Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Amsterdam

Wilt u zo snel mogelijk maaltijden aan huis voor ouderen in Amsterdam? Hieronder bekijk je een uitgebreide beschrijving. Je leest hier precies hoe maaltijdbezorging werkt, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Tevens bespreken we de diverse gerecht-mogelijkheden. Snel bestellen? Je kunt hier ook aanbieders vergelijken. Als laatste kunt u ook info over bedrijfsmaaltijden inzien. Er zitten veel positieve aspecten aan magnetronmaaltijden. De gerechten zijn erg voedzaam er er zijn tientallen verschillende gerechten. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Wil je nog meer weten? Surf dan eerst verder naar antwoorden op de veel voorkomende vragen. Zelf ervaren hoe lekker deze gerechten zijn? Bekijk dan de actuele aanbiedingen.

RegioNoord-Holland
GemeenteAmsterdam
PlaatsAmsterdam
Postcode1011
Website gemeentewww.amsterdam.nl
maaltijden-aan-huis-amsterdam

Maaltijden aan huis in huis halen?

Vergelijk de huidige aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Amsterdam?

Houd je niet van koken? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Zo’n gezonde kant en klare maaltijd wordt vaak als positief ervaren. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en heb je geen grote keuken nodig. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. Populair zijn bijvoorbeeld: Babi pangang, rijstfantasie of Spaghetti bolognese schotel. Hieronder beschrijven we heel uiteenlopende groepen die steeds vaker kiezen voor maaltijdbezorging:

 • Ouderen / senioren: Ouderen in Nederland laten steeds vaker thuismaaltijden thuisbezorgen. Geholpen door deze seniorenmaaltijden blijven senioren langer zelfstandig. Deze gerechten bevatten belangrijk voedingsstoffen, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en kan men eenvoudig opwarmen. Voor 70-plussers is een dagelijkse gezonde maaltijd essentieel. Bijvoorbeeld om een hoge bloeddruk tegen te gaan of om de hersenen te beschermen. Het aanbod met dieetmaaltijden groeit daarbij snel. Voor veel diëten en allergieën is er een geschikte maaltijd. U kunt denken aan zoutarm, lactosevrij, gemalen, eiwitrijk, en natriumarm, vetarm, koolhydraatarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Kwetsbaren zoals chronisch zieken maken graag gebruik van warme maaltijden aan huis. Daardoor is er minder directe zorg noodzakelijk. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel oplossingen.
 • Drukke gezinnen: Een gemiddeld gezin heeft het enorm druk. Werk, hobbies en vrienden hebben een grote impact op onze agenda. Even snel een maaltijd maken schiet er dan wel eens bij in. Aan de hand van gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin op die drukke dagen toch gezond eten. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Jongvolwassenen: Werk, muziek en feestjes met vrienden: we staan nogal voor wat uitdagingen. Zorgen voor gezond eten is simpelweg niet altijd mogelijk. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing en het is nog gezond ook. Ze worden bereid met seizoensgebonden producten en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Amsterdam

Op het moment dat je zoekt naar oplossingen voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Amsterdam dan heb je feitelijk drie opties om uit te kiezen: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke soort maaltijd heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. De verschillen hebben te maken met aantal maaltijden, budget, herkomst producten en bezorgopties.

 1. De koelverse maaltijd wordt vaak ambachtelijk gekookt met verse lokale ingrediënten. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. Na levering zet je het in de koelkast. De houdbaarheid is slechts beperkt.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken meteen ingevroren tot wel -40 graden. De smaak (en vitamines) blijven hierdoor goed behouden. Je kunt het maandenlang bewaren in de vriezer. Normaliter per 6 of 12 stuks aan huis geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten warm thuisbezorgd. Ideaal in situatie waarbij u niet meer kunt koken of als opwarmen simpelweg niet meer gaat. Een nadeel is dat u het niet kunt eten wanneer u dat wil.
maaltijdservice-ouderen-amsterdam

Zoek en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In onderstaand schema tref je een lijst met professionele organisaties voor tafeltje dekje in Amsterdam. Per organisatie bekijk je informatie als assortiment en een prijsindicatie. Selecteer een aanbieder om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale maaltijdvoorzieningen van opwarmmaaltijden

Hieronder verstrekken we een weergave van plaatselijke bedrijven. Dit kunnen zijn zorginstellingen, supermarkten, cateraars, stichtingen, slagerijen. Elders op deze website vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Loppersum, Het Hogeland en Achtkarspelen.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Amsta FlessemanNieuwmarkt 771011 MAAmsterdam
Slagerij van PoortenVan Limburg Stirumstraat 1131051 BAAmsterdam
MarleenKooktGerard Schaepstraat 61052 GLAmsterdam
Keurslager ZeeburgVeemkade 12601019 CZAmsterdam
SPAR MaaltijdserviceNieuwe Doelenstraat 551012 CPAmsterdam
Zorggroep – De Open HofFahrenheitstraat 1151097 PPAmsterdam
Slagerij PouwHaarlemmerdijk 951013 HZAmsterdam
Zorgnet ThuisBestPaasheuvelweg 151105 BEAmsterdam
Doras MaaltijdserviceHagedoornplein 1C1031 BVAmsterdam
SPAR MaaltijdserviceWarmoesstraat 98H1012 JHAmsterdam
Overzicht met plaatselijke leveranciers van opwarmmaaltijden. Aanvullen of wijzigen? Stuur ons dan een bericht.

Overwerkmaaltijden in Amsterdam bezorgen

Kantoren en bedrijven kunnen profiteren van speciale overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor een koopavond. Kantoren beschikken vaak niet over eigen apparatuur. Een maaltijdservice voor bedrijven zorgt dat er altijd voedzame maaltijden op voorraad zijn. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. Er moet natuurlijk wel voldoende koelruimte beschikbaar zijn. Verderop beschrijven we enkele voorbeeldsituaties .

 • Bedrijven en kantoren kunnen kiezen uit een ruim assortiment bedrijfsmaaltijden. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of als het personeel ‘s avond overwerkt. Als bedrijf wil je dan natuurlijk je werknemers de optie voor een warme maaltijd aanbieden.
 • Ook zorgorganisaties (woonlocaties en dagbesteding) verzorgen een warme maaltijd voor hun cliënten. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. Dikwijls maken zij hiervoor afspraken met landelijke bedrijven voor kant-en-klare maaltijden in Amsterdam. Soms bieden zij ook een boodschappenservice.
 • Verscheidene thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via de medewerkers kan je afspraken maken voor het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. Zij kunnen ook helpen bij het eten zelf.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) komen ouders vaak tegemoet met gezonde verse maaltijden. De kinderen kunnen dan een smaakvolle en gezonde maaltijd gebruiken rond etenstijd waarna ze weer opgehaald worden.

Vriesverse- en koelverse maaltijden aan huis bezorgen

Ontdek de voordelen: de lekkerste en meest voedzame menu’s snel op tafel!


FAQ: alle veelgestelde vragen rondom maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe gezond is eten aan huis bezorgen?
Het imago van kant-en-klaar eten is flink opgepoetst. Ze bevatten veel minder kunstmatige toevoegingen als we dat vergelijken met vroeger. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Amsterdam in Nederland aan moet voldoen. In het recept moet minimaal 150 gram groente zijn verwerkt, weinig zout (max 2 gram), voldoende volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vis of vlees en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op de omdoos vind je een overzicht met de voedingswaarden en eventuele kunstmatige toevoegingen. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Hoe ziet een normale bezorgmaaltijd eruit?
Een gewone Hollandse ovenmaaltijd kent 3 afzonderlijke onderdelen. Allereerst is dit natuurlijk veel groente. Ten tweede de aardappelen, rijst of pasta producten. Afsluitend heb je iets met veel eiwitten zoals vlees/vis of een vervanger. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Er is keuze uit Hollandse maaltijden, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en bijzondere recepten. O.a. Cordon bleu, spinazie à la crème, aardappelpuree en Jachtschotel, rode kool, aardappelpuree.

Hoe warm ik de kant-en-klaar maaltijd op in de magnetron?
Het klaarmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd is eenvoudig. Je verwarmt het gerecht in ongeveer 25 – 40 minuten op 120 graden celsius in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan kan je ook de magnetron gebruiken. Bij een doorsnee-gerecht doe je dit in circa 6 – 12 minuten op 600 – 850 Watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het eten gewoon thuisbezorgd in Amsterdam (reeds verwarmd).

Wat is de prijs van een thuisbezorgde avond maaltijd in Amsterdam?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices liggen ver uit elkaar. Elke aanbieder heeft weer andere prijzen. In het bijzonder het type maaltijd beïnvloedt de prijs. Een reguliere vriesverse maaltijd bestel je al vanaf €4,75. Een koelverse maaltijd is vaak wat duurder (gemiddeld €6,35. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) betaal je al gauw €2,00 extra. Wil je meer luxe? Kies dan ook een soep (vanaf €1,25) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €1,50).

Bij wat voor bedrijven kan ik terecht?
Je kunt terecht bij allerlei verschillende aanbieders. Denk dan bijvoorbeeld aan slagers, bakkers en supermarkten. Je koopt hier maaltijden vaak uit voorraad. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. In aanvulling daarop heb je natuurlijk de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Amsterdam. Het betreft cateraars en/of gespecialiseerde keuken die uitsluitend maaltijden in grote hoeveelheden koken. Tenslotte bestaan er ook nog zorginstellingen en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente Amsterdam?
Aan de hand van www.amsterdam.nl doorzoek je de specifieke subsidies binnen deze gemeente. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor een maaltijdvoorziening die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Daarnaast heb je soms ook recht op zorg via de WLZ, de Zvw (Zorgverzekeringswet) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). Er wordt hierbij gekeken naar het inkomen en spaartegoeden.