Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Opsterland

Wilt u graag (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Opsterland? Op maaltijdaanhuis.com vind je relevante info. Je leest hier precies hoe maaltijdbezorging voor thuis werkt, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Verder gaan we verder in op de diverse type maaltijden. Je kunt natuurlijk ook direct aanbieders vergelijken. Op zoek naar bijvoorbeeld overwerkmaaltijden? U kunt ook bedrijfsmaaltijden bekijken. Er zitten veel positieve aspecten aan magnetronmaaltijden. Het eten is erg smaakvol en iedereen kan ze in principe moeiteloos zelf verwarmen. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Zijn er onduidelijkheden? Surf dan eerst verder naar de vragensectie (FAQ). Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioFriesland
GemeenteOpsterland
PlaatsOpsterland
Postcode9244
Website gemeentewww.opsterland.nl
maaltijden-aan-huis-opsterland

Maaltijden aan huis zelf ervaren?

Bekijk actuele aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Opsterland?

Vind jij koken niet leuk? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Zo’n lekkere kant en klare maaltijd wordt vaak als positief ervaren. De inkopen hoef je niet zelfstandig te doen en je hoeft niet zelf te koken. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. U kunt denken aan maaltijden als: Kipstukjes saté, jambalaya rijst, gem. groenten of Kalkoenfiletlapje, doperwten, rijst. Hieronder tref je verschillende groepen die veel profijt hebben van maaltijdbezorging:

 • Senioren en ouderen: Senioren krijgen vaak thuismaaltijden aan huis. Dankzij speciale seniorenmaaltijden is het makkelijk om langer zelfstandig te wonen. Deze maaltijden zijn tegenwoordig erg gezond, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en kunnen gemakkelijk met de magnetron worden opgewarmd. Voor senioren zijn voedzame gerechten enorm belangrijk. Bijvoorbeeld om het energielevel te stimuleren of om de hersenen te beschermen. Er zijn ook veel dieetmaaltijden ontwikkeld. Voor zo’n beetje ieder dieet en/of leefstijl worden er maatwerkproducten gemaakt. Typische voorbeelden zijn lactosevrij, gemalen, eiwitrijk, zoutarm, en koolhydraatarm, diabetes, natriumarm, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Gehandicapten maken graag gebruik van warme maaltijden aan huis. Daardoor is er minder directe zorg noodzakelijk. Bij moeite met kauwen en slikken bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel mogelijkheden.
 • Drukke gezinnen: Nederlandse gezinnen komen vaak tijd tekort. Werk, hobbies, sporten en studeren hebben een grote impact op onze agenda. In korte tijd een maaltijd bereiden is simpelweg niet elke avond mogelijk. Door het laten thuisbezorgen van gezonde en verse maaltijden aan huis kan elk gezinslid genieten van lekker eten. Dat maakt ook dat iedereen ontspannen aan tafel zit.
 • Jongvolwassenen: Werk, de fitness en familie en vrienden: we hebben een bomvolle agenda. Iedere avond voor jezelf koken is vaak geen optie. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Ze zitten vol groenten en eiwitten en er worden weinig kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Keuzehulp: maaltijdservice Opsterland

Als je graag gebruik wil maken van warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Opsterland dan heb je feitelijk 3 keuzes: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Elke soort heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Hieronder lees je meer over hoe groot het aanbod is, budget, herkomst producten en bezorgmogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt dagvers gekookt met verse ingrediënten. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. Na bezorging sla je het eten op in de koelkast. Bij koelvers heb je veel variatie in het menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. Smaak, geur en vitamines blijven zo optimaal behouden. Zo zijn ze maandenlang houdbaar. Normaliter per 6 of 12 stuks bij jou thuis afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten warm thuisbezorgd. Zeer geschikt in situatie waarbij u geen keuken heeft en het opwarmen van een maaltijd ook niet wil. Een nadeel is dat u het niet kunt eten wanneer u dat wil.
maaltijdservice-ouderen-opsterland

Vergelijk maaltijdbezorgers met landelijke bezorging

In de volgende tabel tref je een database met professionele keukens voor tafeltje dekje in Opsterland. Per instantie bieden we uitleg over aantal maaltijden en vanafprijs. Klik op een organisatie voor aanvullende details.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale maaltijdvoorzieningen van senioren maaltijden

Hierna bekijk je een opsomming van lokale maaltijdservices. Voorbeelden zijn supermarkten, cateraars, stichtingen, slagerijen, welzijnsorganisaties. Op deze site vind je ook leveranciers in Ameland, Smallingerland en Tytsjerksteradiel.

LeverancierAdresPostcodePlaats
SPAR AdemaBuorren 139216 WBOudega
SPAR BijlsmaGreate Buorren 409263 PNGarijp
BuurtzorgVoorstraat 46a9285 NTBuitenpost
Zorggroep – Bennema StateRijksstraatweg 1659254 DEHurdegaryp
DagwinkelDoarpsstrjitte 139245 HPNij Beets
De LauwersLauwers 169204 GXDrachten
BuurtzorgVan Weerden Poelmanstraat 139254 CSHurdegaryp
BuurtzorgEems 369204 JXDrachten
Alles ûnder ien DakE.M. Beimastrjitte 339261 VGEastermar
Slagerij VeltmanSchoolstraat 609251 ECBurgum
Schema met kleinschalige bedrijven van magnetronmaaltijden. Wijzigen of aanvullen? Stuur ons dan een bericht.

Overwerkmaaltijden in Opsterland bezorgen

Zakelijke instellingen maken veelvuldig gebruik van overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor een koopavond. Kantoren beschikken vaak niet over eigen apparatuur. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. Het bedrijfspand moet natuurlijk wel beschikken over koelfaciliteiten. Onderstaand sommen we enkele voorbeelden op .

 • Kantoren en fabrieken kiezen steeds vaker voor gezonde bedrijfsmaaltijden. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of als er nog even door vergaderd moet worden. In een dergelijke situatie wil je uiteraard een warme maaltijd faciliteren.
 • Ook zorginstellingen (dagbesteding en woonlocaties) verzorgen een warme maaltijd voor hun cliënten. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. In de regel hebben ze een overeenkomst met erkende aanbieders van kant-en-klare maaltijden in Opsterland. Op deze manier blijven de maaltijden ook betaalbaar.
 • Verscheidene thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via dergelijke instellingen kun je tips en info aanvragen voor het laten leveren van maaltijden op vaste dagen. In bepaalde cases kunnen ze ook ondersteuning bieden bij het bereiden en opwarmen van de maaltijden.
 • Ook de BSO (kinderopvang en kinderdagverblijven) vragen steeds meer om verse maaltijden. De kinderen kunnen dan een smaakvolle en gezonde maaltijd gebruiken rond een uur of 17:00.

Vriesverse- en koelverse maaltijden thuisbezorgd

Ontdek de voordelen: lekkere en voedzame gerechten moeiteloos op tafel!


FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen eigenlijk wel gezond?
Kant-en-klaar eten is de laatste jaren flink verbeterd. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Opsterland in Nederland aan moet voldoen. Altijd zo’n 150 gram groente, maximaal 2 gram zout, gebruikmakend van volkoren producten, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en ten minste 25 gram eiwit. Op de beschrijving vind je vaak een tabel met voedingswaarden als energie, zout, eiwitten en koolhydraten. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Wat gaat er in een bezorgmaaltijd?
De basissamenstelling van een ovenmaaltijd kent 3 afzonderlijke onderdelen. Om te beginnen is dit natuurlijk veel groente. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. En als laatste heb je vlees/vis of een vervanger. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Je kunt genieten van Typisch Nederlandse maaltijden, gerechten met producten van het seizoen en bijzondere recepten. O.a. Boe­ren­kool­stoof met ei en Procureur lapje met prei a la crème en aardappel.

Hoe moet ik mijn kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet ingewikkeld. Je plaatst het gerecht ongeveer 25 – 40 minuten op 100 – 120 graden in de oven. Wanneer je sneller wilt eten dan kun je ook kiezen voor de magnetron. Normaal gesproken lukt dat al in 4 – 10 minuten op 600 – 750 Watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het eten gewoon thuisbezorgd in Opsterland (al opgewarmd).

Hoeveel betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Opsterland?
De prijzen van de verschillende maaltijden lopen flink uiteen. Elke aanbieder werkt met andere prijzen. Met name het type gerecht heeft zijn uitwerking op de prijs. Een reguliere vriesverse maaltijd bestel je al vanaf €4,60. Zo’n koelverse maaltijd komt net wat hoger uit (gemiddeld €6,35. Voor tafeltje dekje (warme levering) betaal je al gauw €2,00 extra. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,60) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €0,90).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Verse maaltijden worden via allerlei winkels aangeboden. De meest voor de hand liggende optie zijn supers en verswinkels. Deze bedrijven hebben vaak een dagverse voorraad. Je hoeft dus vaak niets te bestellen. Ook kan je je aanmelden bij een maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Opsterland. Dat zijn bijvoorbeeld cateringbedrijven en grote keukens die elke week (met een vaste bezorger) bij je thuis komen. Als laatste bestaan er ook nog zorginstellingen en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Opsterland?
Via de info op www.opsterland.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. Hier wordt onder andere uitgelegd hoe het zit met een maaltijdvoorziening die via de WMO wordt verstrekt. Verder kun je soms aanspraak maken op regelingen vanuit de WLZ, de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. het inkomen, vermogen en de zorgindicatie.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Wijnjewoude
 • Bakkeveen
 • Beetsterzwaag
 • Nij Beets
 • Olterterp
 • Ureterp
 • Siegerswoude
 • Frieschepalen
 • Drachten-Azeven
 • Hemrik
 • Lippenhuizen
 • Terwispel
 • Tijnje
 • Luxwoude
 • Langezwaag
 • Jonkerslân
 • Gorredijk