Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Loppersum

Oriënteert u zich op verse maaltijden aan huis voor ouderen in Loppersum? Via deze website tref je alles wat je moet weten. We vertellen je hoe maaltijdbezorging werkt, en welke Nederlanders hier baat bij kunnen hebben. Tevens behandelen we ook de aanwezige type maaltijden. Direct maaltijden laten leveren? Check dan het kopje organisaties vergelijken. Op zoek naar bijvoorbeeld overwerkmaaltijden? U kunt ook bedrijfsmaaltijden bekijken. De voordelen van magnetronmaaltijden zijn groot. Dit eten is geschikt voor iedereen en er is heel veel variatie in het aanbod. De ontwikkeling van deze maaltijden heeft zeker niet stilgestaan. Heb je nog brandende vragen? Check dan eerst antwoorden op de veel voorkomende vragen. Over enkele dagen de eerste maaltijden proeven? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioGroningen
GemeenteLoppersum
PlaatsLoppersum
Postcode9919
Website gemeentewww.loppersum.nl
maaltijden-aan-huis-loppersum

Maaltijden aan huis in huis halen?

Check de scherpe aanbiedingen en vraag een proefpakket aan

Warme maaltijden bestellen in Loppersum?

Houd je niet van koken? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Een dagelijkse kant en klare maaltijd kan voor iedereen geschikt zijn. Je bent niet meer afhankelijk van anderen en je bent geen tijd kwijt in de keuken. De laatste jaren maken steeds meer mensen er gebruik van. Selecteer bijvoorbeeld: Zalm remouladesaus groentemix gek aard en Gestoofde lamsschouder. In de volgende paragraaf tref je enkele voorbeelden van groepen mensen die veel profijt hebben van maaltijdbezorging:

 • Ouderen: Senioren bestellen dikwijls thuismaaltijden. Via speciale seniorenmaaltijden kunnen zij vaak nog jarenlang zelfstandig thuis blijven wonen. Deze maaltijden zitten vol groenten, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en staan binnen een paar minuten op tafel. Voor 70-plussers is een dagelijkse gezonde maaltijd cruciaal. Bijvoorbeeld om de bloeddruk op peil te houden of voor een beter geheugen en meer concentratie. Er zijn ook veel dieetmaaltijden ontwikkeld. Voor veel diëten en allergieën is er een geschikte maaltijd. Denk bijvoorbeeld aanglutenvrij, gemalen, zoutarm, lactosevrij, en koolhydraatarm, natriumarm, diabetes, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Gehandicapten kunnen ook uitstekend gebruik maken van warme maaltijden aan huis. Hierdoor kunnen ze zelfstandig eten en wonen. In het geval van kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook vaak uitkomst.
 • Jonge gezinnen: Gezinnen met kinderen zijn drukker dan ooit. Werk, hobbies en vrienden moeten allemaal in de agenda ingepast worden. Even tussendoor koken kan dan wel eens voor problemen zorgen. Met gezonde en verse maaltijden aan huis kan elk gezinslid genieten van lekker eten. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Studenten: School, werken, de fitness en andere vrijetijdsbestedingen: we staan nogal voor wat uitdagingen. Zorgen voor gezond eten is soms teveel gevraagd. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Ze worden bereid met seizoensgebonden producten en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Keuzehulp: maaltijdservice Loppersum

Als je op zoek bent naar warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Loppersum dan bestaan er drie opties om uit te kiezen: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje. Elke maaltijdvorm kent zijn eigen karakter en voordelen. De maaltijden verschillen als het gaat om hoe groot het aanbod is, prijzen, kwaliteit en bezorging.

 1. De koelverse maaltijd wordt 100% vers bereid met vaak lokale ingrediënten. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. Na bezorging sla je het eten op in de koelkast. Er is vaak een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. Zo blijft versheid, smaak en kleur in goede conditie. Het eten moet je in de vriezer bewaren. In de regel om de week aan huis bezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het warm opgediend bij u thuis. Ideaal indien u geen beschikking heeft over een keuken of als opwarmen simpelweg niet meer gaat. Er wordt geleverd op een vooraf besproken tijdstip.
maaltijdservice-ouderen-loppersum

Zoek en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In het volgende schema tref je een opsomming van bekende organisaties voor tafeltje dekje in Loppersum. Per organisatie doorzoek je eenvoudig specificaties zoals aantal maaltijden en de prijzen. Klik op een bedrijf om onze ervaringen te lezen.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale leveranciers van bezorgmaaltijden

Hieronder doorzoek je eenvoudig een opsomming van lokale bezorgservices. Voorbeelden zijn cateraars, welzijnsorganisaties, stichtingen, zorginstellingen, supermarkten. Op dit portaal vind je ook bedrijven en organisaties in Westerkwartier, Appingedam en Westerwolde.

LeverancierAdresPostcodePlaats
HSS HulpverleningStationslaan 109919 ABLoppersum
BuurtzorgFam Bronsweg 229945 PSWagenborgen
SPAR KappenKerkstraat 589945 SHWagenborgen
Restaurant De AanlegKoningin Wilhelminapark 239934 EHDelfzijl
Restaurant Zonnehuis WiemersheerdDe Schepperij 29919 HJLoppersum
Keurslager de JongOverdiep 129902 BXAppingedam
Restaurant Zonnehuis BetingeStaeteStaalstraat 19933 KJDelfzijl
Gezondheidscentrum OverdiepStadshaven 239902 DAAppingedam
TSN ThuiszorgJachtlaan 92-49934 JDDelfzijl
SWDWaddenweg 49933 KHDelfzijl
Tabel met regionale bedrijven van opwarmmaaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Meld dit bij onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Loppersum bezorgen

Bedrijven bestellen steeds vaker overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor een koopavond. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. De maaltijdservice voor bedrijven levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. Onderstaand behandelen we diverse opties .

 • Bedrijven en kantoren kiezen steeds vaker voor gezonde bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een deadline gehaald moet worden of als het personeel ‘s avond overwerkt. In een dergelijke situatie wil je uiteraard je werknemers de optie voor een warme maaltijd aanbieden.
 • Ook zorgorganisaties (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Er bestaan ook speciale seniorenrestaurants. Dikwijls hebben ze een overeenkomst met grote aanbieders van kant-en-klare maaltijden in Loppersum. Zo betalen cliënten niet teveel voor hun maaltijd.
 • Veel thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via deze instanties kan je informeren naar het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. Zij kunnen ook helpen bij het eten en het drinken.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf komen ouders vaak tegemoet met gezonde verse maaltijden. De kids kunnen daardoor een voedzame, smakelijke en lekkere maaltijd nuttigen als u tot laat werkt.

Vriesverse- en koelverse bij u thuisbezorgd?

Probeer het nu zelf: lekkere en voedzame gerechten binnen enkele minuten klaar!


FAQ: wat moet ik weten over maaltijdbezorging aan huis voor senioren?

Is het gezond om eten aan huis te laten bezorgen?
Kant-en-klaar eten is al lang niet meer zo slecht als het ooit was. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout ten opzichte van jaren geleden. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Loppersum de basis aan moet voldoen. Altijd zo’n 150 gram groente, maximaal 2 gram zout, voldoende volkoren ingrediënten, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en ten minste 25 gram eiwit. Op het etiket op de verpakking vind je vaak een tabel met de voedingswaarden en toevoegingen. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Wat gaat er in een bezorgmaaltijd?
De basissamenstelling van een ovenmaaltijd kent normaal gesproken 3 elementen. Allereerst hebben we de groenten. Ten tweede de aardappelen, rijst of pasta producten. En natuurlijk heb je vlees/vis/vleesvervangers. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Qua menu kan je veel kanten op. Je hebt een Nederlandse stamppot, seizoensmaaltijden en inspirerende recepten. Bijvoorbeeld Tortellini gevuld met kaas en Visschotel met wortel en gebakken aardappel.

Hoe maak ik een kant-en-klaar maaltijd klaar?
Het gereedmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet moeilijk. Je warmt dit op in ongeveer 30 – 40 minuten op 100 – 120 graden celsius in de oven. Duurt dit te lang? Dan kun je ook kiezen voor de magnetron. Vaak warm je het op in ongeveer 6 tot 10 minuten op 600 – 750 Watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan worden de kant en klaar maaltijden thuisbezorgd in Loppersum (al voorverwarmd).

Hoeveel betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Loppersum?
De prijzen die de maaltijdservices hanteren lopen flink uiteen. Elke aanbieder heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. Voornamelijk de maaltijdvorm zie je terug in de prijs. Vriesverse maaltijden zijn er vaak al vanaf €4,90. Een koelverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (zo’n €6,25. Voor tafeltje dekje (warme levering) geldt natuurlijk een toeslag van zo’n €1,50 – €2,00. Wil je jezelf echt verwennen? Neem dan ook een soepje (vanaf €1,40) en nagerecht (vanaf €1,50).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Je kunt terecht bij allerlei verschillende aanbieders. Denk dan bijvoorbeeld aan slagers, bakkers en supermarkten. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. Verder kan je je wenden tot de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Loppersum. Denk dan aan grote keukens die uitsluitend maaltijden in grote hoeveelheden koken. Als laatste is het af en toe ook mogelijk langs te gaan bij zorggroepen en wijkrestaurants die diverse maaltijdvoorzieningen aanbieden.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Loppersum?
Op www.loppersum.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. Je vind hier bijvoorbeeld uitleg over een maaltijdvoorziening die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. Daarnaast heb je soms ook recht op zorg via de WLZ, de Zvw (Zorgverzekeringswet) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. Men analyseert hiervoor allereerst vermogen op spaarrekeningen en huidige inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Middelstum
 • Huizinge
 • Westerwijtwerd
 • Toornwerd
 • Zijldijk
 • Oosterwijtwerd
 • Leermens
 • Eenum
 • Zeerijp
 • t Zandt
 • Wirdum
 • Garrelsweer
 • Stedum
 • Westeremden
 • Garsthuizen
 • Startenhuizen