Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Alkmaar

Interesse in lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Alkmaar? Op maaltijdaanhuis.com verstrekken we meer informatie. Je kunt hier lezen hoe maaltijdbezorging werkt, en wie er gebruik van kan maken. Daarbij vertellen we meer over de diverse maaltijd-mogelijkheden. Ben je al overtuigd? Ga dan verder naar organisaties vergelijken. Tenslotte kunt u ook informeren naar de bedrijfsmaaltijden. De magnetronmaaltijden kennen heel veel pluspunten. Het eten is erg smaakvol en de keuze is groot (Hollands & wereldkeuken). De ontwikkeling van deze maaltijden heeft zeker niet stilgestaan. Wil je nog meer weten? Onderzoek dan eerst de FAQ (populaire vragen). Liever direct bestellen? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
PlaatsAlkmaar
Postcode1815
Website gemeentewww.alkmaar.nl
maaltijden-aan-huis-alkmaar

Maaltijden aan huis in huis halen?

Vergelijk interessante aanbiedingen en kies een aantrekkelijk proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Alkmaar?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Wil je meer tijd overhouden voor leuke dingen? Zo’n verse kant en klare maaltijd is een uitkomst voor veel mensen. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en je bent geen tijd kwijt in de keuken. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. Populair zijn bijvoorbeeld: Gebakken witvis en Reepjes varkensvlees in jus. In de volgende paragraaf beschrijven we heel uiteenlopende groepen die geholpen zijn bij de maaltijdbezorging:

 • Ouderen en bejaarden: 70-plussers kiezen steeds vaker voor thuismaaltijden. Geholpen door deze seniorenmaaltijden is deze doelgroep minder toegewezen op hulp van anderen. De etenswaren zitten vol met groenten en belangrijke bouwstoffen, zijn niet zo zout en vet en staan binnen een paar minuten op tafel. Voor de oudere doelgroep is elke dag een uitgebalanceerde maaltijd van belang. Bijvoorbeeld om de kans op hart- en vaatziekten te verlagen of om gewicht te verliezen. Er zijn ook veel dieetmaaltijden ontwikkeld. Voor elke dieetwens of leefstijl worden producten ontwikkeld. Denk bijvoorbeeld aanlactosevrij, glutenvrij, gemalen, zoutarm, en diabetes, vegetarisch, koolhydraatarm, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking zijn zeer geholpen met warme maaltijden aan huis. Door die service hebben ze minder zorg en ondersteuning nodig. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel pluspunten.
 • Families: Nederlandse gezinnen komen vaak tijd tekort. Werk, feestjes en hobbies moeten allemaal in de agenda ingepast worden. Naar de winkel gaan en boodschappen doen is simpelweg niet elke avond mogelijk. Dankzij gezonde en verse maaltijden aan huis ben je flexibel, en kan iedereen op zijn/haar tijd iets gezonds eten. Dat maakt ook dat iedereen ontspannen aan tafel zit.
 • Starters: Een drukke baan, sport en andere bezigheden: we staan nogal voor wat uitdagingen. Zorgen voor gezond eten schiet er dan wel eens bij in. Zo nu en dan een kant-en-klaar maaltijd kan erg handig zijn zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Ze zitten vol groenten en eiwitten en er worden weinig kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Keuzehulp: maaltijdservice Alkmaar

Op het moment dat je zoekt naar oplossingen voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Alkmaar dan heb je eigenlijk drie opties: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje. Elke maaltijdvorm heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. Let goed op de verschillen in hoe groot het aanbod is, financiën, smaak en betaal- en bezorgmogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt door een professionele kok met dagverse ingrediënten bereid. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. Je kunt deze bewaren in de koelkast. De etenswaren kun je ongeveer 4/5 dagen goed houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na bereiding direct ingevroren. Dit garandeert de smaak en versheid. Je kunt het maandenlang bewaren in de vriezer. Normaliter elke 2 weken aan huis bezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten warm geleverd. Erg handig als u geen keuken heeft of als er lichamelijke beperkingen zijn. U bent wel afhankelijk van de bezorgtijd.
maaltijdservice-ouderen-alkmaar

Vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In onderstaand schema bieden we een database met bekende bezorgers van tafeltje dekje in Alkmaar. Per leverancier verstrekken we uitleg over aantal maaltijden en de prijzen. Klik op een maaltijdvoorziening voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde aanbieders van senioren maaltijden

Hierna doorzoek je eenvoudig een database met regionale organisaties. Dat kunnen o.a. zijn: slagerijen, welzijnsorganisaties, zorginstellingen, stichtingen, supermarkten. Op dit portaal vind je ook bedrijven en organisaties in Hollands Kroon, Texel en Langedijk.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Restaurants Stichting NiKoPrins Alexanderstraat 251814 XKAlkmaar
Keurslager GrootJohanna Naberstraat 551827 LBAlkmaar
Alkcare – De OldeburghHerenweg 911829 ACAlkmaar
Alkcare – ‘t RekerheemHof van Luxemburg 631825 TCAlkmaar
Keurslager GrootVan Ostadelaan 2761816 JHAlkmaar
Stichting NiKoAlbertina Agnesstraat 201814 MDAlkmaar
BuurtzorgBergerweg 80A1817 BKAlkmaar
Slagerij LouterN.G. Piersonstraat 531814 VBAlkmaar
Warme maaltijdvoorziening De HofstaeteDaalmeereiland 401827 KXAlkmaar
Zorgcirkel – De HoeverstaeteTerborchhof 11816 LVAlkmaar
Database met gemeentelijke aanbieders van magnetronmaaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Informeer dan onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Alkmaar bezorgen

Zakelijke instellingen hebben baat bij overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor personeel dat wat langer doorgaat. Vaak kan er niet worden gekookt op kantoor. Een maaltijdservice voor bedrijven kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. Er moet natuurlijk wel voldoende koelruimte beschikbaar zijn. Hierna sommen we enkele voorbeelden op .

 • Bedrijven en kantoren kunnen kiezen uit een ruim assortiment bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een studiedag ingepland is of als het personeel ‘s avond overwerkt. Als bedrijf wil je dan natuurlijk een warme maaltijd faciliteren.
 • Ook verzorgingslocaties (kleinschalige woonvormen en/of dagbesteding) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. In veel gevallen is dit contractueel geregeld met bekende aanbieders van kant-en-klare maaltijden in Alkmaar. Dat maakt dat het eten betaalbaar blijft.
 • De grotere thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via deze instanties kan soms een levering worden ingepland voor het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. In specifiek situaties helpen ze ook bij het eten zelf.
 • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) nemen steeds vaker verse maaltijden af. Kinderen kunnen zo een lekkere en voedzame maaltijd eten rond etenstijd waarna ze weer opgehaald worden.

Vriesverse- en koelverse aan huis laten bezorgen?

Ervaar het gemak: lekkere en voedzame gerechten moeiteloos op tafel!


FAQ: vaak gestelde vragen m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen wel gezond?
Het imago van kant-en-klaar eten is flink opgepoetst. Er zitten minder e-nummers, zout en andere toevoegingen in dan vroeger het geval was. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Alkmaar de basis aan moet voldoen. 150 – 200 gram groente, slechts beperkt zout, bij voorkeur met volkoren graanproducten, max. 100 gram aan vlees of vis en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op de beschrijving vind je informatie over voedingswaarden als energie, vetten, koolhydraten en vezels. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Wat gaat er in een bezorgmaaltijd?
Een gewone Hollandse ovenmaaltijd kent 3 aspecten. Als eerste zijn er de groenten. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. Afsluitend bevat je bord dan nog vlees/vis of een vervanger. Het assortiment kan per week verschillen. Je hebt de keuze uit typische Hollandse recepten, recepten met producten van het seizoen en bijzondere recepten. Onder andere Runderhachee, witte rijst, bloemkool & Boeuf stroganoff, witte rijst, sperziebonen.

Hoe moet ik een kant-en-klaar maaltijd opwarmen?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd gaat heel gemakkelijk. Je plaatst het gerecht ongeveer 25 – 40 minuten op 125 °C in de oven. Wanneer je sneller wilt eten dan kan je ook de magnetron gebruiken. Opwarmen gaat in zo’n 6 – 10 minuten op 550 – 800 Watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan worden de maaltijden thuisbezorgd in Alkmaar (verwarmd).

Wat kost een thuisbezorgde avond maaltijd in Alkmaar?
De tarieven van maaltijden aan huis zijn heel wisselend. Elke service hanteert zijn eigen prijzen. Voornamelijk de maaltijdvorm heeft zijn weerslag op de prijs. Een vriesverse maaltijd is er al vanaf €4,90. Zo’n koelverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (zo’n €6,55. Voor tafeltje dekje (warme levering) moet je vaak nog zo’n €1,5 extra betalen. Wil je meer luxe? Kies dan ook een soep (vanaf €1,30) en nagerecht (vanaf €0,95).

Bij welke bedrijven kan ik terecht?
Er zijn veel verschillende leveranciers waar je maaltijden kunt kopen. Je hebt de supers, slagerijen en groentewinkels. Je koopt hier maaltijden vaak uit voorraad. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. Ook heb je natuurlijk de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Alkmaar. Het gaat hier om cateraars en/of gespecialiseerde keuken die als enige focus product maaltijden bereiden. Tenslotte is het af en toe ook mogelijk langs te gaan bij zorgorganisaties en wijkrestaurants die ook een maaltijdvoorziening bieden.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Alkmaar?
Aan de hand van www.alkmaar.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. Zo kun je informeren naar een maaltijdvoorziening die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. In aanvulling hierop heb je soms ook recht op zorg via de WLZ (wet langdurige zorg), onderdelen uit de zorgverzekeringswet (ZVW) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. Men analyseert hiervoor allereerst het inkomen en spaartegoeden.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Driehuizen
 • Zuidschermer
 • Grootschermer
 • Oterleek
 • Stompetoren
 • Oudorp
 • Ursem
 • Schermerhorn
 • Starnmeer
 • Markenbinnen
 • De Rijp
 • Graft
 • Noordeinde
 • West-Graftdijk
 • Oost-Graftdijk