Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Westerkwartier

Bent u op zoek naar (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Westerkwartier? Via deze website verstrekken we tips en adviezen. Zo leggen we uit hoe maaltijdbezorging werkt, en welke Nederlanders hier baat bij kunnen hebben. Evenzeer leggen we alles uit over de verschillende type gerechten. Direct maaltijden laten leveren? Check dan het kopje organisaties vergelijken. Daarbij kunt u ook de mogelijkheden van bedrijfsmaaltijden bekijken. Magnetronmaaltijden hebben veel voordelen. Ze smaken ontzettend goed en het assortiment is gigantische groot. De specifieke kooktechnieken voor deze gerechten zijn erg innovatief. Wil je nog meer weten? Probeer dan eerst te zoeken binnen de meestgestelde vragen. Wil jij gelijk een bestelling plaatsen? Test dan voordelig de service met een proefpakket.

RegioGroningen
GemeenteWesterkwartier
PlaatsWesterkwartier
Postcode9351
Website gemeentewww.westerkwartier.nl
maaltijden-aan-huis-westerkwartier

Maaltijden aan huis laten bezorgen?

Vergelijk alle aanbiedingen en vraag een proefpakket aan

Warme maaltijden bestellen in Westerkwartier?

Ben jij geen goede kok? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Zo’n dagelijkse kant en klare maaltijd heeft veel voordelen. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. We zien een sterke toename in interesse in deze maaltijden. Kies bijvoorbeeld voor: Rode kool met appel en Gepaneerde Alaska-koolvis. In het gedeelte hierna vind je verschillende groepen die profijt kunnen hebben van maaltijdbezorging:

 • Mensen op leeftijd: Ouderen in Nederland hebben veel baat bij thuismaaltijden. Dankzij speciale seniorenmaaltijden is deze doelgroep minder toegewezen op hulp van anderen. Deze maaltijden zijn tegenwoordig erg gezond, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en hoeven alleen maar even in de magnetron of oven. Voor senioren is een verantwoorde maaltijd van belang. Bijvoorbeeld om fit en sterk te blijven of om gewicht te verliezen. Er zijn ook veel dieetmaaltijden ontwikkeld. Voor veel diëten en allergieën worden producten ontwikkeld. Het gaat hier bijvoorbeeld om lactosevrij, gemalen, zoutarm, glutenvrij, en vetarm, natriumarm, koolhydraatarm, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking kunnen ook uitstekend gebruik maken van warme maaltijden aan huis. Daardoor is er minder directe zorg noodzakelijk. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel gemak.
 • Jonge gezinnen: Families met thuiswonende kinderen hebben het razend druk. Studie, werk en hobby’s wisselen elkaar snel af. Boodschappen doen en koken lukt dan niet altijd. Aan de hand van gezonde en verse maaltijden aan huis ben je flexibel, en kan iedereen op zijn/haar tijd iets gezonds eten. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Studenten: Studeren, muziek en familie en vrienden: er komt dagelijks heel veel op ons af. Zorgen voor gezond eten is simpelweg niet altijd mogelijk. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing en het is nog gezond ook. Ze zitten vol groenten en eiwitten en er zit weinig zout en vet in.

Keuzehulp: maaltijdservice Westerkwartier

Op het moment dat je zoekt naar oplossingen voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Westerkwartier dan heb je feitelijk drie varianten: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Elke soort maaltijd heeft weer zijn eigen kenmerken. De verschillen hebben te maken met hoe groot het aanbod is, budget, houdbaarheid en afleveropties.

 1. Een koelverse maaltijd wordt vaak ambachtelijk gekookt met verse lokale ingrediënten. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. Je kunt deze bewaren in de koelkast. Ze zijn zo’n 5 dagen houdbaar, je kunt het ook invriezen.
 2. Een diepvriesmaaltijd kent een ander proces. Nadat ze zijn gekookt wordt alles diep bevroren. De smaak (en vitamines) blijven hierdoor goed behouden. Het eten moet je in de vriezer bewaren. In de regel per box van 6 gerechten afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het warm opgediend bij u thuis. Een uitkomst als u geen beschikking heeft over een keuken en het opwarmen van een maaltijd ook niet wil. Er wordt geleverd op een vooraf besproken tijdstip.
maaltijdservice-ouderen-westerkwartier

Vind en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In het schema hierna verstrekken we een opsomming van professionele leveranciers van tafeltje dekje in Westerkwartier. Per instantie vind je relevante zaken zoals aantal maaltijden en de kosten. Klik op de knop van een organisatie voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke aanbieders van thuismaaltijden

In onderstaand schema bieden we een opsomming van lokaal georiënteerde organisaties. Dat zijn bijv. slagerijen, stichtingen, zorginstellingen, supermarkten, cateraars. Op dit portaal vind je ook organisaties in Oldambt, Groningen en Veendam.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Tafeltje Dekje VredevoldPulvertorenstraat 19351 BPLeek
Restaurant Zonnehuis de HoornNachtegaalstraat 29363 GBMarum
Mennega CateringGroningerstraat 2a9401 BKAssen
BuurtzorgDe Wending 679363 AZMarum
TSN ThuiszorgLindensteinlaan 449351 KGLeek
BuurtzorgRoderweg 869311 PBNieuw-Roden
Beijk CateringPotklei 89351 VSLeek
Dignis – De WiekslagGrootveenweg 599331 KBNorg
TSN ThuiszorgMolenstraat 89363 BCMarum
Lekkers van VerBurgemeester van waninglaan 179351 LRLeek
Database met lokale aanbieders van bezorgmaaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Meld dit bij onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Westerkwartier bezorgen

Zakelijke instellingen kunnen profiteren van speciale overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. Hierna behandelen we diverse opties .

 • Organisaties kiezen steeds vaker voor gezonde bedrijfsmaaltijden. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. In een dergelijke situatie wil je uiteraard je personeel en/of klanten laten kiezen voor een warme maaltijd.
 • Ook zorgcentrums (kleinschalige woonvormen en/of dagbesteding) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. Meestal maken zij hiervoor afspraken met bekende organisaties voor kant-en-klare maaltijden in Westerkwartier. Soms bieden zij ook een boodschappenservice.
 • Verschillende thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via deze zorgorganisaties kun je in contact komen met leveranciers voor het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het opwarmen of eten van de maaltijden.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf vragen steeds meer om verse maaltijden. De kids kunnen op die manier een lekkere en gezonde maaltijd opeten rond half 6 in de avond.

Vriesverse- en koelverse maaltijden thuisbezorgd

Profiteer van het gemak: een smaakvol en voedzaam gerecht in een handomdraai klaar!


FAQ: belangrijke thema’s over maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe gezond of ongezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten is de laatste jaren flink verbeterd. Ze bevatten veel minder toevoegingen als zout en e-nummers ten opzichte van jaren geleden. Het Voedingscentrum geeft aan waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Westerkwartier de basis aan moet voldoen. Tussen de 175 en 200 gram groente, slechts beperkt zout, gebruikmakend van volkoren producten, max. 100 gram aan vlees of vis en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op het etiket staat meestal een tabel met voedingswaarden als energie, vetten, koolhydraten en vezels. Een normale portie bevat tussen de 500 en 700 Kcal.

Hoe ziet een normale bezorgmaaltijd eruit?
Een gewone ovenmaaltijd bestaat uit 3 componenten. In de basis is het belangrijk dat er genoeg groenten in zitten. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. Afsluitend bevat je bord dan nog vlees, vis of een vleesvervanger met voldoende eiwitten. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Zo zijn er typische Hollandse recepten, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en culinaire verrassingen. Bijvoorbeeld Pasta carbonara en Alaska-koolvis.

Hoe moet ik mijn kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het verwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is simpel. Je warmt dit op in ongeveer 25 minuten op 120 graden celsius in de oven. Als dit te lang duurt dan kan het een stuk sneller met de magnetron. Bij een gemiddeld gerecht lukt dat in ongeveer 5 tot 10 minuten op 550 – 750 Watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het netjes thuisbezorgd in Westerkwartier (opgewarmd).

Hoe duur is een thuisbezorgde avond maaltijd in Westerkwartier?
De kosten van de maaltijdservices kunnen enorm verschillen. Elke bezorgdienst heeft andere prijzen en bezorgkosten. Voornamelijk de maaltijdvorm zie je terug in de prijs. Een gemiddelde vriesverse maaltijd is er vanaf €4,65. Zo’n koelverse maaltijd is vaak wat duurder (circa €6,10. Voor een tafeltje dekje maaltijd betaal je ongeveer €8,00 tot €9,00 incl. bezorging. Heb je graag iets voor en na? Kies dan ook soep vooraf (vanaf €1,70) en/of een toetje na (vanaf €1,00).

Waar kan ik maaltijden krijgen?
In Nederland kun je terecht bij verschillende soorten leveranciers. Ten eerst zijn er supermarkten en slagers. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Soms wordt er ook bezorgd. In aanvulling daarop kan je gebruik maken van de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Westerkwartier. We hebben het dan over grote keukens die als enige focus product maaltijden bereiden. Ook bestaan er ook nog zorginstellingen en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Westerkwartier?
Door middel van www.westerkwartier.nl kun je meer informatie bekijken over subsidies. Hier wordt onder andere uitgelegd hoe het zit met een maaltijdvoorziening die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. In aanvulling hierop heb je soms ook recht op zorg via de WLZ (wet langdurige zorg), de zorgverzekeringswet (ZVW) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). De gemeente kijkt dan kritisch naar het inkomen, vermogen en de zorgindicatie.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Garnwerd
 • Visvliet
 • Grootegast
 • Sebaldeburen
 • Doezum
 • Kornhorn
 • Opende
 • Lutjegast
 • Kommerzijl
 • Den Ham
 • Oldehove
 • Niehove
 • Lauwerzijl
 • Saaksum
 • Ezinge
 • Feerwerd
 • Noordhorn
 • Briltil
 • Enumatil
 • Oldekerk
 • Niekerk
 • Lucaswolde
 • Lettelbert
 • Aduard
 • Den Horn
 • Niezijl
 • Grijpskerk
 • Pieterzijl
 • Midwolde
 • Tolbert
 • Boerakker
 • Marum
 • Nuis
 • Niebert
 • Jonkersvaart
 • De Wilp