Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Alblasserdam

Interesse in (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Alblasserdam? Hieronder check je relevante info. Je leest hier precies hoe maaltijdbezorging voor ouderen werkt, en wie er gebruik van kan maken. Ook gaan we dieper in op de actuele gerecht-mogelijkheden. Ben je al overtuigd? Ga dan verder naar bedrijven vergelijken. Zoekt u oplossingen voor bedrijven? U kunt ook informatie over bedrijfsmaaltijden raadplegen. Magnetronmaaltijden bevallen de meest klanten erg goed. De gerechten zijn erg voedzaam en de keuze is groot (Hollands & wereldkeuken). Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Is er nog wat onduidelijk? Scroll dan eerst naar beneden naar antwoorden op de veel voorkomende vragen. Wil je graag snel genieten van lekkere gerechten? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioZuid-Holland
GemeenteAlblasserdam
PlaatsAlblasserdam
Postcode2951
Website gemeentewww.alblasserdam.nl
maaltijden-aan-huis-alblasserdam

Maaltijden aan huis in huis halen?

Check interessante aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Alblasserdam?

Vind jij koken niet leuk? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Zo’n smakelijke kant en klare maaltijd wordt vaak als positief ervaren. De inkopen hoef je niet zelfstandig te doen en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. Het wordt steeds populairder. U kunt bijv. denkena aan: Verse worst in jus en Doperwtje wortel kippenpoot schotel. In de volgende paragraaf bekijk je meerdere segmenten Nederlanders die steeds vaker kiezen voor maaltijdbezorging:

 • Senioren / bejaarden: Ouderen hebben veel baat bij thuismaaltijden. Dankzij speciale seniorenmaaltijden is deze doelgroep minder toegewezen op hulp van anderen. De menu’s zitten vol met groenten en belangrijke bouwstoffen, bevatten weinig toevoegingen en zijn simpel op te warmen. Voor senioren is een verantwoorde maaltijd onmisbaar. Bijvoorbeeld om de bloeddruk op peil te houden of om de werking van hersenen te stimuleren. Er bestaan ook veel verschillende dieetmaaltijden. Voor bijna elk dieet of leefstijl worden er maatwerk oplossingen geboden. Denk bijvoorbeeld aangemalen, lactosevrij, glutenvrij, eiwitrijk, en diabetes, natriumarm, vetarm, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Gehandicapten zijn zeer geholpen met warme maaltijden aan huis. Op deze manier hoeft er minder zorg ingekocht te worden. Bij moeite met kauwen en slikken bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel mogelijkheden.
 • Jonge gezinnen: Gezinnen met kinderen zijn drukker dan ooit. Werk, hobbies en vrienden vereisen een goede planning. Even tussendoor koken is simpelweg niet elke avond mogelijk. Aan de hand van gezonde en verse maaltijden aan huis bied je elk gezinslid voedzaam eten. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Studenten: Een drukke baan, hobbies en familie en vrienden: we staan nogal voor wat uitdagingen. Dagelijks een verse en gevarieerde maaltijd koken zit er dan soms gewoon niet in. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing en het is nog gezond ook. Ze worden bereid met seizoensgebonden producten en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Keuzehulp: maaltijdservice Alblasserdam

Als je interesse hebt in warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Alblasserdam dan zijn er in feite drie alternatieven: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Iedere maaltijd heeft zijn eigen voordelen en nadelen. De maaltijden verschillen als het gaat om assortiment, prijzen, versheid en betaal- en bezorgmogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. Daarna worden ze direct teruggekoeld en vacuüm verpakt. Je bewaart het in de koelkast. Het eten is houdbaar tot zo’n 5 dagen na levering.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. De kleur, geur, smaak en structuur blijft zo intact. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. Vaak wekelijks of om de week bij jou thuis afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten warm thuisbezorgd. Een uitkomst op het moment dat het koken niet meer gaat en het opwarmen van een maaltijd ook niet wil. Een nadeel is dat u het niet kunt eten wanneer u dat wil.
maaltijdservice-ouderen-alblasserdam

Vergelijk maaltijdbezorgers met landelijke bezorging

In onderstaand schema tref je een verzameling erkende keukens voor tafeltje dekje in Alblasserdam. Per organisatie bieden we specificaties zoals het type maaltijden en het tarief. Druk op de button van een instelling voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke instellingen voor bezorgmaaltijden

In het schema hierna tref je een opsomming van gemeentelijke bezorgservices. Voorbeelden zijn cateraars, welzijnsorganisaties, zorginstellingen, supermarkten, slagerijen. Op dit platform vind je ook organisaties in Krimpenerwaard, Krimpen aan den IJssel en Zuidplas.

LeverancierAdresPostcodePlaats
CrimpenersteynZandrak 662924 BCKrimpen aan den IJssel
Slagerij BartenJan Steenstraat 92981 EGRidderkerk
RiederborghBoksdoornstraat 22982 BCRidderkerk
Vrijwillige Hulpdienst GraafstreekBurgemeester Dekkingstraat 12971 ACBleskensgraaf
SPAR WillemsteinKerkstraat 8-102959 BSStreefkerk
Verkade maaltijdserviceMaalderij 272913 LZNieuwerkerk aan den IJssel
SPAR MaaltijdserviceWaterlinie 622965 CCNieuwpoort
Hoogerbrug CuisineVan der Hoopstraat 24-262921 LRKrimpen aan den IJssel
SPAR MaaltijdserviceLindenstraat 42971 ARBleskensgraaf
Keurslager BartenMargrietstraat 52964 CEGroot-Ammers
Schema met lokaal georiënteerde maaltijdvoorzieningen van thuismaaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Meld dit bij onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Alblasserdam bezorgen

Bedrijven maken regelmatig gebruik van zogenaamde overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Op kantoor is er doorgaans geen gelegenheid om te koken. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven levert snel een gezonde en betaalbare maaltijd af. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. In het gedeelte hieronder vind je een aantal voorbeelden .

 • Kantoren kiezen steeds vaker voor gezonde bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een deadline gehaald moet worden of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. In een dergelijke situatie wil je uiteraard de mogelijkheid bieden om op kantoor een warme maaltijd te nuttigen.
 • Ook zorgcentra (kleinschalige woonvormen en/of dagbesteding) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. In veel gevallen werken ze samen met bekende bedrijven voor kant-en-klare maaltijden in Alblasserdam. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
 • Veel thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via de medewerkers kan je advies inwinnen over het laten leveren van maaltijden op vaste dagen. In specifiek situaties helpen ze ook bij het toedienen van het eten.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties bieden vaak verse maaltijden als extra service. Kinderen kunnen zo een lekkere en voedzame maaltijd nuttigen nog voordat hun ouders ze komen ophalen.

Vriesverse- en koelverse aan huis laten bezorgen?

Ontdek de voordelen: groenterijke gerechten binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: veelgestelde vragen en antwoorden m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen wel gezond?
Kant-en-klaar eten is al lang niet meer zo slecht als het ooit was. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen vergeleken met 5 – 10 jaar terug. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Alblasserdam de basis aan moet voldoen. Tussen de 175 en 200 gram groente, natriumarm, gebruikmakend van volkoren producten, max. 100 gram aan vlees of vis en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op de sticker op de doos vind je de precieze voedingswaarden. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Wat is de samenstelling van een bezorgmaaltijd?
Een gewone Hollandse ovenmaaltijd kent 3 afzonderlijke onderdelen. Als eerste is dit natuurlijk veel groente. Verder heb je een volkoren product of aardappelen. En ter afsluiting heb je vlees/vis of een vervanger. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Je hebt de keuze uit typische Hollandse recepten, lekkere seizoensmaaltijden en recepten van over de hele wereld. Denk aan Rode bieten met een speklap en jus & Bami goreng met rundvlees.

Hoe moet ik een kant-en-klaar maaltijd opwarmen?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet ingewikkeld. Dit doe je in circa 25 – 40 minuten op 100 °C in de oven. Als je toch wat sneller wilt eten dan kan het ook in de magnetron. Vaak warm je het op in ongeveer 4 tot 8 minuten op 550 – 750 Watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan krijg je het lekker makkelijk thuisbezorgd in Alblasserdam (warm).

Wat kost een thuisbezorgde avond maaltijd in Alblasserdam?
De prijzen van de verschillende maaltijden liggen ver uit elkaar. Elke aanbieder heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. Vooral het soort maaltijd heeft zijn uitwerking op de prijs. Een vriesverse maaltijd is er al vanaf €4,70. Zo’n koelverse maaltijd is vaak wat duurder (rond de €6,10. Voor een tafeltje dekje maaltijd geldt een meerprijs van ongeveer €2,00. Wil je ook een voor- en nagerecht? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,25) en dessert (vanaf €0,90).

Bij welke bedrijven kan ik terecht?
Er zijn veel verschillende leveranciers waar je maaltijden kunt kopen. Allereerst heb je supers en verswinkels. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. Als tweede mogelijkheid kan je je wenden tot de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Alblasserdam. Onder andere grootschalige keukens waarbij je op abonnementsbasis maaltijden kunt bestellen. Tevens is het af en toe ook mogelijk langs te gaan bij zorginstellingen en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Alblasserdam?
Via de info op www.alblasserdam.nl doorzoek je de specifieke subsidies binnen deze gemeente. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor een maaltijdvoorziening via de WMO-regeling (wet maatschappelijke ondersteuning). Ook bestaan er andere regelingen vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Daarbij wordt altijd wel gekeken naar het inkomen en spaartegoeden.