Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Lettelbert

Oriënteert u zich op (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Lettelbert? Op deze pagina tref je aanvullende details. Je kunt hier lezen hoe maaltijdbezorging voor senioren werkt, en welke Nederlanders hier baat bij kunnen hebben. Verder bespreken we de actuele soorten gerechten. Je kunt natuurlijk ook direct instellingen vergelijken. Tenslotte kunt u ook bedrijfsmaaltijden bekijken. Magnetronmaaltijden bevallen de meest klanten erg goed. Dit eten is geschikt voor iedereen en er is heel veel variatie in het aanbod. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Is er nog wat onduidelijk? Onderzoek dan eerst de vragensectie (FAQ). Over enkele dagen de eerste maaltijden proeven? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioGroningen
GemeenteWesterkwartier
PlaatsLettelbert
Postcode9827
Website gemeentewww.westerkwartier.nl
maaltijden-aan-huis-lettelbert

Genieten van maaltijden aan huis?

Vergelijk alle aanbiedingen en probeer een proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Lettelbert?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Zo’n gezonde kant en klare maaltijd wordt vaak als positief ervaren. De inkopen hoef je niet zelfstandig te doen en je hoeft niet zelf te koken. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. U kunt bijv. denkena aan: Varkenslapjes in jus en Perzische rijst, kikkererwten, lamsstoofvlees. Hieronder tref je meerdere segmenten Nederlanders die regelmatig gebruik maken van maaltijdbezorging:

  • Ouderen en bejaarden: 75-plussers krijgen vaak thuismaaltijden aan huis. Met behulp van seniorenmaaltijden is het makkelijk om langer zelfstandig te wonen. Deze maaltijden zitten vol bouw- en voedingsstoffen, bevatten weinig toevoegingen en kan iedereen eenvoudig verwarmen. Voor de oudere doelgroep zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten essentieel. Bijvoorbeeld voor een gezonde bloeddruk en laag cholesterol of voor een beter geheugen en meer concentratie. Leveranciers bieden steeds meer dieetmaaltijden. Voor zo’n beetje ieder dieet en/of leefstijl is wat opgenomen in het assortiment. Denk bijvoorbeeld aaneiwitrijk, zoutarm, gemalen, glutenvrij, en koolhydraatarm, natriumarm, vetarm, vegetarisch.
  • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking hechten ook veel waarde aan warme maaltijden aan huis. Door die kant-en-klaar oplossingen kunnen ze zelfstandig eten en wonen. Bij slik- of kauwproblemen bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel pluspunten.
  • Drukke gezinnen: In veel families is het vaak een drukte van jewelste. School, een drukke baan en sport/muziek hebben een grote impact op onze agenda. Een gezonde maaltijd klaarmaken lukt dan niet altijd. Door het laten thuisbezorgen van gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin op die drukke dagen toch gezond eten. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
  • Afgestudeerden: Een drukke baan, de sportschool en familie en vrienden: we hebben een bomvolle agenda. Zorgen voor gezond eten kan dan vaak lastig zijn. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing en het is vaak nog erg gezond ook. Ze worden bereid met seizoensgebonden producten en er zit weinig zout en vet in.

Keuzehulp: maaltijdservice Lettelbert

Als je graag gebruik wil maken van warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Lettelbert dan heb je drie varianten: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke soort maaltijd heeft weer zijn eigen kenmerken. De verschillen zitten ‘m met name in aanbod, prijzen, kwaliteit en leveropties.

  1. Een koelverse maaltijd wordt vaak ambachtelijk gekookt met verse lokale ingrediënten. Daarna worden ze direct teruggekoeld en vacuüm verpakt. Na levering zet je het in de koelkast. De etenswaren kun je ongeveer 4/5 dagen goed houden.
  2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken meteen ingevroren tot wel -40 graden. Zo blijven de gerechten en smaakvol uitzien. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. Dikwijls om de week afgeleverd.
  3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten warm thuisbezorgd. Een uitkomst als het koken niet meer gaat of als er lichamelijke beperkingen zijn. U kunt dan niet zelf het tijdstip van eten bepalen.
maaltijdservice-ouderen-lettelbert

Vergelijken van landelijke maaltijdbezorgers

Hieronder tref je een opsomming van landelijke bezorgers van tafeltje dekje in Lettelbert. Per bezorgservice tref je details als assortiment en de kosten. Druk op de knop van een maaltijdvoorziening voor aanvullende details.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde leveranciers van kant-en-klaar maaltijden

In de tabel hierna tref je een weergave van kleinschalige bedrijven. Voorbeelden zijn slagerijen, stichtingen, zorginstellingen, welzijnsorganisaties, supermarkten. Elders op deze website vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Oldekerk, Lucaswolde en Briltil.

LeverancierAdresPostcodePlaats
TSN ThuiszorgHanckemalaan 19801 HJZuidhorn
Restaurant De Groene WeideSnelgersmastraat 159901 AAAppingedam
Catering De VestingBolwerk 69901 GBAppingedam
BuurtzorgProvincialeweg 989863 PJDoezum
SPAR de GrootBurg. Seinenstraat 329831 PWAduard
TSN ThuiszorgMarskramer 1C9791 MBTen Boer
TSN ThuiszorgHoflaan 59861 BNGrootegast
BuurtzorgNieuwstraat 4a9801 CSZuidhorn
Taedes MaaltijdserviceProvincialeweg 29865 AHOpende
Seniorenrestaurant Hooge HeemDe Gast 49861 BMGrootegast
Overzicht met regionale bedrijven van senioren maaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Meld dit bij onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Lettelbert bezorgen

Bedrijven maken veelvuldig gebruik van overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. Kantoren beschikken vaak niet over eigen apparatuur. Een maaltijdservice voor bedrijven bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. Het bedrijfspand moet natuurlijk wel beschikken over koelfaciliteiten. Hieronder beschrijven we enkele voorbeeldsituaties .

  • Bedrijven laten vaak een bedrijfsmaaltijd bezorgen. Bijvoorbeeld bij een cursus of als het personeel ‘s avond overwerkt. Als bedrijf wil je dan natuurlijk de mogelijkheid bieden om op kantoor een warme maaltijd te nuttigen.
  • Ook zorgorganisaties (denk aan individuele dagbesteding en woonlocaties) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. In veel gevallen werken ze samen met professionele keukens voor kant-en-klare maaltijden in Lettelbert. Dat maakt dat het eten betaalbaar blijft.
  • Ook thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via de thuiszorgbedrijven kun je in contact komen met leveranciers voor het laten leveren van maaltijden op vaste dagen. Zij kunnen ook helpen bij het bereiden en klaarzetten van het eten.
  • Ook de kinderopvang (denk aan een kinderdagverblijf of BSO) vragen steeds meer om verse maaltijden. De kinderen kunnen dan een lekkere en voedzame maaltijd nemen als u tot laat werkt.

Vriesverse- en koelverse maaltijden thuisbezorgd

Profiteer van het gemak: dagverse gerechten moeiteloos op tafel!


FAQ: alle veelgestelde vragen rondom maaltijden aan huis voor senioren?

Is het gezond om eten aan huis te laten bezorgen?
De kwaliteit van kant-en-klaar eten is flink verbeterd. Ze bevatten veel minder toevoegingen als zout en e-nummers dan vroeger het geval was. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Lettelbert specifiek aan moet voldoen. Tussen de 175 en 200 gram groente, natriumarm, gebruikmakend van volkoren producten, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en voldoende eiwitten. Op de beschrijving vind je vaak een tabel met de ingrediënten en voedingswaarden. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Hoe wordt een bezorgmaaltijd samengesteld?
Een gemiddelde ovenmaaltijd kent 3 afzonderlijke onderdelen. Allereerst zijn dit groenten, vaak van het seizoen. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). En als laatste heb je iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Je kunt genieten van typische Hollandse recepten, recepten met producten van het seizoen en inspirerende recepten. Onder andere Vissticks met groenten of Hamburger, currysaus, baby wortelen, krieltjes.

Hoe moet ik mijn kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het gereedmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet ingewikkeld. Je plaatst het gerecht ongeveer 30 minuten op 100 graden in de oven. Wanneer je sneller wilt eten dan kan je ook de magnetron gebruiken. Bij een regulier gerecht gaat dit in zo’n 5 – 12 minuten op 600 – 750 Watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan krijg je het lekker makkelijk thuisbezorgd in Lettelbert (voorverwarmd).

Hoeveel betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Lettelbert?
De kosten van de maaltijdservices zijn heel divers. Elke bezorgservice werkt met andere prijzen. Vooral het soort maaltijd dat je kiest beïnvloedt de prijs. Een gemiddelde vriesverse maaltijd is er vanaf €4,75. Zo’n koelverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (vanaf €6,50. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) moet je vaak nog zo’n €1,5 extra betalen. Heb je graag iets voor en na? Kies dan ook een soep (vanaf €1,75) en toetje (vanaf €1,15).

Waar kan ik maaltijden krijgen?
Er zijn veel verschillende leveranciers waar je maaltijden kunt kopen. Onder andere verswinkels, eetzaken en supermarkten. Deze bedrijven hebben vaak een dagverse voorraad. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. Daarnaast kan je bestellen bij de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Lettelbert. Voorbeelden zijn speciaal ingerichte keukens die wekelijks maaltijden aan huis bezorgen. Als laatste onderscheiden we nog zorgaanbieders en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Westerkwartier?
Door middel van www.westerkwartier.nl kun je meer informatie bekijken over subsidies. Zo is er de mogelijkheid voor een maaltijdvoorziening die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. Daarbij heb je soms ook recht op zorg via de WLZ, de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en ook de bijzondere bijstand (BZ) is een mogelijkheid. De gemeente kijkt dan kritisch naar het inkomen en spaartegoeden.