Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Aa en Hunze

Heeft u belangstelling voor (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Aa en Hunze? Op deze pagina check je tips en adviezen. We omschrijven precies hoe maaltijdbezorging werkt, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Eveneens gaan we verder in op de diverse soorten maaltijden. Je kan ook snel verder gaan naar maaltijdvoorzieningen vergelijken. Zoekt u oplossingen voor bedrijven? U kunt ook informatie over bedrijfsmaaltijden raadplegen. De voordelen van magnetronmaaltijden zijn groot. De gerechten zijn erg voedzaam en het assortiment is gigantische groot. De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Zijn er onduidelijkheden? Bekijk dan eerst onze paragraaf met vragen & antwoorden. Wil je graag snel genieten van lekkere gerechten? Bekijk dan de actuele aanbiedingen.

RegioDrenthe
GemeenteAa en Hunze
PlaatsAa en Hunze
Postcode9461
Website gemeentewww.aaenhunze.nl
maaltijden-aan-huis-aa-en-hunze

Maaltijden aan huis thuisbezorgen?

Vergelijk alle aanbiedingen en probeer een proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Aa en Hunze?

Haal jij geen plezier uit koken? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Zo’n smaakvolle kant en klare maaltijd biedt erg veel pluspunten. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en je bent geen tijd kwijt in de keuken. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. Populair zijn bijvoorbeeld: Viergroentenstamppot, gehaktbal of Spek pannenkoek. Hieronder tref je diverse groepen mensen die geholpen zijn bij de maaltijdbezorging:

 • Senioren en ouderen: 70-plussers kiezen steeds vaker voor thuismaaltijden. Aan de hand van seniorenmaaltijden zijn ouderen veel zelfstandiger. De producten zitten vol groenten, bevatten weinig e-nummers of zout en kunnen gemakkelijk met de magnetron worden opgewarmd. Voor 70-plussers is een verantwoorde maaltijd cruciaal. Bijvoorbeeld om de bloeddruk op peil te houden of juist om op gewicht te komen en blijven. Het aanbod dieetmaaltijden neemt ook flink toe. Voor vrijwel ieder dieet worden er maatwerk oplossingen geboden. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan zoutarm, gemalen, lactosevrij, glutenvrij, en vegetarisch, natriumarm, diabetes, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken zijn zeer geholpen met warme maaltijden aan huis. Door die service hoeft er minder zorg ingekocht te worden. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel pluspunten.
 • Gezinnen met kinderen: Veel jonge families hebben een volle agenda. Studie, werk en hobby’s vereisen een goede planning. Boodschappen doen en koken schiet er dan wel eens bij in. Met behulp van gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin op die drukke dagen toch gezond eten. Op die manier bouw je wat meer rust in.
 • Afgestudeerden: Een drukke baan, sport en andere vrijetijdsbestedingen: soms kan de druk erg groot zijn. Iedere dag boodschappen doen en koken is vaak geen optie. Gelukkig is het aanbod kant-en-klaar steeds beter en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Er zitten lekker veel groenten in en ze bevatten weinig onnodige toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Aa en Hunze

Als je op zoek bent naar warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Aa en Hunze dan heb je eigenlijk 3 opties om uit te kiezen: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Iedere maaltijdvorm heeft zowel voor- als nadelen. We vertellen je hieronder meer over de breedte van het assortiment, kosten, smaak en leveropties.

 1. De koelverse maaltijd wordt vers bereid met seizoensgebonden producten. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. Na bezorging sla je het eten op in de koelkast. Het eten is houdbaar tot zo’n 5 dagen na levering.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. De smaak (en vitamines) blijven hierdoor goed behouden. Het eten moet je in de vriezer bewaren. Normaal elke week 1 keer afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten warm geleverd. Zeer geschikt indien u geen beschikking heeft over een keuken en het opwarmen van een maaltijd ook niet wil. U kunt dan niet zelf het tijdstip van eten bepalen.
maaltijdservice-ouderen-aa-en-hunze

Vind en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In het volgende schema check je een database met populaire keukens voor tafeltje dekje in Aa en Hunze. Per instantie vind je informatie als assortiment en de tarieven. Druk op de knop van een organisatie voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke leveranciers van opwarmmaaltijden

In het schema hieronder vind je een weergave van gemeentelijke leveranciers. Bijvoorbeeld slagerijen, stichtingen, welzijnsorganisaties, cateraars, zorginstellingen. Op deze website vind je ook aanbieders in Noordenveld, Midden-Drenthe en Opsterland.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Slagerij BoxemDe Trog 29461 DCGieten
BuurtzorgAziëlaan 229501 AAStadskanaal
Restaurant Maarsheerd – BCMMaarsdreef 19501 AMStadskanaal
Woonzorgcentrum MozaiekLudinge 139471 JDZuidlaren
Icare – DekelhemBoddeveld 19461 JAGieten
Woonzorgcentrum De WenningMolencamp 419451 GJRolde
Slagerij de VriesStationsweg 28a9471 GRZuidlaren
Keurslagerij BraamskampGrolloërstraat 22a9451 KBRolde
BuurtzorgOude Rijksweg 26a9481 CBVries
Dignis – ‘t HolthuysWepel 29468 HGAnnen
Weergave met lokaal georiënteerde maaltijdservices van kant-en-klaar maaltijden. Aanvullen of wijzigen? Stuur ons dan een bericht.

Overwerkmaaltijden in Aa en Hunze bezorgen

Zakelijke instellingen kunnen veel baat hebben bij een overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor een koopavond. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. De maaltijdservice voor bedrijven kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. Er moet natuurlijk wel voldoende koelruimte beschikbaar zijn. Onderstaand behandelen we een aantal voorbeelden .

 • Bedrijven en kantoren kiezen steeds vaker voor gezonde bedrijfsmaaltijden. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of als er nog even door vergaderd moet worden. Als onderneming wil je natuurlijk jouw werknemers een gezonde maaltijd voorschotelen.
 • Ook zorgcentrums (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Het seniorenrestaurant biedt soms ook ruimte voor bezoekers. Vaak hebben ze afspraken gemaakt met erkende bezorgers van kant-en-klare maaltijden in Aa en Hunze. Zo betalen cliënten niet teveel voor hun maaltijd.
 • De grotere thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via de medewerkers kan je advies inwinnen over het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. In specifiek situaties helpen ze ook bij het eten en het drinken.
 • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) breiden hun dienstenpakket uit met verse maaltijden. De kids kunnen dan een voedzame, smakelijke en lekkere maaltijd nuttigen wanneer u bijvoorbeeld wat later bent.

Vriesverse- en koelverse thuis laten bezorgen

Ontdek de mogelijkheden: lekkere en voedzame gerechten moeiteloos op tafel!


FAQ: veelgestelde vragen en antwoorden m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe (on)gezond is eten aan huis bezorgen?
Het imago van kant-en-klaar eten is flink opgepoetst. Er zitten minder e-nummers, zout en andere toevoegingen in ten opzichte van jaren geleden. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Aa en Hunze normaliter aan moet voldoen. Altijd zo’n 150 gram groente, niet te veel zout, voldoende volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vis of vlees en ten minste 25 gram eiwit. Op het etiket vind je vaak een tabel met de voedingswaarden en toevoegingen. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Wat is de samenstelling van een bezorgmaaltijd?
Een reguliere ovenmaaltijd kent 3 afzonderlijke onderdelen. Ten eerste een ruime portie groenten. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. Afsluitend bevat je bord dan nog iets met veel eiwitten zoals vlees/vis of een vervanger. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Er is keuze uit typische Hollandse recepten, verse seizoensmaaltijden en culinaire verrassingen. Zoals Procureurlapje, wortelen, gekookte aardappelen en Sperziebonen met kipfilet in madrassaus en puree.

Hoe snel kan ik een kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het klaarmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd is kinderspel. Je plaatst het gerecht ongeveer 20 minuten op 110 graden in de oven. Als je toch wat sneller wilt eten dan kan het ook in de magnetron. Meestal verwarm je het in circa 6 – 10 minuten op 550 – 750 Watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het gerecht thuisbezorgd in Aa en Hunze (reeds verwarmd).

Wat zijn de gemiddelde kosten van een thuisbezorgde avond maaltijd in Aa en Hunze?
De kosten van de maaltijdservices liggen ver uit elkaar. Elke service heeft weer andere prijzen. Vooral het soort maaltijd heeft zijn uitwerking op de prijs. Een vriesverse maaltijd is er al vanaf €4,65. Zo’n koelverse maaltijd is vaak wat duurder (vanaf €6,45. Voor een warme levering (tafeltje dekje) betaal je nog weer zo’n €2,00 extra. Wil je een complete maaltijd? Kies dan ook een soep (vanaf €1,65) en dessert (vanaf €1,30).

Waar kan ik kant-en-klaar maaltijden vinden?
Kant-en-klaar koop je bij heel uiteenlopende bedrijven. Onder andere verswinkels, eetzaken en supermarkten. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. Ten tweede is er de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Aa en Hunze. Dat zijn bijvoorbeeld professionele keukens waarbij je op abonnementsbasis maaltijden kunt bestellen. Als laatste onderscheiden we nog zorgverleners en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Aa en Hunze?
Op de website www.aaenhunze.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. Zo kun je informeren naar een maaltijdvoorziening die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. In aanvulling hierop heb je soms ook recht op zorg via de WLZ (wet langdurige zorg), de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Men analyseert hiervoor allereerst het inkomen en/of het vermogen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Annerveenschekanaal
 • Oud Annerveen
 • Spijkerboor
 • Nieuw Annerveen
 • Eexterveen
 • Eexterveenschekanaal
 • Gieterveen
 • Nieuwediep
 • Gasselternijveen
 • Gasselternijveenschemond
 • Annen
 • Schipborg
 • Amen
 • Papenvoort
 • Marwijksoord
 • Nooitgedacht
 • Rolde
 • Nijlande
 • Eldersloo
 • Ekehaar
 • Geelbroek
 • Eleveld
 • Deurze
 • Balloo
 • Balloërveld
 • Gieten
 • Gasselte
 • Eext
 • Eexterzandvoort
 • Anderen
 • Gasteren
 • Anloo
 • Schoonloo
 • Grolloo
 • Vredenheim