Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Nijehaske

Bent u op zoek naar verse maaltijden aan huis voor ouderen in Nijehaske? Aan de hand van deze site bieden we aanvullende details. Zo leggen we uit hoe maaltijdbezorging werkt, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Ook vertellen we meer over de verschillende type gerechten. Direct maaltijden laten leveren? Check dan het kopje leveranciers vergelijken. Daarbij kunt u ook bedrijfsmaaltijden bekijken. Er zitten veel positieve aspecten aan magnetronmaaltijden. De gerechten zijn erg voedzaam en het assortiment is gigantische groot. Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Zijn er onduidelijkheden? Bekijk dan eerst de vragensectie (FAQ). Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
PlaatsNijehaske
Postcode8466
Website gemeentewww.defryskemarren.nl
maaltijden-aan-huis-nijehaske

Maaltijden aan huis uitproberen?

Check interessante aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Nijehaske?

Ben jij geen goede kok? Zoek je manieren om tijd te besparen? Zo’n verse kant en klare maaltijd is een uitkomst voor veel mensen. De inkopen hoef je niet zelfstandig te doen en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. Het wordt steeds populairder. Selecteer bijvoorbeeld: Wisselmenu Asperge Brabanconne of Kip in crèmesaus, broccoli, aardappelpuree. In het gedeelte hierna bekijk je enkele voorbeelden van groepen mensen die veel kunnen hebben aan maaltijdbezorging:

  • Senioren / bejaarden: Ouderen in Nederland hebben veel baat bij thuismaaltijden. Via speciale seniorenmaaltijden is het makkelijk om langer zelfstandig te wonen. Deze producten zijn tegenwoordig erg gezond, worden vers bereid zonder veel e-nummers en zijn simpel op te warmen. Voor 75-plussers zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten cruciaal. Bijvoorbeeld om het energielevel te stimuleren en ook om mentaal gezond te blijven. Ouderen hebben de keuze uit veel dieetmaaltijden. Voor zo’n beetje ieder dieet en/of leefstijl zijn er specifieke keuzes te maken. U kunt denken aan lactosevrij, eiwitrijk, glutenvrij, zoutarm, en natriumarm, koolhydraatarm, vegetarisch, vetarm.
  • Hulpbehoevenden: Kwetsbaren zoals chronisch zieken zijn ook afnemers van warme maaltijden aan huis. Daardoor kan deze doelgroep zonder veel extra zorg een maaltijd klaarmaken. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel praktische voordelen.
  • Drukke gezinnen: Nederlandse gezinnen komen vaak tijd tekort. Werk, school en sport wisselen elkaar snel af. Naar de winkel gaan en boodschappen doen is dan niet altijd even prettig. Aan de hand van gezonde en verse maaltijden aan huis bied je elk gezinslid voedzaam eten. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
  • Studenten: School, werken, sport en vrienden: er komt dagelijks heel veel op ons af. Elke avond een gezonde maaltijd koken is vaak geen optie. Gelukkig is het aanbod kant-en-klaar steeds beter die ook nog eens erg voedzaam zijn. Ze worden bereid met seizoensgebonden producten en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Keuzehulp: maaltijdservice Nijehaske

Als je op zoek bent naar warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Nijehaske dan heb je eigenlijk drie keuzes: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke vorm heeft positieven en negatieven kanten. Let goed op de verschillen in aanbod, onkosten, houdbaarheid en bezorgintervallen.

  1. De koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. Je kunt deze bewaren in de koelkast. Je kunt ze 3 tot 5 dagen houdbaar houden.
  2. Een diepvriesmaaltijd wordt na bereiding direct ingevroren. Dit garandeert de smaak en versheid. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. In de regel wekelijks of om de week afgeleverd.
  3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten warm thuisbezorgd. Zeker praktisch wanneer u geen beschikking heeft over een keuken en als ook het opwarmen van een maaltijd niet lukt. Vaak verzorgd door een lokale stichting.
maaltijdservice-ouderen-nijehaske

Vergelijk maaltijdbezorgers met landelijke bezorging

In onderstaand schema check je een opsomming van bekende bezorgers van tafeltje dekje in Nijehaske. Per leverancier bieden we specificaties zoals aantal maaltijden en de tarieven. Kies een maaltijdvoorziening voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale aanbieders van bezorgmaaltijden

In de tabel hierna bekijk je een overzicht met plaatselijke maaltijdservices. Bijvoorbeeld slagerijen, welzijnsorganisaties, stichtingen, supermarkten, zorginstellingen. Op deze site vind je ook leveranciers in Rotsterhaule, Oudehaske en Rottum.

LeverancierAdresPostcodePlaats
SPAR van ZwolStreek 1318463 NGRotsterhaule
It Fermidden – LeppehiemLeppedijk 378491 GJAkkrum
BuurtzorgMidstraat 598501 AEJoure
Lycklama StinsDeken Mulderstraat 18472 ABWolvega
Meriant MaaltijdservicePostbus 2168470 AEWolvega
Meriant Restaurant Coornhert StateVogelwijk 208446 KEHeerenveen
Meriant Restaurant LindeStedeSteenwijkerweg 498471 KZWolvega
ComfortzorgSchoterlandseweg 298451 CPOudeschoot
Keurslager SpijkermanKleef 98491 BXAkkrum
Keurslagerij HoeksmaVan Harenstraat 218471 JBWolvega
Tabel met regionale maaltijdservices van opwarmmaaltijden. Een wijziging doorvoeren? Neem contact met ons op!

Overwerkmaaltijden in Nijehaske bezorgen

Bedrijven en kantoren maken regelmatig gebruik van zogenaamde overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. Een maaltijdservice voor bedrijven levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. In het gedeelte hieronder behandelen we een aantal voorbeelden .

  • Bedrijven en kantoren kunnen veel profijt hebben van bedrijfsmaaltijden. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of als er nog even door vergaderd moet worden. Als bedrijf wil je dan natuurlijk zorgen dat er een gezonde en lekkere maaltijd klaar staat.
  • Ook zorggroepen (woonlocaties en dagbesteding) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. In veel gevallen hebben ze een overeenkomst met professionele keukens voor kant-en-klare maaltijden in Nijehaske. Soms bieden zij ook een boodschappenservice.
  • Meerdere thuiszorgorganisaties beschikken over een netwerk met maaltijdvoorzieningen. Via dergelijke instellingen kan je advies inwinnen over de warme tafeltje dekje service (dagelijks aan huis). In bepaalde cases kunnen ze ook ondersteuning bieden bij het opwarmen en/of het toedienen van de maaltijd.
  • Ook de BSO (kinderopvang en kinderdagverblijven) nemen steeds vaker verse maaltijden af. De kids kunnen zo een verse en gezonde maaltijd nemen nog voordat hun ouders ze komen ophalen.

Vriesverse- en koelverse thuis laten bezorgen

Probeer het zelf: groenterijke gerechten moeiteloos op tafel!


FAQ: veelgestelde vragen en antwoorden m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen gezond?
Kant-en-klaar eten is de laatste jaren flink verbeterd. Ze bevatten veel minder kunstmatige toevoegingen dan voorheen. Het Voedingscentrum geeft aan waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Nijehaske aan moet voldoen. Minimaal 150 gram aan verse groente, maximaal 2 gram zout, voldoende volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vis of vlees en genoeg eiwit (25 gram). Op het etiket op de verpakking vind je informatie over voedingswaarden als energie, vetten, koolhydraten en vezels. 1 portie bevat tussen de 400 – 700 Kcal.

Wat zit er in een bezorgmaaltijd?
Een doorsnee-ovenmaalltijd wordt gevormd door 3 onderdelen. Om te beginnen zijn dit groenten, vaak van het seizoen. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. En natuurlijk heb je iets met veel eiwitten zoals vlees/vis of een vervanger. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Je hebt de keuze uit Typisch Nederlandse maaltijden, seizoensmaaltijden en bijzondere recepten. O.a. Stamppot boerenkool en Bami kip saté.

Hoe moet ik de kant-en-klaar maaltijd verwarmen?
Het klaarmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd is eenvoudig. Je plaatst het gerecht ongeveer 35 minuten op 120 graden celsius in de oven. Heb je hier geen geduld voor? Dan kan je ook de magnetron gebruiken. Bij een regulier gerecht gaat dit in zo’n 5 – 10 minuten op 600 – 800 Watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan worden de kant en klaar maaltijden thuisbezorgd in Nijehaske (voorverwarmd).

Wat betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Nijehaske?
De prijzen van de verschillende maaltijden zijn heel wisselend. Elke bezorgdienst heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. Vooral het soort maaltijd beïnvloedt de prijs. Een reguliere vriesverse maaltijd bestel je al vanaf €4,90. Een koelverse maaltijd is vaak wat duurder (om en nabij de €6,25. Voor tafeltje dekje (warme levering) ben je nog iets duurder uit, vaak rond de €9,00. Wil je ook een voor- en nagerecht? Kies dan ook een soep (vanaf €1,40) en desserts (vanaf €1,25).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Ben je op zoek naar kant-en-klaar, dan kan je bij veel bedrijven terecht. Denk dan bijvoorbeeld aan slagers, bakkers en supermarkten. Deze organisaties hebben doorgaans een voorraad met eten. Soms wordt er ook bezorgd. Ook kan je bestellen bij de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Nijehaske. Voorbeelden zijn cateringbedrijven en grote keukens die als enige focus product maaltijden bereiden. Tevens kun je soms ook terecht bij zorggroepen en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente De Fryske Marren?
Via de info op www.defryskemarren.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. Zo is er de mogelijkheid voor een maaltijdvoorziening die via de WMO kan worden aangeboden. Ook zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en ook de bijzondere bijstand (BZ) is een mogelijkheid. Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. uw huidige inkomen en uw spaargeld.