Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Súdwest-Fryslân

Zoekt u aanbieders van lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Súdwest-Fryslân? Op deze pagina bekijk je een uitgebreide beschrijving. Je leest hier bijvoorbeeld hoe maaltijdbezorging werkt, en voor welke groepen mensen het een uitkomst biedt. Evenzeer vertellen we meer over de diverse maaltijdopties. Ben je al overtuigd? Ga dan verder naar maaltijdservices vergelijken. Als laatste kunt u ook informeren naar de bedrijfsmaaltijden. Magnetronmaaltijden bevallen de meest klanten erg goed. Ze smaken ontzettend goed en je warmt ze eenvoudig en snel op. De specifieke kooktechnieken voor deze gerechten zijn erg innovatief. Wil je nog meer weten? Probeer dan eerst te zoeken binnen onze paragraaf met vragen & antwoorden. Liever direct bestellen? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
PlaatsSúdwest-Fryslân
Postcode8601
Website gemeentewww.gemeentesudwestfryslan.nl
maaltijden-aan-huis-sudwest-fryslan

Maaltijden aan huis in huis halen?

Check de lopende aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Súdwest-Fryslân?

Houd je niet van koken? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Een verse kant en klare maaltijd biedt erg veel pluspunten. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en je bent geen tijd kwijt in de keuken. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. Denk dan aan gerechten als: Bloemkool cordonbleu schotel & Macaroni met ham, kaas en tomatensaus. In het gedeelte hierna tref je enkele voorbeelden van groepen mensen die gebruik kunnen maken van maaltijdbezorging aan huis:

 • Ouderen / senioren: Oudere mensen kiezen steeds vaker voor thuismaaltijden. Aan de hand van seniorenmaaltijden kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. De etenswaren zijn super gezond, zijn niet zo zout en vet en kan men eenvoudig opwarmen. Voor bejaarden is een verantwoorde maaltijd onmisbaar. Bijvoorbeeld om een hoge bloeddruk tegen te gaan of om gewicht te verliezen. Er zijn ook veel dieetmaaltijden ontwikkeld. Voor bijna elke allergie of voedingswens zijn er wel oplossing te vinden. U kunt denken aan eiwitrijk, gemalen, glutenvrij, zoutarm, en vetarm, koolhydraatarm, vegetarisch, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Kwetsbaren zoals chronisch zieken zijn zeer geholpen met warme maaltijden aan huis. Door die kant-en-klaar oplossingen hoeft er minder zorg ingekocht te worden. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel praktische voordelen.
 • Gezinnen: In sommige gezinnen kan het er hectisch aan toe gaan. Een baan, sport en studie vereisen een goede planning. Een gezonde maaltijd klaarmaken is simpelweg niet elke avond mogelijk. Door gezonde en verse maaltijden aan huis schotel je iedereen iets lekkers voor. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Starters: Studeren, de fitness en andere bezigheden: we hebben een bomvolle agenda. Elke avond een gezonde maaltijd koken lukt vaak gewoon niet. Zo nu en dan een kant-en-klaar maaltijd kan erg handig zijn en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Ze worden bereid met verse ingrediënten en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Keuzehulp: maaltijdservice Súdwest-Fryslân

Als je graag gebruik wil maken van warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Súdwest-Fryslân dan heb je drie opties: koelverse-, diepvries-, en tafeltje dekje maaltijden. Elke type maaltijd heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. Let goed op de verschillen in assortiment, prijzen, versheid en aflevermogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd wordt door een professionele kok met dagverse ingrediënten bereid. De maaltijden worden 1 of 2 keer per week bij je thuisbezorgd. De verpakkingen leg je kant en klaar in de koelkast. Ze zijn zo’n 5 dagen houdbaar, je kunt het ook invriezen.
 2. Een diepvriesmaaltijd gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. Dit garandeert de smaak en versheid. Na bezorging zet je het in de vriezer. Vaak 2 of 3 keer per maand aan huis geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten door de bezorger voorverwarmd afgeleverd. Zeker praktisch op het moment dat u geen keuken heeft en wanneer opwarmen ook niet gaat. U bent wel afhankelijk van de bezorgtijd.
maaltijdservice-ouderen-sudwest-fryslan

Vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

Hieronder doorzoek je eenvoudig een verzameling bekende leveranciers van tafeltje dekje in Súdwest-Fryslân. Per leverancier tref je praktische info zoals aanbod en het tarief. Kies een organisatie voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde leveranciers van opwarmmaaltijden

In het schema hieronder verstrekken we een verzameling kleinschalige maaltijdvoorzieningen. Onder andere stichtingen, slagerijen, welzijnsorganisaties, zorginstellingen, supermarkten. Elders op deze website vind je ook bedrijven en organisaties in Westerveld, De Fryske Marren en Weststellingwerf.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Keurslager ZijlstraScharnestraat 68601 BBSneek
Keurslager van der MeerMerk 148711 CLWorkum
SPAR SikkesTuinen 318713 KMHindeloopen
Patyna Talma StateTollewei 338621 CXHeeg
Antonius MaaltijdserviceBolswarderbaan 18601 ZKSneek
Bos- en Meerzicht Woon- ZorgvoorzieningJan Schotanuswei 1028567 HHOudemirdum
Patyna TeatskehûsVitusdijk 28615 LMBlauwhuis
SPAR FlapperSt. Odulphusstraat 188574 SVBakhuizen
Patyna Nij MarienackerMariënacker 18711 CBWorkum
Dagwinkel AldegeaBreksdijk 448614 AXOudega
Weergave met regionale instanties van magnetronmaaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Meld dit bij onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Súdwest-Fryslân bezorgen

Kantoren en bedrijven kunnen profiteren van speciale overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor personeel dat wat langer doorgaat. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven zorgt dat er altijd voedzame maaltijden op voorraad zijn. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. Hieronder sommen we enkele voorbeelden op .

 • Organisaties kunnen veel profijt hebben van bedrijfsmaaltijden. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of als er nog even door vergaderd moet worden. Als bedrijf wil je dan natuurlijk jouw werknemers een gezonde maaltijd voorschotelen.
 • Ook zorgcentrums (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Het seniorenrestaurant biedt soms ook ruimte voor bezoekers. In veel gevallen zijn daarvoor afspraken gemaakt met grote keukens voor kant-en-klare maaltijden in Súdwest-Fryslân. Soms bieden zij ook een boodschappenservice.
 • De grotere thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via deze zorgorganisaties kan je advies inwinnen over de warme tafeltje dekje service (dagelijks aan huis). Soms bieden zij ook ondersteuning bij het bereiden en klaarzetten van het eten.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties kunnen ouders ontlasten met verse maaltijden. De kinderen kunnen zodoende een voedzame, smakelijke en lekkere maaltijd nuttigen rond half 6 in de avond.

Vriesverse- en koelverse maaltijden thuisbezorgd

Ontdek de voordelen: groenterijke gerechten zonder moeite op te warmen!


FAQ: veelgestelde vragen en antwoorden m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe (on)gezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten is de laatste jaren flink verbeterd. Ze bevatten veel minder toevoegingen als zout en e-nummers dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Súdwest-Fryslân in Nederland aan moet voldoen. 150 – 200 gram groente, niet te veel zout, focus op graan- en volkoren ingrediënten, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en voldoende eiwitten. Op het etiket vind je een overzicht met de voedingswaarden en toevoegingen. 1 portie bevat tussen de 400 – 700 Kcal.

Wat gaat er in een bezorgmaaltijd?
Een reguliere ovenmaaltijd kent 3 afzonderlijke onderdelen. Allereerst een ruime portie groenten. Verder heb je een volkoren product of aardappelen. Afsluitend heb je vlees/vis/vleesvervangers. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Je hebt de keuze uit Hollandse maaltijden, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en culinaire inspiratie. Bijvoorbeeld Kip, worteltjes, aardappelpuree en Groentemix, kormasaus, basmatirijst.

Hoe moet ik mijn kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet ingewikkeld. Je plaatst het gerecht ongeveer 35 minuten op 110 graden in de oven. Mocht je dit te lang duren dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Bij een doorsnee-gerecht doe je dit in circa 4 tot 8 minuten op 550 – 750 Watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het gerecht thuisbezorgd in Súdwest-Fryslân (reeds verwarmd).

Hoeveel betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Súdwest-Fryslân?
De prijzen van de verschillende maaltijden variëren nogal. Elke bezorgdienst heeft andere prijzen en bezorgkosten. Voornamelijk de maaltijdvorm heeft zijn doorwerking op de prijs. Een gewoon goede vriesverse maaltijd is er al voor €4,75. Zo’n koelverse maaltijd is vaak wat duurder (vanaf €6,10. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) geldt natuurlijk een toeslag van zo’n €1,50 – €2,00. Wil je ook een voor- en nagerecht? Kies dan ook soep vooraf (vanaf €1,70) en dessert (vanaf €1,35).

Waar kan ik maaltijden kopen?
Ben je op zoek naar kant-en-klaar, dan kan je bij veel bedrijven terecht. Je kunt natuurlijk terecht bij de supermarkt of een verswinkel. Je koopt hier maaltijden vaak uit voorraad. Je hoeft dus vaak niets te bestellen. Als tweede mogelijkheid kan je je wenden tot de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Súdwest-Fryslân. Het betreft cateraars en/of gespecialiseerde keuken die als enige focus product maaltijden bereiden. Als laatste kun je soms ook terecht bij zorginstellingen en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Súdwest-Fryslân?
Via www.gemeentesudwestfryslan.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. Zo kun je informeren naar een maaltijdvoorziening die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Ook zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de zorgverzekeringswet (ZVW) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). Daarbij kijkt men naar uw huidige inkomen en uw spaargeld.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Raerd
 • Poppenwier
 • Tersoal
 • Easterwierrum
 • Hinnaard
 • Waaksens
 • Kimswerd
 • Arum
 • Lollum
 • Cornwerd
 • Makkum
 • Idsegahuizum
 • Piaam
 • Gaast
 • Allingawier
 • Exmorra
 • Ferwoude
 • Hieslum
 • Parrega
 • Dedgum
 • Tjerkwerd
 • Breezanddijk
 • Nijland
 • Tjalhuizum
 • Folsgare
 • Wolsum
 • Nijhuizum
 • Koudum
 • Molkwerum
 • It Heidenskip
 • Wommels
 • Kûbaard
 • Iens
 • Easterein
 • Itens
 • Reahûs
 • Hidaard
 • Hartwerd
 • Burgwerd
 • Hichtum
 • Schettens
 • Longerhouw
 • Schraard
 • Wons
 • Witmarsum
 • Pingjum
 • Zurich
 • Kornwerderzand
 • Stavoren
 • Hindeloopen
 • Workum
 • Bolsward
 • Greonterp
 • IJlst
 • Sibrandabuorren
 • Dearsum
 • Lytsewierrum
 • Rien
 • Wiuwert
 • Britswert
 • Boazum
 • Ysbrechtum
 • Tirns
 • Loënga
 • Scharnegoutum
 • Goënga
 • Gauw
 • Warns
 • Offingawier
 • Oppenhuizen
 • Uitwellingerga
 • Jutrijp
 • Hommerts
 • Heeg
 • Oosthem
 • Abbega
 • Westhem
 • Blauwhuis
 • Sandfirden
 • Idzega
 • Gaastmeer
 • Sneek
 • Hemelum
 • Ypecolsga
 • Indijk
 • Smallebrugge
 • Woudsend
 • Koufurderrige