Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Arnhem

Meer weten over (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Arnhem? Middels onze site bieden we relevante info. We leggen je uit hoe maaltijdbezorging voor ouderen werkt, en wie er gebruik van kan maken. Ook gaan we verder in op de actuele maaltijdopties. Ben je al overtuigd? Ga dan verder naar maaltijdservices vergelijken. Zoekt u een oplossing voor kantoor? U kunt ook alles over bedrijfsmaaltijden checken. De magnetronmaaltijden kennen heel veel pluspunten. De gerechten zijn erg voedzaam en iedereen kan ze in principe moeiteloos zelf verwarmen. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Zijn er onduidelijkheden? Surf dan eerst verder naar het hoofdstuk veelgestelde vragen. Wil je vandaag nog bestellen? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioGelderland
GemeenteArnhem
PlaatsArnhem
Postcode6811
Website gemeentewww.arnhem.nl
maaltijden-aan-huis-arnhem

Maaltijden aan huis zelf ervaren?

Check alle aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Arnhem?

Is al dat uitsloven in de keuken niks voor jou? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Een dagelijkse kant en klare maaltijd is een uitkomst voor veel mensen. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. Denk dan aan gerechten als: Vegetarische balletjes in saus & Kippendijstukjes in satésaus, nasi goreng. Hierna vind je heel uiteenlopende groepen die gebruik kunnen maken van maaltijdbezorging aan huis:

 • Senioren en ouderen: 75-plussers die maken veelvuldig gebruik van thuismaaltijden. Via speciale seniorenmaaltijden kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. De menu’s zitten vol met groenten en belangrijke bouwstoffen, zijn niet zo zout en vet en staan binnen een paar minuten op tafel. Voor ouderen is gezond eten extra belangrijk. Bijvoorbeeld om een hoge bloeddruk tegen te gaan of voor een beter geheugen en meer concentratie. Daarbij zijn er ook steeds meer dieetmaaltijden. Voor bijna elk dieet of leefstijl worden er maatwerkproducten gemaakt. Het gaat hier bijvoorbeeld om gemalen, lactosevrij, eiwitrijk, zoutarm, en natriumarm, diabetes, vetarm, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Kwetsbaren zoals chronisch zieken profiteren ook flink van warme maaltijden aan huis. Hierdoor hoeft er minder zorg ingekocht te worden. Wanneer mensen last hebben van kauw- of slikproblemen, dan bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel gemak.
 • Gezinnen: In veel families is het vaak een drukte van jewelste. School, een drukke baan en sport/muziek moeten gecombineerd worden. Een gezonde maaltijd klaarmaken kan dan wel eens voor problemen zorgen. Door het laten thuisbezorgen van gezonde en verse maaltijden aan huis schotel je iedereen iets lekkers voor. Op die manier bouw je wat meer rust in.
 • Jongvolwassenen: Werk, school, hobbies en andere bezigheden: er komt dagelijks heel veel op ons af. Zorgen voor gezond eten kan dan vaak lastig zijn. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief en het is vaak nog erg gezond ook. Ze zitten vol groenten en eiwitten en ze bevatten weinig onnodige toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Arnhem

Als jij kijkt naar alternatieven voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Arnhem dan heb je feitelijk drie varianten: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke soort kent zijn eigen karakter en voordelen. De maaltijden verschillen als het gaat om hoe groot het aanbod is, kosten, herkomst producten en afleveropties.

 1. De koelverse maaltijd wordt vaak ambachtelijk gekookt met verse lokale ingrediënten. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. Je bewaart het in de koelkast. Het eten is houdbaar tot zo’n 5 dagen na levering.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. Zo blijven de gerechten en smaakvol uitzien. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. Gewoonlijk 2 of 3 keer per maand bij je thuisbezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten warm geleverd. Zeer geschikt als u geen keuken heeft en het opwarmen van een maaltijd ook niet wil. Er wordt geleverd op een vooraf besproken tijdstip.
maaltijdservice-ouderen-arnhem

Vergelijk maaltijdbezorgers met landelijke bezorging

In de tabel hierna doorzoek je eenvoudig een database met grote bedrijven voor tafeltje dekje in Arnhem. Per bedrijf tref je praktische info zoals het actuele aanbod en budget. Kies een bedrijf voor aanvullende details.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale instellingen voor thuismaaltijden

In de tabel hierna vind je een database met gemeentelijke aanbieders. Onder andere zorginstellingen, stichtingen, welzijnsorganisaties, cateraars, supermarkten. Op deze website vind je ook leveranciers in Lingewaard, Ede en West Maas en Waal.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Keurslagerij De HaasKoningstraat 46811 DEArnhem
Insula Dei Hunze KohlmannVelperweg 1396824 HKArnhem
Attent – Regina PacisVelperweg 1586824 MDArnhem
Samen Thuis MaaltijdserviceGeitenkamp 456823 HDArnhem
Insula Dei Hunze KohlmannBeeklaan 406811 DWArnhem
BuurtzorgBarneveldseweg 11 I6741 LHLunteren
Stichting Welzijn Ouderen ArnhemKazerneplein 26822 ETArnhem
Opella – De VeenderijVeldjesgraaf 476744 VDEderveen
Zilverzorg MaaltijdenVelperweg 176824 BCArnhem
Keurslagerij de HaasBeethovenlaan 686815 BMArnhem
Weergave met kleinschalige aanbieders van thuismaaltijden. Aanvullen of wijzigen? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Overwerkmaaltijden in Arnhem bezorgen

Bedrijven en kantoren kunnen profiteren van speciale overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor een koopavond. Op kantoor is er doorgaans geen gelegenheid om te koken. De maaltijdservice voor bedrijven kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. Onderstaand behandelen we diverse opties .

 • Organisaties laten vaak een bedrijfsmaaltijd bezorgen. Bijvoorbeeld wanneer er een deadline gehaald moet worden of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. Als onderneming wil je natuurlijk attent zijn en zorgen dat er een lekkere warme maaltijd op hen staat te wachten.
 • Ook zorgorganisaties (dagbesteding en woonlocaties) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. Dikwijls hebben ze afspraken gemaakt met grote aanbieders van kant-en-klare maaltijden in Arnhem. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
 • Veel thuiszorgorganisaties hebben banden met plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Via deze zorgorganisaties kan je informeren naar het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. Soms bieden zij ook ondersteuning bij het opwarmen of eten van de maaltijden.
 • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) kunnen ouders verder ondersteunen met verse maaltijden. De kinderen kunnen dan een lekkere en gezonde maaltijd nuttigen nog voordat hun ouders ze komen ophalen.

Vriesverse- en koelverse maaltijden thuisbezorgd

Profiteer van het gemak: dagverse gerechten moeiteloos op tafel!


FAQ: vaak gestelde vragen m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Is het gezond om eten aan huis te laten bezorgen?
Kant-en-klaar eten is al lang niet meer zo slecht als het ooit was. Ze bevatten veel minder kunstmatige toevoegingen dan voorheen. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Arnhem normaliter aan moet voldoen. Een minimale hoeveelheid groente (150+ gram), natriumarm, het liefst gekookt met volkoren artikelen, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op het etiket vind je een overzicht met voedingswaarden als zout, vet en overige toevoegingen. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Hoe ziet een normale bezorgmaaltijd eruit?
Een normale magnetron- of ovenmaaltijd kent normaal gesproken 3 elementen. Als eerste hebben we de groenten. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. Afsluitend bevat je bord dan nog vlees/vis of een vervanger. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Er is keuze uit Hollandse maaltijden, seizoensmaaltijden en culinaire inspiratie. Bijvoorbeeld Varkensvlees in satésaus met nasi goreng & Chicken Lunges.

Hoe warm ik de kant-en-klaar maaltijd op in de magnetron?
Het verwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is kinderspel. Je warmt dit op in ongeveer 35 minuten op 110 graden in de oven. Mocht je dit te lang duren dan kan het een stuk sneller met de magnetron. Meestal verwarm je het in circa 6 – 10 minuten op 550 – 800 Watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) thuisbezorgd in Arnhem (voorverwarmd).

Hoeveel betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Arnhem?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices zijn heel wisselend. Elke leverancier heeft weer andere prijzen en voorwaarden. Met name het type maaltijd heeft zijn doorwerking op de prijs. Een vriesverse maaltijd is er al vanaf €4,85. Zo’n koelverse maaltijd ligt hier vaak net iets boven (vanaf €5,85. Voor een tafeltje dekje maaltijd betaal je al gauw €2,00 extra. Heb je graag iets voor en na? Kies dan ook soep vooraf (vanaf €1,55) en toetje (vanaf €1,20).

Waar kan ik maaltijden kopen?
Er zijn veel verschillende leveranciers waar je maaltijden kunt kopen. Denk dan bijvoorbeeld aan slagers, bakkers en supermarkten. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. Ten tweede is er de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Arnhem. Onder andere grote keukens die op bestelling wekelijks maaltijden bezorgen aan huis. Als laatste zijn er ook nog potentiële instanties zoals zorginstellingen en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Kan ik gebruikmaken van subsidies in de gemeente Arnhem?
Aan de hand van www.arnhem.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Je leest hier o.a. hoe het zit met een maaltijdvoorziening die via de WMO kan worden aangeboden. Ook zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk via de WLZ, onderdelen uit de zorgverzekeringswet (ZVW) en eventueel de bijzondere bijstand. Daarbij kijkt men naar het inkomen, vermogen en de zorgindicatie.