Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis De Fryske Marren

Meer weten over verse maaltijden aan huis voor ouderen in De Fryske Marren? Aan de hand van deze site tref je meer informatie. Zo leggen we uit hoe maaltijdbezorging voor thuis werkt, en welke personen hiervan kunnen profiteren. Daarbij gaan we verder in op de actuele type gerechten. Je kan ook snel verder gaan naar maaltijdservices vergelijken. Zoekt u een oplossing voor kantoor? U kunt ook de mogelijkheden van bedrijfsmaaltijden bekijken. Magnetronmaaltijden bevallen de meest klanten erg goed. Het geheel smaakt er lekker er er zijn tientallen verschillende gerechten. De specifieke kooktechnieken voor deze gerechten zijn erg innovatief. Heb je nog brandende vragen? Check dan eerst de meestgestelde vragen. Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Test dan voordelig de service met een proefpakket.

RegioFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
PlaatsDe Fryske Marren
Postcode8501
Website gemeentewww.defryskemarren.nl
maaltijden-aan-huis-de-fryske-marren

Genieten van maaltijden aan huis?

Vergelijk de huidige aanbiedingen en kies een aantrekkelijk proefpakket

Warme maaltijden bestellen in De Fryske Marren?

Houd je niet van koken? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Zo’n verse kant en klare maaltijd is een prettige ervaring. De inkopen hoef je niet zelfstandig te doen en kun je eenvoudig en snel warm eten. Het wordt steeds populairder. Populair zijn bijvoorbeeld: Heldere boerengroentesoep & Maaltijdsalade met kip en avocado. In onderstaand blok beschrijven we allerlei soorten groepen die steeds vaker kiezen voor maaltijdbezorging:

 • Bejaarden: Oudere mensen hebben veel baat bij thuismaaltijden. Dankzij speciale seniorenmaaltijden wordt de drempel van zelfstandig wonen verlaagd. Deze kant-en-klaar producten zitten vol met groenten en belangrijke bouwstoffen, zijn niet zo zout en vet en hoeven alleen maar even in de magnetron of oven. Voor de oudere doelgroep zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten cruciaal. Bijvoorbeeld voor een gezonde bloeddruk en laag cholesterol of om gewicht te verliezen. Het aanbod dieetmaaltijden neemt ook flink toe. Voor bijna elke allergie of voedingswens zijn er specifieke keuzes te maken. U kunt denken aan leefstijlen als eiwitrijk, glutenvrij, zoutarm, gemalen, en vetarm, koolhydraatarm, diabetes, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking hebben ook veel baat bij warme maaltijden aan huis. Door die kant-en-klaar oplossingen kunnen ze zelfstandig eten en wonen. In het geval van kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel praktische voordelen.
 • Drukke gezinnen: Gezinnen met kinderen zijn drukker dan ooit. Werk, studie en andere vrijetijdsbestedingen vragen veel van onze tijd. In korte tijd een maaltijd bereiden is simpelweg niet elke avond mogelijk. Dankzij gezonde en verse maaltijden aan huis schotel je iedereen iets lekkers voor. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Studenten: Studeren, de sportschool en familie en vrienden: soms kan de druk erg groot zijn. Dagelijks een verse en gevarieerde maaltijd koken is simpelweg niet altijd mogelijk. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee en het is nog gezond ook. Ze zitten vol met groenten en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice De Fryske Marren

Als je interesse hebt in warme maaltijden aan huis voor bejaarden in De Fryske Marren dan heb je eigenlijk drie keuzes: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Iedere maaltijdvorm heeft weer zijn eigen kenmerken. De maaltijden verschillen als het gaat om aanbod, tarieven, herkomst producten en leveropties.

 1. De koelverse maaltijd wordt 100% vers bereid met vaak lokale ingrediënten. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. Je bewaart het in de koelkast. De etenswaren kun je ongeveer 4/5 dagen goed houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na bereiding direct ingevroren. Smaak, geur en vitamines blijven zo optimaal behouden. Na bezorging zet je het in de vriezer. Dikwijls elke week 1 keer op locatie geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm aan huis geleverd. Een uitkomst indien zelfstandig koken tot het verleden behoort en het opwarmen van een maaltijd ook niet wil. In veel gemeenten wordt dit rondgebracht door vrijwilligers.
maaltijdservice-ouderen-de-fryske-marren

Vind en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In onderstaand schema bekijk je een overzicht met professionele bedrijven voor tafeltje dekje in De Fryske Marren. Per instantie bieden we relevante zaken zoals aantal maaltijden en de prijzen. Klik op de button van een maaltijdservice om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Regionale instanties van senioren maaltijden

In het schema hieronder tref je een database met kleinschalige bedrijven. Dit kunnen zijn slagerijen, stichtingen, cateraars, welzijnsorganisaties, zorginstellingen. Op deze website vind je ook bedrijven en organisaties in Ooststellingwerf, Heerenveen en Steenwijkerland.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BuurtzorgMidstraat 598501 AEJoure
Centrum DoniahiemStationsstraat 18521 JTSint Nicolaasga
Slagerij ‘t PleinBurgemeester Krijgerplein 68531 EALemmer
Eten met gemak FrieslandStinsewei 38513 CVOuwsterhaule
Keurslager VeldmanMidstraat 818501 AGJoure
Keurslager SpijkermanKleef 98491 BXAkkrum
Sint TheresiaProfessor Titus Brandsmaweg 628501 GCJoure
It Fermidden – LeppehiemLeppedijk 378491 GJAkkrum
BuurtzorgS. Hepkemalaan 20 228521 DHSint Nicolaasga
Centrum Vegelin StateHarddraversweg 48501 CMJoure
Weergave met lokaal georiënteerde bezorgservices van opwarmmaaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Stel ons dan op de hoogte per mail.

Overwerkmaaltijden in De Fryske Marren bezorgen

Bedrijven en organiisaties maken regelmatig gebruik van zogenaamde overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. De maaltijdservice voor bedrijven levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. Onderstaand beschrijven we enkele voorbeeldsituaties .

 • Bedrijven laten vaak een bedrijfsmaaltijd bezorgen. Bijvoorbeeld wanneer er een deadline gehaald moet worden of als er nog even door vergaderd moet worden. In die gevallen kun je als verantwoord bedrijf een warme maaltijd faciliteren.
 • Ook zorgcentrums (dagbesteding en woonlocaties) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Er bestaan ook speciale seniorenrestaurants. Dikwijls maken zij hiervoor afspraken met populaire organisaties voor kant-en-klare maaltijden in De Fryske Marren. Op deze manier blijven de maaltijden ook betaalbaar.
 • Verschillende thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via de medewerkers kan je informeren naar het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. In specifiek situaties helpen ze ook bij het opwarmen of eten van de maaltijden.
 • Ook de kinderopvang (denk aan een kinderdagverblijf of BSO) bieden steeds vaker speciale verse maaltijden aan. De kids kunnen op die manier een lekkere en voedzame maaltijd nemen alvorens ze naar huis gaan.

Vriesverse- en koelverse bij u thuisbezorgd?

Profiteer van het gemak: lekkere en voedzame gerechten binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: veelgestelde vragen en antwoorden m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen eigenlijk wel gezond?
De kwaliteit van kant-en-klaar eten is flink verbeterd. Ze bevatten veel minder kunstmatige toevoegingen vergeleken met een aantal jaar terug. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in De Fryske Marren aan moet voldoen. In het recept moet minimaal 150 gram groente zijn verwerkt, maximaal 2 gram zout, gebruikmakend van volkoren producten, max. 100 gram aan vlees of vis en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op de omdoos staat vaak meer info over voedingswaarden als zout, vet en overige toevoegingen. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Uit welke onderdelen bestaat een bezorgmaaltijd?
De basissamenstelling van een ovenmaaltijd kent 3 aspecten. Om te beginnen heb je natuurlijk de groenten. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). En natuurlijk heb je vlees/vis of een vervanger. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Je hebt de keuze uit Typisch Nederlandse maaltijden, gerechten met producten van het seizoen en bijzondere recepten. Denk aan Andijviestamppot, vegetarische balletjes & Champignonsoep.

Hoe maak ik een kant-en-klaar maaltijd klaar?
Het klaarmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet moeilijk. Je plaatst het gerecht ongeveer 35 minuten op 110 °C in de oven. Als dit te lang duurt dan kan je ook de magnetron gebruiken. Bij een regulier gerecht gaat dit in zo’n 6 – 10 minuten op 600 – 800 Watt. Kies je specifiek voor een warme tafeltje dekje service? Dan worden de kant en klaar maaltijden thuisbezorgd in De Fryske Marren (al voorverwarmd).

Wat kost een thuisbezorgde avond maaltijd in De Fryske Marren?
De kosten van de maaltijdservices variëren nogal. Elke aanbieder werkt met andere prijzen. Voornamelijk de maaltijdvorm heeft zijn weerslag op de prijs. Zo’n vriesverse maaltijd bestel je al voor €4,60. Zo’n koelverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (om en nabij de €6,35. Voor een tafeltje dekje maaltijd betaal je nog weer zo’n €2,00 extra. Heb je graag iets voor en na? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,35) en desserts (vanaf €1,40).

Bij wat voor bedrijven kan ik terecht?
In Nederland kun je terecht bij verschillende soorten leveranciers. Allereerst heb je supers en verswinkels. Je koopt hier maaltijden vaak uit voorraad. Soms wordt er ook bezorgd. Daarnaast heb je natuurlijk de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in De Fryske Marren. Denk dan aan grootschalige keukens waarbij je op abonnementsbasis maaltijden kunt bestellen. Ten derde zijn er ook nog zorgaanbieders en wijkrestaurants die diverse maaltijdvoorzieningen aanbieden.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente De Fryske Marren?
Aan de hand van www.defryskemarren.nl doorzoek je de specifieke subsidies binnen deze gemeente. Je leest hier o.a. hoe het zit met een maaltijdvoorziening via de WMO-regeling (wet maatschappelijke ondersteuning). Daarnaast heb je soms ook recht op zorg vanuit de WLZ, de speciale zorgverzekeringswet (ZVW) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. De gemeente kijkt dan kritisch naar het spaarvermogen en actuele inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Kolderwolde
 • Oudega
 • Elahuizen
 • Oudemirdum
 • Bakhuizen
 • Mirns
 • Rijs
 • Harich
 • Nijemirdum
 • Sondel
 • Ruigahuizen
 • Wijckel
 • Balk
 • Sloten
 • Terkaple
 • Akmarijp
 • Echtenerbrug
 • Bantega
 • Echten
 • Oosterzee
 • Follega
 • Eesterga
 • Lemmer
 • Dijken
 • Legemeer
 • Boornzwaag
 • Langweer
 • Teroele
 • Idskenhuizen
 • Tjerkgaast
 • Sint Nicolaasga
 • Scharsterbrug
 • Doniaga
 • Oldeouwer
 • Ouwster-Nijega
 • Ouwsterhaule
 • Broek
 • Goingarijp
 • Delfstrahuizen
 • Rohel
 • Haskerhorne
 • Snikzwaag
 • Joure
 • Terherne
 • Vegelinsoord
 • Nijehaske
 • Oudehaske
 • Sintjohannesga
 • Rotsterhaule
 • Rotstergaast
 • Rottum