Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Spier

Zoekt u specifiek naar verse maaltijden aan huis voor ouderen in Spier? Via deze website check je alles wat je moet weten. We leggen je uit hoe maaltijdbezorging werkt, en wie er gebruik van kan maken. Eveneens gaan we verder in op de diverse type gerechten. Uitleg overslaan en direct bestellen? Ga dan leveranciers vergelijken. Als laatste kunt u ook alles over bedrijfsmaaltijden checken. Magnetronmaaltijden hebben veel voordelen. Het eten is erg smaakvol en het staat binnen mum van tijd op tafel. De ontwikkeling van deze maaltijden heeft zeker niet stilgestaan. Is er nog wat onduidelijk? Bekijk dan eerst de FAQ (populaire vragen). Over enkele dagen de eerste maaltijden proeven? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
PlaatsSpier
Postcode9417
Website gemeentewww.middendrenthe.nl
maaltijden-aan-huis-spier

Maaltijden aan huis zelf ervaren?

Check de scherpe aanbiedingen en kies een aantrekkelijk proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Spier?

Is al dat uitsloven in de keuken niks voor jou? Wil je meer tijd overhouden voor leuke dingen? Zo’n dagelijkse kant en klare maaltijd biedt erg veel pluspunten. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en kun je eenvoudig en snel warm eten. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. Denk dan aan gerechten als: Wild Crunches of Preischotel met aardappelschijfjes in kaassaus. In het gedeelte hierna tref je allerlei soorten groepen die veel profijt hebben van maaltijdbezorging:

  • Senioren / bejaarden: 70-plussers die maken veelvuldig gebruik van thuismaaltijden. Geholpen door deze seniorenmaaltijden wordt de drempel van zelfstandig wonen verlaagd. De etenswaren zitten vol bouw- en voedingsstoffen, bevatten weinig e-nummers of zout en staan binnen een paar minuten op tafel. Voor bejaarden is elke dag een uitgebalanceerde maaltijd essentieel. Bijvoorbeeld om een gezonde bloeddruk te krijgen of om de hersenen gezond te houden. Daarbij zijn er ook steeds meer dieetmaaltijden. Voor bijna elke allergie of voedingswens is er een geschikte maaltijd. Denk bijvoorbeeld aanzoutarm, glutenvrij, eiwitrijk, gemalen, en diabetes, koolhydraatarm, vegetarisch, vetarm.
  • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking zijn ook afnemers van warme maaltijden aan huis. Door die service blijft men altijd een beetje zelfstandigheid houden. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel gemak.
  • Gezinnen met kinderen: Families met thuiswonende kinderen hebben het razend druk. Werk, hobbies, sporten en studeren moeten allemaal in de agenda ingepast worden. Even tussendoor koken is dan niet altijd even prettig. Met gezonde en verse maaltijden aan huis kan elk gezinslid genieten van lekker eten. Op die manier bouw je wat meer rust in.
  • Afgestudeerden: Een drukke baan, de sportschool en afspraken met vrienden: er komt dagelijks heel veel op ons af. Iedere avond voor jezelf koken is simpelweg niet altijd mogelijk. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Er zitten lekker veel groenten in en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Spier

Wanneer je je oriënteert op warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Spier dan zijn er drie opties om uit te kiezen: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke soort maaltijd heeft zijn eigen voordelen en nadelen. De maaltijden verschillen als het gaat om de breedte van het assortiment, kosten, bewaaradviezen en aflevermogelijkheden.

  1. Een koelverse maaltijd wordt vaak ambachtelijk gekookt met verse lokale ingrediënten. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. Na levering leg je alles in je koelkast. De gerechten zijn enkele dagen houdbaar.
  2. Een diepvriesmaaltijd kent een ander proces. Nadat ze zijn gekookt wordt alles diep bevroren. Zo blijft versheid, smaak en kleur in goede conditie. Na bezorging zet je het in de vriezer. Gewoonlijk 1 of 2 keer per maand aan huis geleverd.
  3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten vers gekookt en warm bezorgd. Erg handig in situatie waarbij u geen keuken heeft en als een maaltijd opwarmen ook niet zelfstandig lukt. In veel gemeenten wordt dit rondgebracht door vrijwilligers.
maaltijdservice-ouderen-spier

Vergelijk maaltijdbezorgers met landelijke bezorging

In het schema hierna bekijk je een opsomming van landelijke leveranciers van tafeltje dekje in Spier. Per instantie verstrekken we praktische info zoals assortiment en vanafprijs. Druk op de button van een instelling voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde leveranciers van kant-en-klaar maaltijden

In het schema hierna doorzoek je eenvoudig een verzameling kleinschalige bezorgservices. Dat kunnen o.a. zijn: stichtingen, cateraars, supermarkten, slagerijen, zorginstellingen. Op dit platform vind je ook bedrijven en organisaties in Hooghalen, Oranje en Loon.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Egbert Jan CateringRomhof 339411 SBBeilen
Icare – DekelhemBoddeveld 19461 JAGieten
Dignis – ‘t HolthuysWepel 29468 HGAnnen
Keurslagerij BraamskampGrolloërstraat 22a9451 KBRolde
Welzijnswerk MDStuurboord 19422 HTSmild
Welzijnswerk MDHofstraat 199411 LABeilen
Woonzorgcentrum De WenningMolencamp 419451 GJRolde
Bij de burenHofstraat 209411 LBBeilen
Slagerij BoxemDe Trog 29461 DCGieten
Welzijnswerk MDBurg. van Weezelplein 109431 AGWesterbork
Overzicht met regionale maaltijdvoorzieningen van opwarmmaaltijden. Aanvullen of wijzigen? Stuur ons dan een bericht.

Overwerkmaaltijden in Spier bezorgen

Bedrijven maken regelmatig gebruik van zogenaamde overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. De maaltijdservice voor bedrijven levert snel een gezonde en betaalbare maaltijd af. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. In het gedeelte hieronder lichten we enkele situaties toe .

  • Kantoren of bedrijfspanden maken regelmatig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of als er nog even door vergaderd moet worden. Als onderneming wil je natuurlijk zorgen dat er een gezonde en lekkere maaltijd klaar staat.
  • Ook zorgcentra (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Er bestaan ook speciale seniorenrestaurants. Vaak hebben ze afspraken gemaakt met bekende bezorgers van kant-en-klare maaltijden in Spier. Dat maakt dat het eten betaalbaar blijft.
  • Verschillende thuiszorgorganisaties beschikken over een netwerk met maaltijdvoorzieningen. Via deze zorgbedrijven kan soms een levering worden ingepland voor de warme tafeltje dekje service (dagelijks aan huis). Soms bieden zij ook ondersteuning bij het bereiden en opwarmen van de maaltijden.
  • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) bieden steeds vaker speciale verse maaltijden aan. De kids kunnen dan een gezonde en voedzame maaltijd opeten voordat ze door hun ouders worden opgehaald.

Vriesverse- en koelverse bij u thuisbezorgd?

Ervaar het gemak: voedzame gerechten in een handomdraai klaar!


FAQ: belangrijke thema’s over maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe gezond of ongezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten is de laatste jaren flink verbeterd. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout vergeleken met een aantal jaar terug. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Spier normaliter aan moet voldoen. 150 – 200 gram groente, maximaal 2 gram zout, gebruikmakend van volkoren producten, maximaal 100 gram vis of vlees en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op de verpakking staat meestal een tabel met de voedingswaarden en toevoegingen. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Wat zit er in een bezorgmaaltijd?
Een gewone Hollandse ovenmaaltijd kent normaal gesproken 3 elementen. Ten eerste een ruime portie groenten. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. En ter afsluiting heb je iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Het assortiment kan per week verschillen. Er is keuze uit typische Hollandse recepten, seizoensmaaltijden en inspirerende recepten. Denk aan Varkenssaucijs in jus & Kabeljauw, dillesaus, sperziebonen, krieltjes.

Hoe warm ik de kant-en-klaar maaltijd op in de magnetron?
Het klaarmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet moeilijk. Optie 1 is ongeveer 25 – 40 minuten op 125 °C in de oven. Heb je hier geen geduld voor? Dan kan je ook de magnetron gebruiken. Opwarmen gaat in zo’n 5 tot 10 minuten op 550 – 750 Watt. Kies je specifiek voor een warme tafeltje dekje service? Dan worden de kant en klaar maaltijden thuisbezorgd in Spier (al opgewarmd).

Hoeveel betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Spier?
De prijzen die de maaltijdservices hanteren zijn heel wisselend. Elke leverancier heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. Met name het type gerecht heeft zijn doorwerking op de prijs. Zo’n vriesverse maaltijd bestel je al voor €4,55. Een koelverse maaltijd is vaak wat duurder (gemiddeld €6,10. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) betaal je al gauw €2,00 extra. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Neem dan ook een soepje (vanaf €1,45) en dessert (vanaf €1,40).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Verse maaltijden worden via allerlei winkels aangeboden. Je hebt de supers, slagerijen en groentewinkels. Deze organisaties hebben doorgaans een voorraad met eten. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. Ook kan je je wenden tot de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Spier. Onder andere professionele keukens die iedere week verse maaltijden thuisbezorgen door heel Nederland. Als laatste hebben we nog de (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants die ook een maaltijdvoorziening bieden.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Midden-Drenthe?
Via de uitleg op www.middendrenthe.nl doorzoek je de specifieke subsidies binnen deze gemeente. Zo is er de mogelijkheid voor een maaltijdvoorziening via de WMO-regeling (wet maatschappelijke ondersteuning). Tevens kun je soms aanspraak maken op regelingen vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en wellicht de bijzondere bijstand. Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. het inkomen, vermogen en de zorgindicatie.