Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Pingjum

Interesse in (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Pingjum? Aan de hand van deze site vind je een uitgebreide beschrijving. Je kunt hier lezen hoe maaltijdbezorging werkt, en welke huishoudens daarvan gebruik zouden kunnen maken. Daarbij behandelen we ook de diverse maaltijdopties. Snel bestellen? Je kunt hier ook maaltijdvoorzieningen vergelijken. Op zoek naar bijvoorbeeld overwerkmaaltijden? U kunt ook alles over bedrijfsmaaltijden checken. Magnetronmaaltijden bevallen de meest klanten erg goed. Het eten is erg smaakvol en iedereen kan ze in principe moeiteloos zelf verwarmen. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Heb je vragen voor onze medewerkers? Surf dan eerst verder naar de FAQ (populaire vragen). Over enkele dagen de eerste maaltijden proeven? Bekijk dan de actuele aanbiedingen.

RegioFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
PlaatsPingjum
Postcode8749
Website gemeentewww.gemeentesudwestfryslan.nl
maaltijden-aan-huis-pingjum

Maaltijden aan huis uitproberen?

Check de lopende aanbiedingen en probeer een proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Pingjum?

Ben jij geen goede kok? Wil je meer tijd overhouden voor leuke dingen? Zo’n smakelijke kant en klare maaltijd kan voor iedereen geschikt zijn. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en kun je eenvoudig en snel warm eten. We zien een sterke toename in interesse in deze maaltijden. Selecteer bijvoorbeeld: Huisgemaakte rundergehaktbal in jus & Spaghetti, tonijn, kappertjes. Hieronder bekijk je voorbeelden van doelgroepen die veel profijt hebben van maaltijdbezorging:

  • Ouderen / senioren: 70-plussers hebben veel baat bij thuismaaltijden. Via speciale seniorenmaaltijden blijven senioren langer zelfstandig. Deze producten zitten vol bouw- en voedingsstoffen, bevatten weinig toevoegingen en hoeven alleen maar even in de magnetron of oven. Voor 70-plussers is een dagelijkse gezonde maaltijd een uitkomst. Bijvoorbeeld om een hoge bloeddruk tegen te gaan of voor een beter geheugen en meer concentratie. Leveranciers bieden steeds meer dieetmaaltijden. Voor bijna elk dieet of leefstijl is er een geschikte maaltijd. Denk bijvoorbeeld aanglutenvrij, eiwitrijk, lactosevrij, zoutarm, en koolhydraatarm, vetarm, vegetarisch, diabetes.
  • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken hebben ook veel baat bij warme maaltijden aan huis. Daardoor blijft men altijd een beetje zelfstandigheid houden. In het geval van kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel praktische voordelen.
  • Jonge gezinnen: Nederlandse gezinnen komen vaak tijd tekort. School, een drukke baan en sport/muziek wisselen elkaar snel af. Een verse maaltijd op tafel zetten lukt dan niet altijd. Met gezonde en verse maaltijden aan huis hoeft op die drukke dagen niet direct iets ongezonds gegeten te worden. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
  • Eenpersoonshuishoudens: Een drukke baan, de fitness en vrienden: soms kan de druk erg groot zijn. Zorgen voor gezond eten zit er dan soms gewoon niet in. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Ze zitten vol met groenten en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Keuzehulp: maaltijdservice Pingjum

Als je interesse hebt in warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Pingjum dan heb je eigenlijk 3 keuzemogelijkheden: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke soort maaltijd heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. De verschillen hebben te maken met aanbod, prijzen, kwaliteit en leveropties.

  1. De koelverse maaltijd wordt vers bereid met seizoensgebonden producten. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. Je kunt deze bewaren in de koelkast. De etenswaren kun je ongeveer 4/5 dagen goed houden.
  2. Een diepvriesmaaltijd gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. De smaak (en vitamines) blijven hierdoor goed behouden. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. Normaliter wekelijks of om de week aan huis geleverd.
  3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten vers gekookt en warm bezorgd. Een uitkomst in situatie waarbij u niet meer kunt koken en wanneer opwarmen ook niet gaat. Een nadeel is dat u het niet kunt eten wanneer u dat wil.
maaltijdservice-ouderen-pingjum

Zoek en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In het volgende schema tref je een weergave van erkende keukens voor tafeltje dekje in Pingjum. Per instantie vind je informatie als assortiment en een prijsindicatie. Klik op de knop van een instantie voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Regionale instellingen voor bezorgmaaltijden

Hieronder bekijk je een lijst met plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Dit kunnen zijn cateraars, zorginstellingen, welzijnsorganisaties, supermarkten, slagerijen. Op dit platform vind je ook organisaties in Schraard, Witmarsum en Schettens.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Patyna Aylva StateVan Aylvaweg 298748 CCWitmarsum
Zorggroep – Nij BethaniëNij Bethanie 18851 EJTzummarum
Keurslager ZijlstraVoorstraat 278861 BDHarlingen
SPAR Ulrik de VriesP.J. Troelstrastraat 28802 RDFraneker
Patyna AvondrustKerkeburen 668754 EBMakkum
Keurslager van der MeerMerk 148711 CLWorkum
BuurtzorgHertog van Saxenlaan 808802 PPFraneker
SPAR SikkesTuinen 318713 KMHindeloopen
SPAR TolsmaVan Camminghaweg 228822 WDArum
Patyna SaxenoordPrinses Beatrixstraat 18801 DAFraneker
Weergave met lokaal georiënteerde maaltijdservices van magnetronmaaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Stel ons dan op de hoogte per mail.

Overwerkmaaltijden in Pingjum bezorgen

Bedrijven kunnen veel baat hebben bij een overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld als er in de avond nog even doorgewerkt wordt. Vaak kan er niet worden gekookt op kantoor. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. Hierna sommen we enkele voorbeelden op .

  • Organisaties kunnen kiezen uit een ruim assortiment bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een studiedag ingepland is of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. Als onderneming wil je natuurlijk attent zijn en zorgen dat er een lekkere warme maaltijd op hen staat te wachten.
  • Ook zorgcentrums (o.a. woongroepen en dagbestedingen) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Er bestaan ook speciale seniorenrestaurants. In de regel hebben ze afspraken gemaakt met erkende keukens voor kant-en-klare maaltijden in Pingjum. Dat maakt dat het eten betaalbaar blijft.
  • Veel thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via de thuiszorgbedrijven kan je informeren naar het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. In sommige gevallen ondersteunen ze ook bij het bereiden en klaarzetten van het eten.
  • Ook de kinderopvang (denk aan een kinderdagverblijf of BSO) kunnen ouders ontlasten met verse maaltijden. De kids kunnen op die manier een voedzame, smakelijke en lekkere maaltijd gebruiken nog voordat hun ouders ze komen ophalen.

Vriesverse- en koelverse bij u thuisbezorgd?

Ervaar het gemak: een smaakvol en voedzaam gerecht snel op tafel!


FAQ: belangrijk informatie over maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen gezond?
Kant-en-klaar eten aan huis is gelukkig flink verbeterd. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout vergeleken met een aantal jaar terug. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Pingjum normaliter aan moet voldoen. 150 – 200 gram groente, zoutbeperkt, gebruikmakend van volkoren producten, max. 100 gram aan vlees of vis en ten minste 25 gram eiwit. Op de omdoos vind je voedingswaarden als zout, vet en overige toevoegingen. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Hoe wordt een bezorgmaaltijd samengesteld?
Een reguliere ovenmaaltijd bestaat uit 3 componenten. Als eerste heb je natuurlijk de groenten. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). En als laatste heb je iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Zo zijn er een Nederlandse stamppot, seizoensmaaltijden en culinaire verrassingen. Bijv. Slavink, prei à la crème, gekookte aardappelen of Hongaarse goulash, Doperwten, Witte rijst.

Hoe moet ik een kant-en-klaar maaltijd opwarmen?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet moeilijk. Dit doe je in circa 25 – 40 minuten op 120 °C in de oven. Als je toch wat sneller wilt eten dan kun je ook kiezen voor de magnetron. Bij een regulier gerecht gaat dit in zo’n 5 – 12 minuten op 600 – 800 Watt. Bestel je een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) thuisbezorgd in Pingjum (al voorverwarmd).

Wat zijn de gemiddelde kosten van een thuisbezorgde avond maaltijd in Pingjum?
De kosten van de maaltijdservices zijn heel wisselend. Elke aanbieder heeft weer andere prijzen. Voornamelijk de maaltijdvorm heeft zijn uitwerking op de prijs. Een reguliere vriesverse maaltijd bestel je al vanaf €4,55. Een koelverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (circa €6,00. Voor een warme levering (tafeltje dekje) geldt natuurlijk een toeslag van zo’n €1,50 – €2,00. Wil je een complete maaltijd? Kies dan ook een soep (vanaf €1,30) en nagerecht (vanaf €1,45).

Waar kan ik maaltijden kopen?
Kant-en-klaar koop je bij heel uiteenlopende bedrijven. Onder andere verswinkels, eetzaken en supermarkten. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. Verder kan je gebruik maken van de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Pingjum. Het gaat hier om cateraars en/of gespecialiseerde keuken die iedere week verse maaltijden thuisbezorgen door heel Nederland. Ook kun je soms ook terecht bij zorggroepen en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente Súdwest-Fryslân?
Via de info op www.gemeentesudwestfryslan.nl kun je meer informatie bekijken over subsidies. Zo is er de mogelijkheid voor een maaltijdvoorziening die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. Daarbij kun je soms aanspraak maken op regelingen via de WLZ, de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. Er wordt hierbij gekeken naar vermogen op spaarrekeningen en huidige inkomen.