Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Almelo

Zoekt u specifiek naar verse maaltijden aan huis voor ouderen in Almelo? Via onze site check je een uitgebreide beschrijving. We vertellen je hoe maaltijdbezorging werkt, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Ook gaan we dieper in op de actuele type maaltijden. Uitleg overslaan en direct bestellen? Ga dan instellingen vergelijken. Zoekt u een oplossing voor kantoor? U kunt ook alles over bedrijfsmaaltijden checken. Magnetronmaaltijden hebben veel voordelen. Ze smaken ontzettend goed en je warmt ze eenvoudig en snel op. De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Kom je er nog niet helemaal uit? Onderzoek dan eerst onze paragraaf met vragen & antwoorden. Wil je vandaag nog bestellen? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioOverijssel
GemeenteAlmelo
PlaatsAlmelo
Postcode7607
Website gemeentewww.almelo.nl
maaltijden-aan-huis-almelo

Maaltijden aan huis uitproberen?

Bekijk de scherpe aanbiedingen en vraag een proefpakket aan

Warme maaltijden bestellen in Almelo?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Zo’n gezonde kant en klare maaltijd is een uitkomst voor veel mensen. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en heb je geen grote keuken nodig. De laatste jaren maken steeds meer mensen er gebruik van. Kies bijvoorbeeld voor: Kalkoenmedaillons in saus en/of Gestoomde zalm, broccoli, gekookte aard.. In de box hieronder beschrijven we enkele voorbeelden van groepen mensen die veel kunnen hebben aan maaltijdbezorging:

 • Mensen op leeftijd: 70-plussers bestellen dikwijls thuismaaltijden. Geholpen door deze seniorenmaaltijden kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. De menu’s zitten vol met groenten en belangrijke bouwstoffen, bevatten weinig toevoegingen en kunnen gemakkelijk met de magnetron worden opgewarmd. Voor ouderen zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten essentieel. Bijvoorbeeld om de bloeddruk te verlagen of juist om op gewicht te komen en blijven. Daarbij zijn er ook steeds meer dieetmaaltijden. Voor bijna elke allergie of voedingswens is er een geschikte maaltijd. U kunt denken aan leefstijlen als lactosevrij, glutenvrij, eiwitrijk, zoutarm, en koolhydraatarm, vetarm, natriumarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking hechten ook veel waarde aan warme maaltijden aan huis. Mede door deze producten blijft men altijd een beetje zelfstandigheid houden. Wanneer mensen last hebben van kauw- of slikproblemen, dan bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel praktische voordelen.
 • Gezinnen: Gezinnen met kinderen zijn drukker dan ooit. Studie, werk en hobby’s moeten allemaal in de agenda ingepast worden. Even tussendoor koken schiet er dan wel eens bij in. Met gezonde en verse maaltijden aan huis kan elk gezinslid genieten van lekker eten. Dat maakt ook dat iedereen ontspannen aan tafel zit.
 • Alleenstaanden: Studeren, hobby’s en afspraken met vrienden: er komt dagelijks heel veel op ons af. Zorgen voor gezond eten kan dan vaak lastig zijn. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief die ook nog eens erg voedzaam zijn. Ze worden bereid met seizoensgebonden producten en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Keuzehulp: maaltijdservice Almelo

Als je graag gebruik wil maken van warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Almelo dan heb je eigenlijk drie opties om uit te kiezen: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Iedere maaltijdvorm heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. De verschillen hebben te maken met aanbod, financiën, bewaaradviezen en leveropties.

 1. Een koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. Na levering leg je alles in je koelkast. De houdbaarheid is slechts beperkt.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. De smaak (en vitamines) blijven hierdoor goed behouden. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. Normaal elke 2 weken aan huis bezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten door de bezorger voorverwarmd afgeleverd. Een uitkomst op het moment dat zelfstandig koken tot het verleden behoort en als ook het opwarmen van een maaltijd niet lukt. Er wordt geleverd op een vooraf besproken tijdstip.
maaltijdservice-ouderen-almelo

Vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In het volgende schema vind je een database met populaire bezorgers van tafeltje dekje in Almelo. Per instantie tref je relevante zaken zoals het soort gerechten dat ze aanbieden en de kosten. Druk op de knop van een leverancier voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke maaltijdvoorzieningen van senioren maaltijden

In het schema hieronder verstrekken we een database met regionale aanbieders. Denk dan aan zorginstellingen, slagerijen, supermarkten, stichtingen, cateraars. Op dit platform vind je ook organisaties in Oldenzaal, Dinkelland en Enschede.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Keurslager OttenOranjestraat 37607 BHAlmelo
SPAR DraaijerPast. Ossestraat 197627 PJBornerbroek
FranciscusDe Meierij 17631 AMOotmarsum
BuurtzorgGrotestraat 237622 GABorne
Restaurant FrisoRustweg 17608 RMAlmelo
ZorgAccentBellavistastraat 37604 ADAlmelo
Slagerij Traiteur JacobsAzelosestraat 707621 BBBorne
TSN ThuiszorgJan Tooropstraat 277606 JSAlmelo
Slagerij RensinkNieuwe Kerkstraat 17622 LGBorne
Familie Restaurant De Scheepskajuitt Wooldrik 47621 AHBorne
Database met kleinschalige bedrijven van magnetronmaaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Stel ons dan op de hoogte per mail.

Overwerkmaaltijden in Almelo bezorgen

Zakelijke instellingen bestellen steeds vaker overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor personeel dat wat langer doorgaat. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Dit kan incidenteel maar ook structureel. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. In het gedeelte hieronder sommen we enkele voorbeelden op .

 • Kantoren of bedrijfspanden bestellen regelmatig speciale bedrijfsmaaltijden. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of wanneer een vergadering uitloopt. Als bedrijf kun je dan via de cateraar attent zijn en zorgen dat er een lekkere warme maaltijd op hen staat te wachten.
 • Ook gecentraliseerde zorgbedrijven (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) verzorgen een warme maaltijd voor hun cliënten. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. In de regel werken ze samen met grote aanbieders van kant-en-klare maaltijden in Almelo. Dat maakt dat het eten betaalbaar blijft.
 • Diverse thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via dergelijke instellingen kun je tips en info aanvragen voor het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. In sommige gevallen ondersteunen ze ook bij het eten zelf.
 • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) komen ouders vaak tegemoet met gezonde verse maaltijden. De kids kunnen op die manier een smakelijke en gezonde maaltijd krijgen rond een uur of 17:00.

Vriesverse- en koelverse thuis laten bezorgen

Ontdek de voordelen: de lekkerste en meest voedzame menu’s in een handomdraai klaar!


FAQ: wat moet ik weten over maaltijdbezorging aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen eigenlijk wel gezond?
Kant-en-klaar eten is de laatste jaren flink verbeterd. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten ten opzichte van jaren geleden. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Almelo normaliter aan moet voldoen. Altijd zo’n 150 gram groente, niet te veel zout, voldoende volkoren ingrediënten, max. 100 gram aan vlees of vis en voldoende eiwitten. Op de omdoos vind je een overzicht met de precieze voedingswaarden. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Hoe wordt een bezorgmaaltijd samengesteld?
Een reguliere ovenmaaltijd kent normaal gesproken 3 elementen. Als eerste zijn er de groenten. Ten tweede de aardappelen, rijst of pasta producten. Afsluitend heb je een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Zo zijn er typische Hollandse recepten, seizoensmaaltijden en Wereldgerechten. Bijv. Kipfilet met vleesjus, aardappelpuree, snijbonen en Stoofpotje rundvlees.

Hoe moet ik een kant-en-klaar maaltijd opwarmen?
Het verwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd gaat heel gemakkelijk. Je verwarmt het gerecht in ongeveer 25 minuten op 100 graden in de oven. Heb je hier geen geduld voor? Dan kan je ook de magnetron gebruiken. Bij een regulier gerecht gaat dit in zo’n 6 – 10 minuten op 600 – 850 Watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het eten gewoon thuisbezorgd in Almelo (opgewarmd).

Wat kost een thuisbezorgde avond maaltijd in Almelo?
De tarieven van maaltijden aan huis liggen ver uit elkaar. Elke service heeft weer andere prijzen en voorwaarden. Vooral het soort maaltijd dat je kiest zie je terug in de prijs. Een gemiddelde vriesverse maaltijd is er vanaf €4,60. Zo’n koelverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (zo’n €6,00. Voor een warme levering (tafeltje dekje) geldt natuurlijk een toeslag van zo’n €1,50 – €2,00. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Kies dan ook een soep (vanaf €1,25) en desserts (vanaf €1,35).

Waar kan ik kant-en-klaar maaltijden vinden?
Er zijn veel verschillende leveranciers waar je maaltijden kunt kopen. De meest voor de hand liggende optie zijn supers en verswinkels. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Soms wordt er ook bezorgd. Als tweede mogelijkheid heb je natuurlijk de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Almelo. Denk dan aan grote keukens die als enige focus product maaltijden bereiden. Tevens kun je soms ook terecht bij zorggroepen en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Almelo?
Op www.almelo.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. Je leest hier o.a. hoe het zit met een maaltijdvoorziening die via de WMO wordt verstrekt. Daarbij heb je soms ook recht op zorg die gebaseerd zijn op de WLZ, de zorgverzekeringswet (ZVW) en wellicht de bijzondere bijstand. Daarbij wordt altijd wel gekeken naar het spaarvermogen en actuele inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Bornerbroek
 • Aadorp