Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Steenwijkerland

Bent u op zoek naar verse maaltijden aan huis voor ouderen in Steenwijkerland? Middels onze site lees je aanvullende details. Je kunt hier lezen hoe maaltijdbezorging werkt, en welke huishoudens daarvan gebruik zouden kunnen maken. Verder gaan we verder in op de aanwezige gerecht-mogelijkheden. Uitleg overslaan en direct bestellen? Ga dan leveranciers vergelijken. Tenslotte kunt u ook info over bedrijfsmaaltijden inzien. Er zitten veel positieve aspecten aan magnetronmaaltijden. Het geheel smaakt er lekker en de keuze is groot (Hollands & wereldkeuken). De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Kom je er nog niet helemaal uit? Check dan eerst onze paragraaf met vragen & antwoorden. Over enkele dagen de eerste maaltijden proeven? Test dan voordelig de service met een proefpakket.

RegioOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
PlaatsSteenwijkerland
Postcode8331
Website gemeentewww.steenwijkerland.nl
maaltijden-aan-huis-steenwijkerland

Maaltijden aan huis laten bezorgen?

Check alle aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Steenwijkerland?

Haal jij geen plezier uit koken? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Zo’n smakelijke kant en klare maaltijd is een uitkomst voor veel mensen. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. Selecteer bijvoorbeeld: Procureurlapje, wortelen, gekookte aardappelen of Gepaneerde kipschnitzel. In de box hieronder bekijk je voorbeelden van doelgroepen die regelmatig gebruik maken van maaltijdbezorging:

 • Bejaarden: Ouderen in Nederland kiezen steeds vaker voor thuismaaltijden. Via speciale seniorenmaaltijden wordt de drempel van zelfstandig wonen verlaagd. De maaltijden zitten vol met groenten en belangrijke bouwstoffen, worden vers bereid zonder veel e-nummers en kan men eenvoudig opwarmen. Voor ouderen zijn voedzame gerechten essentieel. Bijvoorbeeld om fit en sterk te blijven of voor een beter geheugen en meer concentratie. Het aanbod dieetmaaltijden neemt ook flink toe. Voor vrijwel ieder dieet is er een geschikte maaltijd. U kunt denken aan lactosevrij, zoutarm, gemalen, glutenvrij, en vegetarisch, vetarm, diabetes, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking maken graag gebruik van warme maaltijden aan huis. Hierdoor hoeft er minder zorg ingekocht te worden. Bij moeite met kauwen en slikken bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel pluspunten.
 • Gezinnen met kinderen: Families met thuiswonende kinderen hebben het razend druk. Werk, feestjes en hobbies moeten allemaal in de agenda ingepast worden. Een gezonde maaltijd klaarmaken is dan niet altijd even prettig. Met gezonde en verse maaltijden aan huis ben je flexibel, en kan iedereen op zijn/haar tijd iets gezonds eten. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Eenpersoonshuishoudens: School, werken, sport en familie en vrienden: soms kan de druk erg groot zijn. Zorgen voor gezond eten kan dan vaak lastig zijn. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing en het is nog gezond ook. Er zitten lekker veel groenten in en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Keuzehulp: maaltijdservice Steenwijkerland

Als je interesse hebt in warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Steenwijkerland dan heb je feitelijk drie keuzemogelijkheden: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elk type heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. Zo verschillen de op het gebied van: de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, prijs, smaak en bezorgmogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd wordt door een professionele kok met dagverse ingrediënten bereid. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. Na levering zet je het in de koelkast. De gerechten zijn enkele dagen houdbaar.
 2. Een diepvriesmaaltijd gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. De kleur, geur, smaak en structuur blijft zo intact. Het eten moet je in de vriezer bewaren. Vaak per box van 6 gerechten op locatie geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten door de bezorger voorverwarmd afgeleverd. De oplossing op het moment dat u zelf niet meer kunt koken en als ook het opwarmen van een maaltijd niet lukt. Vaak verzorgd door een lokale stichting.
maaltijdservice-ouderen-steenwijkerland

Vergelijk de landelijke maaltijdbezorgers

In het schema hieronder bekijk je een verzameling landelijke organisaties voor tafeltje dekje in Steenwijkerland. Per organisatie vind je details als assortiment en een prijsindicatie. Klik op een organisatie voor aanvullende details.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale leveranciers van opwarmmaaltijden

In het schema hierna check je een verzameling gemeentelijke maaltijdservices. Denk dan aan stichtingen, slagerijen, supermarkten, zorginstellingen, cateraars. Op dit platform vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Kampen, Urk en Lelystad.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Keurslager MulderWeemstraat 618331 JASteenwijk
De TippeLesturgeonplein 58381 BXVledder
De VinkenhoeveNoordwolderweg 778393 RDVinkega
SPAR HofGelderingen 128341 PXSteenwijkerwold
Zorggroep Oude en Nieuwe LandMeester Z. ter Steghestraat 98331 KGSteenwijk
De HerbergKerkstraat 18325 BHVollenhove
BuurtzorgNieuwe Onnastraat 168331 MBSteenwijk
BuurtzorgDe Weyert 408325 EMVollenhove
Meursinge MaaltijdserviceMolenweg 128355 ATGiethoorn
Het Pakhuys CateringDolderweg 27 G8331 LLSteenwijk
Overzicht met regionale organisaties van thuismaaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Stuur ons dan een bericht.

Overwerkmaaltijden in Steenwijkerland bezorgen

Bedrijven bestellen steeds vaker overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld als er in de avond nog even doorgewerkt wordt. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. De maaltijdservice voor bedrijven zorgt dat er altijd voedzame maaltijden op voorraad zijn. Dit kan incidenteel maar ook structureel. Er moet natuurlijk wel voldoende koelruimte beschikbaar zijn. In het gedeelte hieronder lichten we enkele situaties toe .

 • Bedrijven laten vaak een bedrijfsmaaltijd bezorgen. Bijvoorbeeld wanneer er een deadline gehaald moet worden of als er nog even door vergaderd moet worden. Als bedrijf wil je dan natuurlijk zorgen dat er een gezonde en lekkere maaltijd klaar staat.
 • Ook zorgorganisaties (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) bieden hun bewoners en cliënten een dagelijkse warme maaltijd. Het seniorenrestaurant biedt soms ook ruimte voor bezoekers. In de regel maken zij hiervoor afspraken met professionele organisaties voor kant-en-klare maaltijden in Steenwijkerland. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
 • Diverse thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via deze zorgorganisaties kan je afspraken maken voor het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. In sommige gevallen ondersteunen ze ook bij het opwarmen en/of het toedienen van de maaltijd.
 • Ook de BSO (kinderopvang en kinderdagverblijven) breiden hun dienstenpakket uit met verse maaltijden. De kids kunnen op die manier een verse en gezonde maaltijd opeten als u tot laat werkt.

Vriesverse- en koelverse maaltijden aan huis bezorgen

Ervaar het gemak: lekkere en voedzame gerechten binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: vaak gestelde vragen m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen wel gezond?
Kant-en-klaar eten aan huis is gelukkig flink verbeterd. Er zitten minder e-nummers, zout en andere toevoegingen in als we dat vergelijken met vroeger. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Steenwijkerland aan moet voldoen. Minimaal 150 gram aan verse groente, natriumarm, bij voorkeur met volkoren graanproducten, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en ten minste 25 gram eiwit. Op het etiket staat meestal een tabel met voedingswaarden als energie, vetten, koolhydraten en vezels. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Wat zit er in een bezorgmaaltijd?
De basissamenstelling van een ovenmaaltijd wordt gevormd door 3 onderdelen. Als eerste hebben we de groenten. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). Afsluitend heb je vlees/vis/vleesvervangers. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Je kunt genieten van Hollandse maaltijden, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en culinaire verrassingen. Denk aan Stamppot andijvie met Twentse gehaktbal en Verse fruitsalade.

Hoe maak ik een kant-en-klaar maaltijd klaar?
Het klaarmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd is eenvoudig. Dit doe je in circa 30 minuten op 110 – 125 °C in de oven. Als dit te lang duurt dan kun je ook kiezen voor de magnetron. Opwarmen gaat in zo’n 6 tot 10 minuten op 500 – 800 Watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het netjes thuisbezorgd in Steenwijkerland (warm).

Wat betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Steenwijkerland?
De prijzen van de verschillende maaltijden variëren nogal. Elke maaltijdbezorger heeft weer andere prijzen en voorwaarden. Vooral het soort maaltijd dat je kiest heeft zijn weerslag op de prijs. Een reguliere vriesverse maaltijd bestel je al vanaf €4,70. Zo’n koelverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (rond de €5,75. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) betaal je al gauw €2,00 extra. Heb je graag iets voor en na? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,45) en desserts (vanaf €1,50).

Bij welke bedrijven kan ik terecht?
Ben je op zoek naar kant-en-klaar, dan kan je bij veel bedrijven terecht. Je kunt natuurlijk terecht bij de supermarkt of een verswinkel. Deze organisaties hebben doorgaans een voorraad met eten. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. In aanvulling daarop kan je je wenden tot de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Steenwijkerland. Onder andere professionele keukens die elke week (met een vaste bezorger) bij je thuis komen. Ten derde is het af en toe ook mogelijk langs te gaan bij zorgverleners en wijkrestaurants die ook een maaltijdvoorziening bieden.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente Steenwijkerland?
Door middel van www.steenwijkerland.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. De gemeente vertelt hier hoe het zit met een maaltijdvoorziening die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. Ook zijn er mogelijkheden vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), de speciale zorgverzekeringswet (ZVW) en eventueel de bijzondere bijstand. Er wordt hierbij gekeken naar uw vermogen en inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Paasloo
 • Kalenberg
 • Ossenzijl
 • Oldemarkt
 • Kuinre
 • Blankenham
 • Scheerwolde
 • Wetering
 • Nederland
 • IJsselham
 • Blokzijl
 • Giethoorn
 • Eesveen
 • De Bult
 • Kallenkote
 • Onna
 • Zuidveen
 • Basse
 • Steenwijkerwold
 • Marijenkampen
 • Willemsoord
 • De Pol
 • Baars
 • Witte Paarden
 • Tuk
 • Steenwijk
 • Sint Jansklooster
 • Vollenhove
 • Belt-Schutsloot
 • Wanneperveen