Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Ameland

Bent u op zoek naar verse maaltijden aan huis voor ouderen in Ameland? Via onze site vind je relevante info. We omschrijven precies hoe maaltijdbezorging voor senioren werkt, en wie er gebruik van kan maken. Ook leggen we alles uit over de actuele type gerechten. Direct maaltijden laten leveren? Check dan het kopje organisaties vergelijken. Op zoek naar bijvoorbeeld overwerkmaaltijden? U kunt ook de mogelijkheden van bedrijfsmaaltijden bekijken. De magnetronmaaltijden kennen heel veel pluspunten. Het eten is erg smaakvol en iedereen kan ze in principe moeiteloos zelf verwarmen. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Heb je vragen voor onze medewerkers? Onderzoek dan eerst de FAQ (populaire vragen). Wil jij gelijk een bestelling plaatsen? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioFriesland
GemeenteAmeland
PlaatsAmeland
Postcode9162
Website gemeentewww.ameland.nl
maaltijden-aan-huis-ameland

Maaltijden aan huis in huis halen?

Vergelijk alle aanbiedingen en kies een aantrekkelijk proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Ameland?

Ben jij geen goede kok? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Zo’n verse kant en klare maaltijd is een uitkomst voor veel mensen. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. Het wordt steeds populairder. U kunt bijv. denkena aan: Spinaziestamppot, braadworst en Schnitzel pepersaus. In onderstaand blok bekijk je diverse groepen mensen die geholpen zijn bij de maaltijdbezorging:

 • Senioren en ouderen: 70-plussers hebben veel baat bij thuismaaltijden. Aan de hand van seniorenmaaltijden zijn ouderen veel zelfstandiger. Deze kant-en-klaar producten zitten vol bouw- en voedingsstoffen, bevatten weinig e-nummers of zout en hoeven alleen maar even in de magnetron of oven. Voor 70-plussers is een verantwoorde maaltijd een uitkomst. Bijvoorbeeld om de bloeddruk op peil te houden of om de werking van hersenen te stimuleren. Er zijn ook veel dieetmaaltijden ontwikkeld. Voor bijna elke allergie of voedingswens zijn er wel oplossing te vinden. U kunt denken aan leefstijlen als gemalen, lactosevrij, glutenvrij, zoutarm, en vegetarisch, diabetes, koolhydraatarm, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking hechten ook veel waarde aan warme maaltijden aan huis. Op deze manier hebben ze minder zorg en ondersteuning nodig. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel pluspunten.
 • Drukke gezinnen: Families met thuiswonende kinderen hebben het razend druk. Werk, hobbies en vrienden vereisen een goede planning. Even tussendoor koken is dan niet altijd even prettig. Door het laten thuisbezorgen van gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin op die drukke dagen toch gezond eten. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Afgestudeerden: Werk, school, de fitness en andere bezigheden: we staan nogal voor wat uitdagingen. Iedere dag boodschappen doen en koken is simpelweg niet altijd mogelijk. Gelukkig is het aanbod kant-en-klaar steeds beter en het is vaak nog erg gezond ook. Ze bevatten soms wel 200 gram groenten en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Keuzehulp: maaltijdservice Ameland

Als jij kijkt naar alternatieven voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Ameland dan heb je eigenlijk drie keuzemogelijkheden: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elk type heeft positieven en negatieven kanten. Hieronder lees je meer over de breedte van het assortiment, onkosten, versheid en aflevermogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd is een gerecht dat dagvers wordt gemaakt met verse producten. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. Na bezorging sla je het eten op in de koelkast. Er is vaak een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. De smaak (en vitamines) blijven hierdoor goed behouden. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. Dikwijls 2 of 3 keer per maand op locatie geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm thuisgeleverd. De oplossing wanneer zelfstandig koken tot het verleden behoort en het opwarmen van een maaltijd ook niet wil. De bezorging ligt vaak in handen van lokale vrijwilligers.
maaltijdservice-ouderen-ameland

Populaire maaltijdbezorgers vergelijken

In het schema hieronder verstrekken we een overzicht met landelijke leveranciers van tafeltje dekje in Ameland. Per aanbieder bekijk je informatie als het soort gerechten dat ze aanbieden en een prijsindicatie. Kies een organisatie om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale maaltijdservices van opwarmmaaltijden

Hierna check je een verzameling gemeentelijke bedrijven. Dat kunnen o.a. zijn: zorginstellingen, stichtingen, welzijnsorganisaties, supermarkten, cateraars. Op dit platform vind je ook adresgegevens van partijen in Leeuwarden, Noardeast-Fryslân en Terschelling.

LeverancierAdresPostcodePlaats
SPAR ManjeStrandweg 29162 EVBallum
SPAR MaaltijdserviceNije Buorren 5-99172 MZFerwert
Interzorg GroepFoswerterstrjitte 719172 PSFerwert
Vrouwe JakobaBadweg 49166 NJSchiermonnikoog
HekseketelTorenstraat 119163 HDNes
Zorggroep Pasana – De SkuleStationswei 129123 JZMetslawier
SPAR Klein VaarwaterKlein Vaarwaterweg 149164 MABuren
SPAR HerderOudbuurt 21-239145 SETernaard
BuurtzorgHoofdstraat 59172 MLFerwert
SuperinnesHoge Eggenweg 69163 JPNes
Opsomming met plaatselijke aanbieders van kant-en-klaar maaltijden. Aanvullen of wijzigen? Informeer dan onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Ameland bezorgen

Zakelijke instellingen maken regelmatig gebruik van zogenaamde overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld als er in de avond nog even doorgewerkt wordt. Op kantoor is er doorgaans geen gelegenheid om te koken. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven zorgt dat er altijd voedzame maaltijden op voorraad zijn. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. In het gedeelte hieronder lichten we enkele situaties toe .

 • Bedrijven maken regelmatig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld bij een cursus of als er nog even door vergaderd moet worden. Als bedrijf wil je dan natuurlijk je werknemers de optie voor een warme maaltijd aanbieden.
 • Ook zorgorganisaties (woonlocaties en dagbesteding) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. In veel gevallen hebben ze afspraken gemaakt met grote keukens voor kant-en-klare maaltijden in Ameland. Dat maakt dat het eten betaalbaar blijft.
 • Veel thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via de thuiszorgbedrijven kan soms een levering worden ingepland voor het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. In sommige gevallen ondersteunen ze ook bij het opwarmen of eten van de maaltijden.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf bieden steeds vaker speciale verse maaltijden aan. De kinderen kunnen dan een lekkere en voedzame maaltijd nuttigen alvorens ze naar huis gaan.

Vriesverse- en koelverse bij u thuis laten bezorgen?

Ontdek de mogelijkheden: dagverse gerechten binnen enkele minuten klaar!


FAQ: veelgestelde vragen en antwoorden m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe (on)gezond is eten aan huis bezorgen?
Het imago van kant-en-klaar eten is flink opgepoetst. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Ameland in de regel aan moet voldoen. In het recept moet minimaal 150 gram groente zijn verwerkt, maximaal 2 gram zout, focus op graan- en volkoren ingrediënten, max. 100 gram aan vlees of vis en ten minste 25 gram eiwit. Op de beschrijving vind je informatie over de voedingswaarden en eventuele kunstmatige toevoegingen. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Wat gaat er in een bezorgmaaltijd?
Een gewone ovenmaaltijd bestaat uit 3 componenten. Als eerste is het belangrijk dat er genoeg groenten in zitten. Verder heb je een volkoren product of aardappelen. En natuurlijk heb je vlees, vis of een vleesvervanger met voldoende eiwitten. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Je kunt kiezen uit Typisch Nederlandse maaltijden, verse gerechten met seizoensproducten en culinaire inspiratie. Bijv. Naturel-pannenkoek en Huisgemaakte rundergehaktbal in jus.

Hoe snel kan ik een kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het bereiden van een dagverse- of bevroren maaltijd gaat heel gemakkelijk. Dit doe je in circa 30 minuten op 125 graden in de oven. Duurt dit te lang? Dan zet je gewoon de magnetron aan. Bij een regulier gerecht gaat dit in zo’n 6 – 10 minuten op 550 – 800 Watt. Kies je specifiek voor een warme tafeltje dekje service? Dan worden de maaltijden thuisbezorgd in Ameland (al opgewarmd).

Wat kost een thuisbezorgde avond maaltijd in Ameland?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices zijn heel wisselend. Elke bezorgservice heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. Met name het type maaltijd beïnvloedt de prijs. Een reguliere vriesverse maaltijd bestel je al vanaf €4,90. Een koelverse maaltijd is vaak wat duurder (rond de €5,95. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) ben je nog iets duurder uit, vaak rond de €9,00. Wil je jezelf echt verwennen? Kies dan ook een soep (vanaf €1,75) en/of een toetje na (vanaf €1,10).

Waar kan ik maaltijden krijgen?
Kant-en-klaar koop je bij heel uiteenlopende bedrijven. De meest voor de hand liggende optie zijn supers en verswinkels. Deze bedrijven hebben vaak een dagverse voorraad. Je hoeft dus vaak niets te bestellen. Als tweede mogelijkheid kan je kiezen voor de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Ameland. Denk dan aan grote keukens die op bestelling wekelijks maaltijden bezorgen aan huis. Ten derde is het af en toe ook mogelijk langs te gaan bij zorgorganisaties en wijkrestaurants die eigen maaltijdvoorzieningen in het leven hebben geroepen.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Ameland?
Via de info op www.ameland.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor een maaltijdvoorziening die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. Tevens heb je soms ook recht op zorg die gebaseerd zijn op de WLZ, de speciale zorgverzekeringswet (ZVW) en ook de bijzondere bijstand (BZ) is een mogelijkheid. Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. het inkomen en spaartegoeden.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Hollum
 • Ballum
 • Nes
 • Buren