Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Apeldoorn

Oriënteert u zich op verse maaltijden aan huis voor ouderen in Apeldoorn? Aan de hand van deze site tref je tips en adviezen. We vertellen je hoe maaltijdbezorging voor ouderen werkt, en voor wie het geschikt is. Verder gaan we verder in op de huidige maaltijdopties. Direct maaltijden laten leveren? Check dan het kopje instellingen vergelijken. Zoekt u een oplossing voor kantoor? U kunt ook info over bedrijfsmaaltijden inzien. Er zitten veel positieve aspecten aan magnetronmaaltijden. Het eten is erg smaakvol en het assortiment is gigantische groot. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Zijn er onduidelijkheden? Bekijk dan eerst de meestgestelde vragen. Over enkele dagen de eerste maaltijden proeven? Bekijk dan de actuele aanbiedingen.

RegioGelderland
GemeenteApeldoorn
PlaatsApeldoorn
Postcode7311
Website gemeentewww.apeldoorn.nl
maaltijden-aan-huis-apeldoorn

Maaltijden aan huis thuisbezorgen?

Check actuele aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Apeldoorn?

Ben jij geen goede kok? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Zo’n smakelijke kant en klare maaltijd heeft veel voordelen. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en je hoeft niet zelf te koken. Het wordt steeds populairder. Populair zijn bijvoorbeeld: Kruudmoes met gortepap en Vegetarische balletjes in satésaus, nasi goreng. In onderstaand blok check je allerlei soorten groepen die gebruikmaken van de maaltijdbezorging:

 • Ouderen / senioren: 70-plussers bestellen dikwijls thuismaaltijden. Aan de hand van seniorenmaaltijden blijven senioren langer zelfstandig. De gerechten zitten vol bouw- en voedingsstoffen, bevatten weinig toevoegingen en kunnen gemakkelijk met de magnetron worden opgewarmd. Voor ouderen is een dagelijkse gezonde maaltijd essentieel. Bijvoorbeeld om een gezonde bloeddruk te krijgen of om de hersenen gezond te houden. Leveranciers bieden steeds meer dieetmaaltijden. Voor elke dieetwens of leefstijl worden er maatwerk oplossingen geboden. Denk bijvoorbeeld aanglutenvrij, gemalen, eiwitrijk, zoutarm, en diabetes, natriumarm, vegetarisch, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking hechten ook veel waarde aan warme maaltijden aan huis. Daardoor kunnen ze zelfstandig eten en wonen. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel oplossingen.
 • Jonge gezinnen: Nederlandse gezinnen komen vaak tijd tekort. Werk, hobbies, sporten en studeren vereisen een goede planning. Naar de winkel gaan en boodschappen doen is simpelweg niet elke avond mogelijk. Met behulp van gezonde en verse maaltijden aan huis bied je elk gezinslid voedzaam eten. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Alleenstaanden: Werk, school, sport en andere vrijetijdsbestedingen: soms kan de druk erg groot zijn. Elke avond een gezonde maaltijd koken zit er dan soms gewoon niet in. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing die ook nog eens erg voedzaam zijn. Ze zitten vol met groenten en er worden weinig kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Keuzehulp: maaltijdservice Apeldoorn

Op het moment dat je zoekt naar oplossingen voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Apeldoorn dan zijn er in feite drie varianten: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Elke vorm kent zijn eigen karakter en voordelen. De maaltijden verschillen als het gaat om de breedte van het assortiment, budget, smaak en afleveropties.

 1. De koelverse maaltijd wordt door een professionele kok met dagverse ingrediënten bereid. De maaltijden worden 1 of 2 keer per week bij je thuisbezorgd. Na levering leg je alles in je koelkast. Veel aanbieders werken met een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. Zo blijven smaak en structuur optimaal behouden. In de vriezer blijft het wel tot een jaar goed. Doorgaans elke 2 weken bij je thuisbezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten door de bezorger voorverwarmd afgeleverd. Ideaal indien zelfstandig koken tot het verleden behoort en u niet in staat bent om zelf een maaltijd op te warmen. U kunt dan niet zelf het tijdstip van eten bepalen.
maaltijdservice-ouderen-apeldoorn

Vergelijk de landelijke maaltijdbezorgers

In de volgende tabel bieden we een weergave van populaire keukens voor tafeltje dekje in Apeldoorn. Per bezorgservice doorzoek je eenvoudig relevante zaken zoals assortiment en een prijsindicatie. Klik op een leverancier voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale organisaties van senioren maaltijden

In de volgende tabel verstrekken we een lijst met gemeentelijke bedrijven. Dat zijn bijv. supermarkten, welzijnsorganisaties, cateraars, slagerijen, stichtingen. Op deze website vind je ook aanbieders in Zutphen, Lochem en Oost Gelre.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BuurtzorgHoflaan 3 – 57271 BRBorculo
Keurslager LautenschutzKoninginnelaan 447315 BTApeldoorn
Thuiszorg BeersMeester van Hasseltlaan 167316 DMApeldoorn
SPAR ZweersKoning Lodewijklaan 1687314 GLApeldoorn
Zorggroep – MandalaSportlaan 27312 TVApeldoorn
BuurtzorgWildenborchseweg 3 A7261 WXRuurlo
Restaurant De LoohofKoning Lodewijklaan 27314 GDApeldoorn
Keurslagerij RexwinkelVeemarkt 97271 AHBorculo
TSN ThuiszorgMercuriuslaan 35A7314 KRApeldoorn
Restaurant BerkenhoveKoning Lodewijklaan 387b7314 AZApeldoorn
Database met lokaal georiënteerde bedrijven van magnetronmaaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Neem contact met ons op!

Overwerkmaaltijden in Apeldoorn bezorgen

Bedrijven kunnen profiteren van speciale overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Op kantoor is er doorgaans geen gelegenheid om te koken. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. Onderstaand vind je een aantal voorbeelden .

 • Bedrijven maken regelmatig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld bij een cursus of wanneer een vergadering uitloopt. In dit soort situaties wil je graag jouw werknemers een gezonde maaltijd voorschotelen.
 • Ook zorgcentra (denk aan individuele dagbesteding en woonlocaties) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. Dikwijls hebben ze een overeenkomst met professionele keukens voor kant-en-klare maaltijden in Apeldoorn. Soms bieden zij ook een boodschappenservice.
 • Een groot aantal thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via dergelijke instellingen kan je informeren naar het laten leveren van maaltijden op vaste dagen. In bepaalde cases kunnen ze ook ondersteuning bieden bij het opwarmen of eten van de maaltijden.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties breiden hun dienstenpakket uit met verse maaltijden. De kinderen kunnen zodoende een gezonde en voedzame maaltijd eten voordat ze door hun ouders worden opgehaald.

Vriesverse- en koelverse thuis laten bezorgen

Ontdek de mogelijkheden: de lekkerste en meest voedzame menu’s binnen enkele minuten klaar!


FAQ: belangrijke thema’s over maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe (on)gezond is eten aan huis bezorgen?
Het imago van kant-en-klaar eten is flink opgepoetst. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen vergeleken met 5 – 10 jaar terug. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Apeldoorn in de regel aan moet voldoen. In het recept moet minimaal 150 gram groente zijn verwerkt, niet te veel zout, het liefst gekookt met volkoren artikelen, maximaal 100 gram vis of vlees en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op de beschrijving vind je informatie over voedingswaarden als zout, vet en overige toevoegingen. Een normale portie bevat tussen de 500 en 700 Kcal.

Hoe wordt een bezorgmaaltijd samengesteld?
Een doorsnee-ovenmaalltijd bestaat uit 3 componenten. Allereerst heb je natuurlijk de groenten. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). En ter afsluiting heb je vlees/vis/vleesvervangers. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Er is keuze uit Hollandse maaltijden, seizoensmaaltijden en recepten van over de hele wereld. O.a. Heldere uiensoep of Babi saté, Tjaptjoy en witte rijst.

Hoe maak ik een kant-en-klaar maaltijd klaar?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is eenvoudig. Je verwarmt het gerecht in ongeveer 30 – 40 minuten op 100 – 120 graden in de oven. Als je toch wat sneller wilt eten dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Vaak warm je het op in ongeveer 4 tot 8 minuten op 600 – 750 Watt. Bestel je een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het gerecht thuisbezorgd in Apeldoorn (al opgewarmd).

Hoeveel betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Apeldoorn?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices zijn heel wisselend. Elke bezorgdienst hanteert zijn eigen prijzen. Voornamelijk de maaltijdvorm heeft zijn uitwerking op de prijs. Een vriesverse maaltijd is er al vanaf €4,65. Zo’n koelverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (zo’n €5,75. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) betaal je al gauw €2,00 extra. Wil je jezelf echt verwennen? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,50) en nagerecht (vanaf €0,95).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Ben je op zoek naar kant-en-klaar, dan kan je bij veel bedrijven terecht. Er zijn natuurlijk supermarkten en verswinkels als groenteboeren en slagers. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. Als tweede mogelijkheid heb je natuurlijk de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Apeldoorn. Dat zijn bijvoorbeeld grootschalige keukens waarbij je op abonnementsbasis maaltijden kunt bestellen. Daarnaast zijn er ook nog zorgverleners en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Apeldoorn?
Via de info op www.apeldoorn.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Je leest hier o.a. hoe het zit met een maaltijdvoorziening via de WMO-regeling (wet maatschappelijke ondersteuning). Tevens bestaan er andere regelingen vanuit de WLZ, de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en ook de bijzondere bijstand (BZ) is een mogelijkheid. Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. het inkomen en/of het vermogen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Klarenbeek
 • Loenen
 • Lieren
 • Beekbergen
 • Hoenderloo
 • Radio Kootwijk
 • Hoog Soeren
 • Wenum Wiesel
 • Ugchelen
 • Beemte Broekland
 • Uddel