Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Aalten

Op zoek naar (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Aalten? Via deze website verstrekken we een uitgebreide beschrijving. We vertellen je hoe maaltijdbezorging voor senioren werkt, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Daarbij leggen we alles uit over de diverse maaltijd-mogelijkheden. Wil je komende week al eten laten komen? Ga dan naar leveranciers vergelijken. Daarbij kunt u ook bedrijfsmaaltijden bekijken. Magnetronmaaltijden hebben veel voordelen. De smaak is echt prima en het assortiment is gigantische groot. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Kom je er nog niet helemaal uit? Bekijk dan eerst de meestgestelde vragen. Zelf ervaren hoe lekker deze gerechten zijn? Test dan voordelig de service met een proefpakket.

RegioGelderland
GemeenteAalten
PlaatsAalten
Postcode7121
Website gemeentewww.aalten.nl
maaltijden-aan-huis-aalten

Maaltijden aan huis zelf ervaren?

Bekijk interessante aanbiedingen en vraag een proefpakket aan

Warme maaltijden bestellen in Aalten?

Is al dat uitsloven in de keuken niks voor jou? Zoek je manieren om tijd te besparen? Zo’n lekkere kant en klare maaltijd is een uitkomst voor veel mensen. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en je hoeft niet zelf te koken. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. U kunt denken aan maaltijden als: Kaaskroketjes & Pastaschotel: kip met broccoli. In de box hieronder check je verschillende groepen die gebruikmaken van de maaltijdbezorging:

 • Ouderen en bejaarden: 70-plussers kiezen steeds vaker voor thuismaaltijden. Via speciale seniorenmaaltijden is het makkelijk om langer zelfstandig te wonen. De kant-en-klaar producten zitten vol groenten, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en hoeven alleen maar even in de magnetron of oven. Voor 70-plussers is een dagelijkse gezonde maaltijd essentieel. Bijvoorbeeld om de kans op hart- en vaatziekten te verlagen of om gewicht te verliezen. Leveranciers bieden steeds meer dieetmaaltijden. Voor bijna elk dieet of leefstijl is er een geschikte maaltijd. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan gemalen, lactosevrij, glutenvrij, eiwitrijk, en koolhydraatarm, vegetarisch, vetarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken profiteren ook flink van warme maaltijden aan huis. Door die kant-en-klaar oplossingen hebben ze minder zorg en ondersteuning nodig. Wanneer mensen last hebben van kauw- of slikproblemen, dan bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel oplossingen.
 • Jonge gezinnen: In veel families is het vaak een drukte van jewelste. School, een drukke baan en sport/muziek wisselen elkaar snel af. Naar de winkel gaan en boodschappen doen is simpelweg niet elke avond mogelijk. Door gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin toch gezond eten. De tijd die je bespaart kun je besteden aan leuke dingen.
 • Eenpersoonshuishoudens: School, werken, hobbies en familie en vrienden: we hebben een bomvolle agenda. Iedere dag boodschappen doen en koken is vaak geen optie. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing en het is vaak nog erg gezond ook. Ze worden bereid met verse ingrediënten en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Aalten

Wanneer je je oriënteert op warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Aalten dan bestaan er 3 alternatieven: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje. Elke vorm heeft positieven en negatieven kanten. Let goed op de verschillen in de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, tarieven, smaak en bezorging.

 1. Een koelverse maaltijd is een gerecht dat dagvers wordt gemaakt met verse producten. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. Je kunt deze bewaren in de koelkast. Je kunt ze 3 tot 5 dagen houdbaar houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na bereiding direct ingevroren. Smaak, geur en vitamines blijven zo optimaal behouden. Het eten moet je in de vriezer bewaren. Vaak elke week 1 keer op locatie geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm aan huis geleverd. Zeer geschikt wanneer het koken niet meer gaat en als ook het opwarmen van een maaltijd niet lukt. In veel gemeenten wordt dit rondgebracht door vrijwilligers.
maaltijdservice-ouderen-aalten

Vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In onderstaand schema bieden we een weergave van professionele organisaties voor tafeltje dekje in Aalten. Per bedrijf bekijk je details als aanbod en vanafprijs. Klik op een aanbieder voor aanvullende details.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale instanties van senioren maaltijden

In het schema hierna bieden we een overzicht met lokaal georiënteerde maaltijdvoorzieningen. Dat kunnen o.a. zijn: supermarkten, stichtingen, cateraars, zorginstellingen, welzijnsorganisaties. Op dit platform vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Montferland, Winterswijk en Rheden.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Slagerij GleisPrinsenstraat 107121 AGAalten
Hulpdienst Helpende Hand en Tafeltje DekjeRapenburgsestraat 337131 CWLichtenvoorde
Keurslager SchuurmanRapenburgsestraat 367131 CZLichtenvoorde
Marga KlompeAmbthuiswal 17126 BCBredevoort
BuurtzorgStationsstraat 32 A7122 ATAalten
HarmkooktLaan van Hilbelink 6-27101 WGWinterswijk
Stichting Tafeltje-DekjeMarkerinkdijk 307122 RKAalten
Marga KlompeGradus Kobusstraat 187103 VXWinterswijk
SPAR MaaltijdserviceMisterstraat 57126 CABredevoort
Marga KlompeGeurdenstraat 17122 CGAalten
Opsomming met kleinschalige instanties van opwarmmaaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Meld dit bij onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Aalten bezorgen

Kantoren en bedrijven maken regelmatig gebruik van zogenaamde overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld als er in de avond nog even doorgewerkt wordt. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. De maaltijdservice voor bedrijven levert snel een gezonde en betaalbare maaltijd af. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. Het bedrijfspand moet natuurlijk wel beschikken over koelfaciliteiten. In het gedeelte hieronder behandelen we diverse opties .

 • Kantoren of bedrijfspanden maken regelmatig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of wanneer een vergadering uitloopt. Als bedrijf kun je dan via de cateraar attent zijn en zorgen dat er een lekkere warme maaltijd op hen staat te wachten.
 • Ook zorgorganisaties (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. In veel gevallen werken ze samen met professionele aanbieders van kant-en-klare maaltijden in Aalten. Dit resulteert in betaalbare maaltijden voor bewoners.
 • Een groot aantal thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via de thuiszorgbedrijven kan je advies inwinnen over de warme tafeltje dekje service (dagelijks aan huis). Soms bieden zij ook ondersteuning bij het eten en het drinken.
 • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) komen ouders vaak tegemoet met gezonde verse maaltijden. Kinderen kunnen op die manier een lekkere en gezonde maaltijd gebruiken als u tot laat werkt.

Vriesverse- en koelverse bij u thuis laten bezorgen?

Ontdek de mogelijkheden: groenterijke gerechten in een handomdraai klaar!


FAQ: vaak gestelde vragen m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe gezond of ongezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten aan huis is gelukkig flink verbeterd. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen ten opzichte van jaren geleden. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Aalten aan moet voldoen. Minimaal 150 gram aan verse groente, maximaal 2 gram zout, bij voorkeur met volkoren graanproducten, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en voldoende eiwitten. Op de verpakking vind je informatie over voedingswaarden als zout, vet en overige toevoegingen. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Hoe ziet een normale bezorgmaaltijd eruit?
Een gemiddelde ovenmaaltijd kent 3 onderdelen. Ten eerste is dit natuurlijk veel groente. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). En natuurlijk heb je vlees/vis/vleesvervangers. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Je kunt genieten van Typisch Nederlandse maaltijden, verse seizoensmaaltijden en recepten van over de hele wereld. Bijv. Sucadelapje, sperziebonen, aardappelpuree en Maaltijdsalade met kip en avocado.

Hoe moet ik de kant-en-klaar maaltijd verwarmen?
Het verwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is simpel. Je warmt dit op in ongeveer 30 minuten op 110 – 125 graden celsius in de oven. Mocht je dit te lang duren dan kan het een stuk sneller met de magnetron. Vaak warm je het op in ongeveer 5 – 12 minuten op 600 – 800 Watt. Kies je specifiek voor een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het netjes thuisbezorgd in Aalten (verwarmd).

Wat is de prijs van een thuisbezorgde avond maaltijd in Aalten?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices zijn heel wisselend. Elke maaltijdbezorger hanteert zijn eigen prijzen. Vooral het soort maaltijd dat je kiest heeft zijn doorwerking op de prijs. Een reguliere vriesverse maaltijd bestel je al vanaf €4,75. Zo’n koelverse maaltijd is vaak wat duurder (gemiddeld €6,35. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) betaal je ongeveer €8,00 tot €9,00 incl. bezorging. Heb je graag iets voor en na? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,35) en/of een toetje na (vanaf €1,10).

Bij wat voor bedrijven kan ik terecht?
Je kunt terecht bij allerlei verschillende aanbieders. Je kunt natuurlijk terecht bij de supermarkt of een verswinkel. Je koopt hier maaltijden vaak uit voorraad. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. Verder kan je je aanmelden bij een maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Aalten. Onder andere grootschalige keukens waarbij je op abonnementsbasis maaltijden kunt bestellen. Ook bestaan er ook nog (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants die diverse maaltijdvoorzieningen aanbieden.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Aalten?
Op www.aalten.nl kun je meer informatie bekijken over subsidies. Je leest hier o.a. hoe het zit met een maaltijdvoorziening die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. Verder heb je soms ook recht op zorg vanuit de WLZ, de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en eventueel de bijzondere bijstand. Er wordt hierbij gekeken naar uw vermogen en inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Bredevoort
 • De Heurne
 • Dinxperlo