Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Delfzijl

Op zoek naar (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Delfzijl? Middels onze site tref je alle belangrijke aspecten. We vertellen je hoe maaltijdbezorging voor ouderen werkt, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Tevens bespreken we de diverse gerechten opties. Ben je al overtuigd? Ga dan verder naar leveranciers vergelijken. Zoekt u een oplossing voor kantoor? U kunt ook alles over bedrijfsmaaltijden checken. Magnetronmaaltijden hebben veel voordelen. Dit eten is geschikt voor iedereen en iedereen kan ze in principe moeiteloos zelf verwarmen. De ontwikkeling van deze maaltijden heeft zeker niet stilgestaan. Heb je nog brandende vragen? Probeer dan eerst te zoeken binnen onze paragraaf met vragen & antwoorden. Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Test dan voordelig de service met een proefpakket.

RegioGroningen
GemeenteDelfzijl
PlaatsDelfzijl
Postcode9934
Website gemeentewww.delfzijl.nl
maaltijden-aan-huis-delfzijl

Maaltijden aan huis thuisbezorgen?

Vergelijk alle aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Delfzijl?

Is al dat uitsloven in de keuken niks voor jou? Wil je meer tijd overhouden voor leuke dingen? Een verse kant en klare maaltijd kan voor iedereen geschikt zijn. De inkopen hoef je niet zelfstandig te doen en je bent geen tijd kwijt in de keuken. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. U kunt bijv. denkena aan: Sucadelapje, bladspinazie, krieltjes en/of Andijvie a la creme. Hieronder check je diverse groepen mensen die regelmatig gebruik maken van maaltijdbezorging:

 • Ouderen / senioren: Ouderen krijgen vaak thuismaaltijden aan huis. Geholpen door deze seniorenmaaltijden kunnen zij vaak nog jarenlang zelfstandig thuis blijven wonen. De gerechten zitten vol met groenten en belangrijke bouwstoffen, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en kan men eenvoudig opwarmen. Voor 70-plussers zijn voedzame gerechten onmisbaar. Bijvoorbeeld om de bloeddruk op peil te houden en ook om mentaal gezond te blijven. Leveranciers bieden steeds meer dieetmaaltijden. Voor bijna elk dieet of leefstijl zijn er specifieke keuzes te maken. Denk bijvoorbeeld aangemalen, glutenvrij, zoutarm, eiwitrijk, en diabetes, koolhydraatarm, vegetarisch, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking kunnen ook uitstekend gebruik maken van warme maaltijden aan huis. Daardoor behouden ze een stukje zelfstandigheid. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel gemak.
 • Drukke gezinnen: Gezinnen met kinderen zijn drukker dan ooit. Werk, studie en andere vrijetijdsbestedingen moeten gecombineerd worden. Boodschappen doen en koken is dan soms even teveel gevraagd. Door gezonde en verse maaltijden aan huis kan elk gezinslid genieten van lekker eten. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Alleenstaanden: School, werken, hobbies en andere bezigheden: soms kan de druk erg groot zijn. Iedere avond voor jezelf koken kan dan vaak lastig zijn. Zo nu en dan een kant-en-klaar maaltijd kan erg handig zijn en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Er gaan lekker veel groenten in en er zit weinig zout en vet in.

Keuzehulp: maaltijdservice Delfzijl

Op het moment dat je zoekt naar oplossingen voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Delfzijl dan zijn er in feite 3 opties: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje. Elke soort heeft zowel voor- als nadelen. De maaltijden verschillen als het gaat om hoe groot het aanbod is, onkosten, kwaliteit en bezorgintervallen.

 1. De koelverse maaltijd is een gerecht dat dagvers wordt gemaakt met verse producten. De maaltijden worden 1 of 2 keer per week bij je thuisbezorgd. De verpakkingen leg je kant en klaar in de koelkast. Bij koelvers heb je veel variatie in het menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd kent een ander proces. Nadat ze zijn gekookt wordt alles diep bevroren. De smaak (en vitamines) blijven hierdoor goed behouden. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. Normaal per box van 6 gerechten aan huis geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm thuisgeleverd. Zeker praktisch als het koken niet meer gaat en het opwarmen van een maaltijd ook niet wil. Vaak verzorgd door een lokale stichting.
maaltijdservice-ouderen-delfzijl

Vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In het volgende schema bekijk je een opsomming van bekende keukens voor tafeltje dekje in Delfzijl. Per aanbieder check je relevante zaken zoals het huidige assortiment en budget. Druk op de button van een bezorgservice om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke maaltijdservices van bezorgmaaltijden

In het schema hieronder bekijk je een weergave van plaatselijke bedrijven. Dat zijn bijv. zorginstellingen, supermarkten, cateraars, stichtingen, welzijnsorganisaties. Op dit platform vind je ook leveranciers in Achtkarspelen, Loppersum en Groningen.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Restaurant De AanlegKoningin Wilhelminapark 239934 EHDelfzijl
Keurslager KampsRegnerus Praediniusstraat 109951 CBWinsum
TSN ThuiszorgMeeden 3E9951 HZWinsum
SPAR GijzenHoofdstraat 449951 ACWinsum
TSN ThuiszorgJachtlaan 92-49934 JDDelfzijl
SWDWaddenweg 49933 KHDelfzijl
SPAR KappenKerkstraat 589945 SHWagenborgen
Restaurant Zonnehuis BetingeStaeteStaalstraat 19933 KJDelfzijl
BuurtzorgBorgweg 369951 BGWinsum
BuurtzorgFam Bronsweg 229945 PSWagenborgen
Database met gemeentelijke leveranciers van thuismaaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Stel ons dan op de hoogte per mail.

Overwerkmaaltijden in Delfzijl bezorgen

Zakelijke instellingen hebben baat bij overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor personeel dat wat langer doorgaat. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Dit kan incidenteel maar ook structureel. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. Bijgaand behandelen we een aantal voorbeelden .

 • Bedrijven en kantoren maken regelmatig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of als er klanten over de vloer komen. In die gevallen kun je als verantwoord bedrijf jouw werknemers een gezonde maaltijd voorschotelen.
 • Ook verzorgingslocaties (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Het seniorenrestaurant biedt soms ook ruimte voor bezoekers. In de regel zijn daarvoor afspraken gemaakt met populaire bedrijven voor kant-en-klare maaltijden in Delfzijl. Op die manier kunnen cliënten voordelig blijven eten.
 • De grotere thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via de thuiszorgbedrijven kan soms een levering worden ingepland voor het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. Soms bieden zij ook ondersteuning bij het eten zelf.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties bieden vaak verse maaltijden als extra service. Kinderen kunnen op die manier een voedzame, smakelijke en lekkere maaltijd gebruiken rond half 6 in de avond.

Vriesverse- en koelverse thuis laten bezorgen

Profiteer van het gemak: dagverse gerechten moeiteloos op tafel!


FAQ: vaak gestelde vragen m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen eigenlijk wel gezond?
Kant-en-klaar eten aan huis is gelukkig flink verbeterd. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten dan vroeger het geval was. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Delfzijl aan moet voldoen. Bereid met minimaal 150 gram groente, maximaal 2 gram zout, zo veel mogelijk met volkoren producten, maximaal 100 gram vis of vlees en genoeg eiwit (25 gram). Op de verpakking vind je een overzicht met voedingswaarden als energie, vetten, koolhydraten en vezels. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Uit welke onderdelen bestaat een bezorgmaaltijd?
Een gemiddelde ovenmaaltijd kent 3 onderdelen. Om te beginnen zijn dit groenten, vaak van het seizoen. Ten tweede de aardappelen, rijst of pasta producten. En ter afsluiting heb je iets met veel eiwitten zoals vlees/vis of een vervanger. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Je kunt kiezen uit 100% Hollandse kost, verse seizoensmaaltijden en recepten van over de hele wereld. Bijv. Kip piri piri, pilav rijst & Gebonden rundvleessoep.

Hoe snel kan ik een kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het verwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet ingewikkeld. Dit doe je in circa 25 – 40 minuten op 120 graden in de oven. Als dit te lang duurt dan bespaar je veel tijd met de magnetron. Vaak warm je het op in ongeveer 6 – 10 minuten op 550 – 750 Watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het gerecht thuisbezorgd in Delfzijl (al opgewarmd).

Hoeveel betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Delfzijl?
De tarieven van maaltijden aan huis zijn heel wisselend. Elke aanbieder hanteert zijn eigen prijzen. Met name het type maaltijd heeft zijn uitwerking op de prijs. Een gewoon goede vriesverse maaltijd is er al voor €4,65. Een koelverse maaltijd komt net wat hoger uit (vanaf €6,50. Voor een tafeltje dekje maaltijd betaal je ongeveer €8,00 tot €9,00 incl. bezorging. Wil je meer luxe? Neem dan ook een soepje (vanaf €1,45) en nagerecht (vanaf €1,25).

Waar kan ik maaltijden krijgen?
Verse maaltijden worden via allerlei winkels aangeboden. Je kunt natuurlijk terecht bij de supermarkt of een verswinkel. Je koopt hier maaltijden vaak uit voorraad. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. Als tweede mogelijkheid kan je je wenden tot de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Delfzijl. Dat zijn bijvoorbeeld grootschalige keukens die wekelijks maaltijden aan huis bezorgen. Ten derde kun je soms ook terecht bij zorginstellingen en wijkrestaurants die eigen maaltijdvoorzieningen in het leven hebben geroepen.

Zijn er subsidies beschikbaar vanuit de gemeente Delfzijl?
Aan de hand van www.delfzijl.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor een maaltijdvoorziening via de WMO-regeling (wet maatschappelijke ondersteuning). Ook heb je soms ook recht op zorg via de WLZ, onderdelen uit de zorgverzekeringswet (ZVW) en eventueel de bijzondere bijstand. De gemeente kijkt dan kritisch naar uw vermogen en inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Wagenborgen
 • Woldendorp
 • Termunten
 • Termunterzijl
 • Borgsweer
 • Krewerd
 • Holwierde
 • Bierum
 • Losdorp
 • Godlinze
 • Spijk
 • Farmsum
 • Meedhuizen