Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Burum

Op zoek naar verse maaltijden aan huis voor ouderen in Burum? Aan de hand van deze site lees je aanvullende details. We leggen je uit hoe maaltijdbezorging voor ouderen werkt, en voor welke groepen mensen het een uitkomst biedt. Verder vertellen we meer over de actuele gerecht-mogelijkheden. Snel bestellen? Je kunt hier ook aanbieders vergelijken. Zoekt u oplossingen voor bedrijven? U kunt ook alles over bedrijfsmaaltijden checken. De magnetronmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. Het eten is erg smaakvol en er is heel veel variatie in het aanbod. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Wil je nog meer weten? Bekijk dan eerst de meestgestelde vragen. Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
PlaatsBurum
Postcode9851
Website gemeentewww.noardeast-fryslan.nl
maaltijden-aan-huis-burum

Maaltijden aan huis laten bezorgen?

Check actuele aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Burum?

Ben jij geen goede kok? Wil je meer tijd overhouden voor leuke dingen? Een dagelijkse kant en klare maaltijd neemt veel werk uit handen. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en jij bespaart veel tijd in de keuken. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. Kies bijvoorbeeld voor: Vegetarische balletjes in satésaus, bami goreng en/of Ajam pangang, nasi goreng. Hierna benoemen we allerlei soorten groepen die gebruik kunnen maken van maaltijdbezorging aan huis:

  • Ouderen: 75-plussers die maken veelvuldig gebruik van thuismaaltijden. Via speciale seniorenmaaltijden is deze doelgroep minder toegewezen op hulp van anderen. Deze etenswaren zitten vol groenten, zijn niet zo zout en vet en staan binnen een paar minuten op tafel. Voor bejaarden zijn voedzame gerechten extra belangrijk. Bijvoorbeeld om het energielevel te stimuleren of om het geheugen op peil te houden. Leveranciers bieden steeds meer dieetmaaltijden. Voor bijna elk dieet of leefstijl is wat opgenomen in het assortiment. Typische voorbeelden zijn eiwitrijk, glutenvrij, zoutarm, gemalen, en vegetarisch, koolhydraatarm, vetarm, natriumarm.
  • Hulpbehoevenden: Gehandicapten zijn ook afnemers van warme maaltijden aan huis. Op deze manier kan deze doelgroep zonder veel extra zorg een maaltijd klaarmaken. Bij slik- of kauwproblemen bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel oplossingen.
  • Gezinnen met kinderen: Nederlandse gezinnen komen vaak tijd tekort. Werk, feestjes en hobbies moeten gecombineerd worden. In korte tijd een maaltijd bereiden is dan soms even teveel gevraagd. Met gezonde en verse maaltijden aan huis kan elk gezinslid genieten van lekker eten. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
  • Eenpersoonshuishoudens: Studie, de sportschool en feestjes met vrienden: we hebben een bomvolle agenda. Iedere dag boodschappen doen en koken schiet er dan wel eens bij in. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Ze bevatten soms wel 200 gram groenten en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Keuzehulp: maaltijdservice Burum

Als je op zoek bent naar warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Burum dan heb je feitelijk 3 opties: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke type maaltijd heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Zo verschillen de op het gebied van: aanbod, kosten, houdbaarheid en bezorging.

  1. De koelverse maaltijd is een gerecht dat dagvers wordt gemaakt met verse producten. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. De verpakkingen leg je kant en klaar in de koelkast. Het eten is houdbaar tot zo’n 5 dagen na levering.
  2. Een diepvriesmaaltijd wordt na bereiding direct ingevroren. Smaak, geur en vitamines blijven zo optimaal behouden. Na bezorging zet je het in de vriezer. Gewoonlijk 2 of 3 keer per maand aan huis geleverd.
  3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten door de bezorger voorverwarmd afgeleverd. Erg handig in situatie waarbij u niet meer kunt koken of als opwarmen simpelweg niet meer gaat. De bezorging ligt vaak in handen van lokale vrijwilligers.
maaltijdservice-ouderen-burum

Vergelijk maaltijdbezorgers met landelijke bezorging

In onderstaand schema bieden we een verzameling grote bedrijven voor tafeltje dekje in Burum. Per aanbieder tref je details als het type maaltijden en de kosten. Klik op de knop van een maaltijdvoorziening om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Kleinschalige instanties van senioren maaltijden

In de tabel hierna verstrekken we een lijst met lokaal georiënteerde aanbieders. Dat kunnen o.a. zijn: stichtingen, slagerijen, cateraars, supermarkten, zorginstellingen. Op maaltijdaanhuis.com vind je ook leveranciers in Grijpskerk, Visvliet en Den Horn.

LeverancierAdresPostcodePlaats
SPAR de GrootBurg. Seinenstraat 329831 PWAduard
Catering De VestingBolwerk 69901 GBAppingedam
Keurslager de JongOverdiep 129902 BXAppingedam
Taedes MaaltijdserviceProvincialeweg 29865 AHOpende
Seniorenrestaurant Hooge HeemDe Gast 49861 BMGrootegast
BuurtzorgNieuwstraat 4a9801 CSZuidhorn
BuurtzorgProvincialeweg 989863 PJDoezum
TSN ThuiszorgHanckemalaan 19801 HJZuidhorn
Restaurant De Groene WeideSnelgersmastraat 159901 AAAppingedam
TSN ThuiszorgHoflaan 59861 BNGrootegast
Tabel met gemeentelijke organisaties van opwarmmaaltijden. Een wijziging doorvoeren? Stuur ons dan een bericht.

Overwerkmaaltijden in Burum bezorgen

Bedrijven en organiisaties maken veelvuldig gebruik van overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor personeel dat wat langer doorgaat. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. Een maaltijdservice voor bedrijven kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. In onderstaand blok behandelen we diverse opties .

  • Kantoren laten vaak een bedrijfsmaaltijd bezorgen. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of als het personeel ‘s avond overwerkt. Als werkgever wil je dan graag je werknemers de optie voor een warme maaltijd aanbieden.
  • Ook zorgcentrums (o.a. woongroepen en dagbestedingen) verzorgen een warme maaltijd voor hun cliënten. Het seniorenrestaurant biedt soms ook ruimte voor bezoekers. Meestal zijn daarvoor afspraken gemaakt met landelijke keukens voor kant-en-klare maaltijden in Burum. Dit resulteert in betaalbare maaltijden voor bewoners.
  • Verschillende thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via de medewerkers kan je advies inwinnen over het laten leveren van maaltijden op vaste dagen. Zij kunnen ook helpen bij het bereiden en opwarmen van de maaltijden.
  • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) bieden vaak verse maaltijden als extra service. De kids kunnen zodoende een gezonde en voedzame maaltijd nemen alvorens ze naar huis gaan.

Vriesverse- en koelverse maaltijden aan huis bezorgen

Probeer het zelf: dagverse gerechten zonder moeite op te warmen!


FAQ: alle veelgestelde vragen rondom maaltijden aan huis voor senioren?

Is het gezond om eten aan huis te laten bezorgen?
Tegenwoordig is kant-en-klaar eten een stuk beter dan vroeger. Ze bevatten veel minder kunstmatige toevoegingen vergeleken met 5 – 10 jaar terug. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Burum in de regel aan moet voldoen. Altijd zo’n 150 gram groente, zoutbeperkt, bij voorkeur met volkoren graanproducten, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en ten minste 25 gram eiwit. Op het etiket vind je informatie over voedingswaarden als zout, vet en overige toevoegingen. 1 portie bevat tussen de 400 – 700 Kcal.

Wat is de samenstelling van een bezorgmaaltijd?
Een gemiddelde ovenmaaltijd kent 3 aspecten. Allereerst zijn er de groenten. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. Afsluitend heb je iets met veel eiwitten zoals vlees/vis of een vervanger. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Je kunt kiezen uit 100% Hollandse kost, verse gerechten met seizoensproducten en Wereldgerechten. Bijv. Wildstoof,rode kool en appel met aardappelpuree of Stoofpotje rundvlees.

Hoe maak ik een kant-en-klaar maaltijd klaar?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is eenvoudig. Je plaatst het gerecht ongeveer 35 minuten op 120 graden in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Opwarmen gaat in zo’n 5 tot 10 minuten op 600 – 750 Watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan krijg je het lekker makkelijk thuisbezorgd in Burum (al voorverwarmd).

Wat is de prijs van een thuisbezorgde avond maaltijd in Burum?
De prijzen die de maaltijdservices hanteren kunnen enorm verschillen. Elke bezorgservice hanteert zijn eigen prijzen. In het bijzonder het type maaltijd beïnvloedt de prijs. Een gewoon goede vriesverse maaltijd is er al voor €4,75. Een koelverse maaltijd ligt hier vaak net iets boven (zo’n €6,25. Voor een tafeltje dekje maaltijd betaal je al gauw €2,00 extra. Wil je ook een voor- en nagerecht? Kies dan ook soep vooraf (vanaf €1,70) en toetje (vanaf €1,10).

Welk type leveranciers zijn er?
Er zijn veel verschillende leveranciers waar je maaltijden kunt kopen. De meest voor de hand liggende optie zijn supers en verswinkels. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. Ten tweede kan je kiezen voor de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Burum. Dat zijn bijvoorbeeld grote keukens die wekelijks maaltijden aan huis bezorgen. Tevens zijn er ook nog (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Noardeast-Fryslân?
Via de info op www.noardeast-fryslan.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor een maaltijdvoorziening via de WMO-regeling (wet maatschappelijke ondersteuning). In aanvulling hierop zijn er mogelijkheden via de WLZ, de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en wellicht de bijzondere bijstand. Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. het spaarvermogen en actuele inkomen.