek je de specifieke subsidies binnen deze gemeente. Je vind hier bijvoorbeeld uitleg over een maaltijdvoorziening die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. Ook zijn er landelijk regelingen via de WLZ (wet langdurige zorg), de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en wellicht de bijzondere bijstand. Men analyseert hiervoor allereerst uw huidige inkomen en uw spaargeld.