Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Cornwerd

Zoekt u aanbieders van verse maaltijden aan huis voor ouderen in Cornwerd? Hieronder bekijk je meer informatie. Je leest hier bijvoorbeeld hoe maaltijdbezorging voor ouderen werkt, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Ook gaan we verder in op de verschillende maaltijd-mogelijkheden. Uitleg overslaan en direct bestellen? Ga dan maaltijdservices vergelijken. Zoekt u oplossingen voor bedrijven? U kunt ook alles over bedrijfsmaaltijden checken. De magnetronmaaltijden kennen heel veel pluspunten. De smaak is echt prima en iedereen kan ze in principe moeiteloos zelf verwarmen. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Heb je nog brandende vragen? Check dan eerst onze paragraaf met vragen & antwoorden. Wil je vandaag nog bestellen? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
PlaatsCornwerd
Postcode8753
Website gemeentewww.gemeentesudwestfryslan.nl
maaltijden-aan-huis-cornwerd

Maaltijden aan huis in huis halen?

Vergelijk de scherpe aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Cornwerd?

Haal jij geen plezier uit koken? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Zo’n smaakvolle kant en klare maaltijd neemt veel werk uit handen. De inkopen hoef je niet zelfstandig te doen en je bent geen tijd kwijt in de keuken. De laatste jaren maken steeds meer mensen er gebruik van. Kies bijvoorbeeld voor: Verse worst in jus & Kip satésaus, Atjar ananas, Nasi goreng. Hierna tref je heel uiteenlopende groepen die veel profijt hebben van maaltijdbezorging:

  • Ouderen: Senioren kiezen steeds vaker voor thuismaaltijden. Dankzij speciale seniorenmaaltijden wordt de drempel van zelfstandig wonen verlaagd. Deze etenswaren zitten vol met groenten en belangrijke bouwstoffen, zijn niet zo zout en vet en staan binnen een paar minuten op tafel. Voor de oudere doelgroep zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten een uitkomst. Bijvoorbeeld om fit en sterk te blijven of om het geheugen op peil te houden. Het aanbod dieetmaaltijden neemt ook flink toe. Voor bijna elk dieet of leefstijl zijn er wel oplossing te vinden. Het gaat hier bijvoorbeeld om eiwitrijk, gemalen, lactosevrij, zoutarm, en natriumarm, koolhydraatarm, diabetes, vetarm.
  • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking zijn zeer geholpen met warme maaltijden aan huis. Op deze manier kan deze doelgroep zonder veel extra zorg een maaltijd klaarmaken. Wanneer mensen last hebben van kauw- of slikproblemen, dan bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel oplossingen.
  • Jonge gezinnen: Gezinnen met kinderen zijn drukker dan ooit. Werk, hobbies en vrienden vragen veel van onze tijd. In korte tijd een maaltijd bereiden schiet er dan wel eens bij in. Met behulp van gezonde en verse maaltijden aan huis kan elk gezinslid genieten van lekker eten. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
  • Starters: Werk, de fitness en familie en vrienden: we hebben het erg druk. Zorgen voor gezond eten schiet er dan wel eens bij in. Zo nu en dan een kant-en-klaar maaltijd kan erg handig zijn en het is vaak nog erg gezond ook. Er gaan lekker veel groenten in en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Keuzehulp: maaltijdservice Cornwerd

Op het moment dat je zoekt naar oplossingen voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Cornwerd dan zijn er 3 opties om uit te kiezen: koelverse-, diepvries-, en tafeltje dekje maaltijden. Elke type maaltijd heeft positieven en negatieven kanten. Zo verschillen de op het gebied van: aanbod, tarieven, bewaaradviezen en bezorgintervallen.

  1. Een koelverse maaltijd is een gerecht dat dagvers wordt gemaakt met verse producten. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. Je bewaart het in de koelkast. De gerechten zijn enkele dagen houdbaar.
  2. Een diepvriesmaaltijd wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. De smaak (en vitamines) blijven hierdoor goed behouden. Je kunt het maandenlang bewaren in de vriezer. Meestal wekelijks of om de week afgeleverd.
  3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten warm thuisbezorgd. Erg handig in situatie waarbij u geen beschikking heeft over een keuken en wanneer opwarmen ook niet gaat. In veel gemeenten wordt dit rondgebracht door vrijwilligers.
maaltijdservice-ouderen-cornwerd

Zoek en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In het schema hierna bieden we een weergave van bekende keukens voor tafeltje dekje in Cornwerd. Per aanbieder bekijk je informatie als het type maaltijden en de tarieven. Klik op de knop van een instantie voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Regionale instanties van senioren maaltijden

In het schema hierna vind je een opsomming van kleinschalige leveranciers. Dit kunnen zijn stichtingen, supermarkten, cateraars, zorginstellingen, welzijnsorganisaties. Op deze website vind je ook aanbieders in Pingjum, Kornwerderzand en Wons.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Patyna Aylva StateVan Aylvaweg 298748 CCWitmarsum
Zorggroep – Nij BethaniëNij Bethanie 18851 EJTzummarum
Keurslager ZijlstraVoorstraat 278861 BDHarlingen
SPAR Ulrik de VriesP.J. Troelstrastraat 28802 RDFraneker
Patyna AvondrustKerkeburen 668754 EBMakkum
Keurslager van der MeerMerk 148711 CLWorkum
BuurtzorgHertog van Saxenlaan 808802 PPFraneker
SPAR SikkesTuinen 318713 KMHindeloopen
SPAR TolsmaVan Camminghaweg 228822 WDArum
Patyna SaxenoordPrinses Beatrixstraat 18801 DAFraneker
Opsomming met lokaal georiënteerde aanbieders van magnetronmaaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Stuur ons dan een bericht.

Overwerkmaaltijden in Cornwerd bezorgen

Kantoren en bedrijven kunnen veel baat hebben bij een overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. De maaltijdservice voor bedrijven zorgt dat er altijd voedzame maaltijden op voorraad zijn. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. Bijgaand lichten we enkele situaties toe .

  • Organisaties kunnen veel profijt hebben van bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld bij een cursus of als het personeel ‘s avond overwerkt. Als bedrijf kun je dan via de cateraar je werknemers de optie voor een warme maaltijd aanbieden.
  • Ook zorgorganisaties (dagbesteding en woonlocaties) bieden hun bewoners en cliënten een dagelijkse warme maaltijd. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. Meestal hebben ze afspraken gemaakt met landelijke bedrijven voor kant-en-klare maaltijden in Cornwerd. Dat maakt dat het eten betaalbaar blijft.
  • Meerdere thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via deze instanties kun je tips en info aanvragen voor het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het eten en het drinken.
  • Ook de kinderopvang (denk aan een kinderdagverblijf of BSO) kunnen ouders verder ondersteunen met verse maaltijden. De kinderen kunnen zodoende een smakelijke en gezonde maaltijd krijgen wanneer u bijvoorbeeld wat later bent.

Vriesverse- en koelverse thuis laten bezorgen

Ervaar het gemak: voedzame gerechten in een handomdraai klaar!


FAQ: belangrijk informatie over maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe (on)gezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten is al lang niet meer zo slecht als het ooit was. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Cornwerd specifiek aan moet voldoen. Tussen de 175 en 200 gram groente, slechts beperkt zout, voldoende volkoren ingrediënten, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op de sticker op de doos vind je informatie over de ingrediënten en voedingswaarden. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Hoe ziet een normale bezorgmaaltijd eruit?
De basissamenstelling van een ovenmaaltijd bestaat uit 3 componenten. Ten eerste zijn dit groenten, vaak van het seizoen. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. Afsluitend heb je iets met veel eiwitten zoals vlees/vis of een vervanger. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Je kunt genieten van Hollandse maaltijden, recepten met producten van het seizoen en culinaire inspiratie. Onder andere Ossestaartsoep & Bami kip saté.

Hoe maak ik een kant-en-klaar maaltijd klaar?
Het klaarmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd is kinderspel. Optie 1 is ongeveer 30 – 40 minuten op 100 – 120 graden in de oven. Duurt dit te lang? Dan kan je ook de magnetron gebruiken. Bij een regulier gerecht gaat dit in zo’n 6 – 10 minuten op 600 – 800 Watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) thuisbezorgd in Cornwerd (verwarmd).

Hoeveel betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Cornwerd?
De prijzen die de maaltijdservices hanteren lopen flink uiteen. Elke leverancier heeft weer andere prijzen. Vooral het soort maaltijd dat je kiest heeft zijn uitwerking op de prijs. Een gewoon goede vriesverse maaltijd is er al voor €4,50. Zo’n koelverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (rond de €6,25. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) betaal je al gauw €2,00 extra. Wil je meer luxe? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,50) en dessert (vanaf €1,40).

Waar kan ik maaltijden krijgen?
Ben je op zoek naar kant-en-klaar, dan kan je bij veel bedrijven terecht. Er zijn natuurlijk supermarkten en verswinkels als groenteboeren en slagers. Je koopt hier maaltijden vaak uit voorraad. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. Daarnaast heb je natuurlijk de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Cornwerd. Het betreft cateringbedrijven en grote keukens waarbij je op abonnementsbasis maaltijden kunt bestellen. Tenslotte hebben we nog de zorgaanbieders en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Kan ik gebruikmaken van subsidies in de gemeente Súdwest-Fryslân?
Via de uitleg op www.gemeentesudwestfryslan.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. Hier wordt onder andere uitgelegd hoe het zit met een maaltijdvoorziening die via de WMO kan worden aangeboden. Ook heb je soms ook recht op zorg via de WLZ, de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en ook de bijzondere bijstand (BZ) is een mogelijkheid. Daarbij kijkt men naar het inkomen en/of het vermogen.