Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Appingedam

Interesse in (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Appingedam? Aan de hand van deze site lees je een uitgebreide beschrijving. Je leest hier bijvoorbeeld hoe maaltijdbezorging voor ouderen werkt, en welke Nederlanders hier baat bij kunnen hebben. Daarbij bespreken we de aanwezige soorten maaltijden. Je kunt natuurlijk ook direct aanbieders vergelijken. Zoekt u een oplossing voor kantoor? U kunt ook info over bedrijfsmaaltijden inzien. Magnetronmaaltijden hebben veel voordelen. De gerechten zijn erg voedzaam en iedereen kan ze in principe moeiteloos zelf verwarmen. De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Wil je nog meer weten? Check dan eerst onze paragraaf met vragen & antwoorden. Zelf ervaren hoe lekker deze gerechten zijn? Bekijk dan de actuele aanbiedingen.

RegioGroningen
GemeenteAppingedam
PlaatsAppingedam
Postcode9901
Website gemeentewww.appingedam.nl
maaltijden-aan-huis-appingedam

Maaltijden aan huis laten bezorgen?

Bekijk de lopende aanbiedingen en probeer een proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Appingedam?

Haal jij geen plezier uit koken? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Zo’n smaakvolle kant en klare maaltijd neemt veel werk uit handen. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en kun je eenvoudig en snel warm eten. Het wordt steeds populairder. Kies bijvoorbeeld voor: Pastaschotel: kip met broccoli of Geglaceerde wortel. In onderstaande tekst beschrijven we meerdere segmenten Nederlanders die profijt kunnen hebben van maaltijdbezorging:

 • Ouderen / senioren: Senioren laten steeds vaker thuismaaltijden thuisbezorgen. Met behulp van seniorenmaaltijden zijn ouderen veel zelfstandiger. Deze etenswaren zijn erg voedzaam, bevatten weinig toevoegingen en warmt men binnen een paar minuten op. Voor 70-plussers is een dagelijkse gezonde maaltijd essentieel. Bijvoorbeeld voor een gezonde bloeddruk en laag cholesterol of voor een beter geheugen en meer concentratie. Leveranciers bieden steeds meer dieetmaaltijden. Voor vrijwel ieder dieet is er een geschikte maaltijd. U kunt denken aan lactosevrij, glutenvrij, gemalen, zoutarm, en vetarm, koolhydraatarm, vegetarisch, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking hebben ook veel baat bij warme maaltijden aan huis. Daardoor hoeft er minder zorg ingekocht te worden. Wanneer mensen last hebben van kauw- of slikproblemen, dan bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel pluspunten.
 • Gezinnen: Nederlandse gezinnen komen vaak tijd tekort. Werk, hobbies en vrienden moeten gecombineerd worden. Even tussendoor koken is dan soms even teveel gevraagd. Door het laten thuisbezorgen van gezonde en verse maaltijden aan huis hoeft op die drukke dagen niet direct iets ongezonds gegeten te worden. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
 • Studenten: School, werken, hobby’s en feestjes met vrienden: we hebben een bomvolle agenda. Iedere avond voor jezelf koken schiet er dan wel eens bij in. Gelukkig is het aanbod kant-en-klaar steeds beter en het is nog gezond ook. Ze bevatten soms wel 200 gram groenten en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Keuzehulp: maaltijdservice Appingedam

Als je op zoek bent naar warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Appingedam dan bestaan er drie opties: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje. Elke soort maaltijd heeft zo zijn voors en tegens. Let goed op de verschillen in aantal maaltijden, onkosten, houdbaarheid en bezorgopties.

 1. Een koelverse maaltijd wordt 100% vers bereid met vaak lokale ingrediënten. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. Na levering leg je alles in je koelkast. Bij koelvers heb je veel variatie in het menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. Smaak, geur en vitamines blijven zo optimaal behouden. Het eten moet je in de vriezer bewaren. Gewoonlijk 2 of 3 keer per maand afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten warm thuisbezorgd. Zeer geschikt wanneer zelfstandig koken tot het verleden behoort en het opwarmen van een maaltijd ook niet wil. In veel gemeenten wordt dit rondgebracht door vrijwilligers.
maaltijdservice-ouderen-appingedam

Vergelijken van landelijke maaltijdbezorgers

In het volgende schema bieden we een opsomming van grote organisaties voor tafeltje dekje in Appingedam. Per instantie doorzoek je eenvoudig specificaties zoals het type maaltijden en een prijsindicatie. Klik op de knop van een instantie om onze ervaringen te lezen.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale bedrijven van magnetronmaaltijden

In onderstaand schema check je een weergave van gemeentelijke instellingen. Dat kunnen o.a. zijn: stichtingen, slagerijen, cateraars, supermarkten, zorginstellingen. Op dit platform vind je ook bedrijven en organisaties in Groningen, Achtkarspelen en Oldambt.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Restaurant De Groene WeideSnelgersmastraat 159901 AAAppingedam
SWDWaddenweg 49933 KHDelfzijl
Restaurant Zonnehuis BetingeStaeteStaalstraat 19933 KJDelfzijl
HSS HulpverleningStationslaan 109919 ABLoppersum
Catering De VestingBolwerk 69901 GBAppingedam
BuurtzorgProvincialeweg 989863 PJDoezum
Gezondheidscentrum OverdiepStadshaven 239902 DAAppingedam
Taedes MaaltijdserviceProvincialeweg 29865 AHOpende
Restaurant Zonnehuis WiemersheerdDe Schepperij 29919 HJLoppersum
Keurslager de JongOverdiep 129902 BXAppingedam
Overzicht met gemeentelijke maaltijdvoorzieningen van thuismaaltijden. Aanvullen of wijzigen? Neem contact met ons op!

Overwerkmaaltijden in Appingedam bezorgen

Bedrijven en organiisaties kunnen veel baat hebben bij een overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Kantoren beschikken vaak niet over eigen apparatuur. Een maaltijdservice voor bedrijven zorgt dat er altijd voedzame maaltijden op voorraad zijn. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. Hieronder lichten we enkele situaties toe .

 • Bedrijven en kantoren kiezen steeds vaker voor gezonde bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een studiedag ingepland is of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. In dit soort situaties wil je graag zorgen dat er een gezonde en lekkere maaltijd klaar staat.
 • Ook verzorgingslocaties (kleinschalige woonvormen en/of dagbesteding) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. Dikwijls zijn daarvoor afspraken gemaakt met grote bezorgers van kant-en-klare maaltijden in Appingedam. Dat maakt dat het eten betaalbaar blijft.
 • Verschillende thuiszorgorganisaties ondersteunen mensen bij de avondmaaltijd via een maaltijdvoorziening. Via dergelijke instellingen kan je informeren naar de warme tafeltje dekje service (dagelijks aan huis). In specifiek situaties helpen ze ook bij het opwarmen en/of het toedienen van de maaltijd.
 • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) vragen steeds meer om verse maaltijden. De kids kunnen op die manier een smakelijke en gezonde maaltijd nuttigen als u tot laat werkt.

Vriesverse- en koelverse bij u thuis laten bezorgen?

Profiteer van het gemak: de lekkerste en meest voedzame menu’s binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: wat moet ik weten over maaltijdbezorging aan huis voor senioren?

Hoe gezond of ongezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten wordt steeds gezonder. Ze bevatten veel minder kunstmatige toevoegingen als we dat vergelijken met vroeger. Het Voedingscentrum geeft aan waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Appingedam specifiek aan moet voldoen. Minimaal 150 gram aan verse groente, zoutbeperkt, gebruikmakend van volkoren producten, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en genoeg eiwit (25 gram). Op de sticker op de doos vind je voedingswaarden als energie, vetten, koolhydraten en vezels. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Uit welke onderdelen bestaat een bezorgmaaltijd?
Een reguliere ovenmaaltijd bestaat uit 3 onderdelen. Als eerste is dit natuurlijk veel groente. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). En als laatste heb je vlees, vis of een vleesvervanger met voldoende eiwitten. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Er is keuze uit een Nederlandse stamppot, seizoensmaaltijden en inspirerende recepten. Onder andere Risotto, bospaddestoelen of Groentemix, kormasaus, basmatirijst.

Hoe moet ik een kant-en-klaar maaltijd opwarmen?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet ingewikkeld. Dit doe je in circa 30 – 40 minuten op 110 – 125 graden in de oven. Duurt dit te lang? Dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Bij een doorsnee-gerecht doe je dit in circa 6 – 10 minuten op 550 – 750 Watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) thuisbezorgd in Appingedam (warm).

Wat zijn de gemiddelde kosten van een thuisbezorgde avond maaltijd in Appingedam?
De prijzen die de maaltijdservices hanteren zijn heel wisselend. Elke service hanteert zijn eigen prijzen. Vooral het soort maaltijd zie je terug in de prijs. Vriesverse maaltijden zijn er vaak al vanaf €4,85. Zo’n koelverse maaltijd komt net wat hoger uit (om en nabij de €5,75. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) moet je vaak nog zo’n €1,5 extra betalen. Heb je graag iets voor en na? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,35) en/of een toetje na (vanaf €0,95).

Waar kan ik maaltijden krijgen?
Ben je op zoek naar kant-en-klaar, dan kan je bij veel bedrijven terecht. Je hebt de supers, slagerijen en groentewinkels. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. Als tweede mogelijkheid heb je natuurlijk de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Appingedam. Denk dan aan cateraars en/of gespecialiseerde keuken die als enige focus product maaltijden bereiden. Als laatste onderscheiden we nog zorggroepen en wijkrestaurants die eigen maaltijdvoorzieningen in het leven hebben geroepen.

Kan ik gebruikmaken van subsidies in de gemeente Appingedam?
Op de website www.appingedam.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. Hier wordt onder andere uitgelegd hoe het zit met een maaltijdvoorziening die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. In aanvulling hierop kun je soms aanspraak maken op regelingen die gebaseerd zijn op de WLZ, de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. Men analyseert hiervoor allereerst vermogen op spaarrekeningen en huidige inkomen.