Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Alphen aan den Rijn

Op zoek naar verse maaltijden aan huis voor ouderen in Alphen aan den Rijn? Op maaltijdaanhuis.com tref je tips en adviezen. Zo leggen we uit hoe maaltijdbezorging voor ouderen werkt, en welke personen hiervan kunnen profiteren. Verder gaan we dieper in op de verschillende soorten gerechten. Je kunt natuurlijk ook direct organisaties vergelijken. Daarbij kunt u ook informeren naar de bedrijfsmaaltijden. De magnetronmaaltijden kennen heel veel pluspunten. De smaak is echt prima en er is heel veel variatie in het aanbod. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Zijn er onduidelijkheden? Check dan eerst de FAQ (populaire vragen). Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioZuid-Holland
GemeenteAlphen aan den Rijn
PlaatsAlphen aan den Rijn
Postcode2405
Website gemeentewww.alphenaandenrijn.nl
maaltijden-aan-huis-alphen-aan-den-rijn

Maaltijden aan huis in huis halen?

Check de scherpe aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Alphen aan den Rijn?

Is al dat uitsloven in de keuken niks voor jou? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Zo’n lekkere kant en klare maaltijd is een uitkomst voor veel mensen. De inkopen hoef je niet zelfstandig te doen en je hoeft niet zelf te koken. We zien een sterke toename in interesse in deze maaltijden. Denk dan aan gerechten als: Glutenvrije spaghetti met courgette en kip & Paellaschotel met kip en zeevruchten. In onderstaand blok check je diverse groepen mensen die steeds vaker kiezen voor maaltijdbezorging:

 • Ouderen / senioren: Ouderen hebben veel baat bij thuismaaltijden. Geholpen door deze seniorenmaaltijden is deze doelgroep minder toegewezen op hulp van anderen. De etenswaren zitten vol met groenten en belangrijke bouwstoffen, zijn niet zo zout en vet en zijn simpel op te warmen. Voor 70-plussers is gezond eten essentieel. Bijvoorbeeld om fit en sterk te blijven of om het geheugen op peil te houden. Het aanbod dieetmaaltijden neemt ook flink toe. Voor veel diëten en allergieën zijn er specifieke keuzes te maken. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan eiwitrijk, zoutarm, glutenvrij, gemalen, en koolhydraatarm, vegetarisch, vetarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking zijn ook afnemers van warme maaltijden aan huis. Door die service hoeft er minder zorg ingekocht te worden. Wanneer mensen last hebben van kauw- of slikproblemen, dan bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel mogelijkheden.
 • Drukke gezinnen: Families met thuiswonende kinderen hebben het razend druk. Werk, feestjes en hobbies moeten allemaal in de agenda ingepast worden. Even snel een maaltijd maken kan dan wel eens voor problemen zorgen. Dankzij gezonde en verse maaltijden aan huis schotel je iedereen iets lekkers voor. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Studenten: Werk, hobby’s en andere vrijetijdsbestedingen: soms kan de druk erg groot zijn. Elke avond een gezonde maaltijd koken lukt vaak gewoon niet. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Ze worden bereid met verse ingrediënten en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Keuzehulp: maaltijdservice Alphen aan den Rijn

Als je interesse hebt in warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Alphen aan den Rijn dan heb je drie varianten: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Iedere maaltijdvorm heeft positieven en negatieven kanten. De maaltijden verschillen als het gaat om aantal maaltijden, financiën, bewaaradviezen en bezorgintervallen.

 1. Een koelverse maaltijd wordt 100% vers bereid met vaak lokale ingrediënten. De maaltijden worden 1 of 2 keer per week bij je thuisbezorgd. De verpakkingen leg je kant en klaar in de koelkast. Je kunt ze 3 tot 5 dagen houdbaar houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. De kleur, geur, smaak en structuur blijft zo intact. Je kunt het maandenlang bewaren in de vriezer. Dikwijls 1 of 2 keer per maand afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het warm opgediend bij u thuis. Een uitkomst in situatie waarbij u niet meer kunt koken en u niet in staat bent om zelf een maaltijd op te warmen. U bent wel afhankelijk van de bezorgtijd.
maaltijdservice-ouderen-alphen-aan-den-rijn

Populaire maaltijdbezorgers vergelijken

Hierna verstrekken we een database met populaire leveranciers van tafeltje dekje in Alphen aan den Rijn. Per aanbieder bekijk je specificaties zoals aanbod en de kosten. Tik op de knop van een aanbieder voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke maaltijdvoorzieningen van thuismaaltijden

Hieronder bieden we een opsomming van lokale leveranciers. Dat kunnen o.a. zijn: supermarkten, stichtingen, slagerijen, cateraars, welzijnsorganisaties. Op dit portaal vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Leiderdorp, Zoeterwoude en Leiden.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Slagerij van VlietHerenhof 302402 DMAlphen aan Den Rijn
Anton van RijnSportlaan 42411 XDBodegraven
Keurslagerij van WijkKennedyplein 72421 ENNieuwkoop
BuurtzorgNoordstraat 82411 BJBodegraven
Van der HolstL. Pasteurweg 62408 AGAlphen aan den Rijn
Petit MenuPrins Bernhardstraat 252396 GAKoudekerk aan den Rij
Keurslagerij KamerlingKerkstraat 262411 ADBodegraven
BuurtzorgHerenhof 2017-72402 DLAlphen aan den Rijn
Groene Hart CateringEmmakade 92411 JABodegraven
Tom in de buurtDe Oude Wereld 512408 NVAlphen aan den Rijn
Database met kleinschalige maaltijdservices van magnetronmaaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Informeer dan onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Alphen aan den Rijn bezorgen

Zakelijke instellingen maken regelmatig gebruik van zogenaamde overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. Een maaltijdservice voor bedrijven levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. Onderstaand behandelen we diverse opties .

 • Kantoren kunnen veel profijt hebben van bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een deadline gehaald moet worden of als het personeel ‘s avond overwerkt. In die gevallen kun je als verantwoord bedrijf een warme maaltijd faciliteren.
 • Ook zorggroepen (denk aan individuele dagbesteding en woonlocaties) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. Vaak is dit contractueel geregeld met grote organisaties voor kant-en-klare maaltijden in Alphen aan den Rijn. Op die manier kunnen cliënten voordelig blijven eten.
 • Meerdere thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via deze zorgorganisaties kan je informeren naar het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. In sommige gevallen ondersteunen ze ook bij het opwarmen en/of het toedienen van de maaltijd.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties bieden steeds vaker speciale verse maaltijden aan. De kids kunnen op die manier een gezonde en voedzame maaltijd nemen (zodat ze dat thuis niet meer hoeven te doen).

Vriesverse- en koelverse maaltijden aan huis bezorgen

Probeer het zelf: lekkere en voedzame gerechten zonder moeite op te warmen!


FAQ: vaak gestelde vragen m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe gezond of ongezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten is al lang niet meer zo slecht als het ooit was. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout dan voorheen. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Alphen aan den Rijn de basis aan moet voldoen. Bereid met minimaal 150 gram groente, natriumarm, zo veel mogelijk met volkoren producten, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op de beschrijving staat vaak meer info over voedingswaarden als energie, vetten, koolhydraten en vezels. 1 portie bevat tussen de 400 – 700 Kcal.

Wat zit er in een bezorgmaaltijd?
Een gewone Hollandse ovenmaaltijd kent normaal gesproken 3 elementen. Om te beginnen hebben we de groenten. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. En als laatste heb je vlees/vis/vleesvervangers. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Je hebt de keuze uit typische Hollandse recepten, verse seizoensmaaltijden en culinaire verrassingen. Zoals Slavink met andijvie a la crème gek aard jus of Kip, sperziebonen, aardappelpuree.

Hoe maak ik een kant-en-klaar maaltijd klaar?
Het verwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is simpel. Je plaatst het gerecht ongeveer 20 minuten op 110 – 125 graden in de oven. Duurt dit te lang? Dan kan je ook de magnetron gebruiken. Normaal gesproken lukt dat al in 5 tot 10 minuten op 500 – 650 Watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan krijg je het lekker makkelijk thuisbezorgd in Alphen aan den Rijn (reeds verwarmd).

Hoeveel betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Alphen aan den Rijn?
De prijzen van de gerechten kunnen enorm verschillen. Elke bezorgservice heeft weer andere prijzen en voorwaarden. Vooral het soort maaltijd heeft effect op de kosten. Een vriesverse maaltijd is er al vanaf €4,55. Een koelverse maaltijd ligt hier vaak net iets boven (rond de €5,95. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) ben je nog iets duurder uit, vaak rond de €9,00. Heb je graag iets voor en na? Neem dan ook een soepje (vanaf €1,25) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €1,15).

Waar kan ik maaltijden krijgen?
Verse maaltijden worden via allerlei winkels aangeboden. Ten eerst zijn er supermarkten en slagers. Deze organisaties hebben doorgaans een voorraad met eten. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. Daarnaast kan je je aanmelden bij een maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Alphen aan den Rijn. Onder andere cateringbedrijven en grote keukens die wekelijks maaltijden aan huis bezorgen. Als laatste bestaan er ook nog zorggroepen en wijkrestaurants die diverse maaltijdvoorzieningen aanbieden.

Kan ik gebruikmaken van subsidies in de gemeente Alphen aan den Rijn?
Aan de hand van www.alphenaandenrijn.nl doorzoek je de specifieke subsidies binnen deze gemeente. De gemeente vertelt hier hoe het zit met een maaltijdvoorziening die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. Daarbij zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk via de WLZ, de speciale zorgverzekeringswet (ZVW) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. Men analyseert hiervoor allereerst uw huidige inkomen en uw spaargeld.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Boskoop
 • Benthuizen
 • Zwammerdam
 • Aarlanderveen
 • Koudekerk aan den Rijn
 • Hazerswoude-Rijndijk
 • Hazerswoude-Dorp