Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Farmsum

Interesse in lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Farmsum? Op deze pagina check je relevante info. Je leest hier bijvoorbeeld hoe maaltijdbezorging aan huis werkt, en wie er gebruik van kan maken. Verder bespreken we de aanwezige soorten maaltijden. Uitleg overslaan en direct bestellen? Ga dan bedrijven vergelijken. Zoekt u een oplossing voor kantoor? U kunt ook alles over bedrijfsmaaltijden checken. De magnetronmaaltijden kennen heel veel pluspunten. De smaak is echt prima en het assortiment is gigantische groot. Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Is er nog wat onduidelijk? Scroll dan eerst naar beneden naar de FAQ (populaire vragen). Over enkele dagen de eerste maaltijden proeven? Bekijk dan de actuele aanbiedingen.

RegioGroningen
GemeenteDelfzijl
PlaatsFarmsum
Postcode9936
Website gemeentewww.delfzijl.nl
maaltijden-aan-huis-farmsum

Maaltijden aan huis in huis halen?

Bekijk de lopende aanbiedingen en probeer een proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Farmsum?

Houd je niet van koken? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Een smakelijke kant en klare maaltijd kan voor iedereen geschikt zijn. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en heb je geen grote keuken nodig. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. Kies bijvoorbeeld voor: Rookworst met stamppot zuurkool & Wisselmenu Asperge Brabanconne. In onderstaand blok benoemen we enkele voorbeelden van groepen mensen die veel kunnen hebben aan maaltijdbezorging:

  • Bejaarden: Oudere mensen hebben veel baat bij thuismaaltijden. Met behulp van seniorenmaaltijden zijn ouderen veel zelfstandiger. Deze kant-en-klaar producten zitten vol groenten, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en hoeven alleen maar even in de magnetron of oven. Voor de oudere doelgroep is elke dag een uitgebalanceerde maaltijd van belang. Bijvoorbeeld om een gezonde bloeddruk te krijgen en ook om mentaal gezond te blijven. Het aanbod dieetmaaltijden neemt ook flink toe. Voor bijna elke allergie of voedingswens worden er maatwerk oplossingen geboden. U kunt denken aan zoutarm, glutenvrij, gemalen, lactosevrij, en vegetarisch, diabetes, koolhydraatarm, vetarm.
  • Hulpbehoevenden: Gehandicapten hebben ook veel baat bij warme maaltijden aan huis. Mede door deze producten is er minder directe zorg noodzakelijk. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel praktische voordelen.
  • Jonge gezinnen: Families met thuiswonende kinderen hebben het razend druk. Werk, feestjes en hobbies moeten allemaal in de agenda ingepast worden. Een gezonde maaltijd klaarmaken is simpelweg niet elke avond mogelijk. Met behulp van gezonde en verse maaltijden aan huis kan elk gezinslid genieten van lekker eten. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
  • Starters: Studeren, de fitness en afspraken met vrienden: we staan nogal voor wat uitdagingen. Iedere avond voor jezelf koken is soms teveel gevraagd. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief en het is nog gezond ook. Ze zitten vol groenten en eiwitten en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Farmsum

Als je op zoek bent naar warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Farmsum dan zijn er in feite drie opties: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Elke type maaltijd heeft zowel voor- als nadelen. Hieronder lees je meer over aanbod, onkosten, bewaaradviezen en afleveropties.

  1. De koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. Na levering zet je het in de koelkast. Je kunt ze 3 tot 5 dagen houdbaar houden.
  2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. Zo blijven de gerechten en smaakvol uitzien. Zo zijn ze maandenlang houdbaar. Vaak elke 2 weken bij je thuisbezorgd.
  3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het warm opgediend bij u thuis. Een uitkomst in situatie waarbij u zelf niet meer kunt koken of als er lichamelijke beperkingen zijn. Een nadeel is dat u het niet kunt eten wanneer u dat wil.
maaltijdservice-ouderen-farmsum

Vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

Hierna doorzoek je eenvoudig een database met bekende bedrijven voor tafeltje dekje in Farmsum. Per leverancier bekijk je relevante zaken zoals aantal maaltijden en budget. Klik op een organisatie om onze ervaringen te lezen.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale bezorgservices van bezorgmaaltijden

In de volgende tabel tref je een database met kleinschalige bezorgservices. Voorbeelden zijn cateraars, zorginstellingen, stichtingen, welzijnsorganisaties, slagerijen. Op deze website vind je ook leveranciers in Westeremden, Startenhuizen en Garrelsweer.

LeverancierAdresPostcodePlaats
TSN ThuiszorgJachtlaan 92-49934 JDDelfzijl
TSN ThuiszorgMeeden 3E9951 HZWinsum
TSN ThuiszorgBreekweg 2e9965 TELeens
BuurtzorgBorgweg 369951 BGWinsum
BuurtzorgFam Bronsweg 229945 PSWagenborgen
Restaurant Zonnehuis BetingeStaeteStaalstraat 19933 KJDelfzijl
SPAR GijzenHoofdstraat 449951 ACWinsum
Restaurant De AanlegKoningin Wilhelminapark 239934 EHDelfzijl
Keurslager KampsRegnerus Praediniusstraat 109951 CBWinsum
SPAR KappenKerkstraat 589945 SHWagenborgen
Overzicht met kleinschalige leveranciers van thuismaaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Neem contact met ons op!

Overwerkmaaltijden in Farmsum bezorgen

Zakelijke instellingen kunnen veel baat hebben bij een overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. Vaak kan er niet worden gekookt op kantoor. Een maaltijdservice voor bedrijven zorgt dat er altijd voedzame maaltijden op voorraad zijn. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. Hierna sommen we enkele voorbeelden op .

  • Kantoren kiezen steeds vaker voor gezonde bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld bij een cursus of wanneer een vergadering uitloopt. Als bedrijf wil je dan natuurlijk jouw werknemers een gezonde maaltijd voorschotelen.
  • Ook zorgcentra (woonlocaties en dagbesteding) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. Normaliter werken ze samen met populaire aanbieders van kant-en-klare maaltijden in Farmsum. Dat maakt dat het eten betaalbaar blijft.
  • Verschillende thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via dergelijke instellingen kan je afspraken maken voor het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. Zij kunnen ook helpen bij het eten zelf.
  • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) nemen steeds vaker verse maaltijden af. Kinderen kunnen zo een lekkere en voedzame maaltijd nuttigen rond half 6 in de avond.

Vriesverse- en koelverse maaltijden thuisbezorgd

Probeer het nu zelf: voedzame gerechten in een handomdraai klaar!


FAQ: veelgestelde vragen en antwoorden m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe (on)gezond is eten aan huis bezorgen?
De kwaliteit van kant-en-klaar eten is flink verbeterd. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten dan vroeger het geval was. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Farmsum de basis aan moet voldoen. Bereid met minimaal 150 gram groente, maximaal 2 gram zout, zo veel mogelijk met volkoren producten, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op de omdoos staat vaak meer info over voedingswaarden als energie, zout, eiwitten en koolhydraten. 1 portie bevat tussen de 400 – 700 Kcal.

Hoe wordt een bezorgmaaltijd samengesteld?
Een gemiddelde ovenmaaltijd kent 3 aspecten. In de basis zijn er de groenten. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. Afsluitend heb je iets met veel eiwitten zoals vlees/vis of een vervanger. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Je hebt de keuze uit 100% Hollandse kost, lekkere seizoensmaaltijden en culinaire verrassingen. Bijv. Verse waldorfsalade of Slavink in uienjus.

Hoe maak ik een kant-en-klaar maaltijd klaar?
Het bereiden van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet ingewikkeld. Dit kan in ongeveer 30 – 40 minuten op 100 graden in de oven. Heb je hier geen geduld voor? Dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Normaal gesproken lukt dat al in 6 tot 12 minuten op 550 – 800 Watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) thuisbezorgd in Farmsum (opgewarmd).

Hoeveel betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Farmsum?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices kunnen enorm verschillen. Elke service heeft andere prijzen en bezorgkosten. Voornamelijk de maaltijdvorm beïnvloedt de prijs. Zo’n vriesverse maaltijd bestel je al voor €4,70. Een koelverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (gemiddeld €5,75. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) ben je nog iets duurder uit, vaak rond de €9,00. Wil je een complete maaltijd? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,60) en desserts (vanaf €1,50).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Verse maaltijden worden via allerlei winkels aangeboden. Je hebt de supers, slagerijen en groentewinkels. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. In aanvulling daarop kan je je wenden tot de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Farmsum. Voorbeelden zijn grootschalige keukens die door heel Nederland aan huis bezorgen. Ook onderscheiden we nog zorgaanbieders en wijkrestaurants die ook een maaltijdvoorziening bieden.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente Delfzijl?
Door middel van www.delfzijl.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. Je leest hier o.a. hoe het zit met een maaltijdvoorziening die via de WMO kan worden aangeboden. Ook bestaan er andere regelingen vanuit de WLZ, onderdelen uit de zorgverzekeringswet (ZVW) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. uw huidige inkomen en uw spaargeld.