Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Huizinge

Zoekt u aanbieders van verse maaltijden aan huis voor ouderen in Huizinge? Via deze website bieden we alle belangrijke aspecten. We omschrijven precies hoe maaltijdbezorging werkt, en welke Nederlanders hier baat bij kunnen hebben. Tevens gaan we dieper in op de diverse soorten maaltijden. Snel bestellen? Je kunt hier ook leveranciers vergelijken. Zoekt u een oplossing voor kantoor? U kunt ook info over bedrijfsmaaltijden inzien. De magnetronmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. De smaak is echt prima en je warmt ze eenvoudig en snel op. Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Kom je er nog niet helemaal uit? Surf dan eerst verder naar de vragensectie (FAQ). Over enkele dagen de eerste maaltijden proeven? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioGroningen
GemeenteLoppersum
PlaatsHuizinge
Postcode9992
Website gemeentewww.loppersum.nl
maaltijden-aan-huis-huizinge

Maaltijden aan huis uitproberen?

Check alle aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Huizinge?

Vind jij koken niet leuk? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Zo’n lekkere kant en klare maaltijd neemt veel werk uit handen. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. Het wordt steeds populairder. U kunt bijv. denkena aan: Kipragout met Parijse wortelen en/of Glutenvrije spaghetti met courgette en kip. In onderstaande tekst beschrijven we voorbeelden van doelgroepen die profijt kunnen hebben van maaltijdbezorging:

  • Ouderen en bejaarden: 70-plussers die maken veelvuldig gebruik van thuismaaltijden. Dankzij speciale seniorenmaaltijden kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. Deze maaltijden zitten vol met groenten en belangrijke bouwstoffen, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en kan iedereen eenvoudig verwarmen. Voor de oudere doelgroep is gezond eten onmisbaar. Bijvoorbeeld om fit en sterk te blijven of om de werking van hersenen te stimuleren. Er bestaan ook veel verschillende dieetmaaltijden. Voor veel diëten en allergieën is er een geschikte maaltijd. U kunt denken aan zoutarm, lactosevrij, eiwitrijk, glutenvrij, en koolhydraatarm, vegetarisch, diabetes, natriumarm.
  • Hulpbehoevenden: Kwetsbaren zoals chronisch zieken maken graag gebruik van warme maaltijden aan huis. Daardoor kan deze doelgroep zonder veel extra zorg een maaltijd klaarmaken. Bij slik- of kauwproblemen bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook vaak uitkomst.
  • Families: In sommige gezinnen kan het er hectisch aan toe gaan. School, een drukke baan en sport/muziek wisselen elkaar snel af. Naar de winkel gaan en boodschappen doen schiet er dan wel eens bij in. Met behulp van gezonde en verse maaltijden aan huis schotel je iedereen iets lekkers voor. De tijd die je bespaart kun je besteden aan leuke dingen.
  • Eenpersoonshuishoudens: Werk, school, de sportschool en andere bezigheden: soms wordt er veel van je gevraagd. Zorgen voor gezond eten is soms teveel gevraagd. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief en het is nog gezond ook. Ze worden bereid met verse ingrediënten en er zit weinig zout en vet in.

Keuzehulp: maaltijdservice Huizinge

Als je op zoek bent naar warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Huizinge dan zijn er 3 keuzemogelijkheden: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Elke maaltijdvorm heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Zo verschillen de op het gebied van: aanbod, onkosten, bewaaradviezen en bezorging.

  1. De koelverse maaltijd wordt door een professionele kok met dagverse ingrediënten bereid. De maaltijden worden 1 of 2 keer per week bij je thuisbezorgd. Je bewaart het in de koelkast. Je kunt ze 3 tot 5 dagen houdbaar houden.
  2. Een diepvriesmaaltijd kent een ander proces. Nadat ze zijn gekookt wordt alles diep bevroren. Dit garandeert de smaak en versheid. In de vriezer blijft het wel tot een jaar goed. Normaliter wekelijks of om de week aan huis bezorgd.
  3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten warm thuisbezorgd. Ideaal in situatie waarbij u zelf niet meer kunt koken en als ook het opwarmen van een maaltijd niet lukt. U bent wel afhankelijk van de bezorgtijd.
maaltijdservice-ouderen-huizinge

Populaire maaltijdbezorgers vergelijken

Hieronder verstrekken we een opsomming van grote aanbieders van tafeltje dekje in Huizinge. Per aanbieder tref je details als assortiment en de kosten. Selecteer een organisatie om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Kleinschalige leveranciers van bezorgmaaltijden

In de tabel hierna bekijk je een verzameling plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Dit kunnen zijn stichtingen, zorginstellingen, slagerijen, welzijnsorganisaties, supermarkten. Op deze site vind je ook leveranciers in Usquert, Middelstum en Oldenzijl.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BuurtzorgOosterstraat 129989 ADWarffum
Restaurant HunsingoheerdBorgweg 1009981 CJUithuizen
BuurtzorgHavendwarsweg 2 C9981 JSUithuizen
SPAR BergstraDorpsstraat 19974 PNZoutkamp
TSN ThuiszorgBreekweg 2e9965 TELeens
TSN ThuiszorgStreeksterweg 229988 RCUsquert
Keurslager KampsRegnerus Praediniusstraat 109951 CBWinsum
SPAR DekkersNoorderstraat 209989 AAWarffum
Klooster&BurenProf. Poststraat 19977 RNKloosterburen
TSN ThuiszorgMeeden 3E9951 HZWinsum
Tabel met regionale aanbieders van magnetronmaaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Stuur ons dan een bericht.

Overwerkmaaltijden in Huizinge bezorgen

Bedrijven bestellen steeds vaker overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Op kantoor is er doorgaans geen gelegenheid om te koken. De maaltijdservice voor bedrijven levert snel een gezonde en betaalbare maaltijd af. Dit kan incidenteel maar ook structureel. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. Bijgaand beschrijven we enkele voorbeeldsituaties .

  • Kantoren of bedrijfspanden kunnen kiezen uit een ruim assortiment bedrijfsmaaltijden. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. In een dergelijke situatie wil je uiteraard zorgen dat er een gezonde en lekkere maaltijd klaar staat.
  • Ook veel zorginstellingen (o.a. woongroepen en dagbestedingen) verzorgen een warme maaltijd voor hun cliënten. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. In veel gevallen is dit contractueel geregeld met erkende keukens voor kant-en-klare maaltijden in Huizinge. Dat maakt dat het eten betaalbaar blijft.
  • Meerdere thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via deze instanties kan soms een levering worden ingepland voor het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. Soms bieden zij ook ondersteuning bij het bereiden en opwarmen van de maaltijden.
  • Ook de BSO (kinderopvang en kinderdagverblijven) bieden steeds vaker speciale verse maaltijden aan. De kinderen kunnen zodoende een smakelijke en gezonde maaltijd eten wanneer u bijvoorbeeld wat later bent.

Vriesverse- en koelverse maaltijden thuisbezorgd

Probeer het nu zelf: de lekkerste en meest voedzame menu’s zonder moeite op te warmen!


FAQ: vaak gestelde vragen m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen eigenlijk wel gezond?
Kant-en-klaar eten wordt steeds gezonder. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten ten opzichte van jaren geleden. Het Voedingscentrum geeft aan waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Huizinge aan moet voldoen. In het recept moet minimaal 150 gram groente zijn verwerkt, natriumarm, het liefst gekookt met volkoren artikelen, maximaal 100 gram vis of vlees en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op het etiket op de verpakking staat meestal een tabel met de voedingswaarden en eventuele kunstmatige toevoegingen. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Hoe wordt een bezorgmaaltijd samengesteld?
Een gemiddelde ovenmaaltijd kent 3 onderdelen. Om te beginnen zijn dit groenten, vaak van het seizoen. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. Afsluitend heb je iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Het assortiment kan per week verschillen. Zo zijn er 100% Hollandse kost, seizoensmaaltijden en inspirerende recepten. Onder andere Runderstoofpotje en Babi ketjap, mihoen goreng.

Hoe warm ik de kant-en-klaar maaltijd op in de magnetron?
Het bereiden van een dagverse- of bevroren maaltijd gaat heel gemakkelijk. Dit doe je in circa 20 minuten op 110 graden celsius in de oven. Heb je hier geen geduld voor? Dan zet je gewoon de magnetron aan. Meestal verwarm je het in circa 5 – 12 minuten op 600 – 850 Watt. Neem jij warme tafeltje dekje service? Dan wordt het eten gewoon thuisbezorgd in Huizinge (verwarmd).

Hoe duur is een thuisbezorgde avond maaltijd in Huizinge?
De prijzen van de verschillende maaltijden liggen ver uit elkaar. Elke bezorgdienst heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. In het bijzonder het type maaltijd zie je terug in de prijs. Een gemiddelde vriesverse maaltijd is er vanaf €4,75. Een koelverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (rond de €5,85. Voor tafeltje dekje (warme levering) betaal je nog weer zo’n €2,00 extra. Heb je graag iets voor en na? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,25) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €1,00).

Waar kan ik maaltijden kopen?
Er zijn veel verschillende leveranciers waar je maaltijden kunt kopen. Je hebt de supers, slagerijen en groentewinkels. Je koopt hier maaltijden vaak uit voorraad. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. Daarnaast kan je bestellen bij de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Huizinge. Het betreft cateraars en/of gespecialiseerde keuken die op bestelling wekelijks maaltijden bezorgen aan huis. Ook kun je soms ook terecht bij zorgverleners en wijkrestaurants die diverse maaltijdvoorzieningen aanbieden.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente Loppersum?
Via de info op www.loppersum.nl doorzoek je de specifieke subsidies binnen deze gemeente. Zo is er de mogelijkheid voor een maaltijdvoorziening via de WMO-regeling (wet maatschappelijke ondersteuning). Daarbij bestaan er andere regelingen via de WLZ (wet langdurige zorg), de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en eventueel de bijzondere bijstand. Men analyseert hiervoor allereerst uw vermogen en inkomen.