Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Dijken

Zoekt u aanbieders van verse maaltijden aan huis voor ouderen in Dijken? Via onze site check je relevante info. We leggen je uit hoe maaltijdbezorging werkt, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Evenzeer vertellen we meer over de actuele type maaltijden. Direct maaltijden laten leveren? Check dan het kopje bedrijven vergelijken. Tenslotte kunt u ook informeren naar de bedrijfsmaaltijden. De magnetronmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. Dit eten is geschikt voor iedereen en er is heel veel variatie in het aanbod. De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Wil je nog meer weten? Surf dan eerst verder naar de veelgestelde vragen. Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
PlaatsDijken
Postcode8528
Website gemeentewww.defryskemarren.nl
maaltijden-aan-huis-dijken

Maaltijden aan huis laten bezorgen?

Check actuele aanbiedingen en probeer een proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Dijken?

Houd je niet van koken? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Een lekkere kant en klare maaltijd biedt erg veel pluspunten. De inkopen hoef je niet zelfstandig te doen en je bent geen tijd kwijt in de keuken. Het wordt steeds populairder. Denk dan aan gerechten als: Witlofschotel, ham, kaassaus, aardappelpuree of Gegrilde paprika. Hierna benoemen we enkele voorbeelden van groepen mensen die veel kunnen hebben aan maaltijdbezorging:

  • Senioren / bejaarden: Oudere mensen laten steeds vaker thuismaaltijden thuisbezorgen. Aan de hand van seniorenmaaltijden wordt de drempel van zelfstandig wonen verlaagd. De menu’s zitten vol bouw- en voedingsstoffen, worden vers bereid zonder veel e-nummers en kunnen gemakkelijk met de magnetron worden opgewarmd. Voor senioren zijn voedzame gerechten essentieel. Bijvoorbeeld om de kans op hart- en vaatziekten te verlagen en ook om mentaal gezond te blijven. Leveranciers bieden steeds meer dieetmaaltijden. Voor zo’n beetje ieder dieet en/of leefstijl worden er maatwerkproducten gemaakt. U kunt denken aan zoutarm, eiwitrijk, glutenvrij, lactosevrij, en vegetarisch, diabetes, natriumarm, vetarm.
  • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken profiteren ook flink van warme maaltijden aan huis. Mede door deze producten behouden ze een stukje zelfstandigheid. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel oplossingen.
  • Gezinnen: Een gemiddeld gezin heeft het enorm druk. Werk, hobbies, sporten en studeren hebben een grote impact op onze agenda. Naar de winkel gaan en boodschappen doen is dan soms even teveel gevraagd. Aan de hand van gezonde en verse maaltijden aan huis bied je elk gezinslid voedzaam eten. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
  • Studenten: Studeren, hobby’s en andere bezigheden: soms kan de druk erg groot zijn. Elke dag iets gezonds klaarmaken schiet er dan wel eens bij in. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief die ook nog eens erg voedzaam zijn. Ze worden bereid met verse ingrediënten en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Dijken

Als je interesse hebt in warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Dijken dan heb je feitelijk drie opties om uit te kiezen: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Iedere maaltijdvorm heeft zo zijn voors en tegens. Zo verschillen de op het gebied van: aanbod, kosten, smaak en aflevermogelijkheden.

  1. De koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. Je bewaart het in de koelkast. De houdbaarheid is slechts beperkt.
  2. Een diepvriesmaaltijd wordt na bereiding direct ingevroren. Dit garandeert de smaak en versheid. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. Vaak per 6 of 12 stuks aan huis bezorgd.
  3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm aan huis geleverd. Zeker praktisch wanneer u geen keuken heeft of als opwarmen simpelweg niet meer gaat. Het is iets duurder dan koelvers- en vriesvers.
maaltijdservice-ouderen-dijken

Vind en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In het schema hierna bieden we een lijst met bekende keukens voor tafeltje dekje in Dijken. Per aanbieder tref je praktische info zoals het huidige assortiment en de prijzen. Klik op de button van een instantie voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke leveranciers van thuismaaltijden

Hieronder check je een weergave van kleinschalige aanbieders. Dit kunnen zijn supermarkten, zorginstellingen, cateraars, stichtingen, slagerijen. Op dit platform vind je ook organisaties in Langweer, Legemeer en Idskenhuizen.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Centrum DoniahiemStationsstraat 18521 JTSint Nicolaasga
Keurslager van DijkVan Swinderenstraat 268561 ARBalk
BuurtzorgBogermanstraat 78561 BKBalk
SPAR OenemaDuimstraat 518539 SCEchtenerbrug
Slagerij ‘t PleinBurgemeester Krijgerplein 68531 EALemmer
Eten met gemak FrieslandStinsewei 38513 CVOuwsterhaule
SPAR WesseliusLijnbaan 28531 JRLemmer
BuurtzorgS. Hepkemalaan 20 228521 DHSint Nicolaasga
SPAR KraakmanOp ‘e Romte 158551 NXWoudsend
Centrum SuderiggeChristiaan de Vriesstraat 28531 ELLemmer
Weergave met gemeentelijke instanties van senioren maaltijden. Aanvullen of wijzigen? Stuur ons dan een bericht.

Overwerkmaaltijden in Dijken bezorgen

Zakelijke instellingen bestellen steeds vaker overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor een koopavond. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. In onderstaand blok behandelen we een aantal voorbeelden .

  • Bedrijven en kantoren kunnen veel profijt hebben van bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld bij een cursus of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. Als bedrijf kun je dan via de cateraar zorgen dat er een gezonde en lekkere maaltijd klaar staat.
  • Ook veel zorginstellingen (dagbesteding en woonlocaties) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Het seniorenrestaurant biedt soms ook ruimte voor bezoekers. In veel gevallen werken ze samen met erkende keukens voor kant-en-klare maaltijden in Dijken. Op die manier kunnen cliënten voordelig blijven eten.
  • Diverse thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via dergelijke instellingen kan je advies inwinnen over het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. Soms bieden zij ook ondersteuning bij het toedienen van het eten.
  • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) kunnen ouders ontlasten met verse maaltijden. De kids kunnen zo een voedzame, smakelijke en lekkere maaltijd gebruiken rond etenstijd waarna ze weer opgehaald worden.

Vriesverse- en koelverse aan huis laten bezorgen?

Probeer het zelf: een smaakvol en voedzaam gerecht binnen enkele minuten klaar!


FAQ: veel voorkomende vragen over maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe gezond is eten aan huis bezorgen?
Het imago van kant-en-klaar eten is flink opgepoetst. Ze bevatten veel minder kunstmatige toevoegingen ten opzichte van jaren geleden. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Dijken de basis aan moet voldoen. 150 – 200 gram groente, zoutbeperkt, het liefst gekookt met volkoren artikelen, maximaal 100 gram vis of vlees en genoeg eiwit (25 gram). Op de sticker op de doos staat meestal een tabel met voedingswaarden als energie, vetten, koolhydraten en vezels. Een normale portie bevat tussen de 500 en 700 Kcal.

Wat gaat er in een bezorgmaaltijd?
Een gewone ovenmaaltijd kent 3 onderdelen. Om te beginnen zijn er de groenten. Verder heb je een volkoren product of aardappelen. Ten derde heb je iets met veel eiwitten zoals vlees/vis of een vervanger. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Je hebt de keuze uit 100% Hollandse kost, gerechten met producten van het seizoen en bijzondere recepten. Denk aan Bruine bonensoep en Rundvlees, rode bietjes, aardappelpuree.

Hoe maak ik een kant-en-klaar maaltijd klaar?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd gaat heel gemakkelijk. Je plaatst het gerecht ongeveer 20 minuten op 100 graden celsius in de oven. Als je toch wat sneller wilt eten dan bespaar je veel tijd met de magnetron. Bij een regulier gerecht gaat dit in zo’n 5 – 12 minuten op 600 – 850 Watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het netjes thuisbezorgd in Dijken (reeds verwarmd).

Hoeveel betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Dijken?
De prijzen van de gerechten zijn heel wisselend. Elke aanbieder heeft weer andere prijzen en voorwaarden. Vooral het soort maaltijd beïnvloedt de prijs. Vriesverse maaltijden zijn er vaak al vanaf €4,75. Zo’n koelverse maaltijd komt net wat hoger uit (om en nabij de €6,45. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) geldt een meerprijs van ongeveer €2,00. Wil je meer luxe? Neem dan ook een soepje (vanaf €1,30) en nagerecht (vanaf €0,90).

Waar kan ik maaltijden kopen?
Kant-en-klaar koop je bij heel uiteenlopende bedrijven. Je hebt de supers, slagerijen en groentewinkels. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. In aanvulling daarop kan je je wenden tot de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Dijken. Dat zijn bijvoorbeeld cateringbedrijven en grote keukens die uitsluitend maaltijden in grote hoeveelheden koken. Tenslotte zijn er ook nog potentiële instanties zoals zorggroepen en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Kan ik gebruikmaken van subsidies in de gemeente De Fryske Marren?
Door middel van www.defryskemarren.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. Je leest hier o.a. hoe het zit met een maaltijdvoorziening die via de WMO wordt verstrekt. Ook zijn er landelijk regelingen vanuit de WLZ, de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. het spaarvermogen en actuele inkomen.