Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Aalsmeer

Op zoek naar leveranciers van lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Aalsmeer? Middels onze site lees je relevante info. We omschrijven precies hoe maaltijdbezorging voor thuis werkt, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Tevens vertellen we meer over de aanwezige gerecht-mogelijkheden. Wil je komende week al eten laten komen? Ga dan naar instellingen vergelijken. Zoekt u oplossingen voor bedrijven? U kunt ook bedrijfsmaaltijden bekijken. De voordelen van magnetronmaaltijden zijn groot. Ze smaken ontzettend goed en het staat binnen mum van tijd op tafel. De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Is er nog wat onduidelijk? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen. Over enkele dagen de eerste maaltijden proeven? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioNoord-Holland
GemeenteAalsmeer
PlaatsAalsmeer
Postcode1431
Website gemeentewww.aalsmeer.nl
maaltijden-aan-huis-aalsmeer

Maaltijden aan huis zelf ervaren?

Vergelijk alle aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Aalsmeer?

Ben jij geen goede kok? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Een gezonde kant en klare maaltijd neemt veel werk uit handen. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. Het wordt steeds populairder. Populair zijn bijvoorbeeld: Gebonden tomatensoep en/of Jumping Jack Salmon. In onderstaande tekst benoemen we enkele voorbeelden van groepen mensen die geholpen zijn bij de maaltijdbezorging:

 • Senioren / bejaarden: Senioren hebben veel baat bij thuismaaltijden. Via speciale seniorenmaaltijden zijn ouderen veel zelfstandiger. Deze kant-en-klaar producten zijn tegenwoordig erg gezond, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en zijn simpel op te warmen. Voor ouderen is een dagelijkse gezonde maaltijd onmisbaar. Bijvoorbeeld om de bloeddruk op peil te houden of juist om op gewicht te komen en blijven. Het aanbod met dieetmaaltijden groeit daarbij snel. Voor vrijwel ieder dieet zijn er wel oplossing te vinden. Denk bijvoorbeeld aaneiwitrijk, lactosevrij, zoutarm, gemalen, en koolhydraatarm, vegetarisch, diabetes, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking zijn ook afnemers van warme maaltijden aan huis. Op deze manier blijft men altijd een beetje zelfstandigheid houden. Bij moeite met kauwen en slikken bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel oplossingen.
 • Gezinnen: In veel families is het vaak een drukte van jewelste. Werk, studie en andere vrijetijdsbestedingen hebben een grote impact op onze agenda. Even snel een maaltijd maken kan dan wel eens voor problemen zorgen. Dankzij gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin op die drukke dagen toch gezond eten. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Alleenstaanden: Studeren, de sportschool en familie en vrienden: er komt dagelijks heel veel op ons af. Iedere dag boodschappen doen en koken schiet er dan wel eens bij in. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief die ook nog eens erg voedzaam zijn. Er zitten lekker veel groenten in en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Keuzehulp: maaltijdservice Aalsmeer

Als je graag gebruik wil maken van warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Aalsmeer dan zijn er 3 keuzemogelijkheden: koelverse-, diepvries-, en tafeltje dekje maaltijden. Elke soort heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. Let goed op de verschillen in de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, budget, houdbaarheid en betaal- en bezorgmogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd wordt vers bereid met seizoensgebonden producten. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. De maaltijden bewaar je in de koelkast. Het eten is houdbaar tot zo’n 5 dagen na levering.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. Dit garandeert de smaak en versheid. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. Dikwijls per box van 6 gerechten aan huis geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm aan huis geleverd. De oplossing wanneer u geen keuken heeft of als opwarmen simpelweg niet meer gaat. U bent wel afhankelijk van de bezorgtijd.
maaltijdservice-ouderen-aalsmeer

Vind en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In het schema hierna tref je een lijst met populaire bezorgers van tafeltje dekje in Aalsmeer. Per bedrijf bekijk je details als het huidige assortiment en vanafprijs. Druk op de button van een instantie voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde instanties van magnetronmaaltijden

In de volgende tabel bieden we een weergave van lokaal georiënteerde aanbieders. Bijvoorbeeld zorginstellingen, slagerijen, welzijnsorganisaties, cateraars, stichtingen. Elders op deze website vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Weesp, Uithoorn en Huizen.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Zorgcentrum AelsmeerMolenpad 21431 BZAalsmeer
De Rusthoeve – De PopulierPopulierenstraat 11441 DPPurmerend
Zorgcirkel – De ViervorstPrimulastraat 821441 HCPurmerend
Restaurant Voor ElkaerNobelhof 11433 JZKudelstaart
Slagerij SteenZijdstraat 111431 EAAalsmeer
Keurslagerij BaderZijdelwaardplein 711422 DLUithoorn
Restaurant Het HofpleinClematisstraat 161431 SEAalsmeer
Toko Toko PandanArthur van Schendellaan 361422 LDUithoorn
BuurtzorgSchouwstraat 121435 KNRijsenhout
Keurslager KruyswijkOphelialaan 1551431 HDAalsmeer
Tabel met plaatselijke bezorgservices van thuismaaltijden. Wijzigen of aanvullen? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Overwerkmaaltijden in Aalsmeer bezorgen

Bedrijven kunnen profiteren van speciale overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. Hierna sommen we enkele voorbeelden op .

 • Bedrijven en kantoren kunnen kiezen uit een ruim assortiment bedrijfsmaaltijden. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of als er klanten over de vloer komen. Als bedrijf kun je dan via de cateraar attent zijn en zorgen dat er een lekkere warme maaltijd op hen staat te wachten.
 • Ook veel zorginstellingen (o.a. woongroepen en dagbestedingen) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. In veel gevallen hebben ze een overeenkomst met landelijke aanbieders van kant-en-klare maaltijden in Aalsmeer. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
 • Veel thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via deze zorgbedrijven kan soms een levering worden ingepland voor het laten leveren van maaltijden op vaste dagen. In specifiek situaties helpen ze ook bij het bereiden en klaarzetten van het eten.
 • Ook de kinderopvang (denk aan een kinderdagverblijf of BSO) kunnen ouders ontlasten met verse maaltijden. Kinderen kunnen zo een lekkere en gezonde maaltijd nemen als u tot laat werkt.

Vriesverse- en koelverse aan huis laten bezorgen?

Probeer het zelf: dagverse gerechten moeiteloos op tafel!


FAQ: vaak gestelde vragen m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe gezond of ongezond is eten aan huis bezorgen?
Het imago van kant-en-klaar eten is flink opgepoetst. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen vergeleken met 5 – 10 jaar terug. Het Voedingscentrum geeft aan waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Aalsmeer in de regel aan moet voldoen. Tussen de 175 en 200 gram groente, niet te veel zout, zo veel mogelijk met volkoren producten, max. 100 gram aan vlees of vis en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op de omdoos vind je vaak een tabel met de ingrediënten en voedingswaarden. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Wat zit er in een bezorgmaaltijd?
Een doorsnee-ovenmaalltijd bestaat uit 3 componenten. Allereerst is dit natuurlijk veel groente. Verder heb je een volkoren product of aardappelen. Ten derde heb je iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Zo zijn er Typisch Nederlandse maaltijden, gerechten met producten van het seizoen en inspirerende recepten. Zoals Groenteburger, prei, aardappelen of Hollandse erwtensoep met rookworst.

Hoe snel kan ik een kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het bereiden van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet moeilijk. Je verwarmt het gerecht in ongeveer 30 minuten op 110 – 125 graden celsius in de oven. Wanneer je sneller wilt eten dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Opwarmen gaat in zo’n 5 – 10 minuten op 600 – 850 Watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het gerecht thuisbezorgd in Aalsmeer (warm).

Hoeveel betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Aalsmeer?
De tarieven van maaltijden aan huis variëren nogal. Elke bezorgdienst heeft weer andere prijzen. Met name het type maaltijd zie je terug in de prijs. Een gewoon goede vriesverse maaltijd is er al voor €4,65. Een koelverse maaltijd is vaak wat duurder (rond de €6,45. Voor een tafeltje dekje maaltijd betaal je ongeveer €8,00 tot €9,00 incl. bezorging. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Neem dan ook een soepje (vanaf €1,65) en/of een toetje na (vanaf €1,15).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Je kunt terecht bij allerlei verschillende aanbieders. Ten eerst zijn er supermarkten en slagers. Je koopt hier maaltijden vaak uit voorraad. Soms wordt er ook bezorgd. Ten tweede kan je je aanmelden bij een maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Aalsmeer. Het betreft speciaal ingerichte keukens waarbij je op abonnementsbasis maaltijden kunt bestellen. Als laatste hebben we nog de zorgorganisaties en wijkrestaurants die ook een maaltijdvoorziening bieden.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente Aalsmeer?
Op de website www.aalsmeer.nl doorzoek je de specifieke subsidies binnen deze gemeente. Je vind hier bijvoorbeeld uitleg over een maaltijdvoorziening die via de WMO wordt verstrekt. In aanvulling hierop heb je soms ook recht op zorg vanuit de WLZ, de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. Er wordt hierbij gekeken naar het inkomen, vermogen en de zorgindicatie.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Kudelstaart