Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Midden-Drenthe

Heeft u belangstelling voor (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Midden-Drenthe? Op deze pagina bekijk je relevante info. We leggen je uit hoe maaltijdbezorging aan huis werkt, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Ook behandelen we ook de verschillende soorten gerechten. Wil je komende week al eten laten komen? Ga dan naar maaltijdservices vergelijken. Als laatste kunt u ook de mogelijkheden van bedrijfsmaaltijden bekijken. Magnetronmaaltijden hebben veel voordelen. Het eten is erg smaakvol en iedereen kan ze in principe moeiteloos zelf verwarmen. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Heb je vragen voor onze medewerkers? Surf dan eerst verder naar antwoorden op de veel voorkomende vragen. Zelf ervaren hoe lekker deze gerechten zijn? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
PlaatsMidden-Drenthe
Postcode9411
Website gemeentewww.middendrenthe.nl
maaltijden-aan-huis-midden-drenthe

Maaltijden aan huis uitproberen?

Check de huidige aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Midden-Drenthe?

Vind jij koken niet leuk? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Zo’n verse kant en klare maaltijd kan voor iedereen geschikt zijn. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en je bent geen tijd kwijt in de keuken. We zien een sterke toename in interesse in deze maaltijden. U kunt denken aan maaltijden als: Kick Through Spaghetti of Macaroni carbonara met stukjes kip. In onderstaand blok bekijk je enkele voorbeelden van groepen mensen die gebruikmaken van de maaltijdbezorging:

 • Senioren en ouderen: 70-plussers bestellen dikwijls thuismaaltijden. Door het bestellen van seniorenmaaltijden kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. De kant-en-klaar producten zitten vol bouw- en voedingsstoffen, zijn niet zo zout en vet en hoeven alleen maar even in de magnetron of oven. Voor 70-plussers is gezond eten een uitkomst. Bijvoorbeeld om fit en sterk te blijven of voor een beter geheugen en meer concentratie. Er zijn ook veel dieetmaaltijden ontwikkeld. Voor bijna elk dieet of leefstijl zijn er specifieke keuzes te maken. U kunt denken aan lactosevrij, zoutarm, eiwitrijk, glutenvrij, en vegetarisch, diabetes, natriumarm, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Kwetsbaren zoals chronisch zieken hechten ook veel waarde aan warme maaltijden aan huis. Daardoor hebben ze minder zorg en ondersteuning nodig. Bij slik- of kauwproblemen bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel mogelijkheden.
 • Families met kinderen: Gezinnen met kinderen zijn drukker dan ooit. Werk, studie en andere vrijetijdsbestedingen hebben een grote impact op onze agenda. In korte tijd een maaltijd bereiden is simpelweg niet elke avond mogelijk. Met behulp van gezonde en verse maaltijden aan huis hoeft op die drukke dagen niet direct iets ongezonds gegeten te worden. Dat maakt ook dat iedereen ontspannen aan tafel zit.
 • Eenpersoonshuishoudens: Werk, school, de fitness en afspraken met vrienden: soms wordt er veel van je gevraagd. Dagelijks een verse en gevarieerde maaltijd koken schiet er dan wel eens bij in. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Ze worden bereid met seizoensgebonden producten en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Keuzehulp: maaltijdservice Midden-Drenthe

Als je op zoek bent naar warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Midden-Drenthe dan heb je feitelijk 3 keuzemogelijkheden: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Elk type gerecht heeft zowel voor- als nadelen. De verschillen hebben te maken met assortiment, tarieven, versheid en bezorgopties.

 1. De koelverse maaltijd is een gerecht dat dagvers wordt gemaakt met verse producten. De maaltijden worden 1 of 2 keer per week bij je thuisbezorgd. De verpakkingen leg je kant en klaar in de koelkast. De gerechten zijn enkele dagen houdbaar.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken meteen ingevroren tot wel -40 graden. Smaak, geur en vitamines blijven zo optimaal behouden. Het eten moet je in de vriezer bewaren. Normaliter wekelijks of om de week afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten warm geleverd. Ideaal op het moment dat u geen keuken heeft en u niet in staat bent om zelf een maaltijd op te warmen. U bent wel afhankelijk van de bezorgtijd.
maaltijdservice-ouderen-midden-drenthe

Vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In de tabel hierna check je een weergave van landelijke bedrijven voor tafeltje dekje in Midden-Drenthe. Per leverancier check je details als assortiment en de tarieven. Druk op de knop van een bezorgservice voor aanvullende details.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale organisaties van magnetronmaaltijden

In het schema hieronder verstrekken we een verzameling lokale leveranciers. Onder andere welzijnsorganisaties, slagerijen, zorginstellingen, cateraars, supermarkten. Op deze site vind je ook adresgegevens van partijen in Dantumadiel, Assen en Smallingerland.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Slagerij GrashuisMolenpassage 39411 KMBeilen
Woonzorgcentrum De WenningMolencamp 419451 GJRolde
Keurslagerij BraamskampGrolloërstraat 22a9451 KBRolde
Welzijnswerk MDStuurboord 19422 HTSmild
Welzijnswerk MDHofstraat 199411 LABeilen
TSN ThuiszorgTransportweg 89405 PRAssen
Egbert Jan CateringRomhof 339411 SBBeilen
Keurslager BatingScharmbarg 1199407 ECAssen
Welzijnswerk MDBurg. van Weezelplein 109431 AGWesterbork
Bij de burenHofstraat 209411 LBBeilen
Database met lokale instanties van thuismaaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Neem contact met ons op!

Overwerkmaaltijden in Midden-Drenthe bezorgen

Bedrijven en kantoren hebben baat bij overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Kantoren beschikken vaak niet over eigen apparatuur. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. Onderstaand vind je een aantal voorbeelden .

 • Organisaties kunnen kiezen uit een ruim assortiment bedrijfsmaaltijden. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of wanneer een vergadering uitloopt. In een dergelijke situatie wil je uiteraard een warme maaltijd faciliteren.
 • Ook verzorgingslocaties (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. Vaak werken ze samen met grote keukens voor kant-en-klare maaltijden in Midden-Drenthe. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
 • Verschillende thuiszorgorganisaties beschikken over een netwerk met maaltijdvoorzieningen. Via deze zorgorganisaties kun je tips en info aanvragen voor de warme tafeltje dekje service (dagelijks aan huis). In sommige gevallen ondersteunen ze ook bij het toedienen van het eten.
 • Ook de BSO (kinderopvang en kinderdagverblijven) kunnen ouders ontlasten met verse maaltijden. De kinderen kunnen dan een lekkere en voedzame maaltijd opeten (zodat ze dat thuis niet meer hoeven te doen).

Vriesverse- en koelverse aan huis laten bezorgen?

Probeer het zelf: lekkere en voedzame gerechten binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe (on)gezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten aan huis is gelukkig flink verbeterd. Ze bevatten veel minder toevoegingen als zout en e-nummers dan voorheen. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Midden-Drenthe in Nederland aan moet voldoen. Minimaal 150 gram aan verse groente, slechts beperkt zout, het liefst gekookt met volkoren artikelen, maximaal 100 gram vis of vlees en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op de omdoos vind je een overzicht met voedingswaarden als energie, zout, eiwitten en koolhydraten. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Wat zit er in een bezorgmaaltijd?
Een gemiddelde ovenmaaltijd kent 3 onderdelen. Om te beginnen heb je natuurlijk de groenten. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. Afsluitend heb je vlees, vis of een vleesvervanger met voldoende eiwitten. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Je kunt genieten van een Nederlandse stamppot, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en Wereldgerechten. Bijv. Ajam pangang, bami goreng of Aspergesoep met zalm.

Hoe snel kan ik een kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is gemakkelijk en gaat heel snel. Dit kan in ongeveer 20 minuten op 100 °C in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan kun je ook kiezen voor de magnetron. Bij een doorsnee-gerecht doe je dit in circa 4 – 10 minuten op 550 – 750 Watt. Neem jij warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) thuisbezorgd in Midden-Drenthe (warm).

Wat betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Midden-Drenthe?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices zijn heel divers. Elke service heeft weer andere prijzen. Voornamelijk de maaltijdvorm heeft zijn doorwerking op de prijs. Een vriesverse maaltijd is er al vanaf €4,80. Een koelverse maaltijd is vaak wat duurder (rond de €6,45. Voor een warme levering (tafeltje dekje) moet je vaak nog zo’n €1,5 extra betalen. Wil je een complete maaltijd? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,50) en toetje (vanaf €1,20).

Waar kan ik kant-en-klaar maaltijden vinden?
Kant-en-klaar koop je bij heel uiteenlopende bedrijven. Je kunt natuurlijk terecht bij de supermarkt of een verswinkel. Deze bedrijven hebben vaak een dagverse voorraad. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. Ook kan je kiezen voor de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Midden-Drenthe. Dat zijn bijvoorbeeld cateraars en/of gespecialiseerde keuken die zich volledig hebben toegelegd op het bezorgen van maaltijden aan huis. Ook zijn er ook nog potentiële instanties zoals zorggroepen en wijkrestaurants die diverse maaltijdvoorzieningen aanbieden.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Midden-Drenthe?
Via www.middendrenthe.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. Zo kun je informeren naar een maaltijdvoorziening via de WMO-regeling (wet maatschappelijke ondersteuning). Daarbij zijn er landelijk regelingen vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de speciale zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Daarbij kijkt men naar het inkomen, vermogen en de zorgindicatie.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Wijster
 • Drijber
 • Bovensmilde
 • Smilde
 • Hoogersmilde
 • Westerbork
 • Zuidveld
 • Zwiggelte
 • Eursinge
 • Bruntinge
 • Mantinge
 • Balinge
 • Garminge
 • Witteveen
 • Orvelte
 • Elp
 • Beilen
 • Hooghalen
 • Hijken
 • Oranje
 • Spier
 • Nieuw-Balinge