Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Almere

Bent u op zoek naar (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Almere? Aan de hand van deze site check je aanvullende details. We leggen je uit hoe maaltijdbezorging aan huis werkt, en wie er gebruik van kan maken. Ook bespreken we de diverse type maaltijden. Je kunt natuurlijk ook direct leveranciers vergelijken. Zoekt u een oplossing voor kantoor? U kunt ook alles over bedrijfsmaaltijden checken. De voordelen van magnetronmaaltijden zijn groot. De smaak is echt prima er er zijn tientallen verschillende gerechten. De ontwikkeling van deze maaltijden heeft zeker niet stilgestaan. Heb je nog brandende vragen? Scroll dan eerst naar beneden naar de meestgestelde vragen. Wil je graag snel genieten van lekkere gerechten? Bekijk dan de actuele aanbiedingen.

RegioFlevoland
GemeenteAlmere
PlaatsAlmere
Postcode1315
Website gemeentewww.almere.nl
maaltijden-aan-huis-almere

Maaltijden aan huis uitproberen?

Vergelijk de lopende aanbiedingen en probeer een proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Almere?

Is al dat uitsloven in de keuken niks voor jou? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Zo’n gezonde kant en klare maaltijd kan voor iedereen geschikt zijn. De inkopen hoef je niet zelfstandig te doen en je bent geen tijd kwijt in de keuken. We zien een sterke toename in interesse in deze maaltijden. Selecteer bijvoorbeeld: Heldere vermicellisoep & Rookworst met rijk gevulde erwtensoep. In het gedeelte hierna beschrijven we voorbeelden van doelgroepen die profijt kunnen hebben van maaltijdbezorging:

 • Ouderen / senioren: Oudere mensen laten steeds vaker thuismaaltijden thuisbezorgen. Aan de hand van seniorenmaaltijden blijven senioren langer zelfstandig. De kant-en-klaar producten zitten vol bouw- en voedingsstoffen, worden vers bereid zonder veel e-nummers en staan binnen een paar minuten op tafel. Voor 75-plussers is elke dag een uitgebalanceerde maaltijd cruciaal. Bijvoorbeeld voor een gezonde bloeddruk en laag cholesterol of om het geheugen op peil te houden. Leveranciers bieden steeds meer dieetmaaltijden. Voor bijna elke allergie of voedingswens zijn er wel oplossing te vinden. Denk bijvoorbeeld aanglutenvrij, lactosevrij, zoutarm, gemalen, en koolhydraatarm, diabetes, vegetarisch, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Gehandicapten profiteren ook flink van warme maaltijden aan huis. Mede door deze producten is er minder directe zorg noodzakelijk. In het geval van kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel praktische voordelen.
 • Drukke gezinnen: In veel families is het vaak een drukte van jewelste. Werk, hobbies en vrienden wisselen elkaar snel af. Een verse maaltijd op tafel zetten lukt dan niet altijd. Met behulp van gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin toch gezond eten. Op die manier bouw je wat meer rust in.
 • Studenten: Een drukke baan, hobbies en vrienden: soms wordt er veel van je gevraagd. Iedere dag boodschappen doen en koken is simpelweg niet altijd mogelijk. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief en het is vaak nog erg gezond ook. Ze zitten vol met groenten en er zit weinig zout en vet in.

Keuzehulp: maaltijdservice Almere

Wanneer je je oriënteert op warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Almere dan heb je drie opties om uit te kiezen: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke type maaltijd kent zijn eigen karakter en voordelen. De verschillen hebben te maken met aantal maaltijden, financiën, herkomst producten en bezorgmogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. De maaltijden bewaar je in de koelkast. De gerechten zijn enkele dagen houdbaar.
 2. Een diepvriesmaaltijd kent een ander proces. Nadat ze zijn gekookt wordt alles diep bevroren. Zo blijft versheid, smaak en kleur in goede conditie. Zo zijn ze maandenlang houdbaar. Normaliter 2 of 3 keer per maand aan huis geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm thuisgeleverd. Erg handig wanneer u niet meer kunt koken en het opwarmen van een maaltijd ook niet wil. Vaak verzorgd door een lokale stichting.
maaltijdservice-ouderen-almere

Vergelijken van landelijke maaltijdbezorgers

In de tabel hierna check je een database met grote keukens voor tafeltje dekje in Almere. Per aanbieder vind je relevante zaken zoals aanbod en een prijsindicatie. Klik op de knop van een instelling om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale bedrijven van thuismaaltijden

In het schema hierna check je een database met lokale instanties. Dit kunnen zijn slagerijen, zorginstellingen, supermarkten, cateraars, welzijnsorganisaties. Op dit platform vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Wijdemeren, Huizen en Ouder-Amstel.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Keurslager PouwStationsplein 461315 KTAlmere
Restaurant OversingelHugo de Grootlaan 301381 DEWeesp
Restaurant De HogeweykHeemraadweg 11382 GVWeesp
BuurtzorgDe Paal 7 U-21351 JBAlmere
Borsch WeespSteurstraat 3j1317 NZAlmere
Francien’s Catering & Maaltijd servicesOnderwei 461273 TCHuizen
Keurslager BertelsmannGlobeplein 861334 HEAlmere
Restaurant De ParelAkkerweg 571276 BBHuizen
TopMaaltijdKerkstraat 1001354 ACAlmere
Slagerij VedderRimsky-Korssakovweg 231323 LPAlmere
Overzicht met kleinschalige bezorgservices van opwarmmaaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Stel ons dan op de hoogte per mail.

Overwerkmaaltijden in Almere bezorgen

Bedrijven bestellen steeds vaker overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. Een maaltijdservice voor bedrijven kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. In onderstaand blok vind je een aantal voorbeelden .

 • Kantoren en fabrieken maken regelmatig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of als er nog even door vergaderd moet worden. Als werkgever wil je dan graag je werknemers de optie voor een warme maaltijd aanbieden.
 • Ook verzorgingslocaties (denk aan individuele dagbesteding en woonlocaties) verzorgen een warme maaltijd voor hun cliënten. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. Normaliter is dit contractueel geregeld met bekende leveranciers van kant-en-klare maaltijden in Almere. Dat maakt dat het eten betaalbaar blijft.
 • Verscheidene thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via de medewerkers kan soms een levering worden ingepland voor het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. Zij kunnen ook helpen bij het opwarmen en/of het toedienen van de maaltijd.
 • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) bieden vaak verse maaltijden als extra service. De kids kunnen daardoor een gezonde en voedzame maaltijd gebruiken rond etenstijd waarna ze weer opgehaald worden.

Vriesverse- en koelverse maaltijden thuisbezorgd

Ontdek de voordelen: lekkere en voedzame gerechten binnen enkele minuten klaar!


FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen wel gezond?
Tegenwoordig is kant-en-klaar eten een stuk beter dan vroeger. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen vergeleken met een aantal jaar terug. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Almere specifiek aan moet voldoen. Minimaal 150 gram aan verse groente, weinig zout (max 2 gram), voldoende volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vlees of vis per persoon en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op de beschrijving vind je informatie over de precieze voedingswaarden. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Hoe wordt een bezorgmaaltijd samengesteld?
Een normale magnetron- of ovenmaaltijd kent normaal gesproken 3 elementen. Allereerst hebben we de groenten. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. En natuurlijk heb je iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Je kunt kiezen uit Typisch Nederlandse maaltijden, seizoensmaaltijden en bijzondere recepten. O.a. Jachtschotel, rode kool, aardappelpuree & Vegetarische lasagna, spinazie.

Hoe moet ik de kant-en-klaar maaltijd verwarmen?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd gaat heel gemakkelijk. Optie 1 is ongeveer 25 minuten op 125 °C in de oven. Duurt dit te lang? Dan kan het ook in de magnetron. Opwarmen gaat in zo’n 5 tot 10 minuten op 600 – 750 Watt. Bestel je een warme tafeltje dekje service? Dan worden de maaltijden thuisbezorgd in Almere (al opgewarmd).

Wat is de prijs van een thuisbezorgde avond maaltijd in Almere?
De tarieven van maaltijden aan huis lopen flink uiteen. Elke service werkt met andere prijzen. In het bijzonder het type maaltijd heeft effect op de kosten. Vriesverse maaltijden zijn er vaak al vanaf €4,90. Een koelverse maaltijd ligt hier vaak net iets boven (om en nabij de €6,25. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) geldt natuurlijk een toeslag van zo’n €1,50 – €2,00. Wil je jezelf echt verwennen? Kies dan ook een soep (vanaf €1,70) en/of een toetje na (vanaf €1,25).

Welk type leveranciers zijn er?
Kant-en-klaar koop je bij heel uiteenlopende bedrijven. Ten eerst zijn er supermarkten en slagers. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. Verder is er de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Almere. Het betreft professionele keukens die zich volledig hebben toegelegd op het bezorgen van maaltijden aan huis. Tevens is het af en toe ook mogelijk langs te gaan bij zorgverleners en wijkrestaurants die diverse maaltijdvoorzieningen aanbieden.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente Almere?
Aan de hand van www.almere.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. Je leest hier o.a. hoe het zit met een maaltijdvoorziening die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. Daarbij bestaan er andere regelingen vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), de zorgverzekeringswet (ZVW) en eventueel de bijzondere bijstand. Er wordt hierbij gekeken naar het inkomen en/of het vermogen.