Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Noardeast-Fryslân

Oriënteert u zich op lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Noardeast-Fryslân? Op deze pagina vind je relevante info. We vertellen je hoe maaltijdbezorging voor ouderen werkt, en voor welke groepen mensen het een uitkomst biedt. Eveneens bespreken we de diverse gerecht-mogelijkheden. Wil je komende week al eten laten komen? Ga dan naar instellingen vergelijken. Daarbij kunt u ook alles over bedrijfsmaaltijden checken. Er zitten veel positieve aspecten aan magnetronmaaltijden. Dit eten is geschikt voor iedereen en je warmt ze eenvoudig en snel op. De specifieke kooktechnieken voor deze gerechten zijn erg innovatief. Zijn er onduidelijkheden? Surf dan eerst verder naar onze paragraaf met vragen & antwoorden. Wil jij gelijk een bestelling plaatsen? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
PlaatsNoardeast-Fryslân
Postcode9290
Website gemeentewww.noardeast-fryslan.nl
maaltijden-aan-huis-noordoost-friesland

Maaltijden aan huis in huis halen?

Bekijk interessante aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Noardeast-Fryslân?

Vind jij koken niet leuk? Wil je meer tijd overhouden voor leuke dingen? Zo’n dagelijkse kant en klare maaltijd neemt veel werk uit handen. De inkopen hoef je niet zelfstandig te doen en je hoeft niet zelf te koken. We zien een sterke toename in interesse in deze maaltijden. Denk dan aan gerechten als: Runderbouillon & Runderlapje, snijbonen, gekookte aardappelen. Hierna lees je informatie over meerdere segmenten Nederlanders die profijt kunnen hebben van maaltijdbezorging:

 • Mensen op leeftijd: 70-plussers laten steeds vaker thuismaaltijden thuisbezorgen. Aan de hand van seniorenmaaltijden zijn ouderen veel zelfstandiger. De etenswaren bevatten belangrijk voedingsstoffen, worden vers bereid zonder veel e-nummers en kunnen gemakkelijk met de magnetron worden opgewarmd. Voor 75-plussers is een verantwoorde maaltijd een uitkomst. Bijvoorbeeld om een gezonde bloeddruk te krijgen of om de werking van hersenen te stimuleren. Leveranciers bieden steeds meer dieetmaaltijden. Voor elke dieetwens of leefstijl is wat opgenomen in het assortiment. Typische voorbeelden zijn zoutarm, eiwitrijk, gemalen, lactosevrij, en vetarm, vegetarisch, diabetes, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking zijn ook afnemers van warme maaltijden aan huis. Door die kant-en-klaar oplossingen kan deze doelgroep zonder veel extra zorg een maaltijd klaarmaken. Bij slik- of kauwproblemen bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel pluspunten.
 • Families: Veel jonge families hebben een volle agenda. Werk, school en sport hebben een grote impact op onze agenda. Naar de winkel gaan en boodschappen doen kan dan wel eens voor problemen zorgen. Door gezonde en verse maaltijden aan huis ben je flexibel, en kan iedereen op zijn/haar tijd iets gezonds eten. De tijd die je bespaart kun je besteden aan leuke dingen.
 • Jongvolwassenen: Werk, school, de sportschool en feestjes met vrienden: we staan nogal voor wat uitdagingen. Iedere dag boodschappen doen en koken is vaak geen optie. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee die ook nog eens erg voedzaam zijn. Ze worden bereid met verse ingrediënten en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Keuzehulp: maaltijdservice Noardeast-Fryslân

Als je interesse hebt in warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Noardeast-Fryslân dan heb je feitelijk drie keuzemogelijkheden: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Elke type maaltijd heeft zo zijn voors en tegens. Zo verschillen de op het gebied van: de breedte van het assortiment, prijzen, houdbaarheid en leveropties.

 1. De koelverse maaltijd wordt door een professionele kok met dagverse ingrediënten bereid. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. Na levering zet je het in de koelkast. Ze zijn zo’n 5 dagen houdbaar, je kunt het ook invriezen.
 2. Een diepvriesmaaltijd kent een ander proces. Nadat ze zijn gekookt wordt alles diep bevroren. Zo blijft versheid, smaak en kleur in goede conditie. Je kunt het maandenlang bewaren in de vriezer. Gewoonlijk elke 2 weken afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm thuisgeleverd. Zeker praktisch op het moment dat u niet meer kunt koken en als ook het opwarmen van een maaltijd niet lukt. Er wordt geleverd op een vooraf besproken tijdstip.
maaltijdservice-ouderen-noordoost-friesland

Populaire maaltijdbezorgers vergelijken

Hierna bieden we een overzicht met professionele aanbieders van tafeltje dekje in Noardeast-Fryslân. Per bedrijf check je uitleg over het actuele aanbod en het tarief. Druk op de knop van een maaltijdvoorziening voor aanvullende details.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale instanties van senioren maaltijden

In de tabel hierna verstrekken we een verzameling kleinschalige maaltijdvoorzieningen. Dat kunnen o.a. zijn: welzijnsorganisaties, stichtingen, slagerijen, cateraars, zorginstellingen. Elders op deze website vind je ook leveranciers in Vlieland, Tytsjerksteradiel en Harlingen.

LeverancierAdresPostcodePlaats
SPAR DrogehamDe Buorren 269289 HGDrogeham
BuurtzorgRoderweg 869311 PBNieuw-Roden
Dignis – De WiekslagGrootveenweg 599331 KBNorg
Keurslager BeetsHeerestraat 599301 AERoden
Zorggroep – Meckama StateTsjerk Hiddesstraat 429291 AMKollum
SPAR BijlsmaGreate Buorren 409263 PNGarijp
SPAR MaaltijdserviceFoarwei 819298 JDKollumerzwaag
BuurtzorgVoorstraat 46a9285 NTBuitenpost
Restaurants: Eten ‘Bij de buren’Noorderkroon 1009301 JVRoden
BuurtzorgVoorstraat 549291 CLKollum
Database met plaatselijke instellingen van kant-en-klaar maaltijden. Aanvullen of wijzigen? Stel ons dan op de hoogte per mail.

Overwerkmaaltijden in Noardeast-Fryslân bezorgen

Bedrijven en organiisaties kunnen veel baat hebben bij een overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. De maaltijdservice voor bedrijven kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. Er moet natuurlijk wel voldoende koelruimte beschikbaar zijn. Hieronder sommen we enkele voorbeelden op .

 • Bedrijven laten vaak een bedrijfsmaaltijd bezorgen. Bijvoorbeeld bij een cursus of als er nog even door vergaderd moet worden. In die gevallen kun je als verantwoord bedrijf je werknemers de optie voor een warme maaltijd aanbieden.
 • Ook zorgorganisaties (dagbesteding en woonlocaties) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. Dikwijls werken ze samen met landelijke aanbieders van kant-en-klare maaltijden in Noardeast-Fryslân. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
 • Veel thuiszorgorganisaties beschikken over een netwerk met maaltijdvoorzieningen. Via de thuiszorgbedrijven kan je afspraken maken voor het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het eten en het drinken.
 • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) kunnen ouders verder ondersteunen met verse maaltijden. De kids kunnen zo een verse en gezonde maaltijd krijgen rond etenstijd waarna ze weer opgehaald worden.

Vriesverse- en koelverse maaltijden aan huis bezorgen

Ervaar het gemak: de lekkerste en meest voedzame menu’s snel op tafel!


FAQ: alle veelgestelde vragen rondom maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe gezond is eten aan huis bezorgen?
Tegenwoordig is kant-en-klaar eten een stuk beter dan vroeger. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten ten opzichte van jaren geleden. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Noardeast-Fryslân specifiek aan moet voldoen. 150 – 200 gram groente, niet te veel zout, gebruikmakend van volkoren producten, maximaal 100 gram vlees of vis per persoon en voldoende eiwitten. Op het etiket op de verpakking vind je een overzicht met de ingrediënten en voedingswaarden. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Uit welke onderdelen bestaat een bezorgmaaltijd?
De basissamenstelling van een ovenmaaltijd bestaat uit 3 onderdelen. Allereerst is het belangrijk dat er genoeg groenten in zitten. Verder heb je een volkoren product of aardappelen. Ten derde heb je vlees/vis of een vervanger. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Je hebt de keuze uit Hollandse maaltijden, lekkere seizoensmaaltijden en culinaire inspiratie. Bijv. Vegetarische boerengehaktschotel en gele rijst & Boe­ren­kool­stoof met ei.

Hoe warm ik de kant-en-klaar maaltijd op in de magnetron?
Het bereiden van een dagverse- of bevroren maaltijd is kinderspel. Je verwarmt het gerecht in ongeveer 20 minuten op 100 °C in de oven. Mocht je dit te lang duren dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Opwarmen gaat in zo’n 6 – 10 minuten op 550 – 800 Watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het netjes thuisbezorgd in Noardeast-Fryslân (opgewarmd).

Hoeveel betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Noardeast-Fryslân?
De prijzen die de maaltijdservices hanteren lopen flink uiteen. Elke bezorgservice heeft weer andere prijzen en voorwaarden. In het bijzonder het type maaltijd heeft zijn weerslag op de prijs. Een reguliere vriesverse maaltijd bestel je al vanaf €4,50. Zo’n koelverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (gemiddeld €6,00. Voor een warme levering (tafeltje dekje) betaal je nog weer zo’n €2,00 extra. Wil je een complete maaltijd? Neem dan ook een soepje (vanaf €1,65) en nagerecht (vanaf €1,20).

Waar kan ik maaltijden krijgen?
Kant-en-klaar koop je bij heel uiteenlopende bedrijven. Ten eerst zijn er supermarkten en slagers. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. Verder is er de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Noardeast-Fryslân. Dat zijn bijvoorbeeld speciaal ingerichte keukens die door heel Nederland aan huis bezorgen. Als laatste kun je soms ook terecht bij zorgorganisaties en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente Noardeast-Fryslân?
Via www.noardeast-fryslan.nl kun je meer informatie bekijken over subsidies. Hier wordt onder andere uitgelegd hoe het zit met een maaltijdvoorziening die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. Verder zijn er mogelijkheden vanuit de WLZ, onderdelen uit de zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Daarbij wordt altijd wel gekeken naar het inkomen, vermogen en de zorgindicatie.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Burum
 • Warfstermolen
 • Munnekezijl
 • Kollumerpomp
 • Oudwoude
 • Westergeest
 • Veenklooster
 • Triemen
 • Kollumerzwaag
 • Zwagerbosch
 • Kollum
 • Augsbuurt
 • Raard
 • Bornwird
 • Blije
 • Ferwert
 • Hegebeintum
 • Ginnum
 • Reitsum
 • Lichtaard
 • Jislum
 • Wânswert
 • Oostrum
 • Ee
 • Engwierum
 • Anjum
 • Lioessens
 • Morra
 • Paesens
 • Oosternijkerk
 • Niawier
 • Wierum
 • Moddergat
 • Hantumhuizen
 • Ternaard
 • Hantumeruitburen
 • Hantum
 • Hiaure
 • Holwerd
 • Waaxens
 • Brantgum
 • Foudgum
 • Dokkum
 • Jannum
 • Burdaard
 • Aalsum
 • Wetsens
 • Metslawier
 • Jouswier
 • Marrum
 • Hallum