Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Siegerswoude

Op zoek naar leveranciers van verse maaltijden aan huis voor ouderen in Siegerswoude? Aan de hand van deze site bieden we alle belangrijke aspecten. We leggen je uit hoe maaltijdbezorging aan huis werkt, en welke Nederlanders hier baat bij kunnen hebben. Ook bespreken we de huidige maaltijdopties. Ben je al overtuigd? Ga dan verder naar instellingen vergelijken. Tenslotte kunt u ook de mogelijkheden van bedrijfsmaaltijden bekijken. Er zitten veel positieve aspecten aan magnetronmaaltijden. Het geheel smaakt er lekker en het staan binnen 10 minuten warm op tafel. De ontwikkeling van deze maaltijden heeft zeker niet stilgestaan. Heb je nog brandende vragen? Scroll dan eerst naar beneden naar de meestgestelde vragen. Zelf ervaren hoe lekker deze gerechten zijn? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioFriesland
GemeenteOpsterland
PlaatsSiegerswoude
Postcode9248
Website gemeentewww.opsterland.nl
maaltijden-aan-huis-siegerswoude

Maaltijden aan huis uitproberen?

Bekijk alle aanbiedingen en probeer een proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Siegerswoude?

Haal jij geen plezier uit koken? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Een smakelijke kant en klare maaltijd biedt erg veel pluspunten. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en kun je eenvoudig en snel warm eten. Het wordt steeds populairder. Probeer onder andere: Babi ketjap, mihoen goreng & Stamppot boerenkool met speklap. In onderstaande tekst check je verschillende groepen die profijt kunnen hebben van maaltijdbezorging:

  • Bejaarden: 75-plussers kiezen steeds vaker voor thuismaaltijden. Dankzij speciale seniorenmaaltijden kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. De maaltijden zitten vol groenten, bevatten weinig toevoegingen en kan iedereen eenvoudig verwarmen. Voor 75-plussers is een verantwoorde maaltijd cruciaal. Bijvoorbeeld om een gezonde bloeddruk te krijgen of om gewicht te verliezen. Er bestaan ook veel verschillende dieetmaaltijden. Voor vrijwel ieder dieet is wat opgenomen in het assortiment. U kunt denken aan glutenvrij, eiwitrijk, zoutarm, gemalen, en vegetarisch, diabetes, natriumarm, koolhydraatarm.
  • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking zijn zeer geholpen met warme maaltijden aan huis. Hierdoor blijft men altijd een beetje zelfstandigheid houden. Bij slik- of kauwproblemen bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel praktische voordelen.
  • Gezinnen met kinderen: Families met thuiswonende kinderen hebben het razend druk. Werk, hobbies, sporten en studeren hebben een grote impact op onze agenda. Even tussendoor koken is dan soms even teveel gevraagd. Aan de hand van gezonde en verse maaltijden aan huis schotel je iedereen iets lekkers voor. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
  • Eenpersoonshuishoudens: Een drukke baan, de fitness en vrienden: we hebben een bomvolle agenda. Dagelijks een verse en gevarieerde maaltijd koken kan dan vaak lastig zijn. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee die ook nog eens erg voedzaam zijn. Er zitten lekker veel groenten in en er worden weinig kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Keuzehulp: maaltijdservice Siegerswoude

Wanneer je je oriënteert op warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Siegerswoude dan heb je feitelijk 3 opties: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Iedere maaltijd heeft zijn eigen voordelen en nadelen. De maaltijden verschillen als het gaat om hoe groot het aanbod is, budget, kwaliteit en betaal- en bezorgmogelijkheden.

  1. Een koelverse maaltijd wordt door een professionele kok met dagverse ingrediënten bereid. Daarna worden ze direct teruggekoeld en vacuüm verpakt. De verpakkingen leg je kant en klaar in de koelkast. Er is vaak een wekelijks wisselend menu.
  2. Een diepvriesmaaltijd gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. Zo blijven de gerechten en smaakvol uitzien. Na bezorging zet je het in de vriezer. In de regel per 6 of 12 stuks afgeleverd.
  3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten warm geleverd. Ideaal indien zelfstandig koken tot het verleden behoort en als een maaltijd opwarmen ook niet zelfstandig lukt. Het tijdstip van levering wordt in overeenstemming met u bepaalt.
maaltijdservice-ouderen-siegerswoude

Vergelijk maaltijdbezorgers met landelijke bezorging

In de volgende tabel verstrekken we een database met professionele aanbieders van tafeltje dekje in Siegerswoude. Per aanbieder tref je informatie als het type maaltijden en een prijsindicatie. Selecteer een aanbieder om onze ervaringen te lezen.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale organisaties van bezorgmaaltijden

Hieronder check je een opsomming van lokale aanbieders. Denk dan aan slagerijen, stichtingen, zorginstellingen, welzijnsorganisaties, cateraars. Op dit portaal vind je ook aanbieders in Nij Beets, Ureterp en Bakkeveen.

LeverancierAdresPostcodePlaats
DagwinkelDoarpsstrjitte 139245 HPNij Beets
BuurtzorgVoorstraat 46a9285 NTBuitenpost
SPAR DrogehamDe Buorren 269289 HGDrogeham
Alles ûnder ien DakE.M. Beimastrjitte 339261 VGEastermar
Slagerij VeltmanSchoolstraat 609251 ECBurgum
BuurtzorgEems 369204 JXDrachten
Zorggroep – Bennema StateRijksstraatweg 1659254 DEHurdegaryp
SPAR AdemaBuorren 139216 WBOudega
SPAR BijlsmaGreate Buorren 409263 PNGarijp
BuurtzorgVan Weerden Poelmanstraat 139254 CSHurdegaryp
Tabel met regionale organisaties van senioren maaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Stel ons dan op de hoogte per mail.

Overwerkmaaltijden in Siegerswoude bezorgen

Kantoren en bedrijven hebben baat bij overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor een koopavond. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. De maaltijdservice voor bedrijven bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. In het gedeelte hieronder behandelen we diverse opties .

  • Kantoren en fabrieken laten vaak een bedrijfsmaaltijd bezorgen. Bijvoorbeeld wanneer er een deadline gehaald moet worden of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. In die gevallen kun je als verantwoord bedrijf attent zijn en zorgen dat er een lekkere warme maaltijd op hen staat te wachten.
  • Ook veel zorginstellingen (dagbesteding en woonlocaties) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. Dikwijls hebben ze afspraken gemaakt met grote leveranciers van kant-en-klare maaltijden in Siegerswoude. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
  • Ook thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via de medewerkers kan soms een levering worden ingepland voor het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. In bepaalde cases kunnen ze ook ondersteuning bieden bij het eten en het drinken.
  • Ook de BSO (kinderopvang en kinderdagverblijven) kunnen ouders verder ondersteunen met verse maaltijden. Kinderen kunnen daardoor een gezonde en voedzame maaltijd nuttigen rond half 6 in de avond.

Vriesverse- en koelverse bij u thuis laten bezorgen?

Ervaar het gemak: lekkere en voedzame gerechten moeiteloos op tafel!


FAQ: vaak gestelde vragen m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen eigenlijk wel gezond?
Kant-en-klaar eten aan huis is gelukkig flink verbeterd. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen dan voorheen. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Siegerswoude specifiek aan moet voldoen. Minimaal 150 gram aan verse groente, slechts beperkt zout, bij voorkeur met volkoren graanproducten, maximaal 100 gram vis of vlees en voldoende eiwitten. Op de sticker op de doos vind je een overzicht met de exacte voedingswaarden. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Wat is de samenstelling van een bezorgmaaltijd?
Een normale magnetron- of ovenmaaltijd wordt gevormd door 3 onderdelen. Allereerst zijn er de groenten. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. En ter afsluiting heb je iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Het assortiment kan per week verschillen. Qua menu kan je veel kanten op. Je hebt oer-Hollandse gerechten, gerechten met producten van het seizoen en bijzondere recepten. Denk aan Eendenvlees in zoetzure saus of Ajam pangang, bami goreng.

Hoe moet ik een kant-en-klaar maaltijd opwarmen?
Het verwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is kinderspel. Dit doe je in circa 25 – 40 minuten op 120 °C in de oven. Duurt dit te lang? Dan kan het een stuk sneller met de magnetron. Bij een doorsnee-gerecht doe je dit in circa 5 – 12 minuten op 550 – 800 Watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan worden de kant en klaar maaltijden thuisbezorgd in Siegerswoude (verwarmd).

Hoeveel betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Siegerswoude?
De kosten van de maaltijdservices kunnen enorm verschillen. Elke bezorgdienst heeft weer andere prijzen en voorwaarden. Vooral het soort maaltijd dat je kiest heeft zijn uitwerking op de prijs. Een gemiddelde vriesverse maaltijd is er vanaf €4,80. Zo’n koelverse maaltijd is vaak wat duurder (gemiddeld €6,10. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) geldt natuurlijk een toeslag van zo’n €1,50 – €2,00. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,60) en/of een toetje na (vanaf €1,40).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Je kunt terecht bij allerlei verschillende aanbieders. Er zijn natuurlijk supermarkten en verswinkels als groenteboeren en slagers. Je koopt hier maaltijden vaak uit voorraad. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. Als tweede mogelijkheid heb je natuurlijk de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Siegerswoude. Het betreft speciaal ingerichte keukens die op bestelling wekelijks maaltijden bezorgen aan huis. Ten derde zijn er ook nog potentiële instanties zoals zorggroepen en wijkrestaurants die ook een maaltijdvoorziening bieden.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Opsterland?
Op www.opsterland.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. Hier wordt onder andere uitgelegd hoe het zit met een maaltijdvoorziening die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. Daarnaast bestaan er andere regelingen vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), onderdelen uit de zorgverzekeringswet (ZVW) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. het spaarvermogen en actuele inkomen.