Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Achtkarspelen

Oriënteert u zich op verse maaltijden aan huis voor ouderen in Achtkarspelen? Via deze website bieden we een uitgebreide beschrijving. Zo leggen we uit hoe maaltijdbezorging voor thuis werkt, en voor welke groepen mensen het een uitkomst biedt. Verder gaan we verder in op de huidige maaltijdopties. Snel bestellen? Je kunt hier ook maaltijdservices vergelijken. Zoekt u oplossingen voor bedrijven? U kunt ook alles over bedrijfsmaaltijden checken. Magnetronmaaltijden bevallen de meest klanten erg goed. Het eten is erg smaakvol en het assortiment is gigantische groot. De specifieke kooktechnieken voor deze gerechten zijn erg innovatief. Zijn er onduidelijkheden? Surf dan eerst verder naar onze paragraaf met vragen & antwoorden. Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioFriesland
GemeenteAchtkarspelen
PlaatsAchtkarspelen
Postcode9285
Website gemeentewww.grootegast.nl
maaltijden-aan-huis-achtkarspelen

Maaltijden aan huis laten bezorgen?

Vergelijk interessante aanbiedingen en probeer een proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Achtkarspelen?

Is al dat uitsloven in de keuken niks voor jou? Wil je meer tijd overhouden voor leuke dingen? Een verse kant en klare maaltijd is een prettige ervaring. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en je hoeft niet zelf te koken. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. U kunt bijv. denkena aan: Zalm in vissaus, wortelen een aardappelpuree en/of Babi pangang. In onderstaande tekst tref je meerdere segmenten Nederlanders die veel kunnen hebben aan maaltijdbezorging:

 • Ouderen / senioren: Oudere mensen bestellen dikwijls thuismaaltijden. Geholpen door deze seniorenmaaltijden zijn ouderen veel zelfstandiger. De gerechten zijn erg voedzaam, zijn niet zo zout en vet en hoeven alleen maar even in de magnetron of oven. Voor ouderen is elke dag een uitgebalanceerde maaltijd enorm belangrijk. Bijvoorbeeld om een hoge bloeddruk tegen te gaan of voor een beter geheugen en meer concentratie. Er zijn ook veel dieetmaaltijden ontwikkeld. Voor zo’n beetje ieder dieet en/of leefstijl zijn er wel oplossing te vinden. U kunt denken aan eiwitrijk, glutenvrij, lactosevrij, zoutarm, en koolhydraatarm, vetarm, vegetarisch, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken zijn zeer geholpen met warme maaltijden aan huis. Hierdoor kunnen ze zelfstandig eten en wonen. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook vaak uitkomst.
 • Jonge gezinnen: In sommige gezinnen kan het er hectisch aan toe gaan. Werk, feestjes en hobbies vereisen een goede planning. Een verse maaltijd op tafel zetten is dan soms even teveel gevraagd. Met gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin op die drukke dagen toch gezond eten. Op die manier bouw je wat meer rust in.
 • Jongvolwassenen: Studeren, de fitness en afspraken met vrienden: soms kan de druk erg groot zijn. Dagelijks een verse en gevarieerde maaltijd koken kan dan vaak lastig zijn. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief en het is nog gezond ook. Er gaan lekker veel groenten in en er zit weinig zout en vet in.

Keuzehulp: maaltijdservice Achtkarspelen

Als je graag gebruik wil maken van warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Achtkarspelen dan heb je eigenlijk 3 varianten: koelverse-, diepvries-, en tafeltje dekje maaltijden. Elke maaltijdvorm heeft zowel voor- als nadelen. De maaltijden verschillen als het gaat om assortiment, budget, smaak en afleveropties.

 1. Een koelverse maaltijd wordt door een professionele kok met dagverse ingrediënten bereid. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. Na levering zet je het in de koelkast. Er is vaak een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd kent een ander proces. Nadat ze zijn gekookt wordt alles diep bevroren. Zo blijft versheid, smaak en kleur in goede conditie. In de vriezer blijft het wel tot een jaar goed. Meestal per box van 6 gerechten op locatie geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten vers gekookt en warm bezorgd. De oplossing indien u geen beschikking heeft over een keuken en als een maaltijd opwarmen ook niet zelfstandig lukt. U bent wel afhankelijk van de bezorgtijd.
maaltijdservice-ouderen-achtkarspelen

Vergelijk maaltijdbezorgers met landelijke bezorging

In het volgende schema bieden we een weergave van landelijke leveranciers van tafeltje dekje in Achtkarspelen. Per instantie doorzoek je eenvoudig details als het type maaltijden en een prijsindicatie. Klik op de knop van een bezorgservice om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale maaltijdvoorzieningen van senioren maaltijden

Hierna bieden we een weergave van regionale maaltijdvoorzieningen. Bijvoorbeeld supermarkten, slagerijen, zorginstellingen, welzijnsorganisaties, stichtingen. Elders op deze website vind je ook bedrijven en organisaties in Westerwolde, Westerkwartier en Pekela.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BuurtzorgVoorstraat 46a9285 NTBuitenpost
Restaurants: Eten ‘Bij de buren’Noorderkroon 1009301 JVRoden
BuurtzorgRoderweg 869311 PBNieuw-Roden
SPAR MaaltijdserviceFoarwei 819298 JDKollumerzwaag
SPAR DrogehamDe Buorren 269289 HGDrogeham
Alles ûnder ien DakE.M. Beimastrjitte 339261 VGEastermar
BuurtzorgVoorstraat 549291 CLKollum
SPAR BijlsmaGreate Buorren 409263 PNGarijp
Keurslager BeetsHeerestraat 599301 AERoden
Zorggroep – Meckama StateTsjerk Hiddesstraat 429291 AMKollum
Schema met plaatselijke aanbieders van senioren maaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Informeer dan onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Achtkarspelen bezorgen

Bedrijven en kantoren kunnen profiteren van speciale overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Dit kan incidenteel maar ook structureel. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. Hierna behandelen we een aantal voorbeelden .

 • Organisaties kunnen kiezen uit een ruim assortiment bedrijfsmaaltijden. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of wanneer een vergadering uitloopt. Als bedrijf kun je dan via de cateraar jouw werknemers een gezonde maaltijd voorschotelen.
 • Ook verzorgingslocaties (dagbesteding en woonlocaties) verzorgen een warme maaltijd voor hun cliënten. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. Vaak zijn daarvoor afspraken gemaakt met professionele bezorgers van kant-en-klare maaltijden in Achtkarspelen. Soms bieden zij ook een boodschappenservice.
 • Veel thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via deze zorgbedrijven kun je in contact komen met leveranciers voor het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. Zij kunnen ook helpen bij het toedienen van het eten.
 • Ook de kinderopvang (denk aan een kinderdagverblijf of BSO) vragen steeds meer om verse maaltijden. Kinderen kunnen zo een smaakvolle en gezonde maaltijd nuttigen alvorens ze naar huis gaan.

Vriesverse- en koelverse aan huis laten bezorgen?

Probeer het zelf: lekkere en voedzame gerechten snel op tafel!


FAQ: alle veelgestelde vragen rondom maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe gezond is eten aan huis bezorgen?
Het imago van kant-en-klaar eten is flink opgepoetst. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout ten opzichte van jaren geleden. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Achtkarspelen aan moet voldoen. 150 – 200 gram groente, niet te veel zout, bij voorkeur met volkoren graanproducten, maximaal 100 gram vlees of vis per persoon en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op de omdoos vind je een overzicht met voedingswaarden als zout, vet en overige toevoegingen. 1 portie bevat tussen de 400 – 700 Kcal.

Wat is de samenstelling van een bezorgmaaltijd?
Een doorsnee-ovenmaalltijd kent 3 afzonderlijke onderdelen. Om te beginnen zijn dit groenten, vaak van het seizoen. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). Ten derde heb je iets met veel eiwitten zoals vlees/vis of een vervanger. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Zo zijn er een Nederlandse stamppot, verse gerechten met seizoensproducten en bijzondere recepten. Zoals Pasta/tonijnschotel & Bami goreng met kipsaté.

Hoe maak ik een kant-en-klaar maaltijd klaar?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet ingewikkeld. Dit doe je in circa 25 minuten op 100 – 120 graden in de oven. Wanneer je sneller wilt eten dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Meestal verwarm je het in circa 6 – 10 minuten op 550 – 750 Watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het netjes thuisbezorgd in Achtkarspelen (voorverwarmd).

Hoe duur is een thuisbezorgde avond maaltijd in Achtkarspelen?
De kosten van de maaltijdservices zijn heel wisselend. Elke aanbieder heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. In het bijzonder het type maaltijd heeft zijn doorwerking op de prijs. Een gemiddelde vriesverse maaltijd is er vanaf €4,65. Een koelverse maaltijd ligt hier vaak net iets boven (circa €5,95. Voor een tafeltje dekje maaltijd ben je nog iets duurder uit, vaak rond de €9,00. Wil je jezelf echt verwennen? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,55) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €0,90).

Waar kan ik kant-en-klaar maaltijden vinden?
Er zijn veel verschillende leveranciers waar je maaltijden kunt kopen. Ten eerst zijn er supermarkten en slagers. Deze bedrijven hebben vaak een dagverse voorraad. Soms wordt er ook bezorgd. Verder kan je bestellen bij de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Achtkarspelen. Het betreft grote keukens die als enige focus product maaltijden bereiden. Tevens onderscheiden we nog zorgaanbieders en wijkrestaurants die eigen maaltijdvoorzieningen in het leven hebben geroepen.

Zijn er subsidies beschikbaar vanuit de gemeente Achtkarspelen?
Via de info op www.grootegast.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. De gemeente vertelt hier hoe het zit met een maaltijdvoorziening die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Daarnaast zijn er landelijk regelingen vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de speciale zorgverzekeringswet (ZVW) en ook de bijzondere bijstand (BZ) is een mogelijkheid. De gemeente kijkt dan kritisch naar uw huidige inkomen en uw spaargeld.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Stroobos
 • Gerkesklooster
 • Harkema
 • Surhuizum
 • Augustinusga
 • Buitenpost
 • Twijzel
 • Twijzelerheide
 • Kootstertille
 • Drogeham
 • Surhuisterveen
 • Boelenslaan