Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Alphen-Chaam

Meer weten over (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Alphen-Chaam? Middels onze site bekijk je meer informatie. We omschrijven precies hoe maaltijdbezorging voor thuis werkt, en wie er gebruik van kan maken. Evenzeer gaan we verder in op de verschillende soorten gerechten. Direct maaltijden laten leveren? Check dan het kopje maaltijdservices vergelijken. Zoekt u oplossingen voor bedrijven? U kunt ook alles over bedrijfsmaaltijden checken. Magnetronmaaltijden hebben veel voordelen. Ze smaken ontzettend goed en het staan binnen 10 minuten warm op tafel. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Heb je vragen voor onze medewerkers? Scroll dan eerst naar beneden naar antwoorden op de veel voorkomende vragen. Over enkele dagen de eerste maaltijden proeven? Test dan voordelig de service met een proefpakket.

RegioNoord-Brabant
GemeenteAlphen-Chaam
PlaatsAlphen-Chaam
Postcode5131
Website gemeentewww.alphen-chaam.nl
maaltijden-aan-huis-alphen-chaam

Maaltijden aan huis uitproberen?

Bekijk de lopende aanbiedingen en vraag een proefpakket aan

Warme maaltijden bestellen in Alphen-Chaam?

Ben jij geen goede kok? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Zo’n lekkere kant en klare maaltijd heeft veel voordelen. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. Het wordt steeds populairder. U kunt bijv. denkena aan: Macaroni met kaas & Ajam pangang met nasi goreng. Hieronder beschrijven we heel uiteenlopende groepen die geholpen zijn bij de maaltijdbezorging:

 • Ouderen: 75-plussers krijgen vaak thuismaaltijden aan huis. Met behulp van seniorenmaaltijden is deze doelgroep minder toegewezen op hulp van anderen. Deze maaltijden zijn tegenwoordig erg gezond, worden vers bereid zonder veel e-nummers en zijn simpel op te warmen. Voor 70-plussers zijn voedzame gerechten cruciaal. Bijvoorbeeld om de bloeddruk op peil te houden of om de hersenen gezond te houden. Daarbij zijn er ook steeds meer dieetmaaltijden. Voor veel diëten en allergieën is wat opgenomen in het assortiment. Denk bijvoorbeeld aanglutenvrij, lactosevrij, gemalen, zoutarm, en koolhydraatarm, vegetarisch, diabetes, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking hebben ook veel baat bij warme maaltijden aan huis. Door die kant-en-klaar oplossingen hoeft er minder zorg ingekocht te worden. In het geval van kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel oplossingen.
 • Gezinnen met kinderen: Veel jonge families hebben een volle agenda. Werk, studie en andere vrijetijdsbestedingen vereisen een goede planning. Even tussendoor koken lukt dan niet altijd. Met gezonde en verse maaltijden aan huis ben je flexibel, en kan iedereen op zijn/haar tijd iets gezonds eten. Op die manier bouw je wat meer rust in.
 • Alleenstaanden: Studeren, hobbies en andere bezigheden: soms wordt er veel van je gevraagd. Dagelijks een verse en gevarieerde maaltijd koken kan dan vaak lastig zijn. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee die ook nog eens erg voedzaam zijn. Ze worden bereid met verse ingrediënten en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Keuzehulp: maaltijdservice Alphen-Chaam

Wanneer je je oriënteert op warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Alphen-Chaam dan heb je drie opties om uit te kiezen: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje. Elke soort kent zijn eigen karakter en voordelen. Zo verschillen de op het gebied van: hoe groot het aanbod is, tarieven, bewaaradviezen en aflevermogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt vaak ambachtelijk gekookt met verse lokale ingrediënten. De maaltijden worden 1 of 2 keer per week bij je thuisbezorgd. De verpakkingen leg je kant en klaar in de koelkast. Ze zijn zo’n 5 dagen houdbaar, je kunt het ook invriezen.
 2. Een diepvriesmaaltijd gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. Dit garandeert de smaak en versheid. In de vriezer blijft het wel tot een jaar goed. Meestal wekelijks of om de week op locatie geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm thuisgeleverd. De oplossing wanneer u niet meer kunt koken en als ook het opwarmen van een maaltijd niet lukt. De bezorging ligt vaak in handen van lokale vrijwilligers.
maaltijdservice-ouderen-alphen-chaam

Zoek en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In het schema hierna vind je een weergave van bekende leveranciers van tafeltje dekje in Alphen-Chaam. Per bedrijf vind je praktische info zoals het actuele aanbod en de kosten. Druk op de knop van een aanbieder voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale instanties van kant-en-klaar maaltijden

Hierna tref je een weergave van lokale bedrijven. Dat kunnen o.a. zijn: supermarkten, welzijnsorganisaties, zorginstellingen, cateraars, stichtingen. Op deze site vind je ook organisaties in Halderberge, Breda en Roosendaal.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Slagerij LaurijssenHofstade 1a5131 ZKAlphen
Keurslager SlendersSchapenmarkt 85211 ETs-Hertogenbosch
Beppie`s MaaltijdserviceMuntelstraat 35211 PTDen Bosch
Lekker Gewoon Uit LoonGerlachusstraat 755175 AKLoon op Zand
Slagerij MutsaersDoctor Kuyperlaan 1795142 TCWaalwijk
Keurslager de JongRaadhuisstraat 255126 CKGilze
Keurslager van VugtGrotestraat 1335151 BKDrunen
Sint Franciscus – De VertoeverijKerkstraat 205126 GCGilze
Keurslagerij MartensOranjeplein 315175 BELoon op Zand
Actief ZorgIndustrieweg 485145 PWWaalwijk
Database met kleinschalige leveranciers van kant-en-klaar maaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Stel ons dan op de hoogte per mail.

Overwerkmaaltijden in Alphen-Chaam bezorgen

Bedrijven en organiisaties maken veelvuldig gebruik van overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. Kantoren beschikken vaak niet over eigen apparatuur. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. Onderstaand beschrijven we enkele voorbeeldsituaties .

 • Organisaties kunnen kiezen uit een ruim assortiment bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een deadline gehaald moet worden of als er nog even door vergaderd moet worden. In een dergelijke situatie wil je uiteraard attent zijn en zorgen dat er een lekkere warme maaltijd op hen staat te wachten.
 • Ook veel zorginstellingen (woonlocaties en dagbesteding) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. In veel gevallen hebben ze een overeenkomst met bekende aanbieders van kant-en-klare maaltijden in Alphen-Chaam. Op deze manier blijven de maaltijden ook betaalbaar.
 • Veel thuiszorgorganisaties hebben banden met plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Via deze instanties kan soms een levering worden ingepland voor het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. In sommige gevallen ondersteunen ze ook bij het eten zelf.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf komen ouders vaak tegemoet met gezonde verse maaltijden. De kids kunnen op die manier een verse en gezonde maaltijd nuttigen als u tot laat werkt.

Vriesverse- en koelverse bij u thuisbezorgd?

Probeer het nu zelf: lekkere en voedzame gerechten binnen enkele minuten klaar!


FAQ: wat moet ik weten over maaltijdbezorging aan huis voor senioren?

Is het gezond om eten aan huis te laten bezorgen?
Kant-en-klaar eten aan huis is gelukkig flink verbeterd. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout dan voorheen. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Alphen-Chaam de basis aan moet voldoen. Minimaal 150 gram aan verse groente, zoutbeperkt, zo veel mogelijk met volkoren producten, maximaal 100 gram vis of vlees en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op het etiket vind je informatie over de voedingswaarden en eventuele kunstmatige toevoegingen. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Wat is de samenstelling van een bezorgmaaltijd?
Een gewone Hollandse ovenmaaltijd kent normaal gesproken 3 elementen. Allereerst hebben we de groenten. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. En ter afsluiting heb je een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Je hebt de keuze uit Typisch Nederlandse maaltijden, recepten met producten van het seizoen en culinaire inspiratie. O.a. Procureur lapje met prei a la crème en aardappel en Tomatensoep met balletjes.

Hoe maak ik een kant-en-klaar maaltijd klaar?
Het verwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd gaat heel gemakkelijk. Je warmt dit op in ongeveer 20 minuten op 100 graden in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan kan het een stuk sneller met de magnetron. Bij een gemiddeld gerecht lukt dat in ongeveer 6 – 10 minuten op 500 – 650 Watt. Neem jij warme tafeltje dekje service? Dan worden de kant en klaar maaltijden thuisbezorgd in Alphen-Chaam (verwarmd).

Hoe duur is een thuisbezorgde avond maaltijd in Alphen-Chaam?
De kosten van de maaltijdservices variëren nogal. Elke aanbieder werkt met andere prijzen. Voornamelijk de maaltijdvorm heeft zijn weerslag op de prijs. Een gewoon goede vriesverse maaltijd is er al voor €4,50. Zo’n koelverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (vanaf €6,10. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) betaal je nog weer zo’n €2,00 extra. Wil je ook een voor- en nagerecht? Kies dan ook een soep (vanaf €1,75) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €1,30).

Bij wat voor bedrijven kan ik terecht?
Kant-en-klaar koop je bij heel uiteenlopende bedrijven. Denk dan bijvoorbeeld aan slagers, bakkers en supermarkten. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. Ook kan je gebruik maken van de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Alphen-Chaam. Het betreft speciaal ingerichte keukens die uitsluitend maaltijden in grote hoeveelheden koken. Als laatste kun je soms ook terecht bij (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants die ook een maaltijdvoorziening bieden.

Zijn er subsidies beschikbaar vanuit de gemeente Alphen-Chaam?
Op www.alphen-chaam.nl kun je meer informatie bekijken over subsidies. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor een maaltijdvoorziening die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Daarbij heb je soms ook recht op zorg vanuit de WLZ, onderdelen uit de zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Er wordt hierbij gekeken naar het inkomen en/of het vermogen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Chaam
 • Bavel
 • Ulvenhout
 • Strijbeek
 • Galder